|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Informacije o usvajanju
14.9.2015 19:02:13   
wivern
Ti centri za socijalni rad su legla neradnika. Ne znam ni namenu tog centra osim da sve iskomplikuje.
Probaj sa zvecanskom, i ništa mi drugo ne pada na pamet.
Osim da ako to ne upali, se ne eskponiras javno i ne izneses pricu u neke novine.
Sve u svemu tužno kako u zemlji srbiji niko ne želi da pomogne, počevši od porodice i zavrsavajuci sa drzavom.
Nadam se da ćeš rešiti svoj problem, želim ti sve najbolje.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu nanna11)
Direktna veza do poruke: 301
   RE: Informacije o usvajanju
14.9.2015 19:43:47   
choopa choops
Znači li to da ako se otac ne izjasni, dijete ostaje u domu? Pa jbt i poslije kažu da država radi sve u interesu djece. Pratim na fejsu isto neki slučaj iz Srbije gdje su hraniteljskoj porodici uzeli dijete i samo ga prebacili u drugu. Tuga bre. Mada ni kod nas nije bolji slučaj. Prije par godina su postavili na čelo Doma za nezbrinutu djecu jednu gospođu koja je sve samo ne dobročinitelj. Strašno.
U svakom slučaju, želim djetetu puno sreće, da dopadne u prave ruke.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: Informacije o usvajanju
14.9.2015 22:03:55   
nanna11
Ne bih se eksponirala, bila bih obelezena za ceo zivot, a i sami verovatno znate koju stigmu trpe majke koje su primorane da dete daju na usvajanje. Znam jer svakog dana dozivljavam pretnje od clanova svoje porodice.
Dosla sam do te tacke da moje dete nema ni osnovne uslove za zivot sa mnom i samo zelim da ga usvoje dobri ljudi, a ne neko sa parama i vezama...Zato mi je vazno da buduce roditelje mog deteta upoznam...Sa centrom za socijalni rad ne zelim vise nikakav kontakt...


(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 303
   RE: Informacije o usvajanju
14.9.2015 22:23:30   
wivern
To mislim da ne mozes ti da odlucis. Ako ga das na usvajanje ti vise nemas nikakvog dodira sa usvojiteljima, tj ne mozes da biras ko ce usvojiti tvoje dete.
Ali to ce ti vec sve objasniti oni koji se u to razumeju.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu nanna11)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Informacije o usvajanju
15.9.2015 0:14:16   
isidora88
Izvini sto pitaj jesi se porodila u NS sad skoro? Nadam se da ce bebicu usvojiti pravi ljudi, samo da ne bude po hraniteljskim porodicama i domovima godinama dok je neko ne usvojiuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Informacije o usvajanju
15.9.2015 0:35:18   
Kata90
Dosta je zalosno,sto nemas niciju podrsku da ti pomogne neko....neznam ja nebih mogla pa makar hleba ne jela,a dete bi imalo sta jesti.....ja bih na tvom mestu
ostavila skolu i trazila posao.Sve najbolje ti zelim od srca.

