|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
27.3.2018 14:13:51   
lokicagagica
Ako je na tatu onda je nikada nece hteti user posted image Svekrva mi je rekla da moj dragi varalicu nikako nije hteo, ali je zato sisao komad gaze, naopak 😁 Probacu jos i visnjicu, u nju polazem poslednju nadu.

_____________________________

You will never understand life until it grows inside of you...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 276
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
28.3.2018 12:24:22   
IvanaSK RR
Mi smo i nocas bez cuce. Definitivno je ne vracamouser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lokicagagica)
Direktna veza do poruke: 277
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 9:52:06   
Misha i Ljisha
Bas napisah da cuclu nosim i u porodiliste. Em ce mi biti lakse da ga uobrocim da izdrzi izmedju 3 sata, ja ne volim to sisanje svako malo. Izvinjavam se mamama koje doje na zahtev ali meni je suludo jos kad vidim dete koje sve jede i jos plus dobija sisu na zahtev. Kod mene se zna na 3 sata i cao. Tako je bilo i sa D tako ce biti i sa ovim deranom. Ako njace izmedju ce dobiti vodice i nosacu ga ali 3 sata ima da izgura. NE zanima me ne mora da dobije 2 kg prvi mesec, vec do 1kg i sve ce biti ok

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 278
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 9:57:54   
Rosita
Hm, moraces na zahtev malo u pocetku da krene mlekce. Ne mislim ni ja doveka na zahtev, ja volim da kažem na zahtev, al zahteve primam nakon 2-3 h :). Tako to i jeste, osim nocu, e tu ne mogu da se borim i nosamuser posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 279
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 10:16:13   
IvanaSK RR
Ja nisam nosila cuclu u porodiliste sa prvim detetom. Sa drugim mi je muz doneo posle par dana, ali je nismo tamo nesto mnogo koristili.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 280
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 13:20:50   
Misha i Ljisha
Ja sam u startu na 3 sata sa D, sta ja znam. Dobila je i tako preko 1kg. Nisam je na zahtev dojila jos pogotovo zbog grceva. A i ja nemajka nisam nikad ni pomislila da place jer je mozda gladna user posted image ja sam uredno cekala 3h hahah...I tako u 5 u 8 u 11 u 14 u 17 i u 20h a nocu je bilo kad se probudi. I evo dorucak u 8 uzina u 11 rucak u 14 uzinica izmedju i vecera je doduse ranije jer uzina izmedju rucka i vecere nam je obicno slatkis posle rucka. sve navike ostale od bebecih dana. Ista satnica je i u vrticu. Nikakvih problema ni posle nisam imala. Uvodila i obrok po obrok. Ono kad se ne zna kad dete jede, mene to izludjuje i onda ispada dete jede sisa jede sisa gricka jede sisa. I onda mama pita dete od 22 meseca (i jos kaze beba) sisa svaki cas i kako da je odvikne od sisanja. Pa st niste ukidali podoj po podoj. Nisam ja za nedojenje ali nakon godine nema da se siska svaki cas eventualno ujutru i uvece i to je to. A cucla je ispomoc koju nisam imala. Nije htela pa nije htela nema sta nisam radila i koje cuclee nisam kupovala

