|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hidronefroza bubrega u trudnoći
4.8.2016 7:20:09   
Olja28
Zanima me da li neko od vas ima ovaj problem? Ja sam već deseti dan u bolnici, kažu da je beba pritisnula mokraćne kanale i da zbog tog nisam mogla dovoljno mokriti nego je mokraća otišla u bubreg i napunila ga, te zbog stajanja, dodatno ga inficirala. Rekli su mi da se to do kraja trudnoće (termin mi je 17.oktobra), može desiti bukvalno bilo kad. Zanima me da li je neka od vas imala ovaj problem i da li postoji nešto što može pomoći? Razmišljala sam o pojasu za trudnice, možda bi on mogao malo da podigne bebu da ne udara nogicama? Pošto je bol neopisiva i neizdrživa, stvarno se bojim user posted image user posted image user posted image
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Hidronefroza bubrega u trudnoći
4.8.2016 7:29:37   
serpica
Olja,ja nisam imala takav problem,kod mene je bio problem kamen u bubregu koji je koralnog tipa i oblika i koji je zahvatio celi levi bubreg. U trudnoci je bio dodatno opterecen i jedva vrsio funkciju,u drugoj trudnoci su mi predlagali spoljni katetar dok se ne porodim,
ali srecom nije doslo do toga,u trecoj trudnoci sam bila na posmatraju do porodjaja,a sad u poslednjoj su krenula dva kamencica i zaglavila se negde u kanalu,bolovi su bili strasni primala sam silne injekcije da bi se ta upala sanirala i zaustavio proces izbacivanja kamena jer je u tom trenutku mogao da podstakne preveremni porodjaj.
Urolog je bio za to da se trudnoca zavrsi ranije ali moj ginekolog nije hteo. Uspeli smo lekovima da saniramo to i ja sam se porodila cim sam napunila 37 nedelja i koji dan,ali razlog za to je drugi.
Htela sam da kazem,da ce dr lekovima da smire tu infekciju,a ja licno mislim da pojas nece mnogo pomoci dok se beba sama ne okrene i zauzme drugi polozaj. Ne sekiraj se unapred,pratice oni sve to..brz oporavk ti zelim.

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Olja28)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Hidronefroza bubrega u trudnoći
4.8.2016 8:25:17   
vocicana
Draga Olja, zao mi je sto se bas sada desavaju takve brige, bices propracena i zasticena. Sve ce biti ok. Serpica ti je sve rekla.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Hidronefroza bubrega u trudnoći
4.8.2016 9:05:24   
Olja28
Serpice, mogu misliti koliko si se tek ti napatila, jer ovaj bol je nemoguć. Meni sad čekaju da se smanji CRP koji je sa 5 skočio na 97. Sada se vraća u normalu, spustio se na 9. Kada se spusti, pustiće me kući. Bol je (za sada) prošla ali su mi rekli da do kraja trudnoće može da se desi bilo kad. Pa sam zato mislila da će mi možda pojas bar malo pomoći da se ovaj nemirni dječak podigne. Mijenja on stalno položaj ali je dovoljno pola sata da zatvori mokraćne kanale i da napravi haos...

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here