|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 13:48:20   
Rosita
Drage mame,

nesto sam razmisljala i pricala sa mamama, pa sam se zainteresovala za vasa iskustva. Naime, ja kod mene u kraju nisam videla decu od recimo godinu do godinu i po da posebno koriste sprave na igralistima, niti da ih roditelji upucuju- pustaju na iste. Mozda i zato sto je uglavnom beton, to su one sprave izmedju bolokova zgrada, a samim tim verovatno su ih i konstruktori predvideli za stariju decu. Ako sam videla dete do godinu i po na klackalici, to je da ga drzi roditelj, a na suprotnom kraju drugi roditelj sa svojim detetom. Ako se spusta niz tobogan, to je mali i roditelj ga popenje, ali i to nekako retko vidjam. D nije pokazivao neko posebno interesovanje za to, do sad nije isao ni na kakve penjalice i slicno, a ni ja nesto nisam posebno to forsirala, vise onako setamo i koristimo prirodan prostor pa dokle stignemo. Jedno pogodnije igraliste u kraju mi je nekako suvise prljavo, a letos, uz sumarak i prepuno komaraca bilo. Hocu reci, zaista na osnovu posmatranja po kraju ne vidim da deca do dve godine koriste spravice na igralistima. Kakva su vasa iskustva? Kada su vasa deca krenula da se veru, spustaju i td.?

Drugo, kada ste poceli sa igraonicama? A da vam je prvo dete, kapiram da drugo krene pre uz prvo, na rodjendane itd. Ja sam evo zivela u zabludi da dete do dve godine ne moze da udje ni sa roditeljem na one penjalice i cudesa, jer su mi tako rekli u dve igraonice u kojima smo bili. A naravno nije svuda tako. D sad sa godinu i po bi sigurno mogao da ide i da se vere, tako da sam mu to mozda malo uskratila.

Eto, pisite, volela bih cuti!

Direktna veza do poruke: 1
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 13:58:51   
Olga75
pa ne secam se bas najjasnije ali zver je bila vrlo brzo spretna i tobogan se sama ( ja sam bila iza nje za svaki slucaj ) penjala sa nekih godinu i po , mozda malo kasnije
na ljuljsku se penjala ali je naucila sama da se zaljulja tek sa nekih punih dve , klackalica je vec druga prica tu sam je dugo pridrzavala
u igraonicu sa onim cudima - lavirintima sta li su je prvi put isla sa 15 meseci , animatorke su joj pomagale da se uzvere
a na drvece je isto rano krenula da se penje , stepenice necu ni da pomenem
eto to je onako koliko se secam

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 14:16:22   
Misha i Ljisha
Olga i mi smo rano krenule. Evo zvanicno je moja D prvi put bila u igraonici sa nepunih 10 meseci. I nekako se zaredjalo da smo isle vec narednog meseca pa narednog, pa kad je prohodala smo krenule na igraliste. U pocetku sam je ja i penjala na tobogan i drzala za ruku dok se spusta, isto sam je drzala na klackalici, uvek je htela sama da se ljulja bez mene, i sta ja znam. Od proleca stvarno idemo cesto na igraliste i u igraonice. Vodim cesto nju i svog bratanca. D je sad vec spretna, sama se popne, klacka se sama ja na drugom kraju, moze i sama niz tobogan ali se ja bojim da je pustim pa insistiram da je drzim za ruku, u igraonici se popne do vrha ili sad vec kako da objasnim. U igraonicama kazu kod nas eto barem da ako je dete mladje od dve godine mora roditelj da ide sa njim, i ja uvek idem stvarno i nema problema. D obozava i igralista i igraonice. Penje se bolje dan i ne spominjem srcka hoce da me strefi svakog danauser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 14:24:33   
mali_mis
Mi smo juce bili prvi put na igralistu. Dignem ga, i drzim ispod miske sa obe strane, i sa pola tobogana ga spustim. Odusevio se. Probali smo i klackalicu, mama ga drzi na onoj sedalici, a ja na drugoj strani spustam i dizem klackalicu. Ali to mu nije bilo interesantno. Lepse mu je bilo da on stoji pored i sam dize gore dole user posted image Na ljuljasci se cekao red, tako da smo je propustili. A u igraonici jos nismo bili.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 14:28:05   
Rosita

