|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
4.5.2011 19:28:29   
Petkovici
Ne deluju mi pitanja ni malo cudno, posto sam se i sama raspitivala oko gotovo istih stvari.
Ja sam se dogovorila sa Jankom oko porodjaja, posto za epidural moras da dovedes i svog lekara i svog anesteziologa. Meni Janko nije vodio trudnocu, vec Mira Varjacic i to bas kod Mijatovica u ordinaciji, ali ona ne dolazi od kuce za porodjaje, pa je moj cale morao da juri Janka jer ga poznaje.
Sto se epidurala tice, nemoj da slusas bapske price, ubod i ne osetis pored silnih kontrakcija. Meni je Jasna iz prve plasirala kateter, jako je strucna i stvarno nista osetila nisam, osim ogromnog olaksanja- posto nisam vise osecala kontrakcije, vec samo napone kada je beba trebala da izadje. Mislim da za epidural ne postoje neke posebne kontraindikacije, osim neke operacije na kicmenom stubu.
Sto se tice indukcije, jesam dobila jacu dozu, ali tek posto su mi dali epidural, do tada mi nije prikljucivana indukcija.
Janko nije posebno mlad, mozda nekih 40 godina, vrlo  je strucan i super je lik!
Ja nisam nosila nista od nakita, tako da ne mogu da ti dam tu informaciju.
Babica mi je bila neka mladja, jako slatka, plava i super je odradila svoj deo posla, sve vreme me je dilatirala, kako bi me sto manje sekli, a tu Milu nisam videla.
To nekupanje beba je stupilo na snagu par dana posto sam se porodila, tako da ne znam, meni su Janu kupali. Mozes da trazis da je sama presvlacis, dozvolice ti, ali mislim da nema potrebe, posto oni to urade mnogo brze, tebe boli rana i iscrpljena si, a oni tih prvih dana izbace mekonijum i nemaju neke obilne izlucevine, tako da nece da se ospe i slicno, jer i ne uzimaju mnogo hrane. Kod kuce ces lepo da se snadjes, sve ce patronazna da ti pokaze, a u bolnici gledaj da se sto vise odmaras
Mene su prve noci pitali da li hocu da uzmu bebu, da je odnesu u boks, da bih se odmorila i ja sam pristala i mislim da mi je to najpametnije sto sam mogla da uradim, jer sam se naspavala i odmorila, a bebi je pre svega potrebna prisebna mama user posted image
Presvlace ih 3 puta dnevno, cini mi se, a ja sam nosila celo pakovanje pampersa i vlaznih maramica, pa kad dodju da je presvukum dam im. Benke i svedske ti ne trebaju, niko ih nije trazio.
Klizmu dobijes kad ustanove da si za porodjaj, meni je to jako neprijatno iskustvo i bolno, jer sam imala hemoroide. WC je krs, bolnicki i nemas gde da se istusiras posle toga, odmah te vode na porodjaj, a veruj mi da ce tusiranje da ti bude poslednje na pameti u tom trenutku, samo ponesi vlazne maramice i toalet papir, jer ga nema tamo i resila si stvar.
Pitaj ako se setis jos necega, nemoj da ti bude glupo!


_____________________________

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
4.5.2011 21:46:45   
Anoniman
kad smo kod wc-a, ajde prvo to da pitam ..  cula sam da je wc solja u pitanju, ne cucavac. drugarica me je posavetovala da kupim bocicu alkohola u apoteci, pa da ga prospem po solji, natrpam pre tonu papira i onda sednem kao covek. kaze ona: kad su me bolovi sastavili nije imalo sanse da budem u polusedecem polozaju, u kom inace to radim u javnim wc-ima. sta ti mislis? kesu sa svoji stvarima mogu da ponesem unutra slobodno, jel da?
sto se tice doktora i veze, mozda bih jedino mogla arsenijevica da pojurim, mozda. .  zato gledam pre da nahvatam babicu, ako uspem.
jesi li pampers nosila jedinicu ili veci broj? i za to sam dobila savet da odmah uzmem dvojku . . mada sam cula da oni od svih zena pokupe pelene i bebe, presvuku ih i vrate, pa moze da se desi da tvoja beba ne nosi pelenu koju si ti dala. i rekli su mi da ne nosim mnogo veliko pakovanje pampersa nego manje, jer nece da vrate ono sto ostane, mada mi je to nelogicno, ali sta znam. .
brijanje si sama obavila? nije valjda da jos uvek brije onaj matorac sa britvom? bljaaak . .
mogla si da koristis mobilni sve vreme na porodjaju, sve dok si cekala? 

