|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
2.6.2009 14:03:58   
lola78
Drage moje, sinoc sam na vesu primijetila dvije braonkaste tacke, velicine nokta, prestravila sam se!!! Bilo je 11 uvece i nisam mogla ici kod svoje doktorke. Na svoju sam ruku uzela utrogestan, i popila do sad dva. Nemam nikakvih bolova, ni drugih simptoma. Danas sam zvala da zakazem kod moje doktorke, ona na odmoru, jos jedan sok!!!I onda sam zakazala UZV kod neke druge, kod koje nikad nisam bila. Umirem od neizvjesnosti.

Da li je jos neko imao slicno iskustvo, da li je sa bebicom sve bilo ok? Nisam vise imala krvarenje osim tog prvog, sto ne znaci da se nece ponoviti. Please pomagajte!
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
2.6.2009 14:07:07   
dunja RR
ne znam draga , idi sto pre kod dr-a, javi nam, dace Bog da je sve u reduuser posted image

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
2.6.2009 14:14:51   
Lu
Lola može da bude potpuno bezazleno  ali ipak je najbolje da te ginekolog uvjeri u to ,
sretno dragauser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
2.6.2009 14:48:44   
basso
U prvoj trudnoci,u istoj nedelji,cak i u isto vreme,11 uvece kada sam na wc papiru primetila 2-3 tackice od krvi.Znam da sam se prestrasila i sva sam drhtala da mi je mm rekao da se smirim jer cu od stresa da izgubim bebu.Ja sam tako kasno nazvala svog ginekologa i on mi je rekao da 2 utrogestana popijema a 2 vaginalno stavim i da nastavim na 8 sati po 2 vaginalno da stavljam ,da mirujem i da nije nista strasno i da se desava posto beba u to vreme izlazi iz male u veliku karlicu i vrsi pritisak na matericu koja je puna krvi zbog trudnoce.Sve dok nisam zaspala vlaznim maramicama sam dole brisala i uvek je bilo tragova krvi a ujutru kada sam ustala samo je jos jednom nesto tamno izaslo,mislim da je to bila krv od uvece koja je izasla kada sam ustala i posle je sve bilo cisto.Za svaki slucaj mirovala sam jos 2-3 dana i onda se vratila svakodnevnici ,naravno bez naprezanja.Beba je naravno bila super.Dakle ,ne brini.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
2.6.2009 14:50:56   
Ana RR
Lola, pokušaj da se ne nerviraš i malo miruj. Ali u svakom slučaju najbolje je da te lekar pregleda. user posted image user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
2.6.2009 14:56:20   
Sneža
Verovatno ti je termin za M,onda najcesce hoce malo da curka krv,ali naravno najbolje ce ti reci dr,nemoj se nerviratiuser posted image

_____________________________

superbrzasnežaheroj

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
2.6.2009 15:03:42   
pahulja76
lola, samo se nemoj nervirati... bice sve ok! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 11:19:05   
lola78
Evo da vam kazem sta je bilo. Posla sam kod doktora tek sinoc u 19 h, jer naravno, kad vam najvise treba vas doktor, on je na odmoru, tako se i meni desilo, prvi problem, i ona nije tu. I onda podjem kod neke koju mi je ona pominjala u slucaju da bude odsutna, i to je tek horor bio od zene. Ali sto cu, morala sam. Uglavnom, na pregledu nije vidjela tragove krvarenja, nije mi ni rekla od cega su, grlic zatvoren, 1 cm dugacak. A na UZV, plod je bio ok, samo su mi se na zadnjem dijelu materice registrovale neke kontrakcije.

Inace, me je izgrdila sto sam uzela utrogestan na svoju ruku, a vidim da su ga ovdje svima za isti problem preporucili, i tako je bila odvratna, pregled me bolio uzasno, jer je ona bila namjerno gruba i drska. Uzasno iskustvo. Kad sam je pitala sto znace te kontrakcije, ona je samo mrtva hladna rekla-svako krvarenje je preteci pobacaj...Uh, uglavnom dala mi je da pijem dabroston, i da mirujem dok ne dodje moja doktorica, a ona ce mi dalje reci sto da radim.

Tako da od danas ne idem na posao, tako jedno nedelju dana, a onda cu na kontrolu kod moje doktorke. Ja se nadam da necu bas morati strogo da mirujem, jer moram ici na posao, a posao mi je sjedeci inace, nemam nikakvih trzavica.

Da li je neko imao slicno iskustvo? Znate li moze li grlic da se produzi tokom trudnoce, jer se meni u roku od mjesec dana cini mi se smanjio za 1 cm, (gin, pregledom je izmjeren ne uzv), ali mi doktorica nista nije rekla za grlic da nije u redu.

(odgovor članu basso)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 11:22:05   
Anoniman
lola odakle si????????????????????????????????

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 11:24:26   
Anoniman
Baš je seljanka. Dabroston i utrogestan su isto! Samo se Dabroston više ne proizvodi, a Utrogestan nije registrovan kod nas pa se nabavlja ispod tezge. Hajde da te citiram u novu temu vezano za grlić, može?

