|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Bulimija
18.5.2011 8:29:17   
minavb

Bulimija
Osobe koje pate od bulimije neprestano razmišljaju o hrani. Šta ću jesti? Kada ću jesti? Koliko sam kalorija danas uneo u organizam? Od ovog trenutka prestajem da jedem. Od sutra ću smanjiti količinu hrane koju unosim.
Zamenimo reč "jesti" rečju "piti" i eto alkoholičara! Osobe koje pate od bulimije umnogome nalikuju bilo kojim drugim zavisnicima. Čitavi timovi stručnjaka već dugo pokušavaju da, primenjujući različite metode, "ukrote" ili stave pod kontrolu opsesiju hranom.

Uzimanje hrane je nagonska radnja i spada u vitalne nagone,odnosno predstavlja nagon za samoodržanjem. Kvantitativni poremećaj ovog nagona može dovesti do njegovog smanjivanja ili potpunog gašenja, s jedne, i povećavanja, odnosno, bolesne proždrljivosti sa druge strane. Smanjen nagon za ishranom očitava se gladovanjem. Ono kad-kada može biti namerno, s ciljem da se smrša, u vidu protesta (štrajk glađu), ili usled postojanja sumanutih ideja da je hrana otrovana, ili, kod shizofreničara usled postojanja imperativnih halucinacija koje sprečavaju uzimanje hrane. Poseban sindrom u kliničkoj praksi, predstavlja mentalna anoreksija, oboljenje koje se najčešće javlja u devojčica, posle puberteta, ili u vrlo mladih devojaka, i karakterišu ga drastično smanjenje ili potpuni prestanak uzimanja hrane, mršavljenje, gubitak menstruacije (amenoreja) i naročito mentalno stanje. Ovo oboljenje dovodi do progresivnog mršavljenja, sve do potpune iscrpljenosti organizma (kaheksije), a u čak 10% slučajeva završava se smrću.

Povećanje nagona za ishranom, u smislu bolesne proždrljivosti viđa se kod nekih oboljenja, kao što su progresivna paraliza, encefalitis, neki tumori mozga, kao i kod idiotije. Ovaj poremećaj može se javiti i kod nekih epileptičara, kao predznak same bolesti (aura), gde je neposredno pred napad bolesnik, gonjen neodoljivom potrebom za hranom, u stanju da pojede enormne količine hrane - i do 10 kg u jednom obroku. Ovaj fenomen poznat je pod imenom "konjska glad".

Povećana potreba za hranom, u smislu bolesne proždrljivosti - BULIMIJA - može biti i opsesivno-kompulzivni poremećaj. U ovom slučaju, hrana ublažava ili otklanja stres, napetost ili strah. Po bihejvioralnom učenju, ovaj poremećaj - bolesna proždrljivost-može se javiti kad je stres niskog, do umerenog intenziteta. U slučajevima kad su stres ili strah izrazito jaki nismo u stanju da jedemo.
user posted image
Bulimiju karakterišu povremeni napadi proždrljivosti, kao i izražena briga za sopstveni izgled i težinu. Od ovog poremećaja pretežno pate žene. Mnoge poznate ličnosti iz sveta mode, filma, muzike priznaju da su imale ili imaju ovaj problem, čak je i engleska princeza Dajana svojevremeno javno priznala da je u dužem vremenskom periodu patila od bulimije.
Između dva napada, osoba se obično strogo pridržava asketskog zbira pravila i odoleva čak i najprimamijivijoj hrani, ukoliko njeno konzumiranje znači unošenje mnogo kalorija. Međutim, povremeno ove osobe u potpunosti gube kontrolu nad sopstvenim apetitom i "bacaju" se na velike količine "zabranjene", kalorične hrane. To se zove napad proždrijivosti. Da bi sprečile dobijanje na težini, ove osobe se služe brojnim trikovima: namemo povraćaju, uzimaju laksative (sredstva za čišcenje), do iznemoglosti se bave sportom ili fizičkim vežbama, ili u potpunosti prestaju s unošenjem hrane - kažnjavaju sebe tako, što neko vreme gladuju.