IZVORNA PORUKA: mali_mis

Lepse mu je bilo da on stoji pored i sam dize gore dole user posted image


I moj to obozava user posted image A ono malo sto ga stavim sedi par sekundi i nece. Zna da kaze ljulja ali nikad ne izrazava zelju da se ljulja, a kad ga pitam kaze ne. Hvala, mene bas to interesuje, uzrast, jer stvarno ne vidjam malu decu da se sama uspinju i slicno.


_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 14:31:15   
Olga75
Rosita , pa dok nisu zreli to ne rade , pokazu zelju pa se umuse jer ne ide i onda cekaju da budu
"veliki " user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 14:32:10   
milicicak
Morala sam na fejsu da proverim kad se prvi put pela uz penjalicu :D uz tatinu pomoc sa 15 meseci, do dve godine se vec pela bez icije pomoci sto ne znaci da mi se zeludac ne prevrce svaki put user posted image niz tobogan se spustala sa godinu dana prvo nas je drzala za ruke, kasnije sama... U igraonice idemo od 9 meseci, tad je samo sedela u bazenima sa lopticama, od 18 meseci je pocela da sama istrazuje lavirinte ali jos uvek uz nasu pratnju (izvezbala sam provlacenje kroz male otvoreuser posted image )
Motoricki je prilicno spretna, najsrecnija je kada se negde penje :) al to je uglavnom zasluga mm, on je ucio da se penje i pada :) a i meni ne da da mnogo lebdim oko T dok smo na igralistu :)

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 14:33:34   
Rosita
To se slazem, mada nije od D to, njega prosto jos ne zanima, tj. ne drzi mu paznju za sad, vise voli da jurca i tako neke aktivnosti. Mada sam ovo vise pokrenula da vidim je li to i do mene, jer ja sam mu premalo nudila te sadzaje, on nikad nije usao u trambolinu npr. i td.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 14:46:33   
milicicak
Rosita, da sam se ja pitala T jos uvek ne bi ni videla penjalicu a kamoli se pela po istoj user posted image
Ali stvarno, sve je do deteta, kad je bila spremna vukla nas je do penjalice. Na tobogan smo je na pocetku sami stavljali pa je verovatno navikla i sad joj je jedna od omiljenih zanimacija. Al eto, nikad nije nesto volela da jurca po parku, osim kad vozi ili gura autic, uglavnom doseta do prve bube/cveta/zivotinje i cucne i sita se sa istim izrazgovara user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 14:53:06   
Rosita
Hahaha, milicicak, vidi se da ja provodim vreme sa D uglavnom user posted image .

Joj, slatka je :)

Ma da, sve je do deteta, nego eto ja izneh zapazanja kako je kod nas u kraju user posted image . Kad smo bili par puta na B Brdu u velikom parku, tu se peo u kucice uz stepenice i rado je to radio. Valjda ovde kod nas nema bas adekvatnih sprava, penjalice su one u vis i za stariju su decu jer penjanje pocinje sa metra visine recimo. A ni ja ga nesto ne vodah po parkicima preterano. Kad naidjemo on samo protutnji i idemo dalje.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 15:04:38   
Maslacak15
Joj moj je apsolvirao manje tobogane jos pre dva meseca. Kod vecih stojim jos iza njega za svaki slucaj, ali to je skroz nemoguce sta on radi. Danas je pokusao da se popne na veliki kuhinjski sto posto se izvere na stolicu za sekund pa mu to valjda nije zanimljivo. Mislim nije mu no nikakav problem, nego sam ja potrcala i sprecila ga da ostvari zamisao. Ovela sam ga u krevetac na kaznenih 30 sekundiuser posted image to mi je sad strategija da probam da ga obuzdam. Moj najveci problem je sto oni u obdanistu imaju ogromnu bastu i kucice na platformi i ljuljaske i klackalice i on ide barabar prateci brata od dana jedan. Krenuo je sa 13 meseci. Oni su ceo celcijati dan u basti, rekla sam stotinu puta 90 % srpskih majki bi dobilo srcani udar kad bi par puta videlo sta deca rade i kako ih paze. Tako da mu dodje ko advance drill i vezba. Prirodno je izuzetno spretan jak i sposoban, rano je poceo i sad u kombinaciji sa vrticem - kuku meni, Tako da ja ne moram nigde da ga vodim osim da mu citam knjige nebi li se malo kultivisao. Rekla sam ako mi sa deset godina bude trazio da skace bandzi, upucacu seuser posted image user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 15:10:53   
Rosita
Haha maslacak, e dobri ste :) Joj kod nas mladja jaslena grupa sa pelenama ne ide napolje :(