< Poruku je uredio Macaki -- 4.5.2011 21:48:21 >

(odgovor članu Petkovici)
  Direktna veza do poruke: 27
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
4.5.2011 22:38:11   
Petkovici
Ja sam nosila asepsol i bila je ta prica sa tonom papira..Nosis kesu sa stvarima i zakacis za kvaku.
ja nisam jurila babicu, posto mi je doktor bio glavni, zbog epidurala, ali se zadesilo da i babica bude vrh!
Ponela sam pampers jedinicu, jer mi je dr rekla da beba nece biti veca od 3100gr, tako da bi dvojka bas bila velika.
Bebe presvlace kod tebe u sobi, dovezu kolica i ti gledas dok ih presvlace, tako da ti na licu mesta traze po jedan pampers za svako presvlacenje, ne dajes celo pakovanje, pa bebi stave odmah taj koji si dala.
Sama sam se brijala, naravno, tako da ne znam ko i kako brije...Niti bih zelela da saznam user posted image
Mobilni je bio uz mene sve vreme, ja sam se dopisivala sa mm dok su trajale kontrakcije, posto ih nisam osecala, naravno, i niko mi nista nije rekao... Samo sam ga stavila pod jastuk kad je poceo porodjaj i nastavila sa telefoniranjem kad sam lezala ona 2 sata na stolu


_____________________________

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
5.5.2011 9:50:12   
Anoniman
ok, hvala na iscrpnim informacijama! user posted image
seticu se sigurno jos necega, pa cu te pitati .. 

(odgovor članu Petkovici)
  Direktna veza do poruke: 29
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
5.5.2011 15:19:17   
Petkovici
Slobodno! I meni je u trudnoci svaka informacija bila dragocena, narocito ako je proverena! Pozdrav!!

_____________________________

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
25.5.2011 10:22:04   
bubisarba
Petkovici, sve cestitke na prinovi, neka vam je ziva i zdrava.

Macaki, iste nas stvari interesuju. Petkovici, izvini, ali i ja bih ti postavila neko pitanje, znas i sama koliko svaka informacija dobro dodje.

Ja sam se onog trenutka kada sam saznala da sam trudna odlucila za epiduralnu anesteziju. Meni trudnocu vodi dr Rajko Lazarevic, koji samo radi privatno ne i u bolnici. Dr je izuzetan, veoma sam zadovoljna, ali moram da pojurim i nekog dr koji bi me porodio i koji radi epidural. Cula sam za Janka, za Zivanovica, za Sasku ....   Rodjaka mm koja radi na ginekologiji mi je juce preporucila dr Sasku, rekla mi je da je vrlo pristupacna i da radi epidural. A za Sasku sam cula od svoje frizerke koju je ona poradjala, a i juce sam u dispanzeru srela jednu trudnicu kojoj je druga trudnoca, i kaze da joj i ovu trudnocu vodi Saska i da je bas zadovoljna, ona je i porodila prvi put, a planira i drugi. Sta vi mislite? Petkovici, kazi mi, molim te, da li se porodjaj sa epiduralom zakazuje ili cekas da porodjaj sam pocne?
Mi hocemo i da sacuvamo maticne celije, imate li ikakve informacije o tome?
Kakva su vasa iskustva sa skolom za trudnice? Kada je najbolje krenuti u skolicu, koliko pre porodjaja?
Izvinjavam se ako cu biti dosadna sa svojim pitanjima, ali nadam se da me razumete.
Pozdrav za moje sugradjanke.


