|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama - II...
8.5.2012 22:16:29   
Anoniman
Kako je prethodna tema KLIK stigla na 100-tu stranicu, u skladu sa pravilima foruma otvaramo drugi deo teme.

Moj predlog je da u uvodnim postovima, mi, koji se pišemo redovno (na žalost), sumiramo naša dešavanja. Šta kažete? user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
8.5.2012 22:36:07   
Anoniman
Marko, trenutno ima 21 mesec, alergičan je kazein (protein kravljeg mleka).
Ekcem je počeo da se javlja kada je imao 2 meseca. Doktori su me prvo ubeđivali da nije ništa - proći će. Onda da je seboroični dermatitis, dok napokon nisam otišla u dečiju bolnicu kod dermatologa, i tako se povezala sa imunologom - alergologom.
Sa 4 meseca su mu urađeni inhalatorni i nutritivni specifični IgE iz krvi, jedino kazein je bio pozitivan, i to "nizak nivo antitela".
Sa 4,5 meseca smo hospitalizovani jer je ekcem bio gadno inficiran Stafilokokom, venski je dobijao antibiotike i kortiko. Ja sam, pošto sam dojila, stavljena na eliminacionu dijetu.
Sa punih 6 meseci smo počeli uvođenje čvrste hrane. Jako lagano počeli smo od kuvanja 5 zrna pirinča, i u toj vodi je pravljena Allernova (hidrolizat kazeina), zatim jabuka, šargarepa... On se sve vreme osipao. Ukinula sam jabuku, ukinula šargarepu, on se i dalje osipao a jeo je samo pirinač i Allernovu. Tako sve dok jednom tokom obroka pirinča nije počeo da se osipa od usta ka očima, i do kraja obroka mu je celo lice bilo osuto.
Tada sam sve ukinula na par dana, pio je samo Allernovu, i onda počela sasvim nešto novo. Namirnice sam uvodila sledećim redosledom (tada je već imao oko 7 punih meseci:
*karfiol, blitva, prokelj, jagnjetina, brokoli, tikvice, palenta, paradajz, višnje, krompir, kajsija, šargarepa, jabuka, breskva, kruška, šljiva... I upravo sam shvatila da sam izgubila papir na kom je to sve pisalo user posted image Ovoliko imam u kompu.
Uglavnom, sada jede:
* voće:
jabuka, kruška, šljiva / ringlov, višnja, kajsija, breskva, bundeva, banana
(planiram da pitam za: lubenice, dinje, jagode, maline, kupine, trešnje, urme; takođe da pitam smemo li sve navedeno sveže)
*povrće:
krompir, tikvice, blitva, karfiol, prokelj, šargarepa, paradajz, brokoli, luk, cvekla, keleraba, plavi patlidžan, paprika.(odobreno da uvedemo: kupus, boraniju, grašak, pasulj, mirođiju; pitaću sme li sveže: paradajz, paprika, rotkvice, zelena salata)
* žitarice:palenta, pirinač, griz (pitaću za ječam, proso, ovas i heljdu)
*meso:
jagnjetina, svinjetina(zaboravila sam da pitam za piletinu i ćuretinu)
*začini:
suncokretovo ulje, so, šećer
(dozvoljeno nam je maslinovo ulje, pitaću za alevu papriku, maltex, vanil šećer, palmino i kokosovo mleko, palmino ulje).

Redosled ishrane je ovakav:
- oko 6h Allernova (240ml)
- oko 8.30h doručak
*slanina, pašteta, namaz od šargarepe, namaz od pl.patlidžana (uz hleb)
- oko 12.30h ručak
* povrće sa mesom, uglavnom bareno, nekada pečeno, nekada dinstano
- oko 15.30h
*palenta ili griz sa kompotom od voća (jedino bundeva ide pečena, i banana sveža)
- oko 19h večera
*isto što i doručak
- oko 20.30 Allernova (240ml)

Pre par dana smo ponovili alergotest, ovaj put kožni (PRIC) test: anafilaktička reakcija na kravlje mleko.



