|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Floravitex kapi
14.5.2013 21:37:18   
Vodolija79
Devojke, da li neka ima pozitivna iskustva sa ovim kapima? U apoteci su mi preporucili za hormonsku ravnotezu user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Floravitex kapi
14.5.2013 23:19:52   
milenatea
citala sam sada na netu
Pospešuje ovulaciju i plodnost čime otklanja uzroke steriliteta. Smanjuje lučenje prolaktina i povećava nivo progesterona. Ublažava simptome PMS-a (razdražljivost, depresiju, glavobolju, oticanje i bolove u dojkama i pojavu akni). Reguliše menstrualni ciklus i pomaže kod "insuficijencije žutog tela", endometrioze, zapaljenskih procesa karlice, policističnih jajnika i doprinosi obnovi zdrave menstrualne funkcije žena, ublažava simptome u menopauzi.

posto su biljke ne moze ti skoditi, pokusaj, moze samo da ti pomogne. ja sam pila neko vreme femisan a ali dok nisam otkrila uzrok izostanka ovulacije i pocela da pijem konkretan lek za moj problem nisam imala ovulacije. pozdravljam te

(odgovor članu Vodolija79)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Floravitex kapi
17.5.2013 10:35:17   
Vodolija79
Pila sam 6 meseci HT pa sam resila da pokusam sa ovim kapima. Ukoliko daju pozitivan rezultat javicu, mada mi je apotekarka tvrdila da ce se uz pomoc njih ciklus regulisati user posted image

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Floravitex kapi
29.5.2013 14:25:34   
Llea
Moram i to probati, sad sam na Femisan A kapima , proklijacu od svih mogucih trava , kapi i cajeva user posted image

(odgovor članu Vodolija79)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Floravitex kapi
29.5.2013 17:52:17   
Vodolija79
Ista prica, ne znam vise sta pijem user posted image Ne znam jos uvek kako ce se ove kapi pokazati ali vidim da nisu bas popularne. Verovatno su nove ili su ih meni u apoteci uvalili kao reklamu. Ajde pijem pa ako se pokazu dobre, podelicu sa curama iskustvo.

(odgovor članu Llea)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Floravitex kapi
29.5.2013 19:22:11   
Maraj
U svidja mi se sta ste napisale za ove kapi... Ja sam se istripovala da nemam O pa verujem da mi ne mogu skoditi ako su na biljnoj bazi... Vodolija, jer mozes da nam kazes kako se piju, koji period tj da l se pravi neka pauza i naravno koliko si ih platila.

(odgovor članu Vodolija79)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Floravitex kapi
29.5.2013 20:22:17   
Llea
do jula pijem femisan A kapi , pravim pauzu i ako se tebi Floravitex kapi pokazu kao dobre prelazim na njih....naravno to sve uz caroban ukus caja macine trave , mnju mnaju user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Floravitex kapi
29.5.2013 20:31:50   
Llea
Floravitex kapi pospešuju ovulaciju i plodnost čime se otklanjaju uzroci steriliteta.

Smanjuje se lučenje prolaktina čime se povećava nivo progesterona. Ublažava simptome PMS- a razdražljivost, depresiju, glavobolju, oticanje i bolove u dojkama i pojavu akni). Reguliše menstrualni ciklus i pomaže kod "insuficijencije žutog tela", endometrioze, zapaljenskih procesa karlice, policističnih jajnika i doprinosi obnovi zdrave menstrualne funkcije žena, ublažava simptome u menopauzi.

FLORAVITEX biljne kapi sadrže biljne sastojke konopljike-Vitex agnus castus, koja se primenjuje preko 2500 godina za regulaciju menstrualnih poremećaja, Hipokrat je pominje jos u 4. veku pre Hrista, a naučna istraživanja su to danas i potvrdila, savremenim metodama ispitivanja.

• otklanjaju uzroke steriliteta
• pospešuju ovulaciju
• smanjuju lučenje prolaktina
• povećavaju nivo progesterona
• redukuju opšte simptome PMS-a (razdražljivost, depresiju, glavobolje, oticanje i bolove u dojkama).
• regulišu menstrualni ciklus
• sprecavaju endometrioze
• pomazu kod sindrom policisticnih jajnika
• smanjuju pojavu akni u PMS-u
• pomazu kod simptoma u menopauzi


Ženski polni hormoni osnova su polne funkcije žene. Biološki aktivni sastojci ploda konopljike pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona.

