|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Mala razlika (u godinama ) medju decom
13.3.2013 16:09:16   
jance
...prvo se izvinjavam za naziv teme, malko je nezgrapno formulisan, al mi nista bolje ne pada na pamet user posted image

ovu temu sam davno htela da otvorim, da pitam mame koje imaju decu sa malom razlikom u godinama, (tu do 2god razlike mislim) kako se snalaze? kako izgleda njihov dan? imate li kakve trikove i savete kako se izboriti sa npr dvoje dece mladje od 2god?

_____________________________

Bez dece kuća ne raste
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
13.3.2013 16:18:53   
Sanja90
Da se javim,izmedju moje dve devojcice razlika je godina i tri meseca, a izmedju mladje i bebe u stomaku bice razlika tacno dve godine. Starija u junu puni 3god,a mladja u oktobru puni 2 godine Mislim moja deca su dobra,same se igrajuuser posted image kad se probude doruckuju,pa se onda igraju i gledaju crtace,ja spremim rucak, pa onda rucaju itd... mislim nemam puno obaveza oko njih osim da im dam da jedu, inace same ruckajuuser posted image i da se malo poigram sa njima.Kad je lepo vreme pustim ih napolje,posto imamo dvoriste i tako.Uvece im dam mleko da piju,okupam ih,u pidzame pa u krevet. Nije uopste strasno,bas je lepo sa njima,nisu mnogo zahtevne u smisli da me non stop zovu i traze sve i svasta itd. ma ne mogu da se pozalim,naravno imaju one i svoje minute,ali nista strasno.imati decu sa malom razlikom i nije neki bauk. tako da mame koje se plase da ce im biti tesko,neka se ne plase,jer nije tako strasno.

_____________________________

Nije srecan onaj koji puno ima,vec je srecan onaj kome malo treba.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
13.3.2013 16:23:18   
jovana13
sanja moram off koliko ti imas godina? svaka cast za odluku da imate 3 deteta!

_____________________________

Hodaj,nebo strpljive voli... Hodaj,mozda se ipak sve u dobro pretvori......

(odgovor članu Sanja90)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
13.3.2013 16:29:44   
jance
sanja, ja jedva cekam taj period kad cu moci tako. kod nas je razlika 16 meseci, i trenutno mi je sin u neslusamte fazi, a sa bebom bas imam problema sa dojenjem, plus sto ima cesto grcice pa mi je prakticno stalno na rukama.

evo primera za snalazenje: Ogi je skontao da dok dojim Kiku, bukvalno sam bespomocna, i tada odluci da pravi ono najgore sto zna da inace nesme (istresa pepeo iz pecke, penje se na trpezarijski sto, ukljucuje mikrotalasnu itd)...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jovana13)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
15.3.2013 23:28:47   
Torbica
Izmedju mojih decaka je 18 meseci razlike. Plus cerka koja je 2,5 godine starija od prvog sina, a dakle 4 od mladjeg. Uglavnom, ona mi je u vecini slucajeva pomoc, pa cak i kad zabavlja starijeg sina, da ja mogu sa bebcem. No, mi smo se nekako ustosili, sad je vec uigrana ekipa. user posted image Mada sam imala situacije da istovremeno dojim i pride hranim starijeg sina, a da,, desavalo mi se i da dojim i citam knjigu starijem u isto vreme.. Sad mi se to cini bas daleko, a bebac je 8 ipo meseci, sparta u hodalici i polako se prikljucuje ostatku ekipe.
Nama je mikrotalasna visoko, a pokusaji penjanja na sto i tome slicno je bilo, normalno, medjutim, ja sam znala da prekinem dojenje i tu neku aktivnost zaustavim, odvedem dete u deciju sobu sa instrukcijom da sedi tu dok ja ne zavrsim... i nisam imala problema. Videli su da bas i nisam tako bespomocna.
Generalno, predivno je imati ih vise, mi se trudimo da uzivamo u svakom trenutku, da podelimo zadatke, mm je ukljucen maksimalno, a i moja mama dodje povremeno da pripomogne (zivi na 100km od nas). Isto bih rekla, nije to bauk. Meni licno jenajteze kad svi zajedno idemo negde pogotovo ako sam ja sama sa njima, sve ostalo mi nije problem. Ono, spakovati ih sve, poneti svakom preobuke, nesto od hrane/pica, svakome svoju igracku... user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
16.3.2013 7:11:48   
Anck Su Nmaun
Kod nas 16 mes razlike, prva godina je bila bas bas naporna, ja sam bila zombi...
Vec kad beba napunila godinicu, prohodala , znaci malko se osamostalila postalo je lakse!


A moja straija cera ce meni juce ( dok sam komentarisala slike beba ovde) :" Mama ajde kupi bebu"! user posted image

BTW Jance imamo ovakvu temu sigurno, znam da sam detaljno pisala ...

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 16.3.2013 7:12:44 >

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
12.5.2013 11:01:21   
dunja RR

Britanka Sejdi Baden dve godine je pokušavala da ostane u drugom stanju, a kada je saznala da nosi sina Ronija, njenoj sreći nije bilo kraja.