< Poruku je uredio Tash -- 8.5.2012 22:40:43 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
8.5.2012 22:36:39   
Anoniman
Srodne teme:
Seboroični dermatitis kod dece
Alergija na proteine kravljeg mleka
Jelovnik dece alergične na kazein
Ekcemi na dečijoj koži
Celijakija
Alergija na hranu
Testovi za utvrđivanje alergije
Ishrana bez mlečnih proizvoda i jaja

Molim mamike koje su redovne neka slobodno dopune ovaj spisak.

< Poruku je uredio Tash -- 8.5.2012 22:41:30 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
8.5.2012 22:58:40   
Anoniman
Inače, danas sam kupila Marku kiflu, onaj slani štap, to jede već neko vremei nije mu ništa, i negde na pola kifle shvatim da se na kiflu nalepio susam, verovatno od nekog drugog peciva. To sam videla i prošli put, samo sam zaboravila, pa sam se danas opet iznenadila. user posted image Uglavnom, nije mu ništa. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 4
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
9.5.2012 22:43:23   
Anoniman
Juhu, žene, gde ste??? user posted image

Mi sutra krećemo kupus. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 0:11:13   
Yula
Evo i mene, ali samo na kratko da pozdravim otvaranje nastavka nase teme. Problem koji imamo, odnosno mi i nasa deca, je tu i sta je tu je. Veoma je vazno da postoji jedno ovakvo mesto gde mozemo razmenjivati iskustva, dolaziti do novih saznanja i pruzati podrsku jedni drugima. Da nije bilo ovog foruma i ove teme, ja mislim da bih flipnula sa zivcima, ovako, sve je nekako proslo mnogo lakse. O detaljima i istoriji nase alergije cu narednom prilikom, jer ce mi trebati vise vremena za taj post, a trenutno ga nemam.

Moram samo da vam kazem da mi je danas Lazar oborio stolicu u kojoj sedi, za vreme naseg rucka ( on je sedeo sa nama i pravio nam drustvo grickajuci hlebcic ) i pao! Udario je izgleda cak malo glavicom i u mali stocic. Da vam ne pricam koliko smo se uplasili user posted image user posted image user posted image Sva sreca, sve je super proslo. Plakao je momentalno jer se bio strasno uplasio, porvi put da se zacenupo od plakanja, ali se brzo povratio, a i brzo je prestao da place. Odmah smo ga odveli u hitnu u decju kliniku koja nam je u komsiluku i sve je bilo ok. Uobicajeno se ponasao. Moglo je zaista svasta da bude, ali hvala Bogu pa Bog decu cuva, ako vec imaju kretene od roditelja koji nikako da kupe odgovarajucu stolicu, a znamo da je ova rizicna! Trenutka nepaznje i eto ... Nigde nije bilo nikakvog crvenila, modrica, ogrebotina, samo na jednom mestu sa strane glavice malena cvorugica i kao da je bilo malo oteceno po duzini, kao da se ogrebao, mada ni to nije bilo crveno. Jadno moje dete user posted image

*Juce probali avokado, a danas ga nisam imala pa cu tek sutra nastaviti sa uvdojenjem.
*Tasho, bas super sto krecete sa novim namirnicama! Zelim vam puno srece a sigurna sam da ce tos ve super proci!

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 0:12:58   
Yula
A da, zanima me, od kada bi smo smeli da pokusamo sa svezim vocem i pobvrcem, kao npr. jabukom, kruskom, paradajzom, krastavcem ( njega doduse jos nismo ni uveli ), zelenom salatom, ali i jabukovim sircetom; Imate li vi kakvih saznanja o tome?