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 281
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 13:35:47   
Maraj
Ja sam L pokusala da dam cuclu, nije je hteo. Kako mu stavim , on je ispljune i ona izleti iz krevetca. Al zato je non stop trazio sisu. Ludela sam. Odemo npr kod dr ili negde gde je njemu nepoznat prostor, on odmah trazi da sisa tj samo je drzi u ustima. Treba mu neka sigurnost. Tako da sam planirala da i sada kada se porodim probam da uvedem cuclu. Gledam mame u parku, pa ono ke milina. Samo im daju cuclu, oni cuclaju i mirna backa. A ja, gde god isla, samo sam zadizala majicu...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 282
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 13:40:06   
Misha i Ljisha
E Maraj ja to nisam radila pa je moja vristalina vristala. Ja ne dam dase dudla sisa. Znaci sisa je OBROK nije cucla i za sigurnost. Drzacu nunacu pevacu ma sve cu ali sisa nije sigurnost vec hrana i ja sam tako od starta i nigde vala ja nisam zadizala majicu. Tacno sve isplaniram u minut, u roku od 3 sata odem negde i vratim se kuci za 3 sata eventualno ako idem kod nekog sa kim sam dobra pa zamolim da odem u sobu da na miru podojim dete pa ostanemo duze i to je to.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 283
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 18:56:18   
Tiziana
E ljiso tako je bilo kod nas oba puta. Znao se red. Oni su vrlo brxo poceli da se bude tacno po isteku 3h.zato su poceli nocu jako brzo lepo i dugo da spavaju. nije bilo uspavljivanja i nosanja NIKADA. ako zaspe pri podoju zaspe, spustim u krevetac. ako ne zaspe, spustim u krevetac i sami se uspavaju. nama je drustvo stalno dolazilo bez ikakvih problema. oboje su hteli cucu, umirivala ih je i dugo su je koristili i ne vidim bilo kakav razlog zasto bih bila protiv cuce, osim ako je beba nece.
I ja prezirem kad vidim da dete jede red smoki, red bananice pa onda malo sisa sisu. ne vidim nikakvu poentu u tome.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 284
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 19:09:08   
Maslacak15
ja se ne slazem da dete moze da se uobroci tako rano. Ne kaze se dzabe dojenje na zahtev. Ja sam bila naivna i primenila taj sistem sisanje na 3 sata i to je rezultiralo uvodjenjem dohrane posle par nedelja kod starijeg sina jer on samo takvim dojenjem nije mogao da povrati porodjajnu tezinu. Mladji je znao bolje, sisao je u pocetku i 20 puta dnevno i regulisao svoje potrebe i moju laktaciju. I to ne znaci da je dudlao nego je jeo. Ne volim cuclu, to mi je kao da detetu zacepljujem usta. Kod ece starije od godinu dana mi je cucla bas ruzna. A onda je i nehigijenska itd. Osim toga koliko vidim cujem fenomen ispala im cucla u pola noci pa je traze po krevecu nije ni malo zabavan.
Nemam nista protiv ako nadju palac. Stariji je sisao palac (i ostavio bez problema) mladji nije koristio nista. I nije se dernjavio. Inace ni jedno dete bukvalno nikad nije prespavalo kod mene noc u mom krevetu tako da nema govora da smo koristili sisanje za psiholosko umirivanje.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 285
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 19:21:01   
Tiziana
Ti sigurno bolje znas od svih nas, ali moji se zaista jesu vrlo vrli brzo uobrocili.bez ikakvog preterivanja. mozda ima i do dece, ne do moje metode,ne znam. cerka je sa 2ned picela da spava od 23h do 5 ujutru i pisle nekig vremena to vreme pivecavala. super napredovala, sestra koja nas je obilazila rekla nam da je ne diramo nocu ako se ne budi sama.. kasnije sa uvodjenjem hrane nije bilo problema i ni sad nikad ne mrljavi, jede sve.. uspavljivala se sa cucom i to tako sto se igrala sa onom drskicom.
Ni moji nikada nisu spavali sa nama u krevetu i veliki sam protivnik toga. briblizila bih krevetac skroz do mene, da mi budu pri ruci, ali ih nikad nisam stavljala kod nas.
Oni su sad veci i imaju 101 bubu i vecina stvari nije po PSu, ali su stvarno bili super bebe.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 286
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 19:58:58   
Rosita
Sa svime se pomalo slazem i ne slazem.

Da mi dete spava u cugu 3 sata nocu, ma 2 sata, ne bi mi nikad palo na pamet da ga stavim na sebe ili kod sebe ili vec. Da ne pricam o utopiji od 23 do 5. Milicicak i ja znamo kako je morati drzati na sebi i nositi dete po sat vremena jer ce zbog refluksa upropastiti uneti obrok. Hocu da kazem, muka zakon menja.

Sto se tice dojke, ona nikako ne moze biti samo obrok. Mozda za mamu. Dojka i podoj su kontakt koze na kozu, slusanje otkucaja maminog sraca, sigurnost. Ne zalazem se da se u tu svrhu svesno upotrebljavaju, ali da su za dete vise, vise su. Postoje citavi psihoanaliticki koncepti dobre i lose dojke i cele psihologije odojceta u vezi sa tim. Dosta metaforicno i ne bukvalno, ali i te metafore nesto govore.

Cuclu ni ja nekako ne volim. Nemam jasan stav ali cim mi se ne da da ponudim, sledim taj osecaj. Recicete, ne zali se onda. U pravu ste verovatno.

Sto se tice uobrocavanja, stav mi je negde na sredini. Mislim da beba treba sama da se uobroci. Za to mozda treba malo vremena. A i to zavisi od bebe, mame, mleka, sisa, ah... Nisam nikako za to da nema reda, ali tek rodjena beba ne mora po svaku cenu da bude uobrocena. Narocito sto se majcino mleko brzo vari. Cim malo ojaca, podrzavam uobrocavanje. Ne gledam na sat, ali u praksi smo skoro pa uobroceni. Preko dana, nocu nismo najsjajniji.

