|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sonoma dijeta
28.2.2013 22:19:12   
ana77
Drage zene, evo jedne divne dijete koju mozete drzati i dok dojite i necete izgubiti mleko (ja i dalje dojim sve u sesnaest) :-)! Ja sam za cetiri nedelje smrsala pet kilograma (a jako tesko mrsavim). Dijeta nije posebno naporna jer moze da se jede skoro sve OSIM slatkisa. Prvih deset_ dana je naporno jer tad ne sme da se jede voce i od masnoca sme samo maslinovo ulje ali kad to prodje, onda ste se vec navikli da nema slatkisa i pocinjete da smisljate zdrave poslastice. Evo linka. Mene je dijeta odusevila, ostala su mi jos tri kilograma da skinem, a nadam se da ce jos nekom od vas pomoci.

edit: Nemojte ostavljati linkove za druge portale


< Poruku je uredio lesica RR -- 9.3.2013 8:33:17 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Sonoma dijeta
28.2.2013 22:39:05   
isidora88
mozes li reci sta si jela za dorucak i veceru?user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Sonoma dijeta
28.2.2013 23:02:19   
ana77
Za dorucak uglavnom parce integralnog hleba (ili dva tanja) i svinjsku susenu pecenicu ili kuvano jaje i parce hleba ili parce hleba i sir. Za veceru slicno :-). Lakse je kad dodje voce i suncokretovo ulje. Za veceru recimo umem da napravim salatu od tunjevine, praziluka, sargarepe i limuna. Ima mnogo kombinacija samo treba covek da razmislja u tom pravcu. I ja prvih par dana nisam znala sta bih jela, pa sam uglavnom shopala jaja :-)!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Sonoma dijeta
12.9.2013 13:59:02   
mama micki
Drage dame i mame, videla sam da ima nekih komentara o sonoma dijeti pa sam i ja rešila da se registrujem. Ja sam na pomenutoj dijeti već četiri dana i smršala sam 2.5 kg. Ono što me zanima je šta ste jele za doručak i večeru u prvoj fazi dijete i da li se sme piti limunada bez šećera? Pišite vaša iskustva, koliko ste smršale i slično. Puno pozdrava svima!!!user posted image

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Sonoma dijeta
15.11.2013 13:47:30   
vikiveki
mama micki možeš li nam ovde napisati šta se jede i koji je uopšte način držanja ove dijeteuser posted image Baš me zanima

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Sonoma dijeta
15.11.2013 21:08:15   
mama micki
SONOMA – NAJBOLJA DIJETA ZA NOVOPEČENE MAME
18.05.2010 u 10:00 časova63 komentara

Većina žena nije zadovoljna svojim izgledom posle porođaja. Da biste vratili osmeh na lice i ponovo se uvukli u “devojačke” farmerke, poklanjamo vam dijetu koja omogućuje gubljenje kilograma već nakon 10 dana, a ne utiče negativno na kvalitet majčinog mleka…

Najnovija popularna američka dijeta dolazi nam iz Kalifornije, a osmislila ju je dijetetičarka dr Koni Gaterson. Namenjena je svima koji žele na zdrav način da “skinu” višak kilograma, a posebno dojiljama, koje zbog očuvanja kvaliteta i količine mleka, ne smeju da se odriču određenih namirnica. Ovde su restrikcije u ishrani minimalne i privremene. Tačnije, sa nutricionističke tačke gledišta, nema zamerki ovoj dijeti.

O čemu je reč?
Sonoma dijeta bazirana je na mediteranskoj kuhinji i podrazumeva jedinstven plan ishrane usmeren koji po prvi put objedinjuje umeće hranjenja i dostignuća nutricionizma. Sastavni deo ove dijete jeste uživanje u ukusnim obrocima i usvajanje zdravog životnog stila.
Ime je dobila po Sonomi, regiji u Kaliforniji poznatoj po hrani odličnog ukusa, u kojoj je procenat gojaznih osoba beznačajan. Proučavajući način života žitelja ove regije, dr Koni Gaterson sastavila je program ishrane za svoje pacijentkinje – mlade majke koje su želele da se oslobode viška kilograma posle porođaja, a da pri tome ne umanje kvalitet mleka kojim hrane svoje bebe.
Osnova je ishrana na bazi povrća, voća, integralnih žitarica, jezgrastih plodova i semenki, maslinovog ulja, nemasnog mesa i ribe.

Do vitke linije u 3 faze

PRVA FAZA

Dijeta započinje desetodnevnim “čišćenjem” organizma. Tokom ovog perioda morate da se oslobodite loših navika, recimo konzumiranja šećera, proizvoda od rafinisanog brašna i ostalih vrsta kalorične i “prazne” hrane koja ugrožava zdravlje i vitku liniju. Bolje rečeno, ove namirnice NE SMETE da konzumirate ni u NAJMANJIM količinama. S druge strane, one koje se nalaze na navedenom spisku, smete da konzumirate u onim količinama koje će vam utoliti glad. Tokom ove faze izgubićete najmanje 5 kilograma.