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 0:42:32   
Anoniman
evo i mene.. samo na kratko. i ja cu o nasem slucaju drugom prilikom.
samo da kazem da mi je zao sto je ova tema stigla do 101 stranice. user posted image

tash, bravo za kupus! user posted image jel vi bese vec jedete prokelj?

yula user posted image jadan malisa.
ali nemoj se sekirati, deca su otpornija nego sto mi mislimo. moja K je puno puta do sada uradila glavu. pisala sam kada sam je drzala u krilu, a ona svom snagom udarila u ivicu stola. mogla je oko da izbije. danima je imala modricu na celu. juce je ponovo pala kod mojih, kako se hrabro dize na noge nije ni cudo. pala je na facu, plakala pola minuta i zaboravila. a prijatelji nam pricali kako je njihova 15-mesecna cerkica zapela nogom o poslednju stepenicu na toboganu, poletela sa te visine i udarila glavu o ivicu tobogana. kada sam samo slusala digla mi se kosa na glavi. kazu kako je to puklooo, mi smo mislili puce joj glava. ona malo plakala, ustala i nista.
nemoj da brigas user posted image

inace sinoc smo saznali da nam ti prijatelji cekaju cetvrtu bebu. user posted image

sto se tice svezeg voca, mi pijemo sok od sveze jabuke. moja mama joj iscedi i odmah ga popije. razmisljala sam da krenem i sa zivom cveklom jer je jako zdrava, a ova moja kuvana pa ledjena nema pojma. jedino mi je zao sto ne jede sargarepu jer bi kombinacija jabuka+cvekla+sargarepa bila fantasticna! krusku joj nisam davala zivu, nekako joj uvek kuvam u kasici. davala sam joj kupovne sokice od kruske, pretpostavljam da je tu ziva. sto se povrca koje si navela tice, ne znam.


imam sad i ja pitanja..
sta mislite da dam sutra beki jednu malu tresnjicu? mama ce mi doneti od bake, to su domace, rane.. dala bih joj zivu, samo trunic da proba.
kojim redosledom da uvodim namirnice,? s' obzirom na to u kom mesecu sta ide (ja to nista ne znam, samo sam znala sta se na pocetku daje), a i s' obzirom na njihovu alergenost:

-prokelj
-keleraba
-paprika
-praziluk
-visnje/tresnje
-boranija
-kakao
-ovas

uvela bih ovih dana ovsene pahuljice sa suvim sljivama.. pa posle toga 8 zitarica sa kakaom...

takodje me zanima yula da li si posebno uvodila pavlaku, kiselo mleko, mladi sir isl. ? kojim redosledom si to davala?
mi smo 4 dana jeli jogurt, nikakve r-je nije bilo. ali izgleda da nije bas odusevljena, kiselo joj je, podriguje.. znaci li to da nije spremna za jogurt? user posted image
zato sam mislila da joj dam nesto sto nije previse kiselo, npr. pavlaku. sta mislite?


(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 0:50:20   
Anoniman
samo da napisem sta trenutno jedemo:

krompir
tikvica
karfiol
brokoli
crni luk
bundeva
cvekla
psenica (kuvana, griz, hleb)
pirinac (kuvan, rizolino)
kukuruz (secerac kuvan, palenta, kacamak)

jabuka
kruska
banana
sljiva
dunja (od sutra nadam se uvedena)

jagnjetina
svinjetina

maslinovo ulje


sta mislite, da li bih skorije smela da probam da uvedem junetinu ponovo?
ako je uveden mladi luk, smem da dajem i stari, jer to je isto? treba li praziluk posebno da uvodim?
uvodi li se posebno suncokretovo ulje? kada sad razmisljam ja maslinovo nisam ni uvodila, samo sam pocela da ga koristim.



(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 9:21:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula



Moram samo da vam kazem da mi je danas Lazar oborio stolicu u kojoj sedi, za vreme naseg rucka ( on je sedeo sa nama i pravio nam drustvo grickajuci hlebcic ) i pao!


Nisam shvatila? sedeo je u stolici za ručavanje i prevrnuo je? Kako?


IZVORNA PORUKA: Yula

A da, zanima me, od kada bi smo smeli da pokusamo sa svezim vocem i pobvrcem, kao npr. jabukom, kruskom, paradajzom, krastavcem ( njega doduse jos nismo ni uveli ), zelenom salatom, ali i jabukovim sircetom; Imate li vi kakvih saznanja o tome?