I jos, kakva god da je morala biti najranija praksa, ako smo dosledni i znamo cilj, nije to toliko tesko promeniti. Evo primer- D je sisa bila i podoj za uspavljivanje. Sa godinu i po, malo jace, ja sam detetu REKLA evo sad cemo samo citati pa spavamo, necemo sisati i dete je to prihvatilo. Nikakav problem.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 287
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 20:32:13   
milicicak
Ja sam za cuclu, meni je ona bila modni detalj, mini buba je imala odgovarajucu cuclu uz svaku odevnu kombinaciju user posted image
Prihvatila je mislim sa neke 3-4 nedelje, ali joj cucla nikad nije sluzila da zavara glad, nikad. Podoj na 3 sata i prespavana noc mi jos uvek zvuci kao epska fantastika...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 288
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 20:37:27   
IvanaSK RR
Moja nije ni htela cuclu kad je gladna, katapultira je odmah user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 289
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
11.4.2018 21:54:42   
Misha i Ljisha
pih izbaci me rr..

elem hocu reci, kod nas se minutaza isplatila i pokazala kao ispravna. D je napredovala i sa vec 3 meseca udvostrucila kilazu iako je bila uobrocena skoro od starta. Sto kaze Tiziana vec u prve dve nedelje je pocela da se sama budi kao svajcarac na svaka 3 sata. Da imam drugacije iskustvo ne bih eto ovo "propagirala" sto se kaze. Dete takodje spavalo strogo u krevecu, ne bih tolke noci provela nunajuci da sam je stavljala kod nas da spava, a ja sam opet i tu zagrizena. Ustvari zagrizena sam i dan danas da se mora znati kad se jede i kad se spava. Znaci D je bez pogovora svako SVAKO vece u 20:00 bila u krevetu. I isto sam brinula kako ce zaspati bez vecernjeg podoja i kako pa vrlo lako kao i kod Rosite. Takodje se slazem sa Maslackom da cucla posle godine em izgleda ruzno ai vise neam po meni tu svrhu koju ima kod malih beba. Niti smatram da je zdravo za zubice. Moja D nije htela cuclu ali ipak mislim da je cucla u neku ruku spas. Bolje mi je cucla nego prst. Sta s prstom? Cuclu bacis!

I da smatram da jeste za decu sika uteha i X puta sam rekla da nisam dojila D ne znam kako bih je nekad nocu smirila, ali sam ja uvek pokusavala prvo druge metode pa na kraju ako nista ne uspeva sam davala siku. I nisam je nocu nikad stavljala da spava sa nama. I tu sam bila bas zagrizena.

Inace istrazivanja kazu da je verovatnoca za SIDS manja ukoliko deca cuclaju

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 290
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
12.4.2018 7:56:31   
Tiziana
Rosi draga, kada dete ima bilo kakav problem tu vaze druga pravila. Potpuno.
No kad je sve ok, uvek glasam 'za red'. Sto se tice povezivanja mama beba, koza na kazu, to sve divno zvuci u teoriji i sigurno da ta deca kasnije budu emotivno zreliji ljudi, ali u praksi to malo drugacije funkcionise. ja sam imala dvoje male dece, bebu i dete od tek navrsene 2god kojima sam jednako bila potrebna. tu je morao postojati neki red da ne bismo svi kolektivno izludeli.
Nama cuca nije bila modni detalj, voleli su je, smirivala ih je i negde nisam ni razmisljala da li mi je lepo ili ruzno da vidim dete od godinu i po sa cucom. koristila je svrsi dok je trebalo, kad vise nije trebalo cucu smo ukinuli i to je to. sin je vukao i tetra pelenu koja je bila instant smirivac.


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 291
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
12.4.2018 8:36:01   
Rosita
Pa da, u suštini treba znati cilj i ići ka njemu, a svako se prilagodi shodno svojom okolnostima. Sve mi ovde smo donosile prave odluke za svoju decu.
Tiziana se meni javila oba puta pred porodjaj i donela mi srecuuser posted image user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 292
   RE: Cucla varalica- ZA ili PROTIV?
28.4.2018 0:03:46   
MimaKos
Mislim da im ne skodi nista, a roditeljima bas olaksa, sa cerkicom sam sve probala nije je htwla nikako, sin hoce ali samo uvece pred spavanje nekih 5 min i to je to.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 293
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Idi na:







OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...
Kako se pravi beba u jednom afričkom plemenu
Roditelji su ti koji odlučuju da li će i kada imati dete, ali dete u stvari samo bira svoje roditelje i pronalazi put do...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here