|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Bebe i vrućina
4.8.2011 4:01:41   
vukosava
Pre par dana sam naisla na netu na jako ruznu vest koju navodim dole, pa posto nikako da mi izadje iz misli, pomislila sam da li postoji neka tema vezana za bezbednost beba kad je vruce vreme. Posto su sad vrucine i vidim da mnogi idu na more sa bebama, molim vas da podelite svoja iskustva kako cuvate bebe od losih uticaja vrucine.

Dečje sedište leti može da se zagreje do 70 stepeni

Izvor: klikni

Dete u automobilu mora da sedi u svom sedištu, ali tokom leta i sedište može da bude opasno. Zato budite oprezni.

Ako se automobil parkira na suncu, sedište namenjeno maloj deci obavezno treba pokriti tkaninom ili peškirom, koji će još bolju zaštitu predstavljati ako su vlažni. U suprotnom, sedište tamne boje može da se zagreje i do 70 stepeni.

Sedišta svetle boje se manje zagrevaju. Auto-moto klubovi upozoravaju vozače da se uzdrže od prepravki dečjih sedišta po principu „uradi sam“. Čak i najmanje izmene ponekad mogu da ugroze bezbednost deteta - recimo zato što je oslonac slabiji ili zato što držač za pojas više ne odgovara.

Zbog toga ne treba ni ispod deteta tokom vožnje podmetati pamučnu tkaninu ili smotani peškir kao zaštitu od vrućine. Naročito je važno zapamtiti da i pri najvećoj vrućini deca na dečjem sedištu moraju da budu vezana pojasom.

Pogledajte kako raste temperatura u autu u zavisnosti od spoljasnje temperature: klikni

Ako je spolja 27 C, za 20 min do 43, za 60 min temperatura poraste i do 50 C

Dvoje Poljaka, otac i majka, zamalo su izazvali smrt svoje šestogodišnje ćerke kada su je pri velikoj vrućini ostavili zatvorenu 45 minuta u automobilu u Hrvatskoj. klikni

< Poruku je uredio vukosava -- 4.8.2011 4:12:32 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Bebe i vrućina
5.8.2011 15:14:29   
oliveradj
Kad smo išli na more dete je sa donje strane bilo preznojano mokro nije moglo da spava. Posle sam stavljala peškire kad smo se vraćali da se ne bi toliko znojila, ali ona nije mogla da spava u sedištu pa je meni zaspala u krilu. Treba izbegavati sedište preko leta, čak sam počela da ga sklanjam u gepek.  Ako sledeće leto budemo putovali daleko, neće spavati u sedištu sigurno.

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Bebe i vrućina
5.8.2011 15:22:06   
Lu
Meni se nikad nije tako oznojilo dijete, Olivera jel imate klimu u autu, ili radije izaberite noć za putovanje ljeti nego vožnju bez sjedaliceuser posted image
Mi stajemo svaka dva sata otprilike i prozračimo auto dok nešto popijemo ili pojedemo.

Što se tiče ovog ostavljanja djece same u autu...NO COMENT, ni na minutu ne bi ostavila dijete zatvoreno u autu!

< Poruku je uredio Lu RR -- 5.8.2011 15:23:42 >

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Osnove dojenja
video
Majčino mleko je najbolja hrana za novorođenče, ali dojenje nije uvek jednostavno. (engleski video)
Prekretnice u razvoju deteta (od rođenja d...
Od momenta kada žena ostane u drugom stanju, roditelji stalno nešto iščekuju vezano za dete. Da osete pokrete u stomaku,...

Anketa

Прање гузе.
пеперутка16

Да ли ваш муж пресвлачи детету одећу, мислим на прање гузе и мењање пелена?

Click Here