|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Hormonski disbalans i melazma
1.8.2017 23:58:50   
choopa choops
Postavila sam pitanje u temi pretrage i hormonska terapija u pdfu zatrudnjivanje, ali posto nema odgovora otvaram ovu temu jer ionako moj problem nije vezan sa zatrudnjivanjem.
Naime, jos od porodjaja sa I muku mucim sa melazmom (mjestimična tamna obojonest koze recimo čela, obraza ili kao što je kod mene slučaj nausnica user posted image ). Već dvije i po godine pokušavam da naem lijek, ali ne ide.

Čitajući po netu, došla sam do saznanja da se melazma najcesce javlja zbog hormonskog disbalansa, odnosno od viska estrogena i manjka progesterona.
Što se mene tiče, ja sam pila Utrogestan cijelu trudnocu, na kraju i do tri puta dnevno user posted image Visak progesterona se, ako sam dobro ukapirala, "pretvara" u estrogen. Da li sam ja onda imala visak progesterona koji je doveo do pojacanja estrogena, ili je prestankom uzimanja progesterona, sam progesteron pao, to tek pokušavam da saznam.
Interesuje me, htjela bih da uradim hormonsku sliku(polnih, a i štitnjače ujedno), ali s obzirom da se kod nas to radi privatno, hoću da uradim kako valja, odnosno mislim da bi to trebalo da se radi određenog dana ciklusa? Ili ne? zna li neko?

Nadalje, što se tiče same melazme, najbitnije je taj dio stalno mazati kremama sa zastitnim faktorom, i to najbolje onim sa fizickim blokatorima, a ne hemijskim. Jedna takva krema koja bi mozda mogla biti na našem tržištu je Coppertone za jdecu. Bitno je da sadrzi cink i titanijum oksid. Ja sam jos u potrazi, gdje god pitam za to, blijedo me gledaju, pa se u nedostatku iste mazem Sudocremom i preko hemijska krema za suncanje (ove bi trebalo izbjegavati zbog moguceg poremecaja hormona).
Dalje, šešir i hladovina obavezna.
Svako i najmanje izlaganje suncu, opet stvari vrati na staro i onda Jovo nanovo user posted image
Što se depilacije tiče, samo brijač ili depilacijska krema, nikako vosak i neke jace metode, jer stvari budu jos gore (iz iskustva).
Kazu da treba piti dosta vitamina C (sto meni ne ide na ruku, jer mi od njega izlazi herpes???? ), cinka.
Cak postoje naznake da je i Candida jedan od uzrocnika melazme. Ja je zaista imam, pa pijem Flukonazol 50mg.

Ovo su sve moja istrazivanja na temu, i ono sto ja radim, a voljela bih da cujem vasa iskustva ako ih imate ( a daj Boze da nemate, pogotovo ne ovu moju).

Znaci najbitnije mi je sad da saznam ovo za vađenje hormona, to bih sledece probala pa ako neko zna da mi kaze bila bih mu zahvalna.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 0:18:47   
Zemunka85
Cupo, ja nemam nikakva saznanja na ovu temu, jer sam davno prestala da guglam o bilo cemu, ali imamo isti problem.
Ja imam to na nausnicama. Ono sto ja primecujem je da se bar 10 puta pogorsalo u trudnoci, toliko da je vec postalo jaaako primetno i opterecujuce.

Sto se hormona tice, opet se prepoznajem, jer sam ja zbog pojacane maljavosti isla kod endokrinologa i trazila taj hormonski status.
Znaci ta pojacana maljavost se javila pre godinu dana recimo, tada obojenost nausnica nije postojala (nzm moze li biti i obojenost pazuha, jer i kada sam sveze obrijana meni je tu koza crna). Odradila sam, ali upravo to - niti su bili pogodjeni dani kada to treba da radim, a i pola hormona nije bilo validno za analizu. Posle toga nisam vise nista radila. Ali mogu naci savet endokrinologa.

Znaci to je predhodilo melazmi.
Melazma (izraz sam bas od tebe cula) je sada gora nego ikad.
Ima li veze sa trudnocom, ili upravo izlaganju suncem sada na leto, ne znam, ali je blaagi uzas. Nista od kozmetike ne pomaze.
Jos gajim nadu da ce sa trudnocom i to otici, jer su poznate hiperpigmentacije u trudnoci, ali to cu tek videti.

Takodje sam pila Utrogestan u prvoj trudnoci i melazma i pojacana maljavost se javljaju posle nje.
Nzm nista na tu temu, ali eto pronasla sam se i nekim tvojim zakljucima user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 0:27:02   
choopa choops
Hej Zemunka user posted image

Ta prebojenost koze u trudnoci se zove jos i kloazma i obicno nakon trudnoce prestaje hvala Bogu. Ja drzim fige da kod tebe bude tako! user posted image

Što se tiče sunca, znači trudi se da sto manje izlazes lice suncu! Meni kad je sve to pocelo, ja nisam to znala, nego sam se jos kao dodatno suncala, misleći naivno da ce manje da se vidi. A ustvari se samo pogorsalo jos vise!user posted image Zimi i nekako mogu da to iskontrolisem, stavljam puder (iako nisam nikada ranije, niti sam imala potrebe za tim jer mi je lice uvijek bilo cisto kao suza), ali ljeti je problem. Jer, em je vruće, em ja na moru, svaki dan ne mogu da ne vodim djecu, a da stavljam puder na plazu ne ide stvarno user posted image

Zato samo visoki faktor za suncanje za sada, bar da je zaustavim, ako ne mogu da je se skroz riješim. Baš kad izvadim hormone, napisacu rezultate pa da vidimo.

