|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
14.9.2018 17:04:33   
lesica
Maraj, ja se slažem apsolutno sa ženama.

Rekoh već, pa i da se ponovim. Ne primaj k srcu previše kada vas pozovu, i vrlo otvoreno sa vaspitačicama porazgovaraj, u smislu da im preneseš kako vi sa njim, da njih poslušaš, da im izneseš promene koje su ga kući dočekale.
Realno, njemu se istumbalo sve i sve su to velike promene, stigla seka, on svakako vidi da si ti sada mnogo više usmerena na nju nego na njega, vrlo brzo nakon njenog rođenja je on krenuo u jednu novu avanturu. Normalno je da ima reakciju.
Donekle, imam i utisak da ona žena i iz tog razloga zove, da prosto budete uključeni od starta u te neke promene njegovog ponašanja.
Sve će to doći na svoje, ali je važno obostrano angažovanje (i vas roditelja a i njih vaspitača) i ukoliko zajedno radite, sve će to brzo da ispadne kako treba.
Do tad, dajte mu malo vremena. A ti se ne opterećuj previše, već prihvati njihove sugestije kao pozitivnu kritiku.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1551
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 11:38:03   
isidora88
A ide u vrtic od ovog meseca, prvih par dana je bio ok, nije plakao, onda je popustio pred pritiskom i kad vidi drugu decu da place onda i on krene 😁, kazu da se smiri brzo, da je tamo ok. Ono sto me brine je sto je poceo da se upiskava tamo, i nocu piski u krevet ponekad a izbacili smo pelenu. I poceo je od pre neki dan da nevidjeno histerise, baca igracke, prevrce sto, vristi, stipa nas, udara, grize. Ja sam sokirana njegovim ponasanjem, bukvalno cim nesto nije kako je zamislio krece haos. Ne pomaze ignorisanje (to je nemoguce jer lomi po kuci, nas udara i slicno). Pokisala sam i da ga ja ugrizem, udarim da shvati da to nije lepo i da boli i onda sam odustala jer se onda jos vise iznervira a i mozda mu saljem tako poruku da je to ok da se radi cim mu vracam. Ne znam kako da se izborimo, ovo je haos. 

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 1552
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 15:28:19   
Maraj
Jao isi kao da sam ja pisala tvoj post.
I ja sad vidim da se moj L promenio. Skrenula mi je vaspitacica paznju. Ja bila u soku , sta mi prica. Al definitivno se promenio. Kad nesto nije po njegovom, toliko vristi da je to strasno. Udara nas. Nekad nas i glavom "nabada" . Stvarno strasno. Ali on nedva ceka da ide u vrtic. Voli. Ne place. Me znam sto se tako promenio. Da l zbog dolaska bebe...
Jesi ti pricala sa vaspitacicama, sta ti kazu?

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1553
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 15:51:03   
isidora88
Kazu da je super u vrticu, nije agresivan, lepo se igra, svaki dan dodje prljav jer idu napolje tako da se bas lepo igra i uziva ali kod kuce pakao. 

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1554
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 16:07:55   
Maraj
A kod nas se isto ponasa i u vrticu
Ne idu za sad napolje jer je cela grupa na adaptaciji

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1555
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 16:42:58   
Maslacak15
ja mislim da je to kombinacija. dve velike promene u njegovom zivotu. I nema veze to sto voli decu, nije bio do sada u kolektivu i pokusava da nadje svoje mesto u istom. Zato je bolje krenuti kad su deca mladja, znam vama se nije dalo ali mislim da je lakse. Plus je dobio sestru.
I to sto otima igrackice isto nije nenormalno naprotiv. Nama su bas skrenuli paznju kad smo dobili drugog decaka da je iizgradnja osecaja za moje i tvoje bitna osnova licnosti, da nema tu nista patolosko i da ne treba decu previse sikanirati sa tim da dele. U smislu ok je da razviju osecaj da im nesto pripada i posle treba postepeno im prenositi socijalne vrednosti da dele itd. Meni se cini da oni ponekad ne rade svoj posao. Kakve veze ti imas sa tim? One su vaspitacice i njihov je zadatak na nadju resenje. Narocito sto je on dovoljno mali da mozes kuci da mu ispricas sta oce, kad ode u vrtic on ce sve po svome.....

