|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hilandar torta
11.4.2010 12:39:46   
Anoniman
Potrebni sastojci:
10 jaja
10 kasika secera
10 kasika mlevenih oraha
3 kasike kakao
5 kasike brasna
1 praska za pecivo
400 g cokolade
125 g margarina
5 jaja
200 g secera u prahu
Priprema jela:

1. U odgovarajucoj posudi u kompaktnu masu umutiti jaja, secer, mlevene orahe, kakao, brasno, i prasak za pecivo.

2. U okrugao kalup za tortu obloziti papirom za pecenje te sipati pripremljenu masu i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.

3. Pecenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je poprecno preseci dva puta kako bi se dobile tri kore.

FIL:

1. Belanca odvojiti od zumanaca te ih umutiti u cvrst sneg. Zumanca umutiti sa secerom u prahu, te dodati snegod belanaca i polako promesati.

2. U odgovarajucoj posudi sjediniti cokoladu i margarin, te kuvati na pari mesajuci sve vreme dok se ne otopi, a zatim ostaviti da se ohladi.

3. Kada se cokolada ohladi, postepeno dodavati fil od zumanaca, kasiku po kasiku, i mutiti sve vreme dok se ne dobije ujednacena masa.

FILOVANJE:

1. Pecene kore premazati pripremljenim filom, te naslagati jednu na drugu.

2. Ostatkom fila premazati celu tortu i dekorisati po zelji.

user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Hilandar torta
8.7.2019 16:04:57   
mama ivane
Cula sam za ovu tortu mnoge zene je hvale da je dobra

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Hilandar torta
10.7.2019 10:38:38   
Duškić
Starinski lepa torta.

(odgovor članu mama ivane)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Hilandar torta
10.7.2019 11:07:13   
flamingos
Provereno dobar recept


(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Hilandar torta
10.7.2019 11:08:33   
doramar11
Mene je privukao naziv torte, moram da priznam :)

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Šampita
Ringerajin kuvar: lesica RR
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here