|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 18.7.2010 22:51:06
|
|
|
|
ksenija81
|
Nalaz je sledeci: Desni testis je normalne velicine, pravilne konture, homogene strukture. U glavi desnog epididimisa cista promera do 14 mm(u oktobru 12x8). Levi t normalne velicine, homogene strukture sa par nesignifikantnih mikrokalcifikacija u gornjem polu. Levi epididimis naglasenog duktalnog sistema sto bi moglo govoriti u prlog opstruktivnih promena. U levom hemiskrotumu vidi se fizioloska kolicina ekstratestikularne tečnosi Vene levog pampiniformnog spleta bez znakova dilatacije promera do 2mm.
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 18.7.2010 22:54:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ksenija81 Nalaz je sledeci: Desni testis je normalne velicine, pravilne konture, homogene strukture. U glavi desnog epididimisa cista promera do 14 mm(u oktobru 12x8). Levi t normalne velicine, homogene strukture sa par nesignifikantnih mikrokalcifikacija u gornjem polu. Levi epididimis naglasenog duktalnog sistema sto bi moglo govoriti u prlog opstruktivnih promena. U levom hemiskrotumu vidi se fizioloska kolicina ekstratestikularne tečnosi Vene levog pampiniformnog spleta bez znakova dilatacije promera do 2mm. slican nalaz...ovo sto sam podebljala kod tebe je identicno samo sto je kod mog 5mm
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 18.7.2010 22:55:34
|
|
|
|
Anoniman
|
e da. na google sam ukucala : cista u glavi epididimisa i tako sam nasla forum... i neke informacije. ali nisam mnogo tragala
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 18.7.2010 22:59:47
|
|
|
|
ksenija81
|
A jel njemu u istom cista i tecnost? Kod mm je u desnom cista a u levom tecnost.
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 18.7.2010 23:01:48
|
|
|
|
Anoniman
|
cekaj da uzmem nalaz da prepisem
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 18.7.2010 23:02:53
|
|
|
|
Anoniman
|
u levom je i cista i tecnost
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 26.7.2010 20:39:59
|
|
|
|
ksenija81
|
Dr nista posebno nije komenatrisao nalaz, rekao je da je sve ok sem te ciste koja inace ne utice ni na sta, a ostalo je sve ok. Prostata je veliki problem, ali to je za drugu temu...
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 20.4.2012 17:40:01
|
|
|
|
mickybap
|
Pozdrav svima ,jel neko cuo za tubularne ektazije,tj doktorka koja je snimala je rekla da ima neko zacepljenje kanala
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 22.4.2012 15:31:23
|
|
|
|
degu
|
Mickybap verovatno se radi u nekom zapušenju u semevodima. Šta kaže DR-ka jel može da se operiše?
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 23.4.2012 9:59:23
|
|
|
|
mickybap
|
E nek se neko javio,hvala ti...ocajni smo..pa tamo gde smo snimaliona je i to rekla da ima zacepljenje,da nije ozbiljno da se moze resiti,al kad smo otisli kod urologa ona nam bukvlno nista nije rekao,ali nista niti spomenuo operaciju,niti sta je to ni kako moze da se uradi,samo je rekao da izvadimo spermogram
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 23.4.2012 18:52:55
|
|
|
|
Maraj
|
mickybap, nemoj se nervirati. Uradite spermogram, rezultati budu gotovi istoga dana, i on ce vam sve reci. Urolog vam ne moze predloziti operaciju, a da ne vidi kakav je spermogram
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 23.4.2012 21:34:47
|
|
|
|
degu
|
Mickybap ako je uzrok lošeg spermograma ta opstrukcija, onda će operacija rešiti stvar, važno je da nije nešto genetski i da ima rešenja
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 23.4.2012 22:50:18
|
|
|
|
mickybap
|
A kakve veze ima spermogram sa tim,po cemu se vidi?
|
|
|
|
|
RE: Ultrazvučni pregled testisa 25.4.2012 21:03:46
|
|
|
|
degu
|
Micky čim je semevod začepljen znači da plivači nemaju baš prolaz napolje, možda ih on u testisima normalno stvara ali plivači nemaju kuda da izađu, ili imaju uzani prolaz.
< Poruku je uredio degu -- 25.4.2012 21:04:25 >
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici5 najboljih POZA U SEKSU za zatrudnjivanjeNeki tvrde da određeni položaji tokom seksa mogu povećati šanse za trudnoću. Proverite i probajte, ne može da škodi. ;)
Anketa
Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16
Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.