_____________________________

Svako ima svojih pet minuta, neko jednom, neko vise puta.

Bubi R + Bubi I = Krofnica Isidora

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
27.5.2011 15:12:05   
Anoniman
bubisarba, evo ja mogu da ti kazem svoja iskustva u vezi skolice za trudnice. ja sam krenula prosle nedelje i bilo nas je bas puno, 36 ukupno, a obicno bude 20-ak, pa ih podele u dve grupe. kada su videli koliko nas je, glavna patronazna sestra je rekla da ostanu samo one koje su usle u 8. mesec, znaci punih 7 meseci. ja sam tek usla u 7. mesec, bila sam 28. nedelja, ali sam se napravila luda, nisam htela da se vratim jer mi se cinilo kasno da krenem kasnije. u sustini nije kasno, jer cela skolica traje samo 4 nedelje, 2x nedeljno. podelili su nas u 4 grupe: sreda i petak od 8:30 i od 10:30 ili utorak i cetvrtak, isto vreme.
prva nedelja je posvecena ginekologiji, druga pedijatriji, treca i cetvrta patronazi. gledaju se svaki put filmovi, drze predavanja doktori ginekolozi i pedijatri ili vasa patronazna sestra, rade se vezbe disanja i istezanja. i svake nedelje nam mere pritisak i tezinu i to se upisuje. sve u svemu jako je lepo, sestre su preljubazne, mozes da ih pitas sta god hoces. meni drzi lela pujic iz ambulante na metinom brdu. najavila nam je da ce nam sledece nedelje pregledati grudi i bradavice. ako si pod nekom terapijom mocices da radis samo laganije vezbe, ona teze ne. to je valjda to, nadam se da nisam nista zaboravila.
ee da, skola se nalazi u zgradi atd-a na spratu, to je kao preventivni centar.
imam da ti dam broj telefona, poslacu ti ga na pp, pa pozoves malo ranije da se raspitas kad krece druga skolica sa radom. pretpostavljam za dve nedelje kad mi zavrsimo. . uzece ti podatke, adresu i br. telefona da bi te obisla patronazna sestra ako stigne jos pre porodjaja. prednost imaju porodilje, zatim trudnice pred porodjajem, pa ostale trudnice, ali svakako bolje da te imaju u evidenciji.

(odgovor članu bubisarba)
  Direktna veza do poruke: 32
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
3.6.2011 23:34:58   
Petkovici
Nadam se da ne odgovaram suvise kasno, ali sad tek videh...Sto se Saske tice, stvarno nemam iskustva sa njom, ali znam da je hvale...
Ne zakazuje se porodjaj, vec se dogovoris sa svojim lekarom da dodje od kuce kad pocne, tj kad ga pozoves, ukoliko nije u bolnici. Sa anesteziologom takodje.
Maticne celije smo i mi ostavili, tu nema nista specijalno, samo ponesec set za celije na porodjaj i das ih lekaru. Mislim da sam o tome pisala u temi 'Maticne celije u Kragujevcu". Ako ne nadjes, ili ako imas pitanja u vezi procedure oko celija, rado cu ti odgovoriti ovde ili na pp.
Ja sam isla u skolicu 3 nedelje, jer nisam krenula na vreme, tj. nesto se njima bilo iskomplikovalo pa nisam mogla da krenem na vreme. Jako lepo iskustvo, vise zbog ljubaznog osoblja i korisnih vezbica, jer sto se teorije tice- bila sam potkovana mnogo pre skolice, pa uglavnom nista novo nisam naucila. Ali su mi tehnike disanja jako pomogle dok nisam primila blagosloveni epidural :)
Za tebe vazi isto sto i za Macaki- pitaj sta god te interesuje, znam kako ti je user posted image



_____________________________

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
30.6.2011 9:24:25   
bubisarba
Hvala puno na odgovoru. Sledeci put ti saljem pp. Veliki pozdrav.

