|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Puslica torta
5.1.2010 15:07:39   
gagana83
Citam ove nase recepte u nadi da cu dobiti ideju koju tortu za Bozic da pravim i vidim da medju receptima nigde nema ovog klasika medju tortama.Dakle:
Kora-5 belanaca dobro umutiti sa 300 g secera i kasikom sirca(umute se belanca pa se postepeno dodaje kasika po kasika secera) i peci takve 2 kore.Bitno je da temperatura pecenja bude 100C i da se vrata od rerne nikako ne otvaraju dok se korica ne ispece.Kora se pece oko 2 sata.
Fil-10 zumanaca umutiti sa 250 g secera u prahu i skuvati na pari..Kad je skuvano u vruc fil dodati 1 margarin i 400 grama mlevenih oraha(jos je lepse ako se umesto oraha stave lesnici)
Torta se filuje sa 3-4 slaga.
Ja iskreno korice nikad nisam probala sama da pravim,uvek ih kupim,ima ih u prodavnicama zdrave hrane-sto je sigurno sigurno jeuser posted image


_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Puslica torta
6.1.2010 9:20:08   
gagins
Carice,ovaj recept motam odavno,ovu tortu obozavam!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Puslica torta
7.1.2010 19:38:11   
Jelena81
moram da se nadovezem po pitanju susenih kora od belanaca : dok smo imali stari sporet, uvek su bile gnjecave ako ih pecem manje od sat ipo; sada, ok su...

dobila sam savet da pecem max 45' za koru od 5 belanaca... isprobala kod drugarice, sjajno ispala, ali!!! stvar bejase mislim u mucenju belanaca i dodavanju, jer je imala mikser sa posudom, pa se sledeca kora mutila celih 40'.

mislite li da ima veze kako se muti?

probala sam kupovne kore od belanaca, ali: EM skupe za 2 komada, EM manje u odnosu koje ja pravim, te dve kore iz pakovanja su moja jedna!

i da, napoiminjem, nisam otvarala sporet...

(odgovor članu gagins)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Puslica torta
7.1.2010 19:48:54   
gagana83
Mislim da ima veze koliko se muti,sto duze mutis to bolje.Secam se da je moja majka vise od pola sata mutila belanca i uvek joj je kora bila fenomenalna.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Jelena81)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Puslica torta
7.1.2010 19:54:45   
Jelena81
jedino resenje mi je kupovina miksera sa posudom, jer prosto obozavam torte sa ovim korama!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Puslica torta
7.1.2010 20:04:48   
gagana83
Ja sam zadovoljna sa kupovnim korama,uvek ih kupujem na istom mestu i nisu male,bas su onako fine.A da su skupe-jesu!

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Jelena81)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Puslica torta
27.3.2010 15:41:19   
Anoniman
Juce sam pravila svoju prvu tortu u zivotu. Tati je danas rodjendan, a ovo mu je omiljena torta. Najveci problem, tj najvise sam se plasila da li cu napraviti dobru koru, posto ne jedem torte, i nemam nikakvu predstavu kako ova torta i kora treba da izgledaju. Medjutim, napravila sam je nekako, uz puno muke, i mislila da cu je baciti u smece, posto mi je jako ruzno izgledala.
Danas sam je donela, i moji su rekli da lepsu puslicu u zivotu nisu jeli, a imam strinu koja profi pravi kolace i torte, i njena puslica je do sad bila no1.
Evo kako sam pravila (pravila saM pola mere, pa cu tako i pisati)
Kora:
5 belanaca dobro umutiti, pa dodati 350g secera u prahu, mutiti dok se secer ne rastopi (meni je trebalo manje od 10 minuta) i dodati sok od pola limuna.
Rernu ugrejati na 170 stepeni, staviti koru i odmah smanjiti na 150. Posle 20 minuta smanjiti na 100 stepeni i peci tako, tj susiti, jos sat ipo vremena. Kada je gotova kora, preseci je na pola. Ako se pravi puna mera, peku se dve kore.
Fil: na pari razmutiti 5 zumanaca sa 125 grama secera, pustiti da se secer otopi. Ohladiti fil, pa dodati u njega 125g putera, i umutiti mikserom. Dodati 150g mlevenih lesnika. Posebno umutiti 1-2 slaga, po ukusu.
Slagati kora-fil-slag-kora-fil-slag, pa pustiti da se stegne u frizideru.
Bitno je da su i kora i fil hladni, da nista ne curi okolo, i da se rerna ne otvara tokom pecenja.
Kora je savrseno hrskava a fil...mmmmmmm....

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here