Mislim da sveže voće možeš probati bez problema, kako šta stiže sveže, da sad rodi, mislim da možeš da daš.
Povrće... Krastavac je težak za stomak.

Paradajz... isto mislim da možeš probati. Ja bih za početak skidala korisu paradajza.

Za jabukovo sirće hoću sada da pitam dr. Ali kontam da tu nema problema, ja ga dodajem u vodu za otkuvavanje flašica od Markovog rođenja.


jel vi bese vec jedete prokelj?


Daaaa... To nam je jedna od prvih namirnica. user posted image


deca su otpornija nego sto mi mislimo


Ja sam juče došla sa posla, Marko teget liniju na čelu. Ispala mu je duda na zemlju, i sagnuo se po nju, ali je zaboravio da pazi na sto koji mu je pred nosom.
Pre neki dan je naboo pored oka na ćošak od stola.
Ma, svaki dan se lupi bar jednom. I onda ga dignem, dam soka, dudu... i ustvari, najbolja stvar koju sam naučila oba deteta je da prođe čim ga poljubim. user posted image

Macaki, ja bih ovako:
-prokelj
-keleraba
-paprika
-praziluk
-ovas
-visnje/tresnje
-boranija
-kakao




(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:13:15   
Yula
Macaki, nisam prakticno posebno uvodila pavlaku i ostale mlecne proizvode, samo sma polako pocela da ih dajem. Iskrena da budem, malo mi je sada cudno da i dalje podriguje kada jede jogurt, to zaista moze znaciti da joj smeta, mozda ne kazein vec latoza. Raspitaj se o ovome, ne zelim da te plasim, mozda to nema nikakve veze, ali cim dete podriguje na odredjenu hranu, znaci da je ne vari dobro, zar ne? Pokusaj sa pavlakom ili kiselim mlekom, zasto da ne, mozda ce podrigivanje izostati.

Ja licno ne bi detetu nista novo davala kada uvodim rizicnu namirnicu na koju je dete imalo dokazanu alergiju, sacekala bih da uvedem mlecno, pa tek onda nastavila dalje. Ipak, ti radi onako kako ti mislis da treba. user posted image

-prokelj
-keleraba
-ovas
-paprika
-praziluk
-visnje/tresnje
-boranija
-kakao

Evo kako bih mozda ja to uvodila, mada zaista ne znam da li ima potrebe uvoditi praziluk kao posebnu namirnicu, s obzirom da Ksenija vec jede jendu vrstu luka, sta misle ostale mame? I Laki jede praziluk i bas se pitam da li ima potrebe sada da mu uvodim i crni i beli ili samo da pocnem da mu ih dajem?

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:19:41   
Yula
Veceras mi se prvi put desilo da mi dete trazi da proba ono sto ja jedem, a jela sam krusku i dala sam mu 3 malena zalogajcica. Nista mu nije bilo. Za neki dan cu poceti sa svezom jabukom, pa ako prodje ok, dacu mu i krusku.

Celo prepodne nisma bila kuci i tako da mu opte nisma dal aavokado! Sutra cu to definitivno uraditi. I cim ga uvedem videcu, jel te da probam svezu jabuku, a zatim uvodim svinjetinu, da bih mogla da mu kasnije dajem slaninicu i sunku. Ja to ovde nemam gde da kupujem domace, a nema ko ni da mi donese iz Srbije. Juce smo rezervisali karte za odmor, ali danas vec postoje velike sanse da uopste necemo dolaziti user posted image Nisam bila 4 godine i najvise sam se radovala da Laki provede leto jurcajuci na selu, ali videcemo sta ce od svega toga biti. Ipak, nas ostanak u Parizu za vreme leta, ako se i desi, bice s velikim razlogom, tako da sta je tu je.

*Tasho, kako je prosao prvi dan kupusa??????