_____________________________

Svako ima svojih pet minuta, neko jednom, neko vise puta.

Bubi R + Bubi I = Krofnica Isidora

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
4.7.2012 11:46:26   
Jelena81
Iako je posledenji post objavljen pre godinu dana, sve vase informacije su mi itekako dobro dosle. Lezala sam u martu u bolnici, sta ja znam, higijena i hrana su po meni bili OK samo bube...e njih se bas gadim... Nadam se da necu dugo biti u bolnici.
Da li imate mozda informaciju koliko dana se u proseku lezi posle carskog reza koji je planiran?
Da li ima jos koja trudnica iz Kragujevca?

(odgovor članu bubisarba)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
4.7.2012 15:08:06   
Alexis79
Ima evo ja user posted image .
I meni ce raditi carski tamo negde krajem septembra.
Rekao mi je dr. da se ostaje 7 dana u bolnici.
Nemam jos neke informacije.
Ja sam u maju bila u bolnici i samo su one bube gadne ,ali kad se ugasi svetlo pa ga nismo ni gasile.
Ko tebi vodi trudnocu.

_____________________________

25.09.2012 Ognjen,Emilija i Aleksa

Postali smo tata i mama !

Always look on the bright side of life....


(odgovor članu Jelena81)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
24.2.2016 22:13:01   
Petkovici
Zenske, imamo li neku mamu iz Kragujevca koja se skoro porodila? Da cujem iskustva iz renoviranog porodilista, posto verujem da su se i pravila promenila za ovih 5 godina :)

_____________________________

Jedno je biti stvoren, a drugo ~ biti ostvaren.

(odgovor članu Alexis79)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
15.9.2016 17:33:52   
natasacg
eeee, evo, ja sam se skoro porodila u KG. tacnije 20.maja. ako me pitate kako sam prosla, bolje da vam ne govorimuser posted image pukao mi je vodenjak 19.uvece u 22h, ja sam se dvoumila da li da idem u bolnicu, jer nisam iala apsolutno nikakve bolove. otisla sam u 00.15 u bolnicu, pregledali me, prst i po otvorena, znaci nista. ujutru, oko 9h su mi stavili neku vaginaletu za otvaranje, bio je u smjeni dr Folic,inace divan ovako covjek, to mi nista nije pomoglo. onda je oko 13h dosao dr Zivanovic, koji mi je inace vodio trudnocu, on me pregledao i rekao d sam i dalje prst i po otvorena. uh, nikad kraj. oko 17h sam primila indukciju i posle uzasnih bolova u 22h se porodila.
elem, ja sam iz CG, udata u KG, i tek sam dosla u KG u petom mjesecu, jer sam cekala da se zavrsi u CG procedura oko otvaranja trudnickog bolovanja. posto nisam znala nista o dr u KG, pitala sam mog dr u cg da mi preporuci nekog, on mi je preporucio dr Zivanovica, kojii je stvarno diivan
ja sam trazila epidural, ali ga nisam dobila, jer su svi anesteziolozi bili "zauzeti" u tom trenutku.
medjutim, naravno, saznala sam da sam trebala ranije da nadjem nekog anesteziologa i da mu platim da dodje da bi mi dao anesteziju. dr Zivanovic ih je zvao, kad sam bila dovoljno otvorena za anesteziju, medjutim oni su posle pola sata javili da su svi anesteziolozi u sali...ali, da znate da tako funkcionisu stvari. Anestezija je besplatna, ali morate da platite da bi dosao anesteziolog.:)
sto se tice odeljenja, ja sam bila zadovoljna. dvije sobe su na jedno wc i tus kabinu. dakle, nas 6 zena, ali kad sam ja bila u bolnici, samo tu noc kad su me doveli iz sale bile su porodilje u drugoj sobi, ali su one ujutru otpustene kuci i bile smo samo nas 3 na jedno wc i kupatilo, sto nije lose. Hrana je bas dobra, vode racuna da je lagana zbog probave i stolice, bubasvabe nisam vidjela.
sestre su ljubazne dok se ne porodis, kada se porodis, ne vide te :) dakle, ujutru u 6h je dosla sestra, zove se MIleva, mladja je, i u nkom je tripu da je ona neko i nesto, kao da me podigne da odem u wc, pitala me mogu li da piskim, ja sam rekla da ne znam, jer naravno nemate osjecaj za to posle porodjaja, ona je rekla da ce doci za sat vremena da me podigne. medjutim, njoj se smjena zavrsila, otisla je kuci, dosla je druga sestra i ja sam oko 7 rekla da me podigne iz kreveta, ona je rekla da ce brzo, samo da zamijeni posteljine i vise nije dolazila, tako da sam ja polako sama ustala, jer sam se osjecala ok. napravila krug oko kreveta, vrtjelo mi se u glavi, ja se vratim, pa onda posle pola sata odem u wc i na tusiranje.
takodje, drugi dan su nas pregledali, ginekolski, to je bio bas stres, jer sam mislila da ce uzasno da boli, jer sam imala ne znam ni ja koliko konaca. ali neki dr koji nas je pregledao, mladji, bas je bio njezan i nista nije boljelo.
e onda smo cekali sestru cio dan da dodje u sobe da nam skine braunilu ( onu iglu u ruci) koja nam je smetala da uzmemo bebu i da funkcionisemo. svaki put kad bismo ih zvali one bi rekle evo brzo cemo i vise ih nema.
eto, ako nekog jos nesto zanima,neka pise.