Samo šest i po meseci nakon prvog porođaja, na svet je donela i devojčicu Sijenu, pa su tako brat i sestra oborili rekord u najmanjoj starosnoj razlici među decom u Velikoj Britaniji.

Roni i njegova mlađa sestra Sijena rođeni su sa samo 208 dana razlike.

Pročitaj više ...

< Poruku je uredio dunja RR -- 12.5.2013 11:02:27 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
12.5.2013 13:25:24   
Tiziana
Kod mojih je tacno 25m razlike i nije bilo nesto posebno naporno iako sam ocekivala.ona je bila super beba,nikakvih problema nije bilo,super spavala,pocela da spaja po 5,5-6h vec sa 2 nedelje,i samo nastavila da produzava nocno spavanje,fino sikila,bila mirna tako da je ta prva godina glatko prosla.Ali ce mi zato sve to sad dodci na naplatu.postala je ubi boze aktivna,kao decak je, sve imitira njega sta radi i po ceo dan je jurnjava i cika i vriska po kuci user posted image
Ali nema veze,deca su,neska su oni meni slatki,zivi i zdravi..

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
12.5.2013 13:26:36   
Tiziana
Da i da napomenem da je meni sino isao u jasle,tako da sam sa te strane bila rasterecenija u toku dana i mogla da budem sama sa njom,da joj se posvetim i malo odmorim!

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
12.5.2013 14:19:00   
Moiraina
Između mojih je razlika 2 godine, 2 meseca, 2 nedelje i 2 dana user posted image Ne znam da li se to računa kao mala razlika? Ispalo je mnogo bolje nego što sam očekivala. Za sada nema nekih većih problema, čak smo se u periodu kad je bebac rođen selili, stariji je u to vreme prešao u svoju sobu i svoj veliki krevet, tek što je izašao iz pelena, dakle sve ono što se ne preporučuje za starije dete kad treba da dođe nova beba, ali je zato moj veliki dečak sve prihvatio suuupeeer! Nismo planirali da se sve ovo poklopi, ali tako je ispalo. Sada kada je bebac stariji, već vidim neke problemčiće u najavi, najviše po pitanju deljenja igračaka, ali to je valjda normalno.
I slažem se da je veliko olakšanje da starije dete ide u vrtić, pa da i beba dobije istu pažnju u početku kao što je i prvo dete imalo, ali meni je problem što me često grize savest što stariji ide u vrtić, a ja sam ionako kući sa bebom. Tako da ga povremeno ostavim kući, ali vidim da njemu ipak fali društvo vršnjaka, bude mu često dosadno sa nama, pogotovo ako je loše vreme pa ne možemo u šetnju.
Uglavnom, za sada je super, a za dalje - videćemo. Bebac što je stariji, postaje sve zahtevniji, ali vidim da starijeg batu gleda sa oduševljenjem. user posted image

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
13.6.2013 11:31:43   
gabrijelaaa
izmedju moje dece je razlika 17 meseci...:)

_____________________________

LENA 24.SEPTEMPAR 2009.
PAVLE 18.FEBRUAR 2011.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
13.6.2013 12:05:22   
viking
Moja sestra ima komšinicu kojoj su deca rođena iste godine, jedno u januaru, drugo u decembru. Ne znam zašto, ali meni je to super :)

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu gabrijelaaa)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
13.6.2013 12:12:49   
Brand new mama
Mozda ti se poklopi:) Kod nas je 20 meseci i iskreno-nemam pojma.Kad krenu u histeriju u kompletu...pocela sam nesto da se divim malim bebama i obojica klinaca stalno primjecuju bebce okolo i hoce da ih maze,ali mislim da sam trenutno na low energy da bi krenula na tu ekspediciju.Treba to pohvatati,obuci,umiti,nahraniti,uspavati,poigrati se,rastaviti u slucaju svadje,ispricati price,odovoriti na milion zastouser posted image ...

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
13.6.2013 12:22:47   
Biserce
E, ovako, ja sam 87, brat 88(razlika 11meseci i 23dana) drugi brat 90(2god i 3mes), treci brat 93(5god i 8mes) i cetvrti brat 94 (6god i 11mes) kod nas u kuci je uvek bio krkljanac, ne znam kako majka nije izludela, uvek neko cvileo, neko nekog udario, pocupao, bla bla...ali ne bi ih menjala nizasta na svetu, moje detinjstvo je sa njima bilo savrseno. Sada ce mi medju klincima biti 21mesec razlike i hvata me panika kako cu izaci na kraj:)

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
13.6.2013 12:25:36   
Brand new mama
Ja se tvojoj mami divimuser posted image

_____________________________

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
14.6.2013 11:44:30   
Torbica
Juuu, Biserce, svaka cast! Meni je troje taman, ni previse ni premalo! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Brand new mama)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
20.6.2013 10:59:35   
Zemunka85
Biserce, svaka ali svaka cast tvojima. Ja sam toliko bila pod utiscima, nakon sto sam procitala, da sam nocas sanjala em vas, em da sam ja ponovo trudna :-). BTW ja sam jedinica :-(

