|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi stan-useljenje
11.9.2018 10:03:28   
IvanaSK RR
Pdv se vraca ako je prva nekretnina i ako je stan nov, tj. kupuje se od investitora.
Sa prodavcem mozete dogovoriti da se napise da je ucesce vec dato i da se uzme tih par hiljada evra vise u sklopu kredita, ali vodite racuna da li ce procenitelj proceniti stan za toliko vise novca.
Naravno, treba naci i prodavca koji ce pristati na sve to.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Novi stan-useljenje
11.9.2018 10:18:03   
isidora88
Cekamo slike Voci, sve su to slatke muke, bitno da se sve resilo 😎

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Novi stan-useljenje
10.2.2022 23:01:38   
Didy
Imam jedno pitanje pošto sam teški laik. 

Dogovorili smo pre godinu dana sa jednim vrlo pouzdanim investitorom da kupimo stan u izgradnji. Tad je postojao samo nacrt, čekale su se dozvole. Zgrada je počela da se gradi, trebalo bi uskoro da bude pod krovom. Neki dan smo bili da vidimo, zadovoljni smo, ispoštovan je svaki dogovor (neke prepravke unapred). Investitor nas je pitao danas da li se slažemo da potpišemo predugovor i da damo kaparu 20%. To je nekih 11 hiljada evra. Mm je nešto zabrinut - kao zgrada je daleko od kraja, ti daješ 11 hiljada evra, ako se nešto desi, kako ćeš se naplatiti... Kad se inače daje kapara kad je stan u izgradnji i koliki iznos se daje? 
Moram da napomenem da je ovaj investitor stvarno pouzdan, gradi dosta zgrada odličnog kvaliteta, advokat kaže da nikad nikoga nije prevario i da svi vole s njim da sarađuju. Inače je dobar drug moje sestre i zeta, ima svoj porodični posao, ne živi od izgradnje zgrada, to mu nije osnovna delatnost, finansijski je stabilan i normalan čovek. Hoću da kažem da ja imam apsolutno poverenje i sve mi nekako odgovara od prvog viđenja i dogovora s njim. Mm je taj koji uvek zamišlja u svemu najgori mogući scenario i pravi probleme gde ih nema (po meni). On kaže da ja nisam realna i da sam naivna, da uvek verujem ljudima više nego što treba.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Novi stan-useljenje
11.2.2022 9:34:48   
Leptiric123
Mislim da je to ok.Jer i mi isto tako planiramo da kupimo,ali u perspektivi veci stan,isti investitor od kog smo i ovaj sada kupili,prica je damo kaparu joy dok je nacrt,jer se kod nas sve rsdproda pre nego sto krenu teren da sredjuju,pa ostatak kad bude gotovo.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Novi stan-useljenje
11.2.2022 13:20:05   
Didy
Hvala, Leptirić. Mi smo s njim dogovorili pre godinu dana dok je sve bilo na papiru, ništa mu nismo do sad dali od novca, meni je to sasvim ok da prođe kroz papire sve i da se uplati neki depozit. Trebala mi je samo potvrda da nisam ja luda. 😀 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Leptiric123)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Novi stan-useljenje
11.2.2022 13:33:08   
IvanaSK RR
Pa, ja mislim da nisi luda. Normalno je da se daje depozit. Naravno, pretpostavljam da cete to overiti kod notara. 

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Novi stan-useljenje
11.2.2022 13:34:28   
Didy
Da, naravno, sve se overava i definiše predugovorom.



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Novi stan-useljenje
11.2.2022 15:14:58   
bubulence
Didy, po pravilu se daje 30% pri ugovaranju makar to ugovaranje bilo i u predizgradnji, 50% kada se zgrada stavi pod krov i 20% kada je gotova. 6god sam radila kod investitora i uvek je bilo tako. I za njegovu izgradnju i za partnere (on je bio i izvodjac radova kod dosta investitora u NS, prodavali smo i njihove stanove i pravilo je vazilo za sve). Ako bolje razmlislis, zasto bi investitor cuvao stan za vas bez kapare .. Ono sto vas treba da zanima jeste da li on ima sve potrebne dozvole za izgradnju. To proverite sa pravnikom. Plan verujem da ima jer ste ga videli, zanima vas jos dozvola za izgradnju. Mnogi ljudi se ne razumeju pa traze i upotrebnu dozvolu na uvid jer su negde tako culi i cesto odustanu od kupovine jer je nema, ali upotrebna dozvola ne moze da se izda dok je objekat u izgradnji. Mnogi investitori ne ispostuju spratnost iz dozvole, i na to obratite paznju da ne bi posle imali problema sa papirima .

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Novi stan-useljenje
11.2.2022 23:00:12   
Didy
Eto, vidiš, to je još manje nego što inače traže. On nama ništa nije tražio kad smo dogovarali, prošlo je već godinu dana. Dogovor je 20% sad, a ostatak kad bude 80% izgrađenosti. Meni je to skroz ok. Ima sve dozvole, to je sve ok. Znam za upotrebnu dozvolu da ide skroz na kraju jer sam ja sve te papire jurila kad smo mi kuću gradili. 😀

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Novi stan-useljenje
12.2.2022 9:59:04   
vonavoj
Didy,tako ide i kod nas u Pa. Zato mi skupljamo i dalje..ali su kod nas stanovi otisli duplo,sad su 1350-1400e po m2. Nama treba bar 80m2.


(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Novi stan-useljenje
12.2.2022 12:28:37   
Didy
I ovde je kvadratni metar došao na 1200 evra. Mi smo dogovarali za 850, a nedavno je rekao da mora da nam digne na 950. Ostale prodaje za 1100-1200 kvadrat. Nama je ovo kao neka povlastica jer smo čekali sve ovo vreme i nismo odustali. 

Ja kupujem za svoju školu, mi smo naše stambeno pitanje rešili, ali nisam poslovni prostor, učionice su mi u kiriji i dosta mi je bacanja para u bunar.  Koleginica i ja uzimamo stan do stana na visokom prizemlju i povezale smo ih, tako da ćemo imati 5 učionica. Ostavile smo da se stanovi lako mogu podeliti i pretvoriti u dva nezavisna prostora za stanovanje. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 61
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here