|      
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Bazalna temperatura
15.2.2009 20:38:30   
Anoniman
Naravno, postoji RR clanak na ovu temu, tako da... KLIK OVDE
Kakva su vasa iskustva? Da li ste ikada probale da merite svako jutro bazalnu temperaturu?

Pogledajte i ovu temu:  Grafovi bazalne temperature sa pozitivnim ishodom KLIK

< Poruku je uredio Verus RR -- 9.11.2009 17:03:58 >
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Bazalna temperatura
15.2.2009 21:44:24   
Anoniman
Ja sam ovog meseca prvi put merila bazalnu temperaturu i nije tako strasno kako izgleda. Jasno se vidi kada je nastupila ovulacija jer je temperatura posle ovulacije povisena i ostaje povisena do menstruacije ili u slucaju zaceca ostaje povisena i dalje. 18 povisenih temperatura posle ovulacije obicno oznacavaju trudnocu. Ne znam da li smem da stavim kako izgledaju grafovi temperature u slucajevima pracenja ovulacije i u slucaju trudnoce? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
15.2.2009 22:01:02   
guppy RR
Ajde stavi, pa ako bude nešto previše, ja ću obrisati.

P.S I ja sam merila BT kad sam htela da zatrudnim i sve se videlo iz obrasca... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
15.2.2009 22:17:15   
Anoniman
Ovako izgleda graf ovulacije:
user posted image

Ovako izgleda graf ukoliko je doslo do trudnoce:
user posted image

Lepo se vide nize temperature pre ovulacije i povisene temperature nakon ovulacije. Ukoliko je doslo do zaceca temperatura ostaje povisena, tj. ne sme da padne ispod horizontalne crvene linije 18 dana, a ukoliko nije doslo do zaceca, temperatura pada i stize menstruacija.

< Poruku je uredio Katjica -- 15.2.2009 22:25:06 >

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 4
15.2.2009 22:19:29   
guppy RR
divno!
Vidi se i izvor slike... divno, divno. Ostaje na forumu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
15.2.2009 22:26:08   
Anoniman
Hvala, trudila sam se! user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 6
15.2.2009 22:26:50   
guppy RR
Baš se lepo iskombinovalo sa našim člankom, koji si navela gore sa linkom.
HVALA TI .. ovo će mnogima pomoći
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
15.2.2009 22:33:54   
Jeca RR
Sjajno user posted image  ovo uvek vredi imati kao informaciju. Hvala user posted image

Reci glasno da imaš plan i nasmejaćeš Boga!

Život se ne meri brojem udisaja, već momentima koji nas ostavljaju bez daha!

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 8
16.2.2009 0:06:22   
kumara
Katjice user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jeca RR)
Direktna veza do poruke: 9
17.2.2009 17:40:11   
Jacaca
Kaca meni je dijagram isti kao ovaj dole, ali tacno po tackama, jedino sto je njima 36,7 meni je 36,9 ali su tacke iste sto se rasta i pada tice. juhu, lepo sam rekla da sam trudna, a izgleda se drugacije nece ni dokazati.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
17.2.2009 19:43:00   
Anoniman
Nije vazno da li su ti tacke identicne i na istim mestima kao na gore prikazanim slikama. Takodje nije vazno ni na koliko se stepeni te tacke nalaze, jer je svacija bazalna temperatura prica za sebe. Svrha slika je bila da pokazu da ukoliko nije doslo do oplodnje temperatura pocne da pada oko 13 dana od ovulacije i padne ispod crvene horizontalne linije i tada dobijemo M. Ukoliko je doslo do oplodnje, temperature isto mogu padati i rasti, ali je vazno da 18 dana ne padnu ispod te crvene horizontalne linije.
Jacaco, nastavi da meris svako jutro kada se probudis, pre bilo cega, pa ces najbolje videti kuda te to vodi. I meni su za sada sve temperature iznad crvene horizontale, pa cemo videti gde to vodi. Ako belezis temperature na FF, mozes stavljati svoj graf ovde, pa ga obnavljati svaki dan da i mi ostale pratimo tvoju temperaturu.
Verujem da ti to znas, ali da podsetim i ostale koje probaju meriti temperaturu - temperatura u toku dana ili posle ustajanja nije vazeca i ne mozete se oslanjati na nju!!!

(odgovor članu Jacaca)
  Direktna veza do poruke: 11
17.2.2009 21:53:32   
Buba76
Grafovi su ti fenomenalni,pocecu i ja meriti temp.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
17.2.2009 22:00:38   
Anoniman
Mislim da je to prilicno pouzdan nacin za odredjivanje ovulacije. Stavicu neki dan i moj graf, pa da vidite dokle sam stigla user posted image