Ja moram Lazaru malo da doteram jelovnik i uvedem tri glavna obroka i dve uzine jer uskoro puni godinu dana, i sada sam prilicno time preokupirana, kao i pripremama za rodjendan! Nemojte mi pisati neopravdane ako ne dolazim redovno user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 10.5.2012 22:21:38 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:37:22   
Anoniman
Bila sam u Merkatoru da izvidim namirnice, pisah ovde: KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:41:08   
Yula
Evo, kada sam vec zapocela temu o jelovniku da se nadovezem i napisem sta jedemo i kako su nam obroci rasporedjeni:

oko 6h ujutru 270ml mleka.

9-10h ..... vocna uzina: kompot od jabuke/kruske/sljive ili banana ili mix dve vockice. Kolicinski bude do 200mg.

12h ....... kasica od mesa i nekoliko vrsta porcki, obavezno dodam i par kapi ili maslinovog ili suncokretovog ulja, BIO cedjeno na hladno. 240mg

15h........ uzina- ranije je tu bio jogurt, ali sam od pre neki dan pomerila jogurt za uvece, a u vreme ove uzine dajem zitarice. Ranije je jeo oko 250mg, sada mu dajem maksimum do 200mg.

18h vecera, dva jogurtica ili krem sira od po 100gr. To nisam uspela da smanjim jer uzasno place ako dobije manje. On zaista obozava jogurt i sve mlecno.

20.30h 270ml mleka i spavanjac!

Kada smo juce bili u hitnoj izmere ga i dete ima 12 i po kila! Nisu mogli bas precizno daga mere jer je stajao, ona lezeca je pokazivala 11 kila, pokrarena. Zao mi je da mu zakidam na obrocima, pogotovu sto ni malo nije debeo, ali toliko sam naplasena gojaznosti da sam ipak pocela po malo da mu smanjujem porcije jer on obozava da jede! A vidim da je posle brze gladan, ogladni dete, jer on je veoma aktivan. Vidim da redukcija kolicine zitarice moze da prodje bez plakanja a one najvise i goje, pa videcu kako ce to sve prolaziti.

Uopste ne znam kako sada da mu odvojim 3 glavna obroka i kada da budu uzine... Nesto mi se cini da cu to sacekati kada uvedem sveze voce i onda jabuka, kruska ili banana da budu uzina, a da mi dorucak bude nesto konkretno, a sta, nemam pojma jos uvek! Predlozi su dobro dosli, samo imajte u vidu da ja nemam ovde domace slaninice i suvo meso, pa ce to malo sacekati. Virsle, pastete i slicno ne dolazi u obzir.

U jbt, ladno sam gore bila napisala da beba ima 15 i po kila user posted image user posted image user posted image user posted image Ma kakvi bre, ima 12.5kg! user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 10.5.2012 22:47:21 >


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:44:54   
Anoniman
sta misle ostale mame? I Laki jede praziluk i bas se pitam da li ima potrebe sada da mu uvodim i crni i beli ili samo da pocnem da mu ih dajem?


Ne znam. Zato i dajem samo crni i mislim se kako dalje...


Za neki dan cu poceti sa svezom jabukom, pa ako prodje ok, dacu mu i krusku.


Cveta breza, ja bih radila naopako od navedenog.


Kupus... pljuvao je, mlatio otvorenih usta ne bi li ispalo iz usta, čistio rukicama jezik, i na kraju zalio sokom. Kanda mu se ne dopada, ali ko još jede nezačinjen, obaren kupus? user posted image A onda večeras, u kosici, na vrh glave crveni pečat, prečnika 1,5cm, perutavo. Moguće da se zavukao pod stolicu za ručavanje pa ustao i oderao, a kako ne boli, nije me obavestio (jako je lagana stolica, Marko je nosa po stanu). Ili... mm je kao mali dobijao pečate na glavi od promene pijuće vode. Ja sam danas dala Marku drugu vrstu vode, tražilo dete da pije na Jana flašicu. Ali ne mislim da to ima veze, pa i u Grčkoj sam mu davala neku njihovu vodu.
Kad je zaspao, gledam, ne vidim ništa. Namazala sam Mustelom. Pa, ne verujem da je kupus. Meni je kupus isto što i prokelj, jel jeste ili tripujem?



