|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bračni problemi II deo
15.1.2019 13:18:32   
Sanidej
Hehe, draga, niko od nas nije..okolnosti te nateraju na promene ☺ Evo jedne simpatične pričice..Pre dosta godina, imali smo u sklopu firme neki seminar na temu komunikacije. Između ostalog, kolega koji je držao obuku me je pitao šta ja mislim o promenama uopšte. Tu sam ja istakla kako su mi promene ok, nemam ništa protiv itd. Prebacismo se na druge teme i odjednom on zatraži od svakog od nas da odmah napravimo 5 promena na sebi. Ja sam pustila kosu, skinula minđuše, obukla džemper itd. Posle toga smo imali pauzu i radili još neke zadatke, zaboravili smo na ovu vežbu..čovek nas nakon nekog vremena upita sledeću stvar "Koliko ste od napravljenih promena ZADRŽALI?" Sledila sam se kad sam shvatila da nisam nijednu..to je zapravo moj pravi stav na tu temu..Čovek me je pogledao i rekao "Pustite kosu ponekad, Sanja"...to je negde i poruka ovih redova.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 576
   RE: Bračni problemi II deo
15.1.2019 17:11:09   
pari
Anoniman,razumem te skroz...ja sam se slicno osecala pre razvoda i razvela sam se jer sam zelela ponovo da osecam ljubav, da se radujem nekome, da uzivam u nekome...

Ali isto tako mislim da treba da pricate, da treba da probate sve pre razvoda...ipak su tu deca i godine koje imate iza sebe...pruzite sebi sansu, probajte...Mozda prvo probaj sama se sobom da pricas,da zapises neke stvari kao ovo sto si napisala...Mislim da zbog dece se vredi potruditi ali isto tako mislim da zbog dece ne treba ostati zajedno ako osecanja vise nema i ako ne verujete vise u vasu pricu...

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 577
   RE: Bračni problemi II deo
15.1.2019 20:24:03   
Maraj
Pari bas se primaklo...
Suzi user posted image za devojke. Samo nek klopaju . I moj L poceo posle stomacnog da jede. Onda ga stisle boginje...i opet zeza

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 578
   RE: Bračni problemi II deo
15.1.2019 20:25:36   
Sanjica26 RR
Maraj, pogresila si temuuser posted image

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 579
   RE: Bračni problemi II deo
15.1.2019 20:34:23   
Maraj
A joj...izvinjavam se. Ne znam kako mi se otvorila ova stranica a citala sam parin post prethodno u razgovorima mama

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 580
   RE: Bračni problemi II deo
15.1.2019 21:14:46   
Sanjalicaaa
Ja kad razmišljam o lošem braku samo su mi deca na pameti. Da li deca osećaju to neslaganje? Ja sam dete iz lošeg braka. I žao mi je što se moji nisu razveli, bili bi srećniji i ja bih bila srećnija. Sada iz ove perspektive mi je žao što je moja majka bila nesrećna i to trpela. Nije tu bilo ničeg posebno strašnog, samo neslaganje, tu i tamo neka svađa, tišina, tuga, muka. Ali deca to osećaju. Ja bih se danas pre razvela nego da moja deca oset_e to što sam ja tada osećala. 

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 581
   RE: Bračni problemi II deo
16.1.2019 9:21:02   
Anoniman
Sve se slažem sa vama. U braku se ne ostaje zbog dece, ali se ipak sve pokuša pre razvoda.
Deca osete. Znam da starije dete oseti nešto (ne znam tačno šta), mlađe je još relativno malo da ne kapira ništa. Starije dete je i emotivnije i nekako drugačije vezano za mene, češće me grli, češće se zeza sa mnom, češće priča sa mnom. Moguće da to ima veze i sa tim da sam radila dosta na svom odnosu sa klincima, prosto odlučila da ne mogu uvek ja da budem baba roga nego sam postepeno gradila neki drugi način. Možda je samo to sazrelo u detetu, a da nema veze sa svim ovim između muža i mene. Ne znam.
Pričam sama sa sobom već mesecima. Pričam i sa njim. Otvoreno sam mu rekla da ne znam šta osećam prema njemu, da ne znam da li ga volim.
Hvatam sebe da na silu legnem pored njega, iako bih rado legla sa klincima, kako na silu otvaram usta i jako se trudim da smislim pitanje da bih otpočela nekakvu komunikaciju, jer je tako lakše nego da krene rasprava o tome šta mi je i što sam bezveze. A ustvari me ne zanima odgovor.
Znam da niko od vas ne može da mi pomogne, sem da mi napiše svoje iskustvo. Moram sama. Nekako mi bude lakše kad napišem ovde. Izvinjavam se ako davim.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
  Direktna veza do poruke: 582
   RE: Bračni problemi II deo
16.1.2019 9:24:44   
Anoniman
„Starije dete je i emotivnije i nekako drugačije vezano za mene, češće me grli, češće se zeza sa mnom, češće priča sa mnom.“

