|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   socijalna pomoc trudnicama
8.8.2010 20:26:05   
Anoniman
Da li je uvedena kod nas? Kako se do nje dolazi(ako jeste)? I da li ste za...
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: socijalna pomoc trudnicama
3.7.2011 12:19:38   
PoisonEve
Ja pokusvam da dobijem telefonom danima socijalno opstine Zvezdara ali bezuspesno. Posto spadam u grupu trudnica visoko rizicno mirovanje, moram da potpuno mirujem sve vreme kod kuce pa mislim da mi ne bi bas valjalo da odem tamo i cekam ko zna koliko.
Koliko sam ja razumela citajuci sa raznih sajtova pravo na novcanu nadoknadu od 5000 din imaju nezaposlene trudnice koje imaju radni staz do godinu dana. I kako imate veci radni staz, tako se i suma socijalne pomoci povecava.
Ja, npr. nemam ni jedan dan radnog staza, a radim od 17. godine. Ako ne racunam prodavanje sladoleda, knjizare i decji butik, radila sam od svoje 21. godine za razne casopise i stampu kao novinar.  Medjutim sudeci po mom iskustvu treba da imate prilicno jaku vezu ili jako dug staz da bi bili prijavljeni. I tako sam ja docekala i 26. rodjendan vodici se u birou kao nezaposlena. Igrom slucaja, dala sam otkaz u jednim dnevnim novinama dok jos nisam znala da sam trudna. Ali,  i da sam dobila otkaz ne bi imala pravo ni na kakvu socijalnu pomoc jer ne postoji nikakav dokaz da sam ja tamo negde zaista radila. Mm trenutno studira tako da ni on ne radi.
Sve sam vise ubedjena da nikakvu pomoc necemo moci da dobijemo zbog takve situacije.
U drugim zemljama nezaposlena lica primaju pristojnu socijalnu pomoc dok im drazava ne nadje posao. U slucaju da odbiju odredjeni posao tek tada im se socijalno ukida. Posteno. Medjutim mene za sve ove godine nikada nisu pozvali iz biroa i ponudili mi nekakav posao. A i sama sam ih zvala i interesovala se ima li sta novo.
Znaci, nemas pravo na socijalu ako nemas radni staz, a posao ne mozes da nadjes i napravis taj staz. Malo konfuzno za meneuser posted image
Donekle razumem i onu pomoc sto daju za prvo, drugo, trece i valjda cetvrto dete a za preko toga nista. Logicno, jer ako su ti roditelji savesni onda mogu da dobro promisle imaju li oni para da izdrzavaju svu tu decu pa ih onda pravo jer uzivaju u ulozi dobre majke i oca. A ako su siturani, onda im nikakva socijala ni nije potrebna, zar ne?
A kako zive Romi, zivo me zanima? Cisto sumnjam da romkinje imaju bogat radni staz pa da mogu da ostvare to pravo za socijalu. Pa eto, imaju po desetoro dece a jednom prilikom kad smo mm i ja svratili do socijalnog sve je vrvelo od njih!
Ako je takav zakon i drzava, u redu, nema mi druge nego da se pomirim sa tim. Ko sam ja da se borim protiv sistema, jel tako?
Ok, ali onda neka prestanu vec jednom te dosadne price U Srbiji vlada bela kuga, kad nista ne rade po pitanju stimulacije mladih, bilo da se radi o moralnoj ili finansiskoj.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: socijalna pomoc trudnicama
3.7.2011 14:11:37   
PoisonEve
Da, zaboravih da dodam:
Neko je na forumu objavio da je donet nekakav zakon po kome ce se od plata odbijati neka suma za lecenje narkomana?
Znaci, pomoc trudnicama - ne postoji, ali ako vam je mnogo dosadno u zivotu pa resite malo da se izivljavate i drogirate se i pravite krivicna dela - onda ce vam se pomoci, jer ste "ugrozeni"?
Pitam se samo sta je sledece? Mozda finasijska i moralna podrska silovateljima, ubicama i lopovima koji su izasli iz zatvora??? Da li ce i oni spadati u grupu ugrozenih pa ce imati vece privilegije za mozda neko zaposljenje?

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: socijalna pomoc trudnicama
3.7.2011 14:49:14   
Verus
Mislim da treba da postoji: ali naravno da bude dato zenama kojima istinski treba.  Ne mislim da se treba dati svakome, treba da postoji neka lestvica po kojoj se odredjuje koliko zena treba da primi, a ako su primanja muza i njena prethodna plata prevelike: logicno da im pomoc ne treba.  Ali otkud znam, tako se radi u ostatku sveta sto se tice socijalne pomoci za ljude, majke itd. 

Mislim da bi pre trebala da postoji socijalna pomoc majki, a ne trudnica. 

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pol deteta na osnovu oblika stomaka i drugog?
Može li se na osnovu oblika trudničkog stomaka ili nečeg drugog odrediti pol deteta? Imate stomak u obliku lopte, gadne ...
Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here