Nisam ja sad neka plasi plasi majka toliko. D je bas davno poceo da vere na stolice i stolove po kuci ali to sam kao i ti odmah suzbila iz kurtoaznih razloga :)

Kad pogledam u sebe, izgleda da se ja u stvari najvise preispitujem da li sam ja, ne razmisljajuci, uskratila njemu neko iskustvo ili, sto bi bilo gore, suzbila nesto.

Hehe, evo uglavnom su se javile mame spretnjakovica i hrabrisa, a kazem vam, kod mene u kraju cak jos i kolica koriste za decu od godinu i po, sto smo daaavno izbacili.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 15:11:11   
serpica
Maslacak,verujem da je kod vas sve to obezbedjeno na igralistu/vrticu,kod nas je uzasno,ne smem ni da zamislim sta bi se desilo da padne sa penjalice a dole beton. Ma ne smem ni da pomislim..sad su vec velike pa im to vise nije nteresantno,a dok su bile manje redovno smo isle na trombolinu ili one gumene zamke tu se lepo a bezbedno iskacu i ja sam mirna. Ko zna kakav ce ovaj mali da bude

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 15:14:03   
Rosita

IZVORNA PORUKA: serpica

Maslacak,verujem da je kod vas sve to obezbedjeno na igralistu/vrticu,kod nas je uzasno,ne smem ni da zamislim sta bi se desilo da padne sa penjalice a dole beton.



Da, uglavnom je svuda beton user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 15:20:26   
milicicak
Rosi, mislim da tu uticaj ima i igraliste... Kraj u kome zivim je takav da zaista ima igralista prilagodjenih deci razlicitih uzrasta pa smo mi imali mogucnost izbora. I sva igralista imaju onu mekanu podlogu pa i nije strasno ako se malo bupne user posted image
Iskreno, ja sam smotana i ne volim visinu ali se stvarno svojski trudim da to ne prenosim na mini bubu, pogotovo sto ona uziva da se penje. Mada u jedan parkic koji ima samo penjalice ide iskljucivo sa ocem joj user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 15:32:24   
Rosita
Sigurno, sigurno. Da smo u takvom kraju svakako bi isao i verovatno zavoleo sve to. Ali dobro, bice prilike :)