FLORAVITEX biljne kapi primenjuju se kod neplodnosti izazvane poremećajima u lutealnoj fazi (skraćenje post-ovulatornog dela menstrualnog ciklusa. Biološki aktivni sastojci ploda konopljike pozitivno utiču na kontrolu i proizvodnju hormona tokom poslednje dve nedelje menstrualnog ciklusa.

Ovaj period ciklusa je poznat po stvaranju žutog tela koje priprema jajašce za oplodnju i uterus za eventualnu trudnoću. Normalizuju nivo progesterona koji izlučuje žuto telo – stoga pomažu obnovi zdrave menstrualne funkcije.

Mnogi menstrualni problemi su povezani sa smanjenom proizvodnjom progesterona u drugoj fazi menstrualnog ciklusa, koji se naziva i lutealna faza. Usled nedostatka progesterona u ovoj fazi menstrualnog ciklusa dolazi do dominacije estrogena, pa se javlja skraćenje tog perioda ciklusa.

Skraćena lutealna faza sa previše estrogena i nedovoljno progesterona dovodi do različitih problema kod žena: obilne menstruacije, prečeste menstruacije ili potpuni izostanak iste. Još jedan hormon, prolaktin (hormon koji utiče na mlečne žlezde) može biti povećan u tom periodu, dovodeći do bola u dojkama, što je karakterističan sindrom PMS-a.

Biljni sastojci konopljike ne deluju kao biljni estrogen (fitoestrogen), komponente koje se često koriste za regulaciju ženskog reproduktivnog sistema.Oni deluju na hipotalamus i hipofizu, male žlezde u mozgu koje kao dirigenti regulišu sve ostale hormone u organizmu i dovode do uspostavljanja ravnoteže u stvaranju estrogena i progesterone, odnosno indirektno utiču na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina.

Među hormonske poremecaje spada cistična hormonalna hiperplazija endometrijuma (endometrioza), ovulaciono krvarenje, anovulatorno krvarenje i hipotireoidizam. Od ginekoloških oboljenja koja izazivaju metroragiju najčešća su: cervikalna i endometrijalna polipoza, submukozni miomi, karcinom i sarkom cerviksa i korpusa materice i jajovoda, endometritis (posle abortusa, tuberkulozni ili izazvan stenozom cerviksa).

Biljni sastojci konopljike imaju povoljno dejstvo kod predmenstrualnih problema i dismenoreje, neurovegetativnih problema u toku menopauze (napadi vreline, obilno znojenje, poremećaj sna, nervoza, iritabilnost) i cisticnih promena na dojkama i jajnicima. S obzirom da je menopauza stanje vezano za hormone, biljni preparati na bazi ploda konopljike mogu biti korisni za zdrav hormonski i emotivni život žene.

(odgovor članu Llea)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Floravitex kapi
29.5.2013 20:33:57   
Llea
Ja vise nisam pametna sta da pijem, jednostavno unosim sve u sebe :
FEMISAN A
Biljne kapi
FEMISAN A se najčešće koristi za tretiranje sledećih tegoba:
• ciste na jajnicima
• miomi na materici
• poremećaji menstrualnog ciklusa
• bolne mentruacije
• endometrioza
• PCOS - sindrom policističnih jajnika
• fibrocistične promjene u dojkama
• ženska neplodnost- sterilitet
• PMS

Sastav: Alchemillae folium, Millefolii herba, Petroselini fructus, Calendulae flos, Geranii robertiani herba, Polygoni herba.

Primena:
Neredovan menstrualni ciklus početkom puberteta i u kasnijoj dobi, dismenoree (bolne menstruacije), akutna i hronična upala jajnika, akutna i hronična upala materice, treća i šesta grupa vaginalnog sekreta, benigne ciste na jajnicima, miomi, ciste na grudima nastale kao posledica hormonskog disbalansa, pred menstrualni sindrom-PMS.