Čitam kako sam blesavo napisala.
Nisam mislila „češće“ nego mlađe, nego češće u poslednje vreme nego pre.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 583
   RE: Bračni problemi II deo
16.1.2019 15:48:57   
vocicana
Anonimna, msm da ste se kompletno odaljili, da postoji ogromna supljina, gde si ti ostavljena sama sa sobom i decom, pocela da razmisljas ko je on u tvom zivotu i kakve su tvoje emocije prema njemu, tj, da li ista vise osecas prema ocu svoje dece.
bAS MI JE ZAO, ALI DAJ SEBI ODUSKA, JER NISI SAMA, BRAK JE SINERGIJA, CAK SVE MI NEKADA IMAMO TAKVE SITUACIJE KADA SE COVEK PREZASITI SVEGA, ALI NEKAKO SE TO SVE VRATI.
sTRASNE ODLUKE I HIRURSKI REZOVI KOJI IZLAZE IZ TIH NEMIH FAZA MEDJU SUPRUZNICIMA.
Izvinjavam se za velika slova, tastatura me zeza.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 584
   RE: Bračni problemi II deo
23.1.2019 13:11:26   
Anoniman
Pisale ste kako kada odnosi zahladne treba se setiti perioda kada ste se zaljubili i lepih trenutaka iz tog perioda. A zašto? Realno, u međuvremenu imamo po 15 godina više, dece, promenili smo se. Više ni ne želimo iste stvari kao tada, ni ja, a ni on. Šta dobijamo time što ćemo se prisetiti tog perioda?
Šta se desi kada niste zadovoljni njegovim pogledom? Kada vidite da je taj pogled topao, a ipak u njemu ne vidite ljubav i strast, a po ponašanju ispada da toga ima i više nego što vam treba?
Šta se desi kada sve merite? Svaki zagrljaj, svaki poljubac... da li mi prija, ili mi ne prija, da li bih mogla bez toga?
Ne mogu da zamislim momenat kada deca porastu i odu a nas dvoje ostanemo sami.
Imam utisak kao da nemam hrabrosti da se prepustim novoj situaciji jer me je strah da ako to uradim će se sve vratiti na staro. Jednostavno, stalno vučem na neku kontra stranu, i kad hoću tako i kad ustvari ne bih. Ustvari, nisam sigurna da li nemam hrabrosti ili ne želim da se prepustim.
Ma šta mi se to dešava?

(odgovor članu vocicana)
  Direktna veza do poruke: 585
   RE: Bračni problemi II deo
23.1.2019 20:41:05   
Maraj
Ja mislim da si ti upala u "opasnu" negativu. Bas me zanima sta bi on rekao za tebe
I zasto sve meris. Svaki pogled, svaki poljubac.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 586
   RE: Bračni problemi II deo
24.1.2019 19:56:27   
Таня
Smatram da treba pozitivnije da razmišljaš o svom porodičnom životu. Deluje mi da puštaš "filmove" i analiziraš neke stvari koje ti se čini da su takve kakvim jesu, a razmisli malo šta ako nisu? Šta ako je sve suprotno od onoga što misliš, ako te suprug voli i tajno pati zbog svega što čuje? Uzmi da čitaš nešto. Ne znaš koja su tvoja interesovanja, ali knjiga "Kakve su ti misli, takav ti je život" od oca Tadeja je veoma poučna. Možda da odslušaš neko predavanje profesora Vladete Jerotića? Tu je i čuvena Tvrđava od Selimovića i citat koji ja posebno volim.
"Nisam joj obećao zvijezdu nebesku, mada se i to čini, čak se i vjeruje, ponekad dugo, nikad do kraja. Poslušno sam palio svijeće o svakom prazniku ispod sultanove slike, upljuvane od muha, pisao sam pisma i žalbe, uvijek jednake, ne tužeći se čak ni njoj na taj dosadni posao, do posljednje pare donosio kući malu zaradu, koja nikako nije mogla da poraste, i nisam mogao obećati ni njoj ni sebi da će uskoro biti drukčije. A opet sam bio srećan: nećemo biti bogati u novcu, ali ćemo biti najbogatiji u ljubavi; ne bojim se života ni ljudi, bojim se samo da me se tvoje srce ne zasiti; bio sam sam, sad imam svoj svijet, kao da sam osvojio svoju planetu; spriječiću svakoga ko htjedne da prodre u naše carstvo, da ne bi ugrozio naš mir. "

