|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   problemi sa nosicem kod bebe
26.6.2008 15:11:02   
una77
user posted image Da li je neko od roditelja imao problema sa nosicem kod novorodjenceta koji se manifestovao kao krkljanje? Moja beba je stara oko mesec dana i od rodjenja imamo taj problem. Molim da mi neko odgovori kako se uspesno leci i koja je terapija. Vodila sam je kod orl-a dijagnostikovan je Rinitis, ali posle kapi ovaj problem je i dalje prisutan!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
30.6.2008 23:11:44   
Anoniman
Moj mali se rodio sa sluznim okom. Tada su mi rekli da ga je lupila promaja u porodilištu, da ispiram oko kamilicom i stavljam hloramfenikol (odmah da kažem, posle ću zaboraviti: kamilica ne ide u oči - kaže mi očni lekar nedavno, jer začepljuje suzne kanale, oko se čisti flaširanom vodom ili fiziološkim rastvorom), međutim to nije prolazilo. Sada kada sam već kod ove teme, nisam tada htela da verujem, ali me je do kraja to spaslo, u očaju sam probala: po kap majčinog mleka u sluzno oko ujutro i uveče, i kao rukom odnešeno (za 2 dana je prošlo, a hloramfenikol sam stavljala 2 nedelje), isto kažu i za nosić (to nisam probala-to sa nosom-ali kažu, izmlazaš mleko, malko, pipetom po kap u nos i sve prođe-kažem opet - nisam probala u nos, samo u oko). Tek nedavno sam saznala da moj mali ima sužene suzne kanale u jednom oku, i ustvari ne bi trebao biti kijavičav do treće godine, jer čim mu je začepljen nosić, sluzavo mu je oko. (do treće godine jer se tada dešava nešto u njihovom razvoju što ekari zovu "prirodno izvlačenje nosa", kada se proširuju suzni kanali). Tako da ja nosić (kada je to potreno) rešavam na sledeći način: ujutro kad ustane stavim mu Olynt spray za nos, taman mu se odčepi dok ga obučem (ali tvoja beba je premala za Olynt), onda izvučem slince onim nastavkom za usisivač (ima u apotekama). Što se tog nastavka tiče, shvatla sam da ga uznemirava zvuk usisivača, tako da sam skinula plastiku koja je nastavak za usisivač, pa tu gumu stavim u usta, a ono što ide u njegov nos, to i stavim u nos, i ja vučem umesto usisivača (naravno, slinci ne mogu da ti uđu u usta). Onda je uglavnom dobro ceo dan. Uveče pred spavanje sam mu stavljala Efedrin kapi za nos, ali neki slab rastvor je u pitanju, ne sećam se koji (tražiš u apoteci za bebe, to sam mu stavljala još dok je bio jako mali, ali smeš samo 1 dnevno, po 1 kap, i max 3 dana) i onda mu je čist nos i celu noć. No, da sam na tvom mestu, ja bih prvo probala par dana tu priču sa majčinim mlekom, ili sa čajem od belog sleza. A što se tiče Efedrin kapi - konsultuj se sa lekarom, jer se ne sećam koliki je moj mali bio kada sam mu prvi put stavila, znam samo da je bio baš mali, pa bolje ipak pitaj.

(odgovor članu una77)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
16.7.2008 9:12:58   
una77
Hvala na informaciji Taso sada je bolje koristim Marisol sprej sa pantenolom jednom dnevno jer u sebi sadrzi kalcijum. Ako nisi probala probaj. Inace detetu se ne smeju preterano davati kapi zbog ostecenja sluznice, a i zbog imuniteta treba pustiti da se samo izbori sa problemom. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
16.7.2008 15:01:46   
Anoniman
Da, ali ako će začepljen nos dovesti do toga da će mu iglom probijati suzne kanale, onda ne delim tvoje mišljenje. Marisol sam probala, i na njemu i na sebi, to mi je kao da sipam vode u nos.