Dejstvo:
FEMISAN A je dijetetski proizvod na bazi pažljivo odabranog lekovitog bilja, bez dodatih veštačkih materija, boja i hormona. Služi za očuvanje zdravlja i funkcija reproduktivnih organa kod žena od perioda puberteta do menopauze. Normalizaciji hormonalnog statusa kad su u pitanju neredonvni ciklusi, potpuni izostanak ciklusa, cistični i policistični jajnici, doprinosi apiol koji stimulise mikrocirkulaciju u oblasti jajnika i brži dotok lekovitih supstanci iz ekstrakta lekovitog bilja. Ovo dejstvo apiola uz Geranium robertcianum ima izuzetno dejstvo na funkcije jajnika, kao i na eliminaciju cista i povećanje plodnosti. Vise biljaka u Femisanu A ima spazmolitičko dejstvo, što smanjuje grč materice i znatno olakšava bolne cikluse. Alchemila vulgaris je taninska biljka koja jača matericu i materične ligamente i sjajna je prevencija nastanku cista i mioma. Femisan A smiruje upalne procese na jajnicima i materici snažnim dejstvom etarskih ulja, tanina i sumpornih heterozida koji se smatraju najjačim biljnim antisepticima.

Način upotrebe:
Piti tri puta dnevno pre jela po 20-30 FEMISAN A kapi u 1dl vode. Preporučuje se korišćenje kapi u periodu od 2-8 meseci, sa dvonedeljnim pauzama nakon svaka 2 meseca.

Kod dismenorea (bolnih menstruacija) kapi piti 3-5 dana pred ciklus i za vreme ciklusa, 3 puta dnevno po 20 kapi.

Kapi se mogu koristiti i preventivno 1-2 puta dnevno po 20 kapi.

(odgovor članu Llea)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Floravitex kapi
29.5.2013 23:07:22   
Vodolija79
Piju se dva puta dnevno po 20 kapi. Preporucuju se 3 do 6 ciklusa bez prekida. Nezeljena dejstva nisu poznata. Platila sam ih oko 930 dinara.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Floravitex kapi
30.5.2013 8:40:43   
Maraj
hvala vodolija...

(odgovor članu Vodolija79)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Floravitex kapi
30.5.2013 20:02:02   
Maraj
samo da vam javim da sam danas svratila u par apoteka na putu do posla i ni jedna nije imala ove kapi, cak sta vise, gledali me belo, nisu imali pojima sta im trazim...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Floravitex kapi
30.5.2013 21:59:12   
Llea
Isti slucaj, trazila i nema ih ...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Floravitex kapi
30.5.2013 22:18:04   
Maraj
vodolija, gde si kupila kapi user posted image jesi pocela da ih pijes, ima li promena...

(odgovor članu Llea)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Floravitex kapi
30.5.2013 23:30:39   
Vodolija79
Kupila sam ih u apoteci Mediflora, nalazi se u Bulevara Kralja Aleksandra 228, iznad Djeram pijace. Za sada jos nista, nisam jos uvek dobila ali osecam kao neko komesanje u jajnicima. Videcemo.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Floravitex kapi
16.6.2013 2:24:36   
maksmin
Ajde malo da vas ohrabrim. Naime pre mesec dana sam bila do biljne apoteke u bulevaru s kevom, i slucajno ugledah flajer za ove kapi. Dok je ona kupovala ja procitah o njima, i kada sam videla da je to ustvari biljka konopljika odlucih da uzmem. Na nekoj od tema neko je pominjao da italijanke koriste preparate konopljike za pcos, ali do sada toga nije bio kod nas.
Izlozila sam apotekarki moj problem (oligomenoreja ili 3-4 ciklusa godisnje, pcos, i primarni sterilitet su mi dijagnoze- za sada user posted image ), i ona mi je rekla da ukoliko pocnem da pijem kapi najkasnije za mesec dana cu dobiti, garantovano. Poslednji ciklus sam imala 27.04. i bio je izazvan zbog hsg uz primolut nor. Otada nista. Koristila sam i 3 bocice femisan a kapi pocetkom godine ali na mene nije delovalo, ili mozda jedte u manjoj meri. Odlucila sam da probam i ovo, na kraju krajeva isto kosta kao femisan, ali je pakovanje 3 puta vece, odnosno 100ml, stoga ispadne i jeftinije.
17.05. sam pocela da pijem kapi i vec krajem maja su pocele bradavice da bole, to je trajalo nekoliko dana i mislila sam dobar znak, mozda je cak i ovulacija u pitanju. Onda su pocele grudi da me bole i to je nastavilo da traje. Sve sam ocekivala dobicu user posted image . U petak sedim kod sestre i pricamo o tim kapima, i ja kazem u sali idem za par dana do apotekarke da reklamiram kapi podje mesec dana a nista od mece. I posle nekih sat-dva ja odem do wc, kad imam sta da vidim na vesu. Dakle, 29. dan od kada sam pocela da ih koristim ja sam dobila!!!
E sad izvinite na poduzem postu, ali nisam mogla da skratim. To je moje iskustvo i za sada nastavljam da pijem, pa ako i narednog ciklusa bude u normalno vreme, to je zahvaljujuci ovim kapima, jer trenutno nemam nikakvu terapiju. Za sada sam prezadovoljna user posted image