Bulimija ima mnogo sličnosti s ostalim bolestima zavisnosti. U oba slučaja pacijenti su preokupirani supstancom od koje su zavisni, osećaju neodoljivu potrebu za njom i u potpunosti gube kontrolu kad konzumiraju ono od čega su zavisni, a značajan procenat posle lečenja pravi recidiv, odnosno vraća se svojoj zavisnosti.

Pavlovljeva klasična teorija o učenju, osnova je terapije u kojoj se subjekt izlaže draži. Odavno znamo da je strah fenomen kontrolisan dražima. Izlaganje subjekta dražima koje izazivaju strah pokazalo se efikasnim načinom za gašenje (lečenje) strahova. Ovaj pristup primenjuje se i u lečenju pacijenata s bulimijom. Kao i kod straha, smatra se da izlaganje dražima koje stvaraju ili povećavaju apetit može suzbiti napade proždrljivosti. Napad proždrljivosti označava neizdržljivu potrebu da se konzumira određena supstanca. Kao i strah, to je naučena reakcija i mogu je provocirati različite draži. Generalno, zavisnici su navikli da ono od čega su zavisni, šta god to bilo, konzumiraju kad na njih deluju određene draži, kao, na primer, lokalna kafana, Ijudi s kojima obično piju ili uzimaju drogu, flaša, igla, itd. Ako tegla džema na kuhinjskom stolu uvek prouzrokuje želju za jelom, vremenom će samo pogled na teglu postati preduslov za napad gladi. Usled odvijanja izvesnih reakcija u organizmu, pogled na teglu džema bice dovoljan da se javi neodoljiva želja za hranom.

Brojnim eksperimentima dokazano je da draži uzrokuju određene psihološke reakcije zavisnika. Čim je zavisnik izložen nekoj draži, čak i pre nego što je bilo šta konzumirao, u njegovom organizmu dolazi do izvesnih promena. Kod alkoholičara, žudnju izaziva i sam prolazak pored kafane. Nakon konzumacije alkohola, telesna temperatura opada. Draži koje prethode konzumaciji alkohola, proizvode "pripremajuće" povišenje telesne temperature alkoholičara, čak i ako u okruženju nema alkohola. Ove anticipirajuće kompenzatorne reakcije alkoholičari doživljavaju kao žudnju -neodoljivu potrebu.

Kod bulimije postoji slična povezanost (kombinacija) specifičnih stimulusa i napada proždrljivosti. Na primer, hrana koja goji ili emocionalna konfuzija, loše raspoloženje, dosada ili usamljenost, ili čak određeno doba dana. Ove draži takođe uslovljavaju pripremajuće reakcije u organizmu osobe koja pati od bulimije, kao što su povišavanje vrednosti insulina, a pad šećera u krvi. Javlja se uzbuđenje, a ponekad i drhtavica. Sve ovo bulimičar prepoznaje kao neodoIjivu potrebu za hranom, tj. dobija napad proždrljivosti.

Zadatak terapije je da tzv. pripremajuće reakcije izgube svoje značenje i vrednost. Noviji oblik terapije, zasnovan na bihejvioralnim  postavkama, jeste izlaganje subjekta draži, s istovremenim sprečavanjem odgovora, tj. reakcije na draž. U terapiji  bulimije,  to znači progresivno sve češće i duže izlaganje pacijenata   dražima koje provociraju napade proždrljivosti, s tim što im pritom nije dozvoljeno da jedu. Ovo je upravo suprotno važnoj komponenti tradicionalne (klasične) terapije bulimije, koja podrazumeva da se "opasna" hrana skriva od pacijenta, i čak ne unosi u kuću. Tokom izlaganja draži, pod supervizijom terapeuta, pacijent proigrava čitav ritual nastanka napada proždrljivosti, kakav proživljava kod kuće. Na sto ispred pacijenta iznosi se različita primamljiva hrana, koju on intenzivno miriše u toku sat vremena. U kraćim vremenskim intervalima pacijentu se dozvoljava da lizne ili okusi sasvim malo hrane sa stola. Terapeut stimuliše pacijenta da proba hranu i nudi ga njome. Međutim, kako vreme odmiče, ova potreba se redukuje. S obzirom na to da pacijent realno ne konzumira hranu, potreba bledi. Nakon sat vremena, potreba za hranom značajno se smanjuje, a nakon desetak seansi nestaje. Draži gube svoju prediktivnu vrednost.



