|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 48 49 [50]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Rubrika "Porođajne priče"
5.4.2023 1:05:41   
marketing RR
Stigla nam je nova porođajna priča user posted image


Božiji dar: Moja porođajna priča

Kako se naziva neko ko vam daruje najveću sreću? I kako se naziva taj isti neko ko o vama brine tokom cele trudnoće iz koje posle mnogo muka izlazite kao pobednik?
Ne znam. Ja sam je nazvala anđelom čuvarom. Nju i sve njene kolege. Ali ona u mom životu ima zaista posebno mesto.

Moja priča počinje sa strepnjom, rizičnom trudnoćom i krvarenjem na samom početku. Sve nakon toga bila je zebnja, grč, predah, panika, kolaps... Kontakt sa njom ostvarila sam preko prijateljice. Želela sam da vodim trudnoću privatno i želela sam lekara kome mogu da verujem.

Doktorka po imenu Aleksandra Gudović je moje poverenje osvojila odmah i zahvaljujući njoj sve se završilo dobro.

Doktorka je savetovala strogo mirovanje, napolju se budila priroda, ja sam se radovala i vrištala u sebi istovremeno zbog straha od porođaja, a onda je usledila noć koju ću pamtiti dok sam živa.

U Višegradsku sam primljena sa povišenim pulsom i pritiskom, u sred vikenda. Ne mogu rečima da opišem svoj strah od osoblja jer sam se tokom trudnoće najviše bojala akušerskog nasilja. Međutim, ono što sam ja doživela ne bi stalo ni u tri knjige.

Šta sam doživela? Doživela sam beskrajnu saosećajnost od lekara. Ogromnu podršku od babica. Pogled topline od spremačica. Ruku spasa od čitavog osoblja koje je radilo te noći u Višegradskoj i žao mi je što ne znam imena svih jer od mene zaslužuju najveću zahvalnost.

Iste noći sam bez telefona prebačena u porodilište u 32. nedelji trudnoće. Na sreću, moja beba i ja smo se do jutra stabilizovale i porođaja nije bilo. Moram da napomenem da svoju doktorku nisam zvala, a moj muž nije imao njen broj telefona.

Ostavljena sam da ležim na patologiji trudnoće, dijagnoze su se nizale jedna za drugom, ali nikada neću zaboraviti taj ponedeljak nakon vizite. U sobu je kao i uvek nasmejana ušla dr Aleksandra i pozdravila sve trudnice. Tu sreću koju sam doživela zato što znam da nisam sama ne mogu da opišem, niti mogu da objasnim kako su na mene delovale njene reči ohrabrenja.

PROČITAJ CELU PRIČU...

(odgovor članu Dragica Draga)
Direktna veza do poruke: 1226
   RE: Rubrika "Porođajne priče"
8.4.2023 22:04:38   
flamingos
Bravo za hrabru mamu,doktore i sve one koji su se potrudili da sve bude u najboljem redu.Da ste živi i zdravi.Veoma dirljiva priča.❤

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1227
   RE: Rubrika "Porođajne priče"
27.9.2023 19:19:29   
marketing RR
Stigla nam je nova POROĐAJNA PRIČA ❤️
Pošalji nam i ti tvoju😊

"Probudim se ja, bolovi kao menstrualni, spremim se za bolnicu i kod doktorke moje na zakazan pregled. Rekoh to je to, posle pregleda idem da se porađam. Dođem ja, odradimo taj pregled, opet "NECES TI SKORO, ALI HAJDE DA URADIMO CTG."

Kažu oni meni nemas ti bolove, CTG tako kaže, a ja ne mogu da hodam od bola. Ja se onako u bolovima spakujem i hajde kući... Taj ceo dan preplakah kući. Zaspim nekako, ali oko 5h ujutru me uhvatiše još jači bolovi, ustanem i u WC odem,vidim na papiru braon sluz, rekoh počelo je. Prvo sam sela da jedem, onda popila kafu, okupala se, muža probudila, rekoh idemo.

Dođemo tamo, zvonimo niko se ne javlja.. Izlazi jedna poprilično drska sestra, kaže kafu nisam još popila, tek sam došla, sada je smena. Ja počnem psovati, pusti ona mene unutra, prvo oni kao podaci, pa hajde priprema za porođaj...središe one mene i kažu lezi na sto. Uključe mi indukciju i tako sam ja ležala nekih sat vremena sa bolovima nenormalnim.

Pored mene žena se porađa (deli nas samo paravan), njoj psuju majku jer žena vise ne može da izdrži, govore da je krava, ko je njoj dozvolio da rađa decu... Ležim onako što bi babe rekle bolna, slušam i ne verujem. Strah od porođaja sam imala ogroman, ali tad on pređe u bes i tako uznemirena mislim ako mi priđu i bilo šta ružno kažu to je to, udaram nogom odmah pa kud puklo da puklo...smešno mi se sada se set_im, ali verujte tada nije bilo uopšte."


PROČITAJ CELU PRIČU...


(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1228
   RE: Rubrika "Porođajne priče"
24.10.2023 9:59:19   
flamingos
Svaka priča je priča za sebe i svaka izaziva snažne emocije.Čitam vas sa uživanjem.Da ste žive i zdrave,a i vaši mališani.❤

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1229
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 48 49 [50]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 48 49 [50]
Idi na:







Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here