Spisak dozvoljenih namirnica:
POVRĆE: paprika, brokoli, prokelj, kupus, karfiol, celer, patlidžan, krastavac, kelereba, praziluk, zelena salata, pečurke, spanać, paradajz, tikvice, crni luk, rotkvice i mladi grašak.
PROTEINI I MLEČNI PROIZVODI: mahunarke (pasulj, sočivo, bob), junetina, jaja, sve vrste ribe, divljač, jagnjetina, svinjetina, piletina, ćuretina, teletina, školjke, proizvodi od soje, obrano mleko (dve šolje dnevno) i mladi sir (100 g). Napomena: jogurt nije dozvoljen u ovoj fazi dijete).
ŽITARICE: pšenica (kuvana), integralni pirinač, hleb od celog zrna pšenice, ovas, zob i proso.
NAPICI: zeleni čaj, negazirana voda (najmanje 6 čaša dnevno) i crna kafa (ne više od dve šoljice dnevno, bez šećera)
MASNOĆE: maslinovo ulje
JEZGRASTO VOĆE: badem (11 komada dnevno), kikiriki (14 komada dnevno) i orasi (5 komada dnevno).
ZAČINI: sve vrste začinskog bilja, kari, čili paprika, beli luk, biber, muskatni oraščić, ren, cimet, đumbir, limunov sok, senf, vinsko sirće i vanila.



DRUGA FAZA
Ova faza dijete traje sve dok ne postignete željenu težinu i izgled. Njena suština nije u odricanju od jela, već u pravilnoj kombinaciji namirnica u tačno određenoj razmeri.
To treba da izgleda ovako:
Doručak: 25% žitarice i 75% proteini
Ručak i večera: 25% mlečni proizvodi/proteini, 25% žitarice, 25% voće i 25% povrće

U praksi se pokazalo da je druga faza dijete mnogo lakša za sprovođenje od prve. Njeno trajanje zavisi od toga koliko kilograma treba da “skinete”, odnosno od težine koju ste sebi postavili kao cilj. Dr Koni Gaterson navodi da su njene pacijentkinje postizale željeni cilj u roku od tri nedelje. Sabrano sa deset dana trajanja prve faze, željene rezultate možete očekivati posle mesec dana. Primetili ste da konzumiranje voća nije dozvoljeno tokom prve faze. Razlog tome je voćni šećer koji ometa proces čišćenja organizma. Evo i spiska namirnica koje su dozvoljene u drugoj fazi dijete u količinama koje će vam utoliti glad:
POVRĆE: povrće sa spiska iz prve faze plus: artičoke, kuvana cvekla, šargarepa, bundeva, paštrnak i ljuta paprika.
VOĆE (dve porcije dnevno): jabuka, kajsija, borovnica, kupina, višnja, grožđe, grejpfrut, dinja, šljiva, kivi, limun, narandža, papaja, ananas, kruška, dunja, jagoda, mandarina, lubenica i malina.
PROTEINI I MLEČNI PROIZVODI: sve namirnice sa spiska iz prve faze plus: jogurt sa malim procentom masnoće (1 šolja dnevno) i tvrdi sir (jedna tanka šnita).
ŽITARICE: sve žitarice sa spiska iz prve faze plus: kokice pečene “nasuvo” i testenina od integralnog brašna.
NAPICI: svi napici sa spiska iz prve faze plus: jedna čaša crnog ili belog vina dnevno (1,5 dl).
MASNOĆE: maslinovo i suncokretovo ulje
JEZGRASTO VOĆE: isto kao i u prvoj fazi
ZAČINI: isto kao i u prvoj fazi

TREĆA FAZA
Treća faza započinje danom kada postignete željenu težinu. Pretpostavljamo da ste za vreme trajanja Sonoma dijete promenili navike u ishrani, usvajajući zdrave i izbegavajući nezdrave namirnice. Ukoliko se budete i dalje držali ovog principa, održaćete vitku liniju zauvek.
Sa zakašnjenjem...evo sonome...nešto možeš da izbaciš a nešto da dodašuser posted image

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Sonoma dijeta
15.11.2013 21:13:35   
vikiveki
user posted image Hvala ti mama micki

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Sonoma dijeta
15.11.2013 21:52:05   
mama micki
Nema na čemu. Pozdrav

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Sonoma dijeta
16.11.2013 12:28:21   
Lu
Pretpostavljamo da ste za vreme trajanja Sonoma dijete promenili navike u ishrani, usvajajući zdrave i izbegavajući nezdrave namirnice. Ukoliko se budete i dalje držali ovog principa, održaćete vitku liniju zauvek.

E pa znači to nije neka privremena dijeta nego promjena navika u ishrani, ato i jeste jedini način da imate zdrav oranizam bez suvišnih kilograma.