_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Bulimija
18.5.2011 8:35:54   
Anoniman
Ja sam znala devojku koja je patila od bulimije, sto je, naravno, dovelo do anoreksije. Od 60kg spala je na 35kg, a napominjem da je sa 60kg izgledala prosto savrseno.
E sad, vi ne mozete da verujete sta jedan bulimicar moze da pojede. Ja nikada necu zaboraviti kad sam sedela kod svoje kume i kad je ta devojka donela sebi hranu, posto joj je sve malo. Pojela je: dve pljeskavice, kilogram sladoleda, kilogram noblica i pola lubenice, i to u tri navrata izmedju tri povracanjauser posted image user posted image Imam osecaj, mozda gresim, da bulimicarima hrana i ne dospe do zeluca, vec je samo nabiju u jednjak i posle nesvarenu povrate.
Posle dve godine je otac (setio se) odvukao kod psihologa i tad je pocela da se oporavlja. Bila je potpuno izgubila menstrualni ciklus, a ginekolog je upozorio da ce joj se jajnici potpuno sasusiti ako tako nastavi. Sad se, Bogu hvala, opporavila i ima malog sincica.
Ono sto je frapantno, jeste cinjenica da anoreksicari ekstremnu mrsavost poistovecuju sa "zgodnocom". Mislim da im je zato preko potrebna pomoc, najpre u oporavljanju psihe.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Bulimija
18.5.2011 8:51:58   
minavb
Strasno je to. Retko sam se sretala sa bulimicarima, valjda zato sto se to lako prikrije. Moja drugarica je dugo patila od bulimije i sama mi je to priznala. Posle sam i sama skontala da sam neke znake mogla i da vidim, ali bile smo tinejdzerke. Mama joj je bila odlicna kuvarica a i veliki autoritet. Ako mama kaze da moraju 4 sarme da se pojedu, onda moraju. Tako ona pojede 4 sarme, pre toga supu, malo hleba, pavlake, puding od dunje i sve lepo ispovraca. Kasnije je naucila da jede umereno i zdravo, srecno se udala i sad je super zgodna mama koja se zdravo hrani.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Bulimija
18.5.2011 9:21:54   
vukosava
ja imam bulimiju samo sto ne povracam nego cuvam ko medved pred zimu... a nigde zime... user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Bulimija
18.5.2011 9:23:04   
minavb
Vuko, postoji jos jedan poremecaj u ishrani i zove se prezderavanje. Mozda tu spadas.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Bulimija
18.5.2011 9:25:15   
vukosava

IZVORNA PORUKA: minavb

Vuko, postoji jos jedan poremecaj u ishrani i zove se prezderavanje. Mozda tu spadas.


user posted image garant user posted image

pocelo je kad sam ostala bez oca, u 17-toj, ovo se vec ne zezam ozbiljno kazem. al hranom lecim sve stresove

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Bulimija
23.5.2011 18:16:50   
snješka
Bulimija je poremećaj vezan uz hranjenje koji je, kao i anoreksia nervosa psihološkog porijekla, a može imati strašne tjelesne posljedice. Dok se anoreksičari jednostavno izgladnjuju, bulimičari se "čiste" povraćanjem koje su sami izazvali. Oboljeli od bulimije takođe često koriste pilule za mršavljenje, laksative i diuretike da bi smanjili težinu, iako su esktremno mršavi. Čišćenje može imati dvije svrhe: sprječavanje dobivanja na težini, a i privremeno ublažavanje depresije i ostalih negativnih osjećanja. Uglavnom je vezan za poremećaj percepcije svog tijela.

Usko su povezani pa pomislih da nije na odmet da stavim i ovo.

_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Bulimija
17.4.2018 14:31:19   
findere
Tablete za mršavljenje
Zabranjeno reklamiranje bez dogovora sa Marketingom RR!