(odgovor članu Vodolija79)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Floravitex kapi
16.6.2013 7:29:48   
Maraj
bravo maksmin user posted image moracu i ja da probam, ja sam ih trazila u par apoteka i jos uvek ih nema.

< Poruku je uredio Maraj -- 16.6.2013 7:30:29 >

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Floravitex kapi
16.6.2013 11:09:22   
maksmin
Maraj, samo u biljnoj apoteci Mediflora mogu da se nadju, posto ih oni prave. To ti je ova gore adresa sto je vodolija napisala.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Floravitex kapi
4.10.2013 17:28:42   
Mara93
Cao svima ja sam nova na forumu .user posted image
Ja sam kupila ove kapi pa me zanima dali neko zna dali smem da ih pijem posto su meni svi hormoni u redu?A problem je u tome sto meni uvek pre ciklusa i u ovulaciji izlaze bubuljice i to one bas prave potkozne.I imam jake simptome PMS.A procitala sam da je ova biljka dobra za te bubuljice.Nadam se da neko moze da mi pomogne.Unapred hvala.

(odgovor članu Llea)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Floravitex kapi
10.3.2014 17:56:55   
zbunjena 740
Zdravo,ja sam nova na forumu,i zanima me dali neko moze da mi pomogne kako kupiti ove kapi,ili zamenu za njih u Austriji. Inace radimo na bebi vec godinu dana,a za ove sam kapi cula da su jako delotvorne! hvala

(odgovor članu Mara93)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Floravitex kapi
17.7.2014 2:27:07   
Fibbi
Cao...ja sam nova,zanima me kakvi su rezultati sa Floravitex kapima,jel pomazu... Hvala..

(odgovor članu zbunjena 740)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Floravitex kapi
17.7.2014 2:41:44   
Verolina
Fibbi, dobrodosla. Moraces da sacekas jutro za odgovor, jer sad ipak svi spavajuuser posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Fibbi)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Floravitex kapi
12.6.2016 15:30:49   
NevenaS
Sa konopljikom trebate biti oprezne,procitajte malo vise o nezeljenim dejstvima pre nego sto pocnete koristiti,da ne bi imali iskustva losa kao ja.Ja sam od konopljike poremetila jos vise hormone i dobila sam odliv.Inace ona je izuzetno opasna kod male trudnoce i moze izazvati spontani pobacaj,a vecina zena upravo zbog trudnoce i zeli da sredi hormone.Tako da imate na umu i ovo iskustvo.pozz

(odgovor članu Verolina)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Floravitex kapi
16.7.2017 17:27:31   
sunw
Pozdrav, ja sam imala oba jajnika policisticna , i nakon popijenih 5 bocica Femisan A kapi , nisu vise policisticni. Sto se uocilo na ultrazvuku , nisam ni pomislila da bi mogli zaista nestati

(odgovor članu NevenaS)
Direktna veza do poruke: 24
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here