(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 15
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:47:40   
Anoniman
Virsle, pastete i slicno ne dolazi u obzir.


Kupovne ne, ali domaće?
Da praviš paštete i namaze kao što ja pravim?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 16
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:48:35   
Anoniman
U jbt, ladno sam gore bila napisala da beba ima 15 i po kila user posted image user posted image user posted image user posted image Ma kakvi bre, ima 12.5kg! user posted image user posted image user posted image


Još se ja izbezumila! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:51:32   
Yula
Pa i meni je Tasho. Ne verujem da je od kupusa, zaista. Ali ja ne bih kupovala Jana vodu pored onoliko nasih voda, pa da mi plate da je pijem! Ne znam bre zasto nas narod posebno pati da kupuje strano, pa makar i Hrvatsko a ima nase istog kvaliteta! user posted image Kada vidim kod ovih nasih gastosa ''patriJota'' Podravkinu Vegetu, dodje mi da im je olupam o glavu user posted image Ja koristim iskljucivo Bio zacin user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:54:28   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

U jbt, ladno sam gore bila napisala da beba ima 15 i po kila user posted image user posted image user posted image user posted image Ma kakvi bre, ima 12.5kg! user posted image user posted image user posted image


Još se ja izbezumila! user posted image


Sta si pomislila, ova ima prase od deteta hahahahahaha Ma, kakvi, pa mozes da vidis Lazarove slike i snimke na fb, sasvim normalno bebce, kao maneken, ljubi ga majka! user posted image user posted image

Tasho, hvala ti puno sto si me podset_ila na te namaze! Iskopirala sam sve one tvoje recepte sto si ranije postavljala i za koji dan cu da se bacim na posao i pravim to! Odlicna ideja!

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:55:31   
Anoniman
Kupovala sam Luki vodu za sutrašni izlet, a flašica je zgodna, nema onu belu pipicu za izvlačenje, već ima čep. I onda kupih i Marku, jer njemu ne bih ni dala da pije na belu pipicu jer nije za decu ispod 3 god (bojim se da ne otkine i udavi se). Sačuvala sam flašicu, točiću Rosu u nju.
Inače, popio je u cugu 200ml, nije hteo sok, toliko vode nije popio u cugu nikada. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:56:34   
Yula
Pa, raste dete! user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 22:58:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

U jbt, ladno sam gore bila napisala da beba ima 15 i po kila user posted image user posted image user posted image user posted image Ma kakvi bre, ima 12.5kg! user posted image user posted image user posted image


Još se ja izbezumila! user posted image


Sta si pomislila, ova ima prase od deteta hahahahahaha Ma, kakvi, pa mozes da vidis Lazarove slike i snimke na fb, sasvim normalno bebce, kao maneken, ljubi ga majka! user posted image user posted image

Tasho, hvala ti puno sto si me podset_ila na te namaze! Iskopirala sam sve one tvoje recepte sto si ranije postavljala i za koji dan cu da se bacim na posao i pravim to! Odlicna ideja!


Ne pomislila sam "Gde drži tih 15? Pre će biti da je ta vaga pokvarena a ona sa 11kg ispravna.

Ne znam dal tamo piše za paštetu. Samo prodinstam meso na ulju, malo luka i soli, dospem vode i kuuuuuuuvam dok se skoro pa ne raskuva. Onda u blender, ispasiram, stavim u posudicu, pa u frižider da se stegne. Pošto odmah pravim više, kada se stegne, isečem tako da imam za večera/doručak (dva obroka), i sklonim u zamrzivač.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 23:00:21   
Anoniman
Namazi se razlikuju u toliko što pl.patidžan ispečem, i ubacim sa mesom u blender, a šargarepu kuvam i ubacim sa mesom u blender. Sigurno bi i sa blitvom bilo lepo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
10.5.2012 23:13:49   
Yula
Ja cu cim uvedem svinjetinu, da pravim te pastete i istocu praviti kombinacije sa patlidzanom i sargarepom. Jedva cekam da uvedem persuni ostale zacine!