< Poruku je uredio veselica RR -- 17.4.2018 14:57:35 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Bulimija
2.5.2018 18:31:13   
MimaKos
Mnogo cura je ima ali cute o tome... posle rucka trk u wc....:( javna tajna

(odgovor članu findere)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Bulimija
2.5.2018 18:44:07   
mama Jo
Joj, tesko zaista... dobro je kad uspeju da se izbore

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Bulimija
2.5.2018 18:45:39   
MimaKos
One misle da to normalno... cak im super jedes sve a mrsavis, a zubi propadaju...

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Bulimija
2.5.2018 19:04:26   
mama Jo
Uf, ne mogu ni da mislim o tome...

_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Bulimija
27.6.2019 15:00:41   
ODNN92
Zdravo drage ženice 😊

Stara sam članica, i dosta vas me poznaje, mada godinama nisam bila aktivna. Elem, bila sam jako gojazna osoba do pre 2 godine, na jako nezdrav način sam izgubila 32 kilograma za jako kratak vremenski period. Odradila sam par krugova water fastinga, sa prekidima i u prvih 2 meseca izgubila 24 kilograma(sa 88 sam pala na 64). 2017 godina.
2018 rešim da ponovim jer sam i dalje sebi delovala debelo, i padnem na 56. 
Od tada se javlja moj problem sa hranom, jednostavno kada jedem, u glavi nemam kočnicu u većini slučajeva, i odmah nakon obroka se pokajem i kaznim sebe tako što naredna 2-3 dana izgladnjujem sebe, ali i kada imam kočnicu, opet osećam tu grižu savest I isto radim. Da naglasim da i dalje imam 56 kilograma, i skroz dobru sliku o sebi imam u glavi sve dok ne pojedem nešto. Imam utisak kao da mi se sve vrati od tog jednog obroka, budem jako nesigurna u sebe, krijem telo garderobom, osećam se kao da ponovo imam tih 88😔
Ušla sam u neki začarani krug, i ne vidim izlaz. 

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Bulimija
27.6.2019 16:01:37   
bubulence
Draga a da potrazis strucnu pomoc? Priznanjem da imas problem je vec pola problema reseno, samo jos da popricas sa nekim strucnim... 


(odgovor članu ODNN92)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Bulimija
27.6.2019 16:23:00   
ODNN92
Pre svega, hvala ti na odgovoru. 🤗

Razmišljala sam o tome, ali sam u nekom grču, ne znam ni ja. Uvrtela sam sebi u glavu da je moguće da ja preterujem, da to zaista nije nešto što zahteva stručnu pomoć, ako me razumeš? Porodici,prijateljima ne smem da se obratim za savet, bojim se da me neće više gledati istim očima, a smatram da mi je potreban jedan dobar šamar realnosti. 

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Bulimija
27.6.2019 16:54:10   
bubulence
Ja bih otisla kod nekog strucnog pa ako zakljuci da ti strucna pomoć nije potrebna bice ti vec lakse... 

(odgovor članu ODNN92)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Bulimija
27.6.2019 17:24:35   
ODNN92
Hvala ti. 🤗


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Bulimija
27.6.2019 17:41:49   
bubulence
A zbog cega ne popricas sa suprugom? Zasto mislis da te ne bi gledao istim ocima? 


(odgovor članu ODNN92)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Bulimija
27.6.2019 19:31:42   
Maslacak15
dobro je da si smogla snage da se obratis ovde. za pocetak. u zavisnosti od ozbilnnosti situacije sigurno da bi bilo dobro da se obratis nekom strucnom.mislim da je vazno da si svesna da postoji problem. ali i sama tvoja argumentacija ilustruje problem. neznam da li si svesna. neznam zasto je vazno da nam napomenes sa si i dalje na 56 kila? i kad je trenutak kad ceas ubediti sebe da je i to debelo posto kazes da se osecas kao dok si imala mnogo vise. nebih da trivijalizujem problem ali opsesija tezinom je jedna generalno nezdrava stvar. tebe ocigledno nije usrecilo sto si smrsala. pa ti se sve zbrckalo. ja mislim da je pravi problem negde drugo a ti si ga prebacila u tu sferu opsednutosti licnim izgledom. potrazi savet psihologa. puno te pozdravljam!!