Ja sam to ovde primetila cesto kao razliku u iskustvu jer u nasem vrticu ima par izuzetno iskusnih vaspitacica, jedna je i pedijatrijska sestra+25 godina iskustvo a ima i "zelenih". Dok ovi drugi kukumacu kad se nadju pred zadatkom da dete radi nesto sto ne zele ona to prihvata kao izazov i trazi nacin da im nadje "caku". Kod neke dece pali ovo kod druge ono, ali u prncipu svi oni mogu da se dovedu u red. To je u principu jako zahtevan posao kad se radi kako treba. Najlakse je svaliti na roditelje.

Nista se ne nerviraj, trudi se da ga usmeris kad je kod kuce a vrtic prepusti njima.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1556
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 19:56:08   
vocicana
Maraj samo polako, to je tek pocetak. Pa moj sin je kuci nemoguc tamo zlatan, 10 D da cuvas. Ali promene su i te kako uocljive, sto ti je Jess napisala nema potrebe za naelektrisanjem, stvaras ruznu atmosferu i nikome nece biti ok kada te vidi. Zato polako. Prevelike su mu se promene dogodile zadnjih meseci, nikako nije nemoguce da se on tako ponasa ili ne ponasa. Ja jedva cekam da bebca opet vodim. Bas mu nedostaje

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1557
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 21:14:54   
isidora88
Ima li neko savet kako postupiti kad vas dete udara, grize, baca sve sto stigne? Pisala sam gore 

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1558
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 21:28:01   
Maslacak15
Iskuliraj maksimalno. Budi sto mirnija koliko god to bilo tesko. Probaj da limitiras, tj da se odbranis, ali ne upadaj u vatru. Ja uvek tu pitam " jel znas zasto to radis?" Pitanje ostane bez odgovora naravno. Nisam imala nikad problem sa agresijom ali sa drekom jesam. Najstariji je bas u tom periodu cini mi se upadao u dramu na najgoru glupost koja mu se nebi dopala ( tipa isekao si mu kolac a on je hteo sam) tako da je vristao i kukao i drao se da ga je tesko bilo slusati pa jedno 15 ak minuta bez prestanka. Ja bi ga tesila ali nikad nebi popustila. I spontano je proslo. Vazno je sacuvati mir. Ja sam inace vrlo temperamenta i to mi tesko pada ali oni zele da vide reakciju.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1559
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 21:30:54   
Misha i Ljisha
Isi vaspitacice kazu kad deca krenu u vrtic da im se popodne maksimalno posveti paznja da se "pojaca" mazenje i td. E sad ja nisam nikad imala taj problem sa D, ali mozda se javi neko ko jeste. Ona me je jednom ujela od srece onako nije znala kako da pokaze da joj je jako drago sto me vidi i ujela me i ja sam odmah nju ujela. user posted image I to je jedan jedini put da se to desilo. Ali znaci nije iz besa vec iz silne srece. Kod vas je isto nezgodno jer puno promena i beba jos. Ne znam sta bih ti rekla. Ali i ja smatram ako ga tuces ili ujedas da pokazujes da je ok vratiti u tim slucajevima. Mozda posle vrtica da ga vodite napolje na neke aktivnosti. Ako je to uopste moguce. Da nema kad da divlja. Ne znam iskreno. JAvice se vec neko ko je prosao nesto slicno

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1560
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 21:45:28   
Rosita
Samo puno strpljenja i ne shvatati lično. Reći ljut si jer... ali mi se ne udaramo. Ne želim da me udaraš. Zagrliti, umiriti. To će proći kad se dete opet oset_i sigurnim. Samo strpljivo, mi smo zreli i odrasli, on to radi jer ne ume da se kontroliše, budi smirena, ti si model. Naravno, sve lakše reći nego uraditi, ali tako je najbezbolnije i najpravilnije.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1561
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 21:49:12   
Maraj
Moj L ne vristi po 15 min ko maslacak sto je navela
Moj L iz sve snage vrisne ono AAAAAA
. Probija bubne opne...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1562
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
17.9.2018 21:57:10   
Maslacak15
moj je bas plakao, zacenjivao se ko kisa. Prava drama, potpuni meltdown. Samo eto nije udarao i bacao ali je bas pravio scene i to tako random kad njemu dune. I proslo je. Ja ga saslusam, cekam da stane, budem tu pored njega zagrlim ga kad dozvoli i to je to.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1563
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
18.9.2018 8:30:50   
vocicana
oj sto je grozna ta faza pato je strasno, kod nas je mnogo dugo trajala.Ja sam u pocetku strasno mnogo reagovala, sada vise ne, iskuliram ga I naravno, nakon minute dve sve prestane. Ali to nisu vise situacije koje se mnogo cesto ponavljaju. Msm, uvek sam bila nezna, uvek sam objasnjavala, stvarno me slusa kada mu nesto pricma, ali imao je fazu ispitivanja dokle se moze I sta semoze, ali nisam posustala, ni muz ni ja.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1564
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
18.9.2018 14:49:27   
Maraj
L je i danas bio neposlusan u vrticu. Imali su priredbu. Kaze vaspitacica da su sva deca sedela na strunjacama. L nije. Trcao je. Bacao se. Stvarno ne znam sta mu je. Bukvalno ne poznajem svoje dete. Na uzini je kaze gurao drugaricu do njega sa stolice.
Najgore sto one meni to kazu na vratima kad dodju i drugi roditelji. Ne stignemo da popricamo.
Veceras je prvi roditeljski. Ne znam da l cemo moci posle roditeljskog da popricamo nasamo.
I ja zelim naravno da pomognemdvom detetu. Vidim i ja da se promenio. Danas sam se i isplakala. Mislim se hoce li doci dan kada ce mi reci da je bio dobar u vrticu...