Ma, izgleda da ne radi najbolje ni ova vaga gde se merimo poslednjih puta, tacnije poslednja dva puta, vidim dete mi raste, kracaju mu bodici, a ne deblja se, a tamo kod njih sve naopako. I na kraju kada odemo kdo nase pedijatrice, kao i prethodni put ispasce da ovi ne mere najbolje.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
11.5.2012 0:53:41   
Anoniman
bravo za malog manekena! user posted image
sto se obroka tice, vi sada kada jedete mlecno mozete puno toga.. npr. poparicu za dorucak. ili palentu sa jogurtom ili hlebic i zdenku...
mi smo uveli svinjetinu, ja nisam ni imala pojma da to ide posle godinu dana. bilo nam je na spisku onoga na sta nismo alergicni, ja uvela. sad se razmisljam da li bih smela junetinu da pokusam..
sto se slaninice tice, ja bih jako volela da joj dam da proba, ali mi je malo frka da joj to nije previse masno. ipak je ona do sad jela samo kuvano, cak ni dinstano. sad citam kako tash pravi pastete, pa sam bas razmisljala kada dete pocinje da jede dinstano, przeno..? npr. moja drugarica je odavno pocela malom da daje isto sto i oni jedu, znaci pasulj spremljen na klasican nacin, sa sve zaprskom. meni se nekako sve cini da je jos mala za to. mada jedva cekam, ubi me ovo spremanje kasica svake veceri. ja uvece sve kuvam sto ce sutradan jesti. u suprotnom sam u potpunom haosu citavog dana.
zao mi je sto ne dolazite u srbiju. user posted image znam da si se bas radovala.

tash, pa naravno da mu se nije dopao skuvam i nezacinjen kupus. ali zasto samo tako, pa vi jedete normalno kuvano? ne bih rekla da mu je to ekcem, pa kad bi pre izasao. i zar od kupusa? jel bio on na onoj listi kada ste se testirali, zaboravila sam? ako jede vec prokelj, sumnjam da je alergican na kupus. ja bih nastavila da dajem, pa pratila.

ja sam isla kod dr da vidim rezultate KS od pre 2,3 nedelje jos..
salje nam kod hematologa. user posted image pisala sam na temi bebina prva krvna slika. nikoga nema da mi protumaci rezultate... brine me i ta anemija, ali me jos vise brine sto joj je svasta nesto poviseno, i limfociti i trombociti.. user posted image u utorak idemo da joj dr uradi razmaz na plocici i pogleda rucno. danas me je neka frka uhvatila, da joj ne nadje nesto.. ma sva sam se oduzela.
mozda iz bog nase dr, koja mi rece nesto u fazonu: bolje da proverimo to na vreme, da nam ne promakne nesto bitno. ja rekoh: mislite da je zabrinjavajuce? user posted image kaze ona: ma nije zabrinjavajuce, ali da uradimo sta je do nas, da ne bude kasno! user posted image ma mislim se reci sta mislis, sta me zavlacis, poludecu.
koliko je normalno da beba od 9 meseci spava?
meni se sve cini da ona previse spava. recimo spava 1,5-2 sata pre podne i isto toliko popodne. uvece zaspi oko 21-21:30 i spava do 7-7:30. jel to previse?? inace, vec oko 9 sati pocne ponovo da zeva, cesto joj se spava.

sta mislite za te TRESNJE sutra??
ja se dvoumim, moja mama zapela da joj damo, kao to su nase, sigurno su dobre, sad ih ima, posle vise ne.. nisam pametna.
danas smo pile jogurt iz solje sa ruckama i poejla 2 kasicice pavlake. valjda joj nije nista, VALJDA!!! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here