|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Sibutramin
15.8.2009 22:04:13   
AGabriel
Pošto se niko nije oglasio po ovom pitanju, evo nekih mojih iskustava. Sibutramin, kod nas registrovan kao Reductil je lek za mršavljenje. Pod dejstvom R., luči se serotonin i nemate apetit, a takođe se ubrzava i metabolizam, pa dodatno trošite energiju. Usput, ne smete da koristite neke lekove, spisak je poduži. Naravno, morate biti 100% zdravi. I tako se ja upustim u avanturu, potrošim 3600,00 din na blažu verziju zaliha za 28 dana, popijem pola, usput dobijem jači napad migrene, nekako pregrmim bez lekova, ali ni jedna pozitivna stvar se ne desi, osim blage veselosti, jer je lek prvobitno bio proizveden kao antidepresiv...znači i dalje sam podgojena, gladna i depresivna, sa minusom u budžetu od 3600. Eto...




< Poruku je uredio guppy RR -- 16.8.2009 20:22:25 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: SIBUTRAMIN
15.8.2009 22:07:18   
božana
E, kad sam počela da čitam obradovala sam se misleći da postoji neki lek koji će mi olakšati muke oko skidanja kilograma.Sad sam se da prostiš skenjala.user posted image

(odgovor članu AGabriel)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: SIBUTRAMIN
15.8.2009 22:11:28   
Koukla
i ja pomislih, dal je moguce da nesto valja???user posted image  kad ono još jedan u nizu neuspešnih!!! Svašta ćemo mi žene da probamo, nisi jedina koja tako baca pare na gluposti, veruj mi user posted image user posted image user posted image ! Čudan je to momenat, iako ne verujem da mogu takve pilulice, preparati i sl. da pomognu, al uvek mi je u glavi što da ne probam? tako da sam prošla kroz to više puta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: SIBUTRAMIN
15.8.2009 22:16:09   
božana
Ma da mi neko kaže da pojedem govno ja bi i to probala samo da smršam.

(odgovor članu Koukla)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Sibutramin
15.8.2009 22:42:49   
guppy RR
Evo šta hrvatska Wikipedija kaže o tome:

Lijek se smije davati samo onim bolesnicima koji ne reagiraju dostatno na odgovarajuće mjere za smanjenje tjelesne mase, tj. onima koji su tijekom tri mjeseca izgubili manje od 5 kg. Liječenje se smije provoditi samo u sklopu složenog terapijskog programa za smanjenje tjelesne mase pod nazorom specijalista za liječenje pretilosti. Primjeren terapijski pristup obuhvaća dijetetske mjere i promjenu ponašanja, te pojačanu tjelesnu aktivnost. Takav je kompleksan pristup preduvjet za trajnu primjenu prehrambenih navika i ponašanja, što je neophodno za održavanje smanjene tjelesne mase nakon završetka liječenja. Trajanje liječenja treba vremenski ograničiti. Nuspojave su gubitak teka, opstipacija, suhoća usta, nesanica.

(odgovor članu božana)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Sibutramin
16.8.2009 13:54:45   
AGabriel
Sve to stoji, ali kao konstatacija ranijim ispitivanjima leka. Ja, eto, iznosim lično iskustvo, mislim da nisam jedina gde se lek nije pokazao efikasnim. Nuspojava nije ni bilo, znači ni dejstva. Ako u prospektu bilo kojeg proizvoda za mršavljenje piše, smanjiti unos kalorija i povećati fizičku aktivnost, lično mislim da nije neophodno koristiti placebo. Ali, ako to pomoćno sredstvo zaista smanji apetit, ubrza metabolizam, logično je da će se smanjiti unos hrane i povećati aktivnost tela. Neki ljudi, jednostavno imaju genetske predispozicije da budu mršavi, neki gojazni. Ne pričam ovde o patološkim slučajevima, slažem se da treba paziti na ishranu, a samim tim i na zdravlje. Meni je index telesne mase bio na granici za upotrebu sibutramina, pokušala sam, ne deluje. Odlučila sam se na to jer je to jedini registrovani lek za mršavljenje kod nas, znači dobrim delom proverena hemija. Ne znači da drugima neće pomoći. Žene, ne dajte se obeshrabriti mojim iskustvom, ali pre nego što potrošite novac, dobro je da čujete i druge. U svakom slučaju, može da se smrša, pre bilo kakve pilule lilule- Smanjite unos kalorija i povećajte telesnu aktivnost!
user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Sibutramin
16.8.2009 13:56:26   
guppy RR
Ja ti skroz verujem... meni se čak dešava kod većine lekova da pokupim sve nuspojave, a efekat baš i ne. Tako da ... hvala što si podelila sa nama svoje iskustvo!