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 587
   RE: Bračni problemi II deo
25.1.2019 0:24:23   
Таня
Prethodne knjige sam ti preporučila jer generalno mislim da treba da se rasteretiš koliko je god to u mogućnosti kako bi bolje sagledala svoju situaciju. Meni se često dešavalo da mislim crno i da nisam u pravu i u poslovnom i u porodičnom okruženju. Ja sam upoznala žene koje su održavale privid da je sve u redu i da su srećne što su razvedene, ali nisu bile. Stalno su tragale za nečim. Probaj da osmisliš neku zajedničku aktivnost sa suprugom, da idete na trčanje, na ples, nešto slično. Mislim da treba da se potrudiš pogotovo što si rekla da si se udala iz ljubavi. Moje neko mišljenje je da si sve ove godine uzimala prevelik teret na sebe i da je to izrodilo tvoje sadašnje nezadovoljstvo. Ja se sećam kada su mi roditelji saopštili da žele da se razvedu i pitali s kim bih živela. Ja sam tada odabrala bsku i dedu, nisam htela ni kod jednog jer bi to značilo moju podelu. Na kraju se nisu razveli i ja sam bila srećna, mada sam neko vreme strahovala da hoće. Mogu ti samo ponoviti savet moje bake koja kad god se čujemo ponavlja: „Čuvaj brak, nema lepšeg života od bračnog života, deca se raziđu, a to koliko jedno drugome možete da budete podrška, ne može niko.“ Želim ti da uspeš u svojoj borbi. Ne zameri na mojem dugom pisaniju.

(odgovor članu Таня)
Direktna veza do poruke: 588
   RE: Bračni problemi II deo
25.1.2019 7:13:39   
vocicana
Tana u pravu si, Anoninma, upala si u strasno negativan period, nemas uopste motivaciju da probudis to sto ti mnogo nedostaje, imas potrebu da kontriras, iz toga mogu da zakljucim, da si sobom nezadovoljna jer se vrtis u krug u nekom svom svetu, iz toga moze proisteci nesto mnogo gore, zato resi stvari kako ti mislis da treba,. ali misilim da si i sebe zapostavila zbog svih obaveza, daj sebi malo slobode i neku aktivnost koja samo tebe ispunjava, tako da ces u tom muzevljevom pogledu ipak naci uz toplinu i postovanje i toplinu ljubavi. Ljubav defakto nestane u nekom procentu, nije nista isto kao na pocetku.
Tebi treba da se zaljubis.user posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Таня)
Direktna veza do poruke: 589
   RE: Bračni problemi II deo
29.1.2019 13:36:53   
Anoniman
„Ja sam upoznala žene koje su održavale privid da je sve u redu i da su srećne što su razvedene, ali nisu bile. Stalno su tragale za nečim.”
Ni ja nisam sigurna da je “istina” o sreći razvedenih žena baš tolika kolikom je one predstavljaju (molim da se niko ne uvredi, ne mislim ništa loše pod time, zavisi i od situacije iz koje su izašle i od sklopa ličnosti), zato sam nedavno i pitala razvedene žene da mi kažu kako su – kako su zaista, a ne da bih likovala nad njihovom nesrećom. Nisam sigurna da bih ja bila srećna kada bih bila razvedena. Daleko od toga da ne bih mogla i ne bih znala, živ se čovek na sve navikne, ali mislim da ni tada ne bih bila srećna.

Knjige koje si mi preporučila… nisu za mene trenutno. Ne drže mi pažnju, ne mogu to da čitam trenutno, samo lako štivo, razbibrigu, ali hvala, imaću ih na umu kad se malo stabilizujem.

(odgovor članu vocicana)
  Direktna veza do poruke: 590
   RE: Bračni problemi II deo
30.1.2019 11:58:04   
vocicana
Anonimna, ja zelim samo da ti pomognem, negde tu gde pises osecam te i zao mi je sto se tako osecas. Bas mi je zao.
Razviod je kako moja prijateljica kaze, hirurski rez, to se zavrsava, mora da se odboluje i ja se sa tobom slazem, na sve s naviknes kada moras, ali nikako nije lako. Sve je to promena, ali pokusaj sebe da smiris.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 591
   RE: Bračni problemi II deo
30.1.2019 12:55:26   
Таня
Anonimna, daj sebi prostora. Mislim da je lek da se posvetiš stvarima koje voliš i koje si pomenula da te ispunjavaju i da si ih radila, a da suprugu objasniš da ti treba prostora. Moja prijateljica je isto kao ti sve svoje vreme posvetila porodici i deci, dok je muž pretežno bio odsutan. Posle kada su deca završavala osnovnu školu i kada više nije mogla da kontroliše učenje svih školskih predmeta jer su se i deca bunila, ona se takođe našla u raskoraku. Deca i porodica jesu prioritet u životu, ali ponekad i nama samima treba neka dodatna pokretačka energija da se osetimo zadovoljnim, ispunjenim i radosnim. Kada čovek ima radosti u sebi onda sve ide sa lakoćom, jer to prenosi i na druge. Polako, trudi se da se rasteretiš. Najbitnije je tvoje zdravlje (fizičko, duševno i duhovno). Sve je rešivo, ma koliko nam se nekada čini nerešivim. Ako imaš neku stariju osobu od poverenja (majku, tetku, baku), koja bi te mogla posavetovati i saslušati, a da ne osuđuje, nego prosto da svojim životnim iskustvom može da da pravi savet, porazgovaraj s njom.