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Sonoma dijeta
16.11.2013 13:12:23   
mama micki
Lu upravo to...samo što će smeti da se jedu i slatkiši i sve ostalo što je bilo zabranjeno samo umerno. Laka dijeta za držanje i nije skupa kao što se čini.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Sonoma dijeta
18.11.2013 7:44:09   
mama micki
Evo javljam rezultate...za 5 dana 3kg manje. Očekujem do kraja prve faze da izgubim još 2kg.user posted image

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Sonoma dijeta
18.11.2013 10:26:27   
minnica
mama micki, čestitam! Samo napred! Napiši nekad šta jedeš preko dana, čisto radi razmene iskustava. Evo ja sam danas krenula. Uveče ili sutra ću nakuckati dnevni meni. Nadam se da ću biti čvrstog karaktera.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Sonoma dijeta
18.11.2013 10:28:41   
vikiveki
Bravo mama micki,imaš čvrst karakteruser posted image

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Sonoma dijeta
18.11.2013 12:25:18   
mama micki
Hvala, hvala, trudim se.
Minnice najbitnije je da ne jedeš između obroka, ne u prvoj fazi. Ja za ručak kombinujem svašta. Belo meso, prženo na malo maslinovog ulja pa uz to dodam povrće ili napravim nešto slično gulašu, dinstam junetinu sa lukom, paprikama, ubacim i malo šampinjona, ima mnogo kombinacija i nije skupo...
Evo na primer danas:
Doručak: kajgana, parče integralnog hleba, čaša mleka
Ručak: pileće belo meso, integralni rižoto sa pečurkama, zelena salata
Večera: sendvič u integralnoj kifli sa pečenicom, mladim sirom i paradajzom
Ako baš ogladniš možeš da gricneš malo kikirikija, badema, lešnika šta već imaš i voliš. Biće teško prva 2 dana, ali posle je ok. A kada dođe druga faza kombinacija je mnogo, samo izdrži ovih 10 dana. Ja sam već držala ovu dijetu ali nikad do kraja jer mi uvek padne da odem na neki rođendan, slavu i sl. Sad sam rešila da idem do kraja i da ne budemuser posted image

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Sonoma dijeta
18.11.2013 12:51:04   
minnica
A koji hleb/pecivo koristiš? Ja sam danas umesila veknicu od int. ovsenog brašna (samo brašno, voda, so i malo maslinovog ulja i susama) po ovom receptu. Inače sam mislila da uzimam tonus hleb, jer su ovi ostali "integralni" verovatno svi sa belim brašnom i jako malo integralnog.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Sonoma dijeta
18.11.2013 13:01:57   
mama micki
Ma ne opterećuj se mnogo da mesiš i da gubiš vreme. Ja kupujem tost dia fit ili hleb od heljde ispod sača, kod mene ima u jednoj radnji. A ponekad i obične integralne kifle iz maksija pa opet gubim kg. Kada bih kupovala te hlebiće od celovitih žitarica, bankrotirala bihuser posted image a taj tonus sam jednom probala i uopšte mi se ne sviđa. Jako je bitno da ne jedeš voće i slatkiše i da piješ vodu, a hleba po malo pa i ako nije sasvim integralan, samo da nije beli...
Piši šta jedeš, pa da i ja isprobam još nešto. Držim ti fige. Pozdravuser posted image

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Sonoma dijeta
19.11.2013 8:47:20   
minnica
Ovde ću pisati/kačiti recepte, a šta sam jela u temu dijetalni meni.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Sonoma dijeta
19.11.2013 8:55:10   
minnica
Juče sam kuvala čorbicu. Prvo sam ubacila pileća leđa bez masnoće, pa kad je provrilo seckanu šargarepu, zelen, celer i karfiol na krupno sečen. Posle sam meso i karfiol izvadila i jela zasebno. Začinila sam solju, biberom i svežim peršunom.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Sonoma dijeta
19.11.2013 9:54:23   
mama micki
Odlično...kako se osećaš sad na početku dijete?

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Sonoma dijeta
19.11.2013 10:11:22   
minnica
Super se osećam, ali moram da imam plan šta ću i kad jesti, makar taj dan, da ne bih nešto zabrljala.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Sonoma dijeta
19.11.2013 10:14:56   
mama micki
Ja imam još dva dana do kraja prve faze. Odlično se osećam i svaki put kada pomislim da odustanem stanem na vagu i to me motiviše...napokon sam uspela da zakopčam jaknu koju sam kupila mesec dana pre nego što sam ostala trudna, pa sam toliko srećna zbog togauser posted image

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Sonoma dijeta
19.11.2013 10:18:13   
minnica
user posted image Ja sam se kroz svaku dijetu bodrila tako što sam oblačila stvari oje su mi bile male ili mi nisu stajale dobro i to me je hrabrilo za nastavak.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu mama micki)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Sonoma dijeta
19.11.2013 10:20:21   
mama micki
Radim i ja to, skoro svaki dan, jer imam utisak da mi ništa ne stoji dobro i imam želju da to ispravim...pa da mi opet sve stoji lepo...

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Sonoma dijeta
19.11.2013 10:21:19   
minnica
Nego, vidim ima limunov sok a spisku dozvoljenih namirnica, pa kontam da mogu u prvih 10 dana da pijem limunadu bez šećera.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Sonoma dijeta
19.11.2013 10:26:37   
mama micki
Možeš, ja ubacim po neki zaslađivač, a nekad i bez šećera ili napravim ledeni čaj za posle ručka...

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here