_____________________________

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****


(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Informacije o usvajanju
15.9.2016 3:28:50   
miro s.
Lično iskustvo, usvajanje iz Afrike.
Skupljene informacije kažu, da je na prostorima ex YU čekanje na usvajanje deteta nemoguća misija. Čekanje je na neodređeno vreme 4,5,6, .. godina.
Kad to zaključite, počinje potraga van tih granica. Odluku ste doneli i odustajanja nema, tera vas želja i emocije.Tavanje po Balkanu je za većinu uzaludno a vreme prolazi.
Već smo bili obrađeni i imali odluku, da ispunjavamo sve potrebno da bi postali posvoitelji, lepše rečeno tata i mama, što i želiš.
Tim stručnjaka, psiholog, soc.radnik, pedagog i medicinski tim, vas obrade i odluče da ili ne. Izdaju vam zapisnik overen.Postupak traje 2 meseca, naporan je, ali lično mislim da je važan, da bi se isključili oni, što su zalutali i misla da sve mogu.
Našli smo kontakt u Africi, osoba sa ovih prostora, udata za afrikanca.Ona nama je našla advokata, bez lokalnog advokata je postupak nemoguć, jer treba savladati labirint institucija i zakona u toj afričkoj državi.Pripremite 22 dokumenta, prevedena na engleski, čak i složeni moraju biti po spisku, kako od vas zahteva advokat i visoki državni sud.Posle nekoli meseci (mi 3 meseca), čeka vas put u Afriku, advokat vas vodi u centar za soc.rad, razgovor sa vama obavi njihov stručni tim, posle većanja, da blagoslov ili ne.Ako je DA,postupak posvajanja počinje. Centar za socjalni rad, za vas po sirotišnicama(državnim) traži dete (sirotu) za vas. Želju o starosti i spolu možete reći, ali oni odluče.Dok oni traže dete, vi se vratite u svoju zemlju i čekate. To čekanje je užasno. Naš advokat je obrađivao samo decu sirote ostavljene, nepoznatih roditelja, koje su smeštene u državne sirotšnice. Iz države u kojoj smo mi aplicirali u usvajanje mogu ići samo deca psiho i fizički zdrava. Obavezan je pregled deteta od strane pedijatra i drugih med.stručnjaka, kao i laboratoriski testovi skoro za sve.
I konačno, su našli lepu malu devojčicu za nas (trajalo je oko 9 meseci). Advokat sada za dete mora skupiti veliki broj dokumenata, od policiskog zapisnika kad i gde je nađena beba, kad je smeštena u sirotišnicu itd, dugotrajno skupljane bezbroj dokumenata. Advokat vam pošalje fotografiju deteta, kad ima skupljene sve dokumente za dete, od policije i centra za socijalni rad. Skupljenim dokumentima deteta, doda naše orginalne dokumente (22) i dostavi ih visokom državnom sudu. Sud zakaže raspravu, pored prisustva vašeg advokata i opunomoćenikana na raspravi, sudsko veće može zahtevati i prisustvo posvojitelja, prisustvo deteta, direktora sirotišnice i direktora centra za socijalni rad je obavezna. Da sud zakaže raspravu traje približno mesec dana. I konačno rasprava,na raspravi tri sudca jednoglasno moraju odlučiti, presuditi da su ispunjeni svi zakonski uvjeti i da se usvajanje dozvoljava. Čeka se pravomoćnost presude oko 15 dana i posle toga dete je vaše. Poželjno je da dete posle pravomoćnosti presude napusti čim pre sirotišnicu, da bi se oslobodilo mesto za drugo dete.Postali ste tata i mama, maloj lepoj garavoj devojčici, sreći nema kraja, to je oduševljenje što vam se samo jednom može desiti u životu. Radost u troje. Sva čekanja,tugovanja, ludovanja, nagađanja, sva ta mora, prestane, nestane, iste sekunde kad smo zagrlili našu devojčicu, našu radost i našu sreću. Imala je 10 meseci kad je sud odlučijo, sada ima 3 godine, 8 meseci i 17 dana, velika devojčica, vesela, obožava tatu i mamu a tata i mama je vole do neba.Od aplikacije do odluke suda, čekali smo oko 15 meseci, nekima je išlo i brže.

Kad imate orginalnu odluku suda i odluku da je odluka pravomoćna, tada od vaše države (MZVP) morate dobiti privremeni pasoš za dete da bi sa detetom mogli doputovati kući. Država gde ja živim, je vrlo korektna i osjećate njenu podršku u postupku međunarodnog usvajanja i na tome ću joj biti večno zahvalan.
Još nekoliko detalja za bolje razumevanje:
U Afriku se putuje dva puta ili tri puta
Živite u hotelu, pažljivo morate odabrati hotel, zbog blizine institucija. (glavni grad ima oko 5 miliona stanovnika)
Sve državne institucije ove države, ne naplaćuju nikakvu taksu i usluge kad je u pitanju usvajanje.
Advokat se plaća, kao i svuda u svetu, jer bez njega bi teško ili nikako savladali pravni labirint i papirologiju.(država je bila britanska kolonija i u njoj primenjuju anglosaksonsko pravo)
Lekarske preglede za dete plaćaju posvoitelji. (Nama se pedijatar zahvalijo u svoje ime i u imenu celog tima, što smo posvoili sirotu i oslobodijo nas svakog plaćanja medicinskih pregleda, čak od nas nije hteo uzeti ni skroman poklon. Klinika je privatna i licencirana, svi lekari su domaćini studirali u Britaniji)
Od velike je koristi,nesebično, nama pomogla gospođa Sara, (gospođa udata za afrikanca) važno je nekoga imati dole, od našeg sveta zbog pomoći, zbog saveta.
Kad se napušta država iz koje ste usvoili dete, još jednom vam do u detalje, emigrant policija na aerodrumu pregleda sve dokumente o detetu i udari pečat na dukumenta.
Kad doputujete u svoju državu sa detetom, orginalnu odluku visokog državnog suda, morate odneti na overu u pristojnu ambasadu države iz koje je dete usvojeno.
Vrlo često imamo predrasude ali bez temelja ili zbog manjka informacija. Moram napisati da je država iz koje smo mi usvoili našeg anđela, što se tiče postupka usvajanja vrlo, vrlo pravno uređena, postupak je jasan i transparentan, red i tok usvajanja se poštuje do u detalje. Sudije su vrlo stroge i sve institucije upletene u postupak usvajanja, što je zanimljivo i advokat.Sudije na raspravi postavljaju svakakva pitanja,svima u procesu, suđenje traje približno 2 do 3 sata.
Toliko za ovaj put, ima još mnogo detalja, ako neko ima interes neka pita, drage volje ću dati odgovor, jer razumem šta znači čekati na neodređeno vreme.
A biti tata i mama, ljudi moji tako je lepo.


