|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Bezbolni porođaj
26.4.2010 23:47:09   
draganica
Sigurno vas je privukao naslov, vidim da na forumu nema ovakve teme. Povod je knjiga koju sam našla na internetu, a koju na drugim sajtovima reklamiraju kao bibliju bezbolnog porođaja. Pisana je 50-ih godina, u fazonu je Lamazovih psihičkih priprema trudnice za porođaj, koje se baziraju na pravilnom disanju, relaksaciji i psihičkoj pripremi trudnice za sam čin porođaja.
Pošto je pisana tako davno, na nekim mestima deluje prilično debilno (tipa- trudnici se preporučuje da se bar jednom nedeljno okupa), ali sadrži vežbice i savete kojima se trudnica "uči da se porađa" i onda je porođaj zaista bezbolan, jer u njemu trudnica svesno učestvuje. I da ne dužim više, evo linka, pa procenite same. U početku je data detaljna anatomija ženskog tela, a negde od 50-te strane počinje deo sa vežbama za jačanje muskulature i disanja, nakon toga opis svake faze porođaja i ponašanje trudnice tokom njih. Volela bih da i iskusne porodilje kažu nešto o tome, ako imaju vremena da čitaju, mada sam je pročitala u jednom dahu. Ja nisam imala školu za trudnice u mom mestu i meni je ovo jedino što mogu da naučim o porođaju.

http://www.scribd.com/doc/8561815/Bezbolni-porodjaj

< Poruku je uredio draganica -- 26.4.2010 23:48:40 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Bezbolni porođaj
27.4.2010 7:58:25   
Anoniman
Nemam vremena da čitam, preletela sam slikice vežbi, to su manje-više te vežbice koje se rade u školici.
A da li je disanje opisano kao u ovoj knjizi, možeš da proceniš ako uporediš to što si pročitala sa ovom temom: Pomaže li zaista to disanje na porođaju? KLIKNI

(odgovor članu draganica)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Bezbolni porođaj
27.4.2010 10:34:06   
draganica
Slično je kao što si i ti opisala u ovoj temi. U knjizi detaljno objašnjavaju zašto se tako diše, šta se pomera, šta blokira u svakom disanju, kako to pomaže porođaju i slično.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Bezbolni porođaj
27.4.2010 13:54:51   
Anoniman
Super, onda imaš pravu literaturu. user posted image Samo mislim da disanje ne vodi bezbolnom porođaju, već samo olakšava bolove. Ja se nisam prirodno porođala, pa ne bih da pametujem. 

< Poruku je uredio Tasha RR -- 27.4.2010 13:55:48 >

(odgovor članu draganica)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Bezbolni porođaj
20.7.2010 13:59:01   
draganica
Pošto sam već preporučila knjigu, dužna sam da posle porođaja kažem nešto o njoj. Korisna je i veoma važna za psihičku i fizičku pripremu za porođaj. Nisu samo vežbe disanja važne i ne boli porođaj samo zato što boli (u knjizi se čak kaže da je to više civilizacijsko vaspitanje koje pokupimo od majki i baka da to mora da boli i mora da se dernja na stolu, što nije tačno), već je više strah i neizvesnost porodilje uzrok bola. Mislim da je dobra, meni je pomogla toliko da sam na porođaju razgovarala sa babicom, pričala im kad dolazi napon, napinjala se kako i koliko treba i kroz celo to iskustvo prošla krajnje racionalno i trezveno (otprilike kao što sada pišem), toliko da su mi svi u sali čestitali, a neki mi se i sada javljaju na ulici i hvale me... E, jedino što knjiga ne može to je da ublaži bol od ušivanja puknutog grlića, tu sam se drala... Ništa vas ne košta da je pročitate i onako u trudnoći nemate šta drugo da radite.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Bezbolni porođaj
9.11.2010 0:00:52   
Anoniman
hvala user posted image

(odgovor članu draganica)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Bezbolni porođaj
27.1.2011 21:29:30   
grozdana
Ja sam u trudnoci propustila vezbe disanja i odbijala sam da idem na tako nesto. Naravno, sada se jako kajem zbog toga, jel mi je porodjaj jako tesko prosao, izgubila sam snagu na vristanje i zapomaganje, koncentrisala sam se na bol umesto na disanje i na kraju su mi bebu vadili vakumom. Apelujem svim trudnicama da obavezno posecuju casove...

(odgovor članu draganica)
Direktna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here