|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Roditeljstvo nakon raka testisa
5.11.2010 13:38:36   
lucija85
Mom suprugu je odstranjen testis zbog tumora, a nakon toga i limfne zlezde,jer se tumor prosirio. To se dogodilo pre desetak godina. Zanima me da li neko ima iskustava sa slicnim slucajem,jer mi sada zelimo bebu a bojimo se neuspeha. Jos nismo krenuli na detaljna ispitivanja po lekarima,ali cemo uskoro. Zanima me da li ima slucajeva da se i sa jednim testisom koji je pretrpeo zracenje i to samo lecenje moze napraviti beba. Da li ima neko takav!?
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Roditeljstvo nakon raka testisa
5.11.2010 20:22:10   
tatjan@
Ja nemam takva iskustva, ali moje misljenje je da bi trebao ici kod lekara u svakom slucaju, cisto barem da poprica i konsultuje se, mozda uradi neki spermogram.
Sa jednim testisom on bi u principu bez problema trebao da bude ajd da tako kazemo plodan user posted image , moj bivsi decko je imao jedan testis, pa ima dete. Ali posto je bio zracen, to je vec nesto drugo, moguce je da je to ostavilo nekih tragova. Ja da sa sam na vasem mestu ne bih se upustala u pravljenje dece bez saveta lekara to je moje misljenje, cisto da vam bude mirna dusa, eto ocigledno cim to pitas i ti imas nedoumica. Srecno :)

_____________________________

Mnogo volim da se igram ludosti i u sve dane žmureći zakoračim i da popljujem onako malo tužno, onako iz samilosti, sve katastrofe koje su pretile da me smrve.. Mika Antic

(odgovor članu lucija85)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Roditeljstvo nakon raka testisa
5.11.2010 23:33:59   
Parižankaa
Lucija,koliko vidim,taj problem je otklonjen još pre 10 g.
Moje laičko mišljenje je da sasvim normalno možete da uplovite u priču roditeljstva,a ako ne bude bilo rezultata u roku od godine,postoji i tu rešenje u vidu VTO.
U mom gradu poznajem momka koji je posle možda 2-3 g. plafon-od operacije i zračenja,dobio dete...moja drugarica ima muža koji je isto operisao testis zbog tumora,ali su pre zračenja dali uzorak sperme,zamrzli je,odradili VTO od nje,i eno je trudna...
Samo pozitivno,i samo napred!user posted image


_____________________________

ja ''''78.g.
m.m. ''''71.g.
2 IVF beta 0
1 ICSI beta 1,87

Bog će nam dati sve u svoje vreme ; onako i onoliko, kako i koliko nam je nužno , za naše spasenje.

(odgovor članu tatjan@)
Direktna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Bakterijska vaginoza
Najnovije preporuke svetskih stručnjaka su da bakterijsku vaginozu, koja je u 50 odsto slučajeva asimptomatska, ne treba...



Anketa

Fluor
VVVV

Da li dajete deci fluor? Zasto?

Da (20%)

Ne (80%)


Ukupan broj glasova: 111

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here