PS Mm razmislja kad bi D mogao da ima nekog ljubimca. Ja ne znam kako cu jer ja nista zivo ne smem da uzmem u ruke, zivo u bukvalnom smislu, pa ni pile . Evo smejte se slobodno, sta cu user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 15:37:39   
milicicak
Uzmite macu i videces kako ces se brzo navici da uzimas nesto zivo u rukeuser posted image al ja sam pristrasna, mi ne damo naseg tigra ni za brdo karamela user posted image
I pre nego sto dobijem pecpec, ja mislim da je odrastanje uz ljubimca neprocenljivo user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 15:37:52   
Maslacak15
da u vrticu je svugde zemlja, posto je bas basta sa drvecem itd. Pa neznam koliko je obezbedjeno, narocito kad dodjem i pitam vaspitacicu gde su a ona kaze "joj sad su bili tu zajedno" pa onda idemo da ih trazimo, i nadjemo ih u kucici na platformi ( jedno 70 cm uzdignutoj mozda). Mog malisana sa starijim bratom i njegova dva drugara. Inace stariji sin je najmladji u svojoj grupi posto je rodjen polovinom decembra, znaci da deca imaju tri godine i vise. Mislim dzaba njemu sto je spretan i sposoban sta da ga neko gurne ili nenamerno cusne pa da sleti, nema veze sto je zemlja dole a ne beton visoko je. To su mala deca... Ali dzaba, nemam resenje, oni su ubedjeni da je to sve ok. Tako da meni preostaje da se nadam da on ume sam da se cuva.
Rosita ja i dalje koristim kolica jel nemam drugog izbora. Pri tome je sa starijim to bas problem, trazi da ustane narocito u prodavnicama ali ja ne vidim nacin kako bi dosla sa njima kuci. Ja nisam vozac idemo javnim prevozom, kroz ceo centar Berlina. Moram i u nabavku sa njima posle posla. Sa starijim sinom cesto idem vikendom sama napolje i vodim ga to nije nikakav problem ali u kombinaciji kad su zajedno ja uopste ne znam kako da resim taj problem. Bilo bi ih svugde po supermarketu. A opet moracu jednom da stavim tacku Ali odoh u off...
Ovde i bebe idu napolje. Puste ih i puze pored peska. Iskreno to je meni to much i drago mi je da su moja deca hodala kad su stigla u obdaniste...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 15:54:16   
serpica
Kod nas cak iako ima negde podloge na igralistu vrlo brzo nestane,pocepaju je,i bace,odrasla deca,ko bi ga znao,jednostavno u mom gradu nemas bezbedno igraliste za mladju decu da mozes da ih pustis da se sami igraju a da opet ne brines previse,ja sam luda,moje i sad dok silaze niz stepenice u zgradi ja vicem s vrata "drzi se za ogradu,pazi da ne padnes,ne skaci i ne preskaci stepenice" i td....user posted image uvek mislim na najgore,zato i kad su se desile povrede i starije i mladje ( starija je pala s klackalice i udarila glavu o istu ) ja nisam bila tu,vec mm koji ide logikom "ma daj bre nisu one male" ne,nisu,pa zato smo oba puta zaglavile na hirurgiji,,,,pu,pu ne ponovilo se.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 20:02:01   
Rosita
Samo da vam javim da smo isli na ovo malko prljavo peskovito igraliste da testiramo hipotezu, hahaha. Klackalice nix, ljuljaske nix. Ali jedna konstrukcija sa toboganom- odusevljenje user posted image . Dooobrooo. Jurcanje, menjanje sto aktivnosti... na kraju smo od neutralnih posmatraca- nekih bakica dobili etiketu najveci mangup na igralistu user posted image

Da, ma dobro maslacak , ta upotreba kolica je opravdana, ali znam mamu koja to radi iz puke lenjosti user posted image

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 22:30:24   
mama krava
Ja mislim da je to sve individualno! Mojoj N su na rodjenju slomili kljucnu kost, pa smo od pocetka visili kod fizijatra i ona je sve kasnila! Do 9.mes sam je podupirala da sedi, propuzala sa 10 mes, a prohodala sa 15! I sad je generalno "sporija" od vrsnjaka. U stvari, ona je zentara i ima frku sve da proba i radi samo ono za sta je sigurna da moze. Samim tim sve spravice u parkicu je veoma oprrzno, prvo snimala, pa tek onda po malo isprobavala. I sada je takva, ali za sve ove 5,5 god, nismo imali nikakvih ozbiljnih povreda, a sada sve i svasta radi. Nevidjeno vozi trotinet i sl... Jako je spretna, ali pazljiva! Ali... Vec slutim da ce mi ovaj mali sve naplattiti! Da imamo luster, do sada bi se vec popenjao i na njega! U parkicu ispred zgrade imamo fontanu i ja ga vec vidim kako se zalece da uskoci... On je motoricki jaaaaako napredan, ali mislim da ce to meni zivot da skrati. U nasm parkicu je pola guma, pola beton i ja sada pustam da puzi i da istrazuje, ali po ogranicenoj povrsini. Videcemo sta ce biti kad se skroz pusti i prohoda... Za koji dan :S

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
12.10.2014 23:58:56   
Bibilib
Moje dete i dan danas nije opusteno u parkovima sa svim tim spravicama jer je mama vazda bila zauzeta necim pa nije mogla dete da vodi da se igra...sad mi je zao zbog toga...tek sad je naucio da vozi biciklu...pa smo sada resili da sa batom ne pinovimo gresku vec cemo sledece leto da spartamo po decijim igralistama ....