(odgovor članu Petkovici)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
12.3.2017 0:25:12   
SlavicaM
Zenice, je l' ima neka koja se skoro porodila, da prenese iskustva?

(odgovor članu natasacg)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
11.8.2017 14:39:30   
Kata034
Ima li nekog da se ove ili prosle godine porodio u kragujevackom porodilistu?

(odgovor članu SlavicaM)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
11.8.2017 21:31:02   
SlavicaM
Ja... user posted image

(odgovor članu Kata034)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
12.8.2017 8:46:01   
Kata034
O hvala Bogu napokon neko "svez" :) Svi komentari su praistorijski na svim forumima.
Imam milijardu pitanja ali ne bih te zatrpavala sa svim. Za pocetak :) kod koga si vodila trudnocu, ko te je porodio, kako si prosla?

Ja ulazim u 7 uskoro i bas bi mi dobrodoslo sto vise informacija makar tebi i glupo zvucalo da pises meni ce znaciti.

Hvala ti unapred.

(odgovor članu SlavicaM)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
12.8.2017 12:56:59   
SlavicaM
Ne znam odakle da pocnem, koga prvog da nacrnim... (salim se)
Trudnocu sam vodila u Stanovu, kod dr. Dubravke.
Porodila sam se u martu, carskim rezom, dr. Loncar me je porodio. O njemu nisam imala dobro misljenje, ali sam se uzdala u babicu (moju drugaricu) da je najbolje da mi on odradi. On je pristao da me odmah porodi carskim rezom, da ni ne pokusava prirodan porodjaj, beba je bila karlicno okrenuta i bockala sam se injekcijama celu trudnocu zbog trombofilije. Dusa od coveka, blago receno, odradio kako treba, rez mali, kad god je bio u bolnici, dolazio je do mene da me obidje, dosao da me otpusti, i td..
Babice korektne, opustene, mozda su se prema meni bolje ponasale zbog "vezice", ali nisam primetila neku razliku, super su bile i prema drugim zenicama iz sobe.
Ima 2-3 baksuza, ali smene im brzo prodju... user posted image
Cisto je, nema bubasvaba, posteljinu i spavacice je menjala svaka smena (za razliku od pre 4 god. kad sam se prvi put porodila, ceo dan sam bila u mokroj spavacici, jer nisam mogla da ih dozovem da mi daju drugu).
Sada je skroz druga prica, u odnosu na pre, sada su ih doveli u red.user posted image
Hrana nikakva (ja sam malo komplikovana po tom pitanju), nije mi se svidela, dok su druge zene jele, nesto kazu da je bilo ukusno.
Ako se porodis prirodno, mozes da prosvercujes sta god hoces, tako sam ja radila prvi put, sada nisam smela, jer je carski rez ipak operacija.
Pitaj slobodno sta te zanima, rado cu ti odgovoriti.
U svakom slucaju, posle loseg iskustva od pre, ocekivala sam svasta, ali sam se prijatno iznenadila.

