|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Deca i komšije
12.3.2013 9:12:40   
bea83
Zanima me šta mislite o ovoj temi. Da li vam smetaju komšijska deca tj buka koju prave? Da li svoju decu ograničavate,ućutkujete i smirujete zbog komšija?
Sve češće se susrećem sa stavom da je deci sve dozvoljeno i da nam ne sme smetati ono što oni rade. Ja se ne slažem i trudim se da moje dete ne smeta nikome. Naravno da je nemoguće objasniti jednogodišnjaku neke stvari al ja se trudim,trudim,trudim. Meni je to stvar osnovne kulture življenja.
Šta vi mislite?
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Deca i komšije
12.3.2013 9:33:54   
bea83
niko?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 2
12.3.2013 9:43:13   
Olga75
pa ja sam u kuci i nemam u komsiluku nesto male dece
ali ne dozvoljavam zvercici deranje i vikanje na ulici , ne samo zbog komsija , nego jednostavno nije pristojno dernjati se
a niko mi se od komsija nije zalio na buku koje pravi moje dete i tako

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 3
12.3.2013 9:52:16   
bea83
Mi živimo u stanu a Viktor je u fazi vrištanja kad se raduje tako da to odzvanja poprilično. Ja ga stalno opominjem (iako nisam sigurna da išta kapira a pogotovo što on to radi od sreće a ne od besa) al samo mogu da zamislim kako to zvuči komšijama sa kojima delimo zid. A stalno nailazim na komentare - pusti ga, on je mali user posted image  pa šta ako je mali, ne mora da se uči od malih nogu da bude antihrist. Okreni obrni ja sam uvek Hitleruser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 4
12.3.2013 9:53:55   
minna
Kod nas su debeli zidovi i nista se ne cuje, mi ne cujemo porodicu iznad nas, a imaju cetvoro dece, zena me svaki put pita da li mnogo smetaju, a mi ih stvarno ne cujemo. Tako da ga ne ucutkujem, ali kad izlazimo iz stana u ulazu mu kazem da ne pravi buku, ne skace svom snagom na stepenice...
Malo mi je bilo neprijatno kad se V dernjao nocu zbog devojke koja zivi prekoputa nas i nasa spavaca ima zid ka njenoj spavacoj, pa sam se stalno izvinjavala, jer se to bogami culo.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 5
12.3.2013 9:55:32   
Olga75
daj pa vasa deca su malo vece bebe
to se itekako tolerise
drugo je kad vidis deriste od 4 - 5 - 6 godina koje se dernja , skici , vristi , lupa loptu o pod , zid sta god
to nije lepo

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 6
12.3.2013 9:56:51   
caca81
Ja živim u kući...ali sa roditeljima sam živela u stanu i sve se čulo...kako su tamo tanki zidovi. user posted image Normalno mi je da dete plače, vrišti, lupa igračkama, ali neki određeni period...ne više od 20min...tako da ako bih sada sa decom živela u stanu, uvek bih ih stišavala.

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 7
12.3.2013 10:09:49   
Figaro88
Kod nas su zidovi tanki,a ispod nas zivi porodica sa 2-je velike dece.Ti klinci su budni do 12-1 nocu,vriste,slacu,pustaju muziku,onda se roditelji deru na njih.100 puta su nas izbudili.A to nisu deca koja su odrasla vec su tu negde drugi treci razred osnovne skole.Andreu opominjemo od kad je prohodala pa do sada vec zna da ne sme da se igra loptom,da ne sme da skace,da duva u trubicuuser posted image

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu caca81)
Direktna veza do poruke: 8
12.3.2013 10:17:04   
Pretty78
ja imam dvoje dece, sad zivimo u kuci ali pre smo u stanu , do duse tad je bila samo Martina i bila je mala ali sam se uvek trudila da se ne galami ujutru rano, uvece kasno i posle podne od 3-5...a iznad nas su bile dve komsinice koje su ceooooooooooo boziji dan trcale po stanu u maminim stiklama a nigde nemaju tepih...e ludela sam kako nema ta zena obrzira da mozda meni spava beba...katastrofa

Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas.Ne znam mesto na kom živi ili počiva;Ne znam zašto nju i san mi java pokriva;Možda spava, i grob tužno neguje joj stas.Ja sad nemam svoju dragu, i njen ne znam glas!!

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 9
12.3.2013 10:20:07   
Verolina
Nemam dete, a i zivim u kuci. Ono sto znam da me je uvek nerviralo dok sam zivela kod mojih jeste kad mi dodju drugarice ili spavam, a komsijska deca se bas tada dernjaju i igraju pod prozorom. medjutim, ja otvorim prozor i kazem-razlaz! Dodjite posle. I uvek je tako funkcionisalo.