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 592
   RE: Bračni problemi II deo
30.1.2019 14:11:55   
pari
Tanja,divno receno sve...  Pronaci radost u sebi, ja bih bas volela da to mogu...nije lako cini mi se ili je mozda nekima lakse,nekima teze...Ali tacno je da se treba posvetiti sebi,videti sta te ispunjava...

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Таня)
Direktna veza do poruke: 593
   RE: Bračni problemi II deo
1.2.2019 20:48:34   
vocicana
Tanauser posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 594
   RE: Bračni problemi II deo
28.2.2019 13:28:58   
Anoniman
I tako vreme prolazi. Nemam pojma. OK smo. On je tolerantan na neke moje postupke iako znam da mu nije pravo, po nekad iskoči sa nekim ljubomornim scenama. Razlika je u tome da mi u principu ne smeta njegovo prisustvo, ali nemam potrebu ni da se grlim, ni da se ljubim, ni sex. Nekako – kao cimeri.

(odgovor članu vocicana)
  Direktna veza do poruke: 595
   RE: Bračni problemi II deo
28.2.2019 14:15:43   
Sanidej
Da  li se sve svodi posle x godina na zivot sa cimerom..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 596
   RE: Bračni problemi II deo
19.3.2019 9:46:22   
Anoniman
Presekla sam. Ostavila sve što je bilo u prošlosti da tamo i odmara. Nemam ništa od toga da Ga krivim za nešto što jeste ili nije radio jer ja nikada nisam rekla, onako zapravo ga posela i rekla, da mi smeta nešto u njegovom ponašanju. Sve je bilo usput, neobavezno, a i to retko. Možda da sam zaista rekla sve ne bi došlo dovde dokle je došlo... možda, a možda i ne. Nikad nećemo saznati. Ovaj zid koji sam digla oko sebe u zadnjih 6 meseci gde on ustvari nikad ne zna na čemu je, baca pasulj, pa zbog toga ima ispade ljubomore koje ja baš ne volim... sve to nije valjalo tako, i tako nije moglo. Došli smo do tačke da ili ću da oprostim i da krenemo drugačije dalje zajedno, ili ćemo da se razvodimo. Bila sam krajnje iskrena prema sebi – ja ne želim da se razvedem. I dalje verujem u ljubav, i dalje verujem u brak, i želim tako da živim. Oprostila sam sve što me je žuljalo godinama, ali nisam zaboravila (strah me je da zaboravim). Nisam sebe vratila u onaj položaj u kom sam bila pre godinu – godinu i po, jer, tada sam bila nesrećna. Našla sam gomilu stvari koje me čine srećnom, neke On ne razume ali prihvata ih, i ne pravi problem od toga – što je ok. Za neke situacije pravim kompromis, u nekima ne popuštam. Uglavnom, lepo mi je. Prija mi vreme sa njim.
Trenutno radim na sebi i na mom načinu komunikacije. Jednostavno, moram da naučim da kažem sve što mislim, bez ustručavanja. Ne samo mužu, generalno ljudima.

(odgovor članu Sanidej)
  Direktna veza do poruke: 597
   RE: Bračni problemi II deo
19.3.2019 10:05:01   
Misha i Ljisha
Anonimna a da odes na NLP kurs. Ili mozda neki asertivni trening. Nlp je super. Jer radis na sebi a yime spoznajes i ljude oko sebe i lakse prihvatas i njih. 


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 598
   RE: Bračni problemi II deo
19.3.2019 10:09:52   
Maraj
Anonimna lepo sto si tako presekla.
I ja sam stekla utisak da si se ti "mentalno" promenila. A vidis on je ovih 6 meseci "trpeo" tebe takvu. Znaci ipak mu je stalo do tebe.
Mislim da je kod vas tj kod tebe "kljuc" u razgovoru
Moras pricati. Reci sta ti smeta
A ne godinama cutati i trpeti a onda se zatvoriti u sebe.
Nekad je "zdravo" i posvadjati se....

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 599
   RE: Bračni problemi II deo
19.3.2019 10:55:47   
Sanidej
Polako ja shvatam da je sve u nasim glavama, ne pita se tu okolina mnogo. Kad kvrcne, kvrcnulo je..

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here