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
30.6.2014 0:08:07   
pocahontas
izmedju mojih je razlika 19m, da je lako-nije, al guramo, moj tata dolazi ponekad pre podne da proseta stariju, tada uglavnom iskoristim da spremim ili peglam, nekad bude kod mm roditelja pre podne, a nekad smo i nas troje sami dok mm ne dodje sa posla, starija sad ne ide u jaslice jer je raspust, od septembra ce ici, mislim da je sve stvar organizacije, za sada bebac uglavnom spava i jede pa i nije tesko organizovati se, videcemo kako ce sve funkcionisati kad on postane zahtevniji...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
1.9.2014 2:41:59   
Sanjalicaaa
Ovih dana stalno razmisljam o drugoj bebi. s jedne strane bih volela da bude mala razlika, a sa druge strane jako se plasim. Da li telo bude spremno za novu trudnocu posle tako kratkog perioda? Jedna babica mi je rekla da cekam bar 2 godine posto mi je bebac bio jako krupan (4600). Ima li neko slicno isustvo?

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
1.9.2014 7:17:02   
serpica
Mislim da je to individualno,neka se zena brze oporavi i stane na noge pa joj sledeca trudnoca ne predstavlja problem.Mislim da je optimalno vreme za zenu bar godinu dana od predhodnog porodjaja.A sto se dece tice i tu zavisi,ja sam do skoro mislila da je manja razlika izmedju dece bolja,da se nekako od jednom ocuvaju i da nema ljubomore,medjutim od kad mi se rodio Toma vidim da je velika prednost kad je starije dete malooo starije.Ovo pisem iz iskustva,po meni lakse je ako je malo veca razlika medju decom.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
9.9.2014 9:58:50   
Anarunika
Moje iskustvo: Prva trudnoća odlična, bez ikakvih tegoba, porođaj na carski rez (hitan ne planirani) Posle toga brz i dobar oporavak. Zatrudnela sam drugi put kada je Arči imao 10 meseci. Trudnoća opet bez ikakvih tegoba, opet carski rez jer je beba bila krupna za moju građu, sve proteklo u redu, brz oporavak.
Što se tiče slaganja, Arči je dok je Ika bio mali bio divan (inače je vrlo razuman), imao je 19 meseci, još je bio beba .Ljubomora (podnošljiva) je počela u nekom periodu od 3,5 do 4,5 godine. Sada Arči ima 5 a Ika 3,5. Milina mi je kada ih gledam kako se igraju,rvaju,druže. naravno ima i bratske tuče ali mislim da nisam pogrešila.
Sada čekamo seku i mislim da će tek onda biti pun pogodak jer će dva brata ortaka štititi svoju malu seku-princezu user posted image Mislim,nadam se [sm=smiley36.gi
Mislim da svaka žena zna da li je i kada spremna.Tako da glasam za instikt!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
9.9.2014 10:15:34   
Torbica
Bravo Anarunika! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Anarunika)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
9.9.2014 22:07:13   
mila83
Slazem se sa Anarunikom. Izmedju moje dece je razlika dve godine i 12 dana. I opet bih tako.sada imaju po 6 i 4 godine, seka i bata i jako lepo se igraju i dosta su povezani.Cak je ta razlika posluzila da starije dete brze ostavi pelene i osamostali se, pomazuci mami oko bebe.Mislim da joj nije bila uskracena paznja,cak naprotiv. Ocekujemo jos jednu seku za 12 dana :D Malo su me izludjivala pitanja otkud trece,od strane onih koji nas ne poznaju, jel slucajno i tako dalje....a mi smo hteli i trece dete i to tako razliku negde do 7 godina izmedju najstarijeg deteta i trece bebe.Za Novu godinu nekako sam pozelela bebu, gledajuci svoju kumu u drugom stanju,prisecajuci se bebinih pokreta, mazenja stomaka i nekog posebnog osecaja, bebinog mirisa.....i tacno tako Anarunika, valjda majka oseti kada je spremna....
Uzivajte mame sa svojom decom !

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
9.9.2014 22:21:46   
Sanchy
Doktori ne preporucuju da izmedju dva porodjaja prodje manje od dve godine..licno smatram da je idealno cetiri sve ispod toga mozda je lepo ali priznacete jako naporno pogotovu danas..mozda ako jedno dete ide u vrtic po ceo dan a onda kasnije i drugo sto je za mene licno neprihvatljivo tako da videcemo...

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Mala razlika (u godinama ) medju decom
9.9.2014 22:22:08   
tijatija
1. dijete 09.2008
2.10.2009
3.11.2010
4.12.2011
Ovako mi je najlakse user posted image izmedju prvog i cetvrtog 4 godine user posted image
mala razlika preee mala ali ne kajem se i opet bi ucinila isto user posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here