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Pretty78)
Direktna veza do poruke: 10
12.3.2013 10:26:52   
bea83
pošto smo sve ovako fine uopšte mi nije jasno čija to deca prave toliku galamu user posted image

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 11
5.5.2013 16:56:12   
Mama.Veki
Zivimo u "supljoj" zgradi, sve se cuje... Srecom, sin nije nesto glasno dete, jos uvek ne razbija i ne baca sta stigne, vristi ali nije neizdrzljivo user posted image ... Kada vidim da preteruje, na primer kad pocne necim silno da udara po parketu rano ujutru (mi ustajemo u 6) stisavam ga i ne dozvoljavam mu da pravi takvu buku. Ipak, uvek polazim od sebe da bi meni smetalo... E sad dete ko dete ne mozes i ne treba da mu ne dozvoljavas da "dise", ali treba da se zna neka normalna granica. E sad ta normalna granica zavisi sta je za koga normalno i nenormalno user posted image

A inace da kazem da dosad nisam imala prilike da zivim okruzena drugom decom (mislim po okolnim stanovima)... Ali bolje i deca da se cuju i dernjaju nego komsije do nas, matori pa kad pocnu da vriste i da se svadjaju, cela zgrada se ori. Njima sigurno ne bi smetala tudja deca, navikli su na galamu user posted image

< Poruku je uredio Mama.Veki -- 5.5.2013 16:59:09 >

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 12
5.5.2013 20:27:29   
Anck Su Nmaun
Ovakooo...
U prvom stanu kad se Tara tek rodila, imali smo zidove da se culo kako komsija dise... i bilo me je Baas briga ako nekome smeta sto moja beba place, jer ona je beba- kao da ja volim sto se ona dernja u sred noci? Protiv toga se nije moglo!

Kad se H rodila vec smo preselili u nas stan, gde smo i sad, slabije se cuje, jer imamo klinca iznad i ne smeta mi nista sem kad pametnjakovici (stariji) oko nas pocnu busilicama sa svih strana kad one spavaju!
Bilo je komentara od jedne babe:"Sto beba place? Jel bolesna?" user posted image Misliiimmmmmmmmm???

Al se nisam obazirala na to, beba je beba, i samo roditelji znaju kako je to kad klinci vriste a vi ste nemocni!

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 13
5.5.2013 21:23:22   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Al se nisam obazirala na to, beba je beba, i samo roditelji znaju kako je to kad klinci vriste a vi ste nemocni!

E baš tako! user posted image
Mogu vam reći da ljudi brzo zaboravljaju kako je bilo kad su oni u svojim stanovima imali male bebe ili malu decu i kako je nekada nemoguće im objasniti da su preglasni ili ih ućutkati ako su nešto uznemireni ili besni. Kod nas se malo toga čuje, skoro ništa. Više nam svima smetaju bučni motori tokom letnjih noći, bušilice u 11sati uveče, žurke koje traju bezgranično dugo itd

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 14
7.5.2013 0:59:57   
vukosava
Sve zavisi od debljine zidova i podova. Ja sam se preselila namerno sad u stan gde vidim da i komsije imaju decu slicnog uzrasta i da su ta deca internacionalnog porekla a ne lokalci.

Ovde ako je dete nemirno odmah je neki ADHD i slicno, tipa dace im im lekove za odrasle za nervne bolesti samo da se smire klikni (ne svi naravno)

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 15
7.5.2013 8:42:01   
Ivanka 75
Mi smo sada bili kod moje mame, moj sestric i Iva ludeli na sve strane, iznad nas nema niko pa nema ko nas da uznemirava, komsuje ispod u vikendici do kasne jeseni pa ni njima nismo smetali.
Ali zato su obozavali da otvaraju ulazna vrata i da se dernjaju po hodniku, A A A A A - to su vikali iz sveg glasa i smejali se jer im odjekuje user posted image
A moja mama uziva i kaze "Neka se i iz moje kuce cuju deca!"
user posted image

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 16
7.5.2013 8:57:55   
Anck Su Nmaun
Bravo za mamu user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 17
7.5.2013 9:31:36   
Modessty
Zato je super kad živiš u kući! Možeš da lumpuješ do mile volje! user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 18
7.5.2013 9:38:39   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Modessty

Zato je super kad živiš u kući! Možeš da lumpuješ do mile volje! user posted image