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1565
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
18.9.2018 16:01:59   
vocicana
Maraj pa bice to sve ok. Kuci je bio sam, sve je bilo podredjeno samo njemu, sada je dobio sestricu, pa ste ga dali u vrtic, oseca se verovatno odbacenim, zato tako i pokazuje revolt i bojkot. Bice dobar samo kada si ti sama sa njim, ali ce i t faza proci. Sve te razumem. Moj bi isto takav bio kada bi rodila jos jedno dete. Ma tacno ga gledam sada.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1566
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
18.9.2018 17:12:05   
Tiziana
Odlican text.

http://zelenaucionica.com/pise-snezana-golic-pedagog/

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1567
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
3.10.2018 22:57:27   
mama Jo
Maraj, Isidora kakva je situacija?Maslacak, tvoj maleni je tako silno plakao pri adaptaciji u vrtic? Sta ste radili, da li ste ga svakako ostavljali tih dana kada place?
Kod nas prvi dan prosao super, drugi dan je kod kuce jos sat vremena jecala koliko je plakala, treci dan je pocela da place cim je ovula patofne... nije ni ostala taj dan; sutra nece ni ici... aj'' tako smo se dogovorili sa vaspitacicom, jer uvek i za sve joj treba vremena, ni sama ne znam da li je to ispravno... 


_____________________________

,,Carpe diem"

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 1568
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
3.10.2018 23:04:59   
jess021
Mama Jo, pisem vec dva puta pa me izbaci. 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 1569
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
3.10.2018 23:06:59   
jess021
Ne znam sta bi ti rekla. Mi smo relativno redovni, ali ja nemam drugu opciju. Mama moze da ih pricuva ponekad, ali ne obe svaki dan. Placu obe jos uvek ali se smire. Nezgodno je to kad ne radis, onda nema te odlucnosti da moraju da idu. 
Ja da sam kuci, nema sanse da bi isle sad kad vidim kako to izgleda. Da ih ostavim tamo da placu, a ja se kao vratim kuci I kuliram, od toga ne bi bilo nista.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1570
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 0:10:55   
Maslacak15
Ma Nije on plakao zbog vrtica:) nego je imao tacke sa 2-3 godine da prohisterise kad Mu se nesto cefne uglavnom kuci. Pa Sam to pomenula U razgovoru kako Sam resavala. U vrticu je on uvek Bio super. Osim tipa nece da jede Ali takav je izbirljiv STA da mu radim. Ni jedna vaspitacica Nije uspela za pet godina da Resi taj rebus da habe natera da jede. Ali on je obozavao vrtic. Kao i mladji Bas Bas. Trrbalo im je Par meseci da se naviknu ali bez plakanja. Krenuli Su sa 13 meseci, velika je to promena.ali kad Su se navikli milna.ja Imam Problem da im zabranim U vrtic kad Su bolesnim. Svadjaju se samnom i raspravljaju.. 