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 11:27:53   
lola78
Moze, moze, idem tamo sad!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 11:28:12   
Anoniman
Grlić materice u trudnoći KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 11:28:17   
Baby1608
user posted image  Mozda te barem malo ublazim svojom pricom,,ja ulazim u 10 nedjelju trudnoce,od pocetka 7 uvijek imam neko blesavo kapkanje nekad smedjkasto nekad crvenkasto u svakom slucaju nikad friska krv,,cak pored  utrogestan kapsula koje uzimam 3x1.Utvrdjeno je da je od polipa koji mozda prestane da krvari do 4 mjeseca a moze i da se to desava cijelu trudnocu.Smiri se nista pogresno nisi uradila sto si uzel atab na svoju ruku  ili sacekaj svoju doktoricu ili potrazi nekog drugog(iskreno ja evjerujem zeni ginekologu ) jako su grube otresite .........
Glavu gore i nedaj se malo mirovanja  i bice ok user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 11:28:20   
lola78
IZVORNA PORUKA: Vučko.ba.

lola odakle si????????????????????????????????


iz Crne Gore

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 11:35:14   
eugenija
Ovaj post se ne odnosi na konkretan slučaj, već evo čisto malo informacija o krvarenju u trudnoći:

Vaginalno krvarenje u trudnoći često je znak da nešto nije u redu, zbog čega se odmah morate javiti lekaru.  U prvih dvadeset nedelja trudnoće krvarenje je često povezano sa pobačajem i može biti različitog intenziteta: od vrlo oskudnog do veoma obilnog. Nastaje obično iznenada, mada se u početku može manifestovati oskudnim "braonkastim sekretom".  

Tokom prvih nekoliko dana trudnoće, kada se oplođeno jajašce implantira u zid materice, može se javiti krvarenje u obliku mrlja, veoma oskudno. Mora se istaći da oko 20% trudnica na početku graviditeta ima krvarenje koje samo po sebi ne znači da je započeo pobačaj. To krvarenje ne treba protumačiti kao nešto strašno, ali u svakom slučaju trudnica se mora javiti lekaru.  

Posle dvadesete nedelje trudnoće krvarenje se prema savremenim stavovima naziva antepartalno. To krvarenje je mnogo ređe, i konstatuje se samo u oko 2% trudnica. Mnogo je izroka antepartalnog krvarenja: niže usađena ili prednjačeća posteljica (placenta praevia), pobačaj ili prevremeni porođaj itd. 
U najvećem broju slučajeva krvarenje je veoma oskudno Intenzivno krvarenje može ugroziti život trudnice i bebe.  

Ako krvarenje nastane po završenom prvom trimestru trudnoće, odmah se javite svome akušeru. Možda će vam predložiti hospitalizaciju, ali će svakako uraditi ultrazvučni pregled, radi utvrđivanja stanja Vaše bebe. Kod intenzivnih krvarenja daju se transfuzije krvi. U najtežim slučajevima trudnoća se završava pre vremena, vaginalnim putem ili carskim rezom.
Izvor


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 11:37:25   
lola78
IZVORNA PORUKA: Baby1608

user posted image  Mozda te barem malo ublazim svojom pricom,,ja ulazim u 10 nedjelju trudnoce,od pocetka 7 uvijek imam neko blesavo kapkanje nekad smedjkasto nekad crvenkasto u svakom slucaju nikad friska krv,,cak pored  utrogestan kapsula koje uzimam 3x1.Utvrdjeno je da je od polipa koji mozda prestane da krvari do 4 mjeseca a moze i da se to desava cijelu trudnocu.Smiri se nista pogresno nisi uradila sto si uzel atab na svoju ruku  ili sacekaj svoju doktoricu ili potrazi nekog drugog(iskreno ja evjerujem zeni ginekologu ) jako su grube otresite .........
Glavu gore i nedaj se malo mirovanja  i bice ok user posted image


Hvala Baby, ja sam to krvarenje imala samo to vece, te dvije tackice, i to je to, to je moglo biti od bilo cega. Ne sjekiram se ja sto sam uzela utrogestan, briga me sto ona prica, jer su doktori strasno sujetni, i zamisli da se mi igramo doktora umjesto njih, to je strasno! Mene najvise brinu te kontrakcije, mada se nadam da ce to prestati. Ja ih ne osjecam i nemam bolove, pa mi je jos cudnije. Jos se samo nadam, da ce mi moja doktorica reci da ne moram da mirujem, da bih mogla da idem na posao.