Dve kuće od nas ima dvoje dece i kad izadju u dvorište sve se čuje, a glasni suuuuuu mnoooogo, te sednu u kola i pritiskaju sirenu do iznemoglosti, deru se kad se igraju žmurke "puuuuuu jaaaaaa" a onda se posvađaju ko je koga prvi zapljunuo pa se i to čuje, pa loptom namerno udarauju u zidove kuće pa i to.... Nije da nam smeta niti se ko žali ali sve se čuje, nije baš prijatno kad se prolazi pored kuće a oni se večito svađaju ko će šta da radi, ko je šta uradio... a odraslima ni ne pada na pamet da im objasne kako da se ponašaju, imaju teoriju da njihovu decu niko ne sme da dira i da su ona mnogo osetljiva kad im se podvikne, ništa nisu kriva, svi drugi su krivi samo oni ne.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 19
7.5.2013 12:42:10   
Mama.Veki

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Ali zato su obozavali da otvaraju ulazna vrata i da se dernjaju po hodniku, A A A A A - to su vikali iz sveg glasa i smejali se jer im odjekuje user posted image

user posted image

Moj mali je poceo sam da otvara vrata, mislim moze da dohvati vec, i samo doceka priliku otvara ulazna vrata i pocne da "peva". Zanimljivo mu zbog eha user posted image A i meni je interesan, deca ko deca... Dozvolim mu na kratko pa onda mu skrenem paznju na drugo da bi usao unutra. A danas kad smo se vracali iz setnje, dok sam otkljucavala, on je vec uhvatio bravu komsijskog stana i poceo da otvara da udje. srecom je bilo zakljucano, samo jedan dan kad se iskrade i upadne im u stan, bice interesno user posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 20
7.5.2013 12:46:43   
Modessty
I dalje smatram da je bolje živetu u kući nego u stanu user posted image Šta ću kad sam nostalgična

Mi stvarno imamo sreće što nam je zgrada debelih zidova pa se uglavnom ništa ne čuje, tj malo toga se čuje. A pogodilo se da na trećem, četvrtom, petom i sedmom sve jedan iznad drugog su stanovi u kojima žive deca do 4 godine starosti user posted image

(odgovor članu Mama.Veki)
Direktna veza do poruke: 21
7.5.2013 13:37:08   
Trcosava
hahaha kakva tema

Ovde u okolini ima dvoje ''manje'' dece. Jedna nekih5 god, druga 7. NAravno, ovde svi posle 7 uveče se zatarabe. Aaaaali. Kad dođem kod mame, bre čini mi se da svaka kuća ima po dvoje dece (tamo gde su matori, drugi nadoknade) i hvala Bogu neka ima dece, ali mila majku al' su nekulturni. Što deca, što roditelji. Sunce ti poljubim kad se jedna majka razdere....

Sećam se mog detinjstva - imala sam jako piskav glas, ne moram da se derem moji me svakako čuju. To je jedan od 2 puta kada me je tata šljepio po guzici - tri puta me je opominjao da se samo ja čujem. Četvrti me pljesnuo. Današnja deca nemaju kulturu, tačnije njihovi roditelji. Govorim za moj kraj. Da ne pričam da idu jako kasno na spavanje.

Anu odmalena učim da se ne dere, ali zato kad meni prekipi dreknem tako da se i muž us**e u gaće.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 22
7.5.2013 14:15:57   
Sanja90
E ovako da vam ja kazem nesto,mi zivimo u kuci,kuca je zakon i sloboda bukvalno,jeste da ima vise posla,ali je tvoje i mozes da radis sta hoces.Meni decija igra,dranje itd.ne smeta,bolje da ima sto vise dece i da se deru negu da bude pusta ulica i nigde nikoga. Ja volim kad ima puno dece,ma nek se i svadjaju,ne smeta mi. Kod sebe su u dvoristu i kuci pa nek rade sta hoce. Ja kad sam bila mala u nasoj ulici je bilo puno dece, pa kad se svi skupimo i pocnemo sa igrom nema vece srece,to je bilo veoma srecno vreme,majke mi, sad je ta ista ulica pusta,nigde decijih osmeha,svega 2-3 dece u jednoj ulici,ama nista. I kad i oni odrastu dece nece biti vec samo stari ljudi. Treba decu pustiti da budu deca,sve je to deo njihovog odrastanja,nema ogranicavanja,ukoliko ne prelaze neke granice,na primer da lome i unistavaju tudje ili da vredjaju itd.

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 23
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Ovako je Island celu generaciju spasio od ...
Temelj promene bila je jednostavna, ali dotad neuobičajena ideja: rešenje se ne nalazi u kažnjavanju i moralisanju, nego...
Kako disciplinovati decu koja još ne razum...
Postavljanje granica, podsticanje dobrog i obeshrabrivanje neželjenog ponašanja mogu početi još dok je vaše dete beba, k...

Anketa

Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16

Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.

Click Here