(odgovor članu una77)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
7.8.2008 14:38:05   
una77
Sve zavisi od toga kakav je slucaj. Kod moje malene nisam imala problem sa ocima nego samo sa nosicem. Posto je nase drzavno zdravstvo svakakvo potrazila sam misljenje privatnog lekara. Uradjen je bris iz nosa i nadjena joj je bakterija stafilokoka koju je zaradila u porodilistu i dobila je terapiju od koje je super. Doktor mi je rekao da vise ne koristim kapi nego samo Marisol jer mi je u drzavnoj lekarka dala efedrin 0.25 % za bebu i rekla da koristim sedam dana 2-3xdn, a to uopste ne smes koristiti toliko kada je beba mala u pitanju moja je tada imala samo devet dana kada sam morala da je odvedem kod ORL-a. Zato je verovatno insistirao privatni lekar da se u tolikoj meri ne koriste kapi, a i bebi je bolje samo je trebalo pogoditi terapiju. Kamo srece da sam je odmah odvela privatno ne bih se mucile vise od mesec dana!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
7.8.2008 14:53:11   
Anoniman
Efedrin tako maloj bebi sme da se stavlja max 1 dnevno strogo po 1 kap u svaku nozdrvu, max 2-3 dana.
Onda kada malo porastu (što se ne sećam kada je user posted image , mislim tamo u periodu između 3-6 meseci), onda sme 2 puta na dan, i dalje samo po 1 kap u svaku nozdrvu, i i dalje samo 2-3 dana.

(odgovor članu una77)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
7.8.2008 20:02:07   
una77
Jako je dobro nase zdravstvo neke treba oterati s posla i postaviti neke koji ce savesnije raditi svoj posao. Na kontroli sam se zalila da mi detetu nije bolje da ne moze da dise ona je samo rekla ma dobro je ona stavljaj je na bokic ako ne moze da dise. Na svu srecu postoje i privatnici koji su ok jer zavise od uspesnog rada.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
8.9.2008 9:38:41   
Anoniman
Ja svoje dete kod državnog lekara vodim isključivo na obavezne kontrole da me država ne bi krivično gonila.

Čak smo i di-te-per privatno primili. Ima da se kupi koktel vakcina, zove se Pentaxim. Naime, di-te-per se u državnoj prima na sledeći način: po boca u svaku butinu i u jednu ruku, praćeno temperaturom, neophodno je stavljati obloge (tako mi kaže drugarica koja je vakcinisala dete u državnoj). Pentaxim: jedna boca u guzu, nema reakcije, čak ni crvenila, a o temp da ni ne pričamo. Ništa. Tek na drugu revakcinu je reagovao i to samo crvenilom oko uboda.
Može da se nabavi u državnim apotekama, stiže ograničena količina, i košta oko 3000-4000 din.

U državnu sam otišla kada smo primali onu vakcinu sa oko godinu dana, protiv  velikih boginja valjda (rubeola, parotit i još nešto).


(odgovor članu una77)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
9.9.2008 15:31:14   
una77
Mi smo za sada imale srece sa vakcinama. Prvi put kad je primila te dve vakcine nije bilo nista drugi put tj juce 8.09. malo je bolela rukica i bila je nervoznija mozda jer nije spavala od dva ujutru joj se druzilo pa sam je malo nosala malo je pricala u kreveticu, ali je oba puta proslo bez otoka i temperature. Sestra sto vakcinise je super tako da nju necemo menjati svi je hvaleuser posted image , a sto se ostalog tice privatno osim savetovalista i redovnih kontrola.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
17.9.2011 10:08:11   
Crvenkapa85
jel sme beba od 2,5 meseca,marisol sa pantenolom.seka nam je bolesna a mihajlo je poceo malo da krklja nocu...dal od vazduha ili cega.....

(odgovor članu una77)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
17.9.2011 11:57:56   
minna
Ja sam pre neki dan trazila u apoteci za bebu od godinu dana bilo sta za nosic sto sme i rekli su mi da je bolje samo fizioloskim rastvorom

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
17.9.2011 12:12:19   
Anoniman
A nama je dr rekla Nisitu da kupimo....

(odgovor članu minna)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: problemi sa nosicem kod bebe
17.9.2011 21:28:24   
milijana.rs
Moja djevojcica je prije 2 mjeseca imala Rinitis,i virusnu infekciju grla pracenu temperaturom.Nosic joj je bio zacepljen,preko dana smo se borili nekako,ali nocu nikako nije mogla da spava zbog toga.Svaki cas se budila.Muka citava dok doji...gladna,nosic zacepljen ne moze da dise.I kada kratko zaspi,samo krklja.Doktor nam propisao kapi za nos,Aqva marin,3 puta dnevno.Nista nije pomoglo.
Otisla sam u apoteku,kupila fizioloski rastvor i sa njim joj cistila nosic,zatim sa nosnim aspiratorom izvlacila slince napolje.Beba je napokon prodisala i pocela lijepo da spava.Fizioloski rastvor je dobar i iz razloga sto se moze koristiti dnevno i 10-ak puta,za razliku od kapi za nos.
I,da...pomagalo joj je kada legne da spava,stavim pod nju veliki jastuk,okrenem je na bok,to isto jako pomaze kad je zacepljen nosic.

< Poruku je uredio milijana.rs -- 17.9.2011 21:30:10 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here