(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Informacije o usvajanju
15.9.2016 16:49:53   
Ana RR
Miro, hvala puno što ste podelili svoje iskustvo user posted image uživajte u svom anđelku user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu miro s.)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Informacije o usvajanju
15.9.2016 19:10:31   
nata11
Miro divno uzivajte u svojoj porodici user posted image
Jedno informativno pitanje: Boraviste vam je u Srbiji ili nekoj drugoj drzavi?

_____________________________





(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: Informacije o usvajanju
16.9.2016 0:20:25   
miro s.
Poštovani,
R. SLO.
Obrada za dozvolu o usvajanju je rađena na centru za soci.rad u Ljubljana-Moste.
Vrhunski profesjonalci što se tiče struke i ljudi vredni svakog poštovanja.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Informacije o usvajanju
16.9.2016 3:53:58   
dunja RR
Miro, da ste živi i zdravi i vi-tata i mama, i vaš anđeo user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 16.9.2016 3:54:20 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu miro s.)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Informacije o usvajanju
16.9.2016 12:18:15   
wivern
Svaka vam čast user posted image
Sad uživajte u roditeljstvu, zasluzili ste. user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Informacije o usvajanju
2.11.2016 18:00:06   
gale77
Zanima me da li majka usvojenog deteta, koja je zaposlena ima pravo na neko odsustvo sa rada tokom adaptacije sa detetom? Nigde o tome nisam nasla da procitam.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: Informacije o usvajanju
2.11.2016 20:42:15   
branki*
Ja mislim da nema pravo.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Informacije o usvajanju
2.11.2016 20:57:35   
Animsaj9
i ja mislim da ne , jedino da potrazite od nekoga pravnu pomoc , mozda postoji neka rupa u zakonu .

Ja imam komsije koji su hraniteljska porodica pored svoje troje dece , odhranili su jos petoro, od tih petoro dvoje su jos kod njih tj dve devojcice .Znam da je komsinica isla redovno na posao dok su deca bila na adaptaciji .Znam da nije isti slucaj ...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Informacije o usvajanju
3.11.2016 8:49:53   
mamica 91
Jedna nasa poznanica je usvojila decaka koji je tada imao 3meseca a ona je dobila godinu dana nesto kao porodiljskog odsustva. E sad da li to zavisi od uzrasta deteta ili ne stvarno ne znam. Ma da i bilo bi glupo da dete od par meseci mora u jasle ili da ga neko cuva, a majka mora na posao. Ona radi u drzavnoj ustanovi,inace zivim u BiH..

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: Informacije o usvajanju
4.11.2016 19:41:01   
gale77
ma nezgodno je u svakom slucaju , dok se privikne dete. Do 11 meseci sledi nega deteta, a za stariju decu izgleda nema pravo.

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Informacije o usvajanju
4.11.2016 22:15:57   
mamica 91
Verujem da jeste, mozda je i teze malo starijem detencetu da se privikne na promene, a opet i kada je bebac mali zahteva svoje.. Izvini na pitanju, vi ste u procesu usvajanja? Ako jeste zelim vam svu srecu i da se kuca sto pre napuni decijim smehomuser posted image

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: Informacije o usvajanju
6.11.2016 10:41:15   
gale77
Nismo mi, moja rodjaka, ali kao da sam ja. Hvala.

(odgovor članu mamica 91)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Informacije o usvajanju
9.7.2017 20:52:45   
shtrudla
Pozdrav svima ako vas ima!

S obrizom da vec dugo vremena ova tema nije aktivna, nadam se da ce se odazvadi neko. :)
Zanima me dali ima neko iskustva sa usvajanjem deteta, pritom da zivi u inostranstvu.?

(odgovor članu gale77)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Informacije o usvajanju
9.7.2017 21:38:32   
emicaa
Shteudla,kao prvo dobro nam dosla.
Ja ne znam nista o tome,ali nadam se da ce se javiti neko.

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu shtrudla)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Informacije o usvajanju
11.9.2018 11:51:23   
Adda
Ja cekam 6 godina na usvajanje! Nemam zivaca vise.Ne znam sta da radim, koga da zovem i sta da nudim. Jel moze neko da mi pomogne?

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Informacije o usvajanju
11.9.2018 12:48:34   
nata11
Adda toliko dugouser posted image
Jesi probala da pitas u socijalnom u tvom gradu?

_____________________________





(odgovor članu Adda)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Informacije o usvajanju
11.9.2018 13:03:47   
vonavoj
Boze,pa gde je kocnica? 

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Informacije o usvajanju
12.9.2018 8:05:05   
Adda
Isla i u centar u Jagodini, i u ministarstvo i zvala na telefon redom, i pitala direktno da li treba da platim..... i nista. Za sest godina smo isli na 5 vidjenja, i to je to. Odemo jednom i vise nas ne zovu. Ja ne znam sta da radim, godine prolaze, moj muz uskoro puni 50, uopste ne znam sta da radim. 

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 12 [13] 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here