(odgovor članu Baby1608)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
3.6.2009 20:22:28   
Anoniman
Ja sam u prvoj trudnoci imala slicno iskustvo. Ne mogu tacno da se setim koja je nedelja bila u pitanju ali se jasno secam da mi je malo prokrvarilo, sto Lola kaze dve smedje tackice. U tom momentu sam se odsekla i pomislila ko zna sta je. Posto je moja sestra bila trudno u isto vreme kad i ja, prvo sam nju pozvala da je pitam za savet jer je ona pre toga prokrvarila sa bilzancima pa su joj odradili serklaz. Sestra me je utesila i rekla da to najverovatnije nije nista, da treba da panicim tek ako bi bilo jace krvarenje ili ako bi me zabolelo. Ja sam je poslusala i kao na iglama cekala sledeci zakazani pregled kad mi je doktorka rekla da to nije nista alarmantno i da je sve u redu sa bebicomuser posted image .
Nadam se da je kod tebe isti slucaj i da nema razloga za briguuser posted image

Iskreno receno, ja ne bih pila nikakve lekove na svoju ruku, ali to je samo moje misljenjeuser posted image

(odgovor članu lola78)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
4.6.2009 11:04:05   
lola78
IZVORNA PORUKA: Zille

Ja sam u prvoj trudnoci imala slicno iskustvo. Ne mogu tacno da se setim koja je nedelja bila u pitanju ali se jasno secam da mi je malo prokrvarilo, sto Lola kaze dve smedje tackice. U tom momentu sam se odsekla i pomislila ko zna sta je. Posto je moja sestra bila trudno u isto vreme kad i ja, prvo sam nju pozvala da je pitam za savet jer je ona pre toga prokrvarila sa bilzancima pa su joj odradili serklaz. Sestra me je utesila i rekla da to najverovatnije nije nista, da treba da panicim tek ako bi bilo jace krvarenje ili ako bi me zabolelo. Ja sam je poslusala i kao na iglama cekala sledeci zakazani pregled kad mi je doktorka rekla da to nije nista alarmantno i da je sve u redu sa bebicomuser posted image .
Nadam se da je kod tebe isti slucaj i da nema razloga za briguuser posted image

Iskreno receno, ja ne bih pila nikakve lekove na svoju ruku, ali to je samo moje misljenjeuser posted image



Meni je ipak prepisan Dabroston iako nije bilo vise krvarenja i ne zna se odakle je potekao uopste. Jedva cekam da prestanem da ga pijem, jer mi nikako ne prija, povrace mi se, placljiva sam (sto uopste nisam od kako sam trudna, cudno zar ne), nervozna, grudi me uzasno bole. Cekam utorak, pa cu tada na kontrolu kod moje doktorice, pa se nadam da ce mi ukinuti to. Evo sam kuci vec 3 dana, ne idem na posao, ali cu sjutra ipak otici jer moram nesto da zavrsim. Za sad nema nista alarmantno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
6.6.2009 19:40:57   
Anitza
Zdravo...U 13. sam nedelji treudnoće i juče uveče nakon svadje sa suprugom primetila sam nežno rozikastu krv i počela sam da plačem, bila sam preplašena, a bilo je prekasno da bi išla doktoru, pa sam sačekala jutro kako bi videla da li i dalje curi. Međutim ono se pogoršalo, odmah sam otišla u front i pregledali me, dali mi inekciju i rekli u ponedeljak ponovo, ceo dan plačem, jednostavno ne mogu da se smirim. Rekli su mi bez nerviranja i miruj, a u ponedeljak sve kontrole da se urade. Toliko sam se nervirala juče da sam prvo osetila jake bolove, po koji je bio toliko jak da nisam mogla da ustanem...preplašena sam jer toliko želim ovo detence...a ponedeljak mi se čini kao večnost...user posted image

(odgovor članu lola78)
Direktna veza do poruke: 19
   [Obrisana poruka]
6.6.2009 19:46:04   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anitza)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
6.6.2009 20:12:58   
mihi
UTROGESTAN I DABROSTON jesu isto sintetski progesteroni samo što je DABROSTON jedna tableta 10mg a UTROGESTAN jedna globula 100mg. Što znači da UTROGESTAN ima 10X veću koncentraciju progesterona u odnosu na DABROSTON.

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
6.6.2009 22:07:11   
Anitza
IZVORNA PORUKA: gagi

draga dobro dosla .mozda je to sve od stresa i nadam se da ce sve biti ok zato sada miruj i lezi l malo se psihicki umiri i cuvaj bebce user posted image user posted image user posted image   user posted image



Hvala gagi na dobrodoslici :)
Ne mogu da docekam ponedeljak da vidim da li je sve u redu. Ceo dan sedim i nista ne radim, na svaki pokret koji je povezan sa stomakom me preseče jak bol, kao ubodi iglama....videću vec...daj Boze da sve bude kako treba...

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
6.6.2009 22:16:28   
Lu
Draga Anitza moraćeš da se smiriš malo,zaboravi na svađu i misli na sebe i bebicu.
Dobro nam došlauser posted image

(odgovor članu Anitza)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
6.6.2009 22:52:24   
anitamo
ja sam uzimala utrogestan.dobila sam krvarenje u 8 tjednu.pukao mi hematom.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Malo krvarenje u 14. nedelji!Pomagajte!
6.6.2009 22:54:16   
anitamo
ostala sam ležati u bolnici 1 mjesec,jer sam imala prijeteći pobačaj zbog prvog spontanog.uz utrogestan sam uzimala i apaurin za smirenje.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu anitamo)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...
Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here