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
13.10.2014 7:03:48   
Misha i Ljisha
Ja kao da drzim Nemacko obdaniste ahahhha...Na salasu mozete misliti cudesa i kojesta, stalno se moja cura penje, hoda po nekim gredama (vezba ravnotezu), zavlaci se i td. Pisala sam vec da je u poslednje vreme pusti i samu u dvoriste.Naucila je gde treba da pripazi. Volim da sam blizu nje ali nekad se udalji iskreno. Npr dok sam ja pre neki dan vadila sargarepu i stavljala je u pesak ona je sve vreme vijala macku po najgorem delu dvorista, a onda je otisla da mazi kera i on ju je srusio i poceo da trci oko nje i obmotao je lancem, u sekundi sam se nasla tu i pocela da udaram jadnu zivotinju. U zivotu nisam udarila svog ljubimca, nijednog. Presekla sam se ljudi moji. Laki je dobar pas, voli da se igra ali je na lancu cesto jer oce da ode kod komsija. D nista nije bilo jasno, uzela sam je u ruke srcka mi je radila 100 na sat. Nikad nam se tako nesto nije desilo.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
i td.
Znaci bezbednije mi je da je vodim na igraliste ili u igraonicuuser posted image . Na igralistu voli sve, svuda se penje. U igraonici joj skoro pa prakticno i ne trebam evo pre neki dan je ona solo isla svuda a ja sam samo stajala blizu mreze i govorila joj npr "prvo noge, prvo glava, jedan po jedan stepenik a ne dva odjednom" i td. Vesta je bas je vesta.Na trambolini je redovno jer moj bratanac ima veliku trambolinu. D je obozava. Moze da stoji na jednoj nozi, a sad vezba i skok sa obe noge. Stvarno je vodim na igraliste cesto a eto cak sam mislila da je mogu cesce voditi u igraonice ali sad shvatih da ona ipak ide cestouser posted image Zna red, ceka. Jedino se plasim vece dece da je ne gurnu i ne sruse, npr na rodjendanu eto pre neki dan namerno ju je jedan mali rusio, cak je sutirao u ledja.

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
13.10.2014 9:31:43   
Modessty
Ko što reče Šerpi - Niš nema ni jedno jednino igralište za decu mlađu od 5 godina! Do svih tobogana se dolazi merdevinama, ljuljaške su uglavnom bez ikakvih ogradica, naslona i slično. Uglavnom su sve te spravice na betonu.

Ljišo ja sam ko ti. Mislim da je igraonica i te kako bebzbednija nego dvorište mojih roditelja na primer. user posted image I ja ih puštam koliko mogu da svuda idu sami. Dodouše Nikola tek počinje da hoda sam.
Danila smo uvek učili da se penje sam do tobogana, do mostića koji se ljulja i sl. Išli smo logikom da je bolje da ga nučimo kako da se popne i da pri tom zna da treba da se pazi, nego da ga ne puštamo nigda pa da se sutra hvatamo za glavu. Mada je Danilo uvek bio sav onako fin i pažljiv i sa njim nije bilo mnogo problema. Uvek je znao da se pazi. A NIkola je druga priča! Ko što reče gore MK
IZVORNA PORUKA: mama krava

Vec slutim da ce mi ovaj mali sve naplattiti! Da imamo luster, do sada bi se vec popenjao i na njega! On je motoricki jaaaaako napredan, ali mislim da ce to meni zivot da skrati.. Videcemo sta ce biti kad se skroz pusti i prohoda... Za koji dan :S

user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Igralista, sprave, igraonice... kada?
13.10.2014 10:28:55   
Modessty
evo par sličica iz parka

user posted image

user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here