(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Bulimija
27.6.2019 19:44:58   
ODNN92
Maslacak 🤗

Naglasila sam 56 da dam do znanja da se nisam ugojila pa izgladnjujem zbog toga. Da idem iz krajnosti u krajnost - da. Nekada mi je 60 bilo top, pa mi ni to nije odgovaralo, kasnije ni 58,za sada se ne bunim za 56 I nadam se da neću. Izvinjavam se što ovako nepovezano pišem, na poslu sam. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Bulimija
27.6.2019 20:49:05   
Maslacak15
pa bolje da si se ugojila nego da nisi user posted image . zato i kazem. Ako vec volis da jedes, a ocigledno vapis za tim jel se nebi desavalo " nemam kocnicu" i nebi imala 88 pre x godina poslednje sto treba je da je izgladnjujes. Zasto je neophodno da imas 56 kg da bi bila sigurna u sebe??? Zasto si morala da preterujes. Da li si zaista srecnija sad sa 56 nego sto si bila sa 64??? Ja mislim da je to problem jel si svesna da nisi.... a i dalje se vrtis u istom zacaranom krugu.
Ja zaista mislim da je to kljucni problem. Postujem ja to da svako treba da se oseca dobro u svojoj kozi i nema po sebi nista lose voditi racuna o svom izgledu ali definisati se prema vagi je nebulozno. I ja bih tela da smrsam jedno 5-7 kila, tesko mi je da nosim tezinu koju trenutno imam. Nisam posebno gojazna ali jos imam viska od porodjaja. Ali mi ne pada na pamet da mrsavim 10+ kila jel mi je bitnije da mogu da jedem nego tih dodatnih 5 kila razlike. Uzivam u hrani i necu da se odreknem dobre hrane. To je za mene kvalitet zivota. Zbog +- 5 cm preko kukova ja da se odrekenem gibanice. Ma nema teorijeuser posted image .

(odgovor članu ODNN92)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Bulimija
27.6.2019 20:54:50   
Ivanka 75
Pozdrav ODNN 😊
A da li ti osecas krivicu zbog samog jedenja hrane ili kolicine koju pojedes? 


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Bulimija
27.6.2019 22:13:25   
ODNN92
U tome i leži problem, jer ja zaista volim da jedem, (88 kg jel). Rešila sam da se kao dovedem u red, i uporno pomeram granice, bila sam zadovoljna sa 64,pa sam pomerila na 60. Presrećna sam bila, zaista. Posle određenog perioda se to promenilo, skinula na 58,pa na 56. Ja očigledno imam iskrivljenu sliku o sebi, jer ja i dalje sebe vidim kao bucu ma koliko god kilogrami padali.

I, da, Ivanka, varira. Nekada imam fazu kada osećam grižu savest samo ako prejedem, a nekada i kada jedan obrok imam osećam se... Ne znam, zaista ne znam kako da objasnim, zato i mislim da imam problem.  I da, ljubi Ivu, našu vrsnjakinju 🤗

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Bulimija
27.6.2019 23:41:25   
Ivanka 75
Odnn, hvala na pozdravima, znaci znamo se 😊
Ja mnoooooogo volim da jedem, obozavam sve sto je slano 😊
E sad, imam direktivu u glavi koja se usadila u moj mozak jos pre nekih 25 godina "pun stomak, prazna glava", kineska poslovica. Da se ja pitam ja bi jela po ceo dan, ali ovo mi nekako ne da. 
Mislim da moras da poradis na poziticnom stavu o sebi, sta  volis kod sebe, na sebi i da to forsiras. Jednu negativnu misao zameni sa dve pozitivne. 
Kazes da zi zadovoljna  svojim izgledom... Da li ti prijaju pogledi prolaznika na ulici? Da li tm pozitivno komentarise tvoj izgled? 

(odgovor članu ODNN92)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Bulimija
27.6.2019 23:43:32   
Ivanka 75
Telo si dovela u red, sad je glava na redu 👍 Drzi je pod kontrolom.
Priznanje i spoznaja da problem postoji je korak vise ka uspehu! 👍👍👍❤️

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here