(odgovor članu Kata034)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
12.8.2017 19:07:11   
Kata034
Draga Slavice,

Puno ti hvala na odgovoru. Drago mi je da si tako dobro prosla i da su se uslivi generalno popravili. Eto sad prvi put cujem za tog dr Loncara, a skoro svakog dana saznam za nekog novog lekara u porodilistu...pitam se koliko doktora uopste tamo radi?! 😂

Ja bih volela carskim da se porodim i to mi je trenutno najveca briga, da li cu uspeti da ubedim doktora da radimo carski. Trudnocu vodim privatno kod dr Protrke i plan je da me on i porodi...samo sto jos nije cuo moj kompletan plan 😀
Cula sam dosta pozitivnih iskustava o njemu sa prirodnih porodjaja-da je fin, pazljiv, nije grub i sl - to je i moj utisak sa pregleda ali ne znam nikoga kome je radio carski...da li mozda ti znas za necije uskustvo sa njim?

Interesuje me i kakve su babice kada je pomoc u dojenju u pitanju, ali tebi je druga beba verujem da ti nisu mnogo ni trebale. Ja sem teorije ne znam nista a mastitisa se bojim vise od porodjaja 🤐

I jos, famozno klistiranje, citala sam iskustva zena iz nekih drugih porodilista koja su malo je reci ponizavajuca, od toga da je wc predaleko od prostorije gde se klistiranje vrsi pa se usput svasta desi do nepostojanja tusa koji mozes da iskoristis nakon toga. Kakva je kod nas situacija?

Pozdrav

(odgovor članu SlavicaM)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
12.8.2017 19:34:00   
mikica88
Citam Vas drage sta pisete i ocigledno je u vecini porodilista isto.
Moja drugarica se skoro porodila u Gak Narodni front u Bgd, takodje je morala da plati anesteziologu inace bi bio zauzet i ne bi se pojavio. A navodno besplatna.

(odgovor članu Kata034)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
12.8.2017 19:46:38   
Kata034
Zdravo Mikice,

Koliko sam ja upoznata jedino Narodni front ima zvaničnu tarifu za epidural, kod njih košta 12.000 dinara, plaća se bolnici i ukoliko je ugovoreno i plaćeno ne postoji teoretska šansa da ti se anesteziolog ne pojavi na porođaju što je sasvim korektno...dok kod nas je kao šatro besplatno u stvari moraš da daš direktno anesteziologu i da moliš boga da će moći da se pojavi kada ti krene porođaj odnosno da će moći da ti nađe adekvatnu zamenu ako on ne može...tu je i momenat mogućnosti davanja iste jer ako se otvoriš više od 5 prstiju više ne možeš ni da ga primiš :(

(odgovor članu mikica88)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Šta se to dešava u kragujevačkom GAKu?
15.8.2017 13:39:46   
mikica88
E, draga znam za to kad se otvoris puno nece da daju , nema efekta ili sta vec. Puno znaci i sreca a i lakse je mislim kad imas nekog , dr, babicu ili nekog poznatog u porodilistu.

(odgovor članu Kata034)
Direktna veza do poruke: 47
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here