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1571
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 6:46:58   
bebilule
Mama Jo, koliko je njoj sad?M je krenuo sa 13 mjeseci. Da nisam radila ne bih ga upisivala sigurno do trece godine. Plakao je na pocetku kod odvajanja, ali se odmah smiri kako ga unesu u sobu. Tako da smo nekako pregurali taj period navikavanja. Trajalo je mozda mjesec, ne vise. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1572
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 7:39:01   
Maraj
Mama jo moj L voli da ide u vrtic. On je pre 4 dana napunio 3 god. Zeljan je drustva. Od uvek voli decu tako da on obozava da ide. Mm ga vodi kad krene na posao oko 7 pa se desi da bude prvi u grupi...onda pita, gde su dwca... bas mu fali drustvo. Kaze mm da juce kad je dosao odmah je utrcao i krenuo da se igra sa nekim decakom. Zagrlio ga i poljubio
E mi imamo problwm sa vaspitacicama tj sad sa jednom. Jedna ga hvali. Juce joj je pomagao u kuhinji. Rasklanjao je sudove. A ova druga ga kritikovala kod mm . Kao da je ne slusa. Mada mislim da ona ne zna sa njim
Rekla je mm da su svibstali u vozic da idu da jedu a L se igrao . I da l ga je ona pozvala mada verujem da ga je povukla. On je odbio da ide. Vrustao je i bacao se. Pa su joj i druga deca izasla iz reda. Ona ne zna sa njime. Kad se dete zaigra, lepo mu objasnis. Idemo da rucamo, pa kada se vratimo opet ces se igrati. Ona ne verujem da je tako rwkla L jer on mene tako poslusa. Samo mora da mu se prica. A on cim se bacakako i nije hteo da krene, znam da ga je vukla i primoravala da krene bez objasnjenja

< Poruku je uredio Maraj -- 4.10.2018 7:41:58 >

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 1573
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 8:30:28   
bebilule
I ja sam jutros malo razgovarala sa vaspitačicom. M se malo povukao. Inače je ćutljiviji dosta u vrtiću nego kući, a prije mjesec dana je totalno "procvjetao". Vidjela sam i ja po njemu, stalno je spominjao vrtić, drugare i vaspitačicu Anu. Međutim, Ana otišla u drugu grupu i to je razlog njegovog povlačenja. Baš vidim da je tužan. A kad hoće, njegova najbolja drugarica našla sebi drugaricu i malo kulira M. Žene su pravo surove. Rekla sam vaspitačici jutros da mu da vremena da je preboli. user posted image
Maraj, meni je van svake pameti da se nešto mora kada je u pitanju igra. Mora se ići u kuhinju i sjediti za stolom dok je ručak (ne mora se čak ni jesti), moraju se prati ruke, ići u wc....ali ne moraju svi biti u voziću (pade mi na pamet Bajaga i Moji su drugovi... user posted image ).

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1574
   RE: Idemo u vrtić-2. deo
4.10.2018 8:50:21   
Milena18
Mama Jo, slažem se da treba vremena, ali isto tako sam potpuno sigurna da se neće navići na vrtić ako bude ostajala kod kuće. Ako ste već rešili da ide u vrtić, mislim da treba da budete istrajni. I stvarno prvi put čujem da vaspitačice savetuju da se dete vrati kući ili da ne dolazi jer plače. Pa to je prilagođavanje, i za očekivati je da ne ide sve glatko. Kod M u grupi je bilo dece koja su plakala i zacenjivala se do povraćanja, i eno sad svi lepo idu. Jeste tebi nezgodno jer si kod kuće i verovatno ti je žao, znaš da bi ona radije ostala sa tobom. Ali stvarno mislim da nije rešenje da ne ide kad se njoj ne ide. Tako ćete vrlo brzo doći dotle da neće ići uopšte. Drugo je kad se lepo prilagodi, pa posle ponekad preskoči neki dan. A koliko dugo je ostajala u vrtiću do sada?
Maraj, verujem da te sve to opterećuje. Ali ako samo ta jedna vaspitačica ima primedbe, verujem da njegovo ponašanje nije baš toliko loše. Deca na razne načine pokazuju otpor. Možda mu ta vaspitačica nešto nije legla, pa je samo kod nje malo buntovan. Došla moja M pre neki dan iz vrtića i kaže "Mateja je stavio ruke u nošu" user posted image Sve je to normalno. Oni ne mogu da artikulišu svoja osećanja, pa nalaze druge načine da nam stave do znanja da im se nešto dešava. A neke vaspitačice, iako ni njima nije lako jer u grupama ima previše dece, ponekad izgleda očekuju da se oni ponašaju kao roboti.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ide zmija - VIDEO!!!
video
Malo zabave za najmlađe
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here