(odgovor članu AGabriel)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Sibutramin
16.8.2009 16:23:23   
mihi
Sibutramin [uredi]
Sibutramin pripada skupini lijekova za liječenje gojaznosti koji djeluju centralno. Inhibira ponovni unos (reuptake), monoamina (prvenstveno serotonina i noradrenalina), a učinci in vivo posredovani su djelovanjem metabolita skupine primarnih i sekundarnih amina. Vjeruje se da su učinci sibutramina njegovog utjecaja na uzimanje hrane tj. stvaranje osjećaja sitosti, ali tome vjerojatno pridonosi i pojačana termogeneza. Iako je kemijski sličan amfetaminima i slično djeluje, sibutramin nema toliko jako centralno djelovanje, niti izaziva karakteristične nuspojave kao amfetamini. Ipak, lijek ne smiju uzimati osobe koji imaju probleme sa štitnjačom, kardiovaskularnim sustavom, jetrom, bubrezima i psihičke poremećaje. Sibutramin je indiciran kao pomoćno sredstvo u sklopu programa za liječenje gojanosti u: bolesnika čija je gojaznost uzrokovana prehranom, a imaju indeks tjelesne mase (BMI =body mass index) 30 kg/m2 ili veći bolesnika čija je pretilost uzrokovana prehranom, a uz BMI od 27 kg/m2 ili veći imaju i dodatne čimbenike rizika, kao što su diabetes melitus tip II ili dislipidemija.
Lijek se smije davati samo onim bolesnicima koji ne reagiraju dostatno na odgovarajuće mjere za smanjenje tjelesne mase, tj. onima koji su tijekom tri mjeseca izgubili manje od 5 kg. Liječenje se smije provoditi samo u sklopu složenog terapijskog programa za smanjenje tjelesne mase pod nazorom specijalista za liječenje gojaznosti. Primjeren terapijski pristup obuhvaća dijetetske mjere i promjenu ponašanja, te pojačanu tjelesnu aktivnost. Takav je kompleksan pristup preduvjet za trajnu primjenu prehrambenih navika i ponašanja, što je neophodno za održavanje smanjene tjelesne mase nakon završetka liječenja. Trajanje liječenja treba vremenski ograničiti. Nuspojave su gubitak teka, opstipacija, suhoća usta, nesanica.
Registrirani u RH za 2006. godinu: Reductil (ABBOTT)

Orlistat [uredi]
Orlistat je predstavnik potpuno nove terapijske skupine inhibitora pankreasne lipaze. Blokirajući lipazu sprječava apsorpciju 30% masti iz hrane i tako omogućuje dugoročnu kontrolu i regulaciju tjelesne težine. Povećano izlučivanje masti stolicom nastavlja se do isteka 24 do 48 sati od prve doze i vraća se na normalu najkasnije po isteku 72 sata od posljednje doze. Pri tome se iz hrane apsorbira dovoljna količina masti i u mastima topljivih tvari (70%).
Orlistat je aktivan jedino u želucu i tankom crijevu, jer se apsorbira u zanemarivom postotku te ne izaziva nikakve sistemske učinke.
Orlistat se koristi uz istovremenu blagu hipokaloričnu dijetu u terapiji pretilosti kod osoba čiji je indeks tjelesne mase (BMI) 30 kg/m ili 28 kg/m uz prisutne faktore rizika (povišeni tlak, lipidi, šećer).
Liječenje orlistatom treba prekinuti nakon 12 tjedana, ako ne dođe do gubitka barem 5% tjelesne težine izmjerene na početku terapije. Nuspojave su gastrointestinalne prirode: učestale, hitne, proljevaste, masne stolice, masne mrlje iz rektuma, vjetrovi. Javljaju se kad je unos masti hranom viši od preporučenog, a vezane su uz početak terapije te se smanjuju s dužinom terapije.


Po meni je Xenical efikasniji, ali najlakše je uzeti neku nutricionističku dijetu i vežbati to je najvažnije.

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Sibutramin
22.8.2009 13:06:23   
AGabriel
 Uz izvinjenje, nisam ljubitelj copy-paste postova, nekako, u ovim "neposrednim"razgovorima volim lično iskustvo ili mišljenje. Evo, malo offtopic: Xenikal, ah! I tu imam kratkotrajno, ali zanimljivo iskustvo. Ne verujem da je iko ko je zaposlen uspeo da izdrži terapiju, osim ako nije nosio pelene i bio u situaciji da se na poslu tušira(čitaj-zapira). Verujem da bi efekat bio jako pozitivan, nismo svesni koju količinu masti unosimo čak i kad smo na dijeti-moj slučaj, ali...ja sam iz kreveta ustajala sa žutom tufnom na donjem delu pidžameuser posted image , a na poslu, jaaaao, sreća, pa sam bila sama u kancelariji sa sopstvenim toaletom. Čak i dva dana po prestanku uzimanja xenikala, efekti su trajali. Tako da, uzmite godišnji odmor, zakupite plavu lagunu i napred, bez donjeg veša, naravnouser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Sibutramin
6.11.2018 17:38:58   
Lagerta
Vidim da su davni postovi ali cu se oglasiti povodom sibutramina.meni je pomogao.skinula sam 15 kg za 2 mes.lepo raspolozenje puna energije odlicna krvna slika.koristila sam ga pocetkom ove god.ja sam zadovoljna. Sada ne znam ako nekome treba pisite valjda je i dalje aktivan mail zena je ujedno i farmaceut.sve pohvale.

Reklamiranje je zabranjeno, obratite se Marketingu RR.

< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 6.11.2018 18:19:30 >

(odgovor članu AGabriel)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Sibutramin
28.2.2019 20:02:31   
Sanidej
Povucen je sa trzista zbog povecanja ucestalosti kardiovaskularnih problema tokom terapije.

(odgovor članu Lagerta)
Direktna veza do poruke: 11
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here