(odgovor članu Buba76)
  Direktna veza do poruke: 13
18.2.2009 16:42:12   
Anoniman
Jacaco, nemoj da se nerviras i razocaravas zbog tog pada, jer to uopste nije veliki pad niti moze da znaci da nije doslo do trudnoce. Tebi je jos uvek rano da pocne temperatura da ti pada zbog M, jer u tom slucaju pocne da pada tek oko 13 dana od ovulacije. Da li je meris svako jutro nas u isto vreme? Normalno je da dolazi do padova, i kod mene je bilo padova, ima ih i na ovom gornjem grafu (vidis da je pala temperatura i ostala snizena 3 dana pa je opet porasla). Ja mislim da je vazno da ne padne ispod one crvene horizontalne linije. Koliko dana vec meris temperaturu? Da li belezis na grafikonu?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
18.2.2009 17:57:38   
Jacaca
Svako jutro u isto vreme mi zvoni sat i merim je pravilno vec tri meseca, ali nigde nisam nasla ovaj grafikon. Do juce sam bila srecna jer moj grafikon koji sama pravim pratio tacno tacke koje su na onom donjem, ali danas se vise prepoznajem u gornjem, mada je moja temperatura veca nego sto je na grafikonu, ali to je individualno. Tako sam se ja danas izduvala, a lepo sam sve simptome osim mucnine imala.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
18.2.2009 18:20:13   
ljuba 27
jaca ne se nerviraj vo vrska so temperaturata mene doktorkata mi rece da meram sekoj den i deka treba da bide povisoka no i deka moze da varira ,ke bide ovoj mesec ke vidis i kako sto pisa katjica temperaturata paga den dva pred menstruacija a kaj tebe e se uste rano za menstruacija(se nadevam deka ke ja nema mesecov i narednive devet meseci)

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 16
18.2.2009 18:21:24   
Anoniman
Jacaco, evo ti naziv sajta na kojem mozes upisivati svoje temperature i on ce ti crtati grafikon i povuci one vertikalne i horizontalne linije tj. obelezice ti ovulaciju: www.fertiltyfriend.com, pa ako ti nesto nije jasno mozes me pitati. Imas tu i Chart Gallery gde imas primere svakakvih grafikona pa pogledaj kako izgledaju i oni u trudnoci i oni u kojima dodje do ovulacije.
Evo ti slika mog grafa, videces da je i meni bilo padova (ovi prazni kruzici oznacavaju da je temperatura merena 3 sata ranije od ostalih pa da je zato mozda niza, a ispod su ti moji simptomi):
user posted image

(odgovor članu Jacaca)
  Direktna veza do poruke: 17
18.2.2009 19:35:32   
Jacaca
Kaca pa ti si po ovome trudna!!!!!!! a danas ti je 12 dan od ovulacije, ujutru ladno test mozes da radis, pa moja temperatura nije ovako dobra, i tebi nije padala 6 dan kao meni.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
18.2.2009 19:41:56   
Anoniman
Da, ali pala mi je odmah 3dpo. Ajde odgovaraj mi na pp, da ti zavrsim tvoj graf i nemoj se opterecivati padovima temperature. Da bih ja bila trudna treba temperatura da mi ostane iznad ove crvene horizontalne linije 18 dana, a to je jos 6 dana tako da cisto sumnjam. U slucaju menstruacije temperatura ce poceti da ti pada tek tamo oko 13-14dpo, a ovi padovi ranije nisu strasni. Poslacu ti mailom jos nekoliko primera trudnoce gde ima mnogo vecih padova od tvojih pa su zene ipak trudne!

(odgovor članu Jacaca)
  Direktna veza do poruke: 19
18.2.2009 19:51:05   
Jacaca
Odgovorila sam ti odmah.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
18.2.2009 20:22:10   
Jacaca
jao, pa jednu poruku nisam videla, sada sam odgovorila, a trenutna temperatura mi je 37,1 a ujutro niza, svastauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
18.2.2009 20:27:37   
Anoniman
Jeste tako, vislja je u toku dana u odnosu na jutro. Ja sam je sada izmerila da bih ti pokazala koliko je temperatura vislja u opdnosu na jutro i iznosi 37.4, ali to bas nista ne znaci. Da li znas da se temperatura obavezno meri u ustima i to uvek na istoj strani? Mozda je glupo i verovatno to znas, ali moram i to da napomenem jer nije validna cak ni ona temperatura ispod pazuha.

(odgovor članu Jacaca)
  Direktna veza do poruke: 22
18.2.2009 20:53:26   
Jacaca
Kaca moja temperatura nije dobra. Imam cikluse na 30 dana, a ovulacija mi je bila 15dc a tamo pise 13dc, meni je 13 datuma bio 16 dc. kada je potvrdjeno pucanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
18.2.2009 20:55:29   
Jacaca
 Puno ti hvala sto si se trudila, sve su nekako razlicite, ali sta da radim ja bas imam uvek 36,6 ujednaceno, osim posle ovulacije.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
18.2.2009 21:51:45   
Anoniman
Jacaco, posto taj program obelezava ovulaciju na osnovu temperature, on ti belezi 13dc a to je mozda dan kada je folikul porastao, i mozda ti belezi 16dc kada je folikul pukao i moze da dodje do oplodnje do 17dc. Tako da ako je tebi potvrdjeno pucanje 16dc, normalno je da ostane obelezeno 17dc jer mozda taj program belezi zadnji dan kada moze doci do oplodnje. Samo ti nastavi da meris temperaturu i belezi kada manje spavas pa cemo da vidimo kakva je temperatura za neki dan.

(odgovor članu Jacaca)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Materinstvo
Da li Vas je strah od saznanja da ćete uskoro biti mama? Imate li sumnju - da li ću sve postići, primetiti, odregovati kako treba ...?