Inače, mislim da mi se stanje pogorsava u drugoj fazi ciklusa, tj kada pocinje progesteron da pada. Ne znam, tek sam nedavno pocela da pratim to u vezi sa hormonima i ponasanje tokom ciklusa. Do sda sam pokusavala da je se rjesim fizickim putem, mislila sam da će moći, ali nazalost ne moze.



_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 9:16:35   
IvanaSK RR
Choopo, ja stvarno ne znam nista na ovu temu. Zao mi je sto te to muci. Zelim ti da se, makar, smanji.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 16:06:16   
dddaca
Choopo, mislim da Eucerin sa mikropigmentima sadrzi te fizicke blokatore. Pogledacu kasnije sastav, pa ti pisem. Ali zar ti nisu ta mleka previse teska za kozu, zar ne zatvaraju pore i uzrokuju pojavu bubuljica, koje opet ostavljaju flekice? Da li si probala mozda da koristis neku nocnu kremu ili serum koji bi uticao na razbijanje tih fleka.Znam da ti je prioritet da otklonis uzrok, a ne posledicu, ali dok ne utvrdis uzrok, mozda necim da delujes na ovo drugo?

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 19:20:28   
choopa choops
dacco meni treba zaštita od sunca, ne izbjeljivanje ili otklanjanje. Zato mi trebaju te kreme sa cinkom. Jer svaki dodir sa suncem, za mene znaci pojačanje tamne boje. Za sada koristim ove hemijske kreme, ali bih ih rado izbjegla ako mogu. Ajde ako ti nije tesko i imas taj Eucerin za suncanje, slikaj mi sastav ili prepisi ako ima Zinc i Titanium. Jer na netu nekad piše jedno, ja odem u prodavnicu i na etiketi vidim drugouser posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 19:21:37   
choopa choops
A inače noću više ne koristim ništa, jer hoću malo da odmorim kozu od te silne hemije i krema user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 19:37:58   
dddaca
Sad bas gledam i ne vidim na bocici nigde da pise sastav. Verovatno je pisalo na kutiji koju sam bacila, ali mislim da sadrzi cink jer nakon mazanja ostavlja beli trag. Na flasici pise "Senza filtri chimici UV" sto bi trebalo da ide u prilog tome da sadrzi prirodne filtere. Ja imam ovaj samo SPF 30, a imas i spf 50. Na sajtu vidim da ovaj sa manjim SPF sadrzi oba sastojka, dok SPF 50 samo Titanium dioxide. Mozda da im posaljes privatnu poruku putem njihove zvanicne FB stranice za detaljnije informacije. Sigurna sam da ce ti odgovoriti

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 20:02:40   
choopa choops
Jao bravo, bas cu da poledam po apotekama. Trazila sam juce i imaju Eucerin, ali nisam citala sastva jer mi je apotekarka rekla da oni nemaju kreme bez hemijskih blokatora. A tacno sam pomislila da ona ne zna ni šta je ja pitam!user posted image Hvala puno, potrazicu ove :-))))

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 22:15:48   
dddaca
Nema na cemu, drago mi je ako sam uspela da pomognem user posted image . Pisi kad budes imala rezultate hormona. Da li si ti to sama odlucila sta da pregledas ili po savetu nekog lekara?

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 23:27:31   
choopa choops
Sama. Kod nas doći do endokrinologa je nemoguca misija. Svakako ovih dana idem i kod ginekologa, na PAPA test, pa cu i nju da pitam za savjet s obzirom da je zena skroz OK da vidim sta ona ima da kaze na tu temu.

Evo nata mije odgovorila kad treba da se radi progesteron

IZVORNA PORUKA: nata11

2- 5 DC



Ja sam naisla na par mjesta na isto ovo da treba od 2-5 dana ciklusa, a na nekoliko da treba da se vadi 21 dana ciklusa (kod onih koji traju 28dana)? Sad ne znam zasto je razlika?

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 23:49:36   
Zemunka85
Cupo, ja cu se sutra potruditi da nadjem sta sam ja radila, pa sa tim isla kod endokrinologa, sta tu sve nije bilo dobro (u smislu bas to - koji dan ciklusa) pa nije bilo validno i sta je sve falilo.
Bas sam pre neki dan sortirala te papire, pa mi nece biti tesko.

Ja te skroz razumem.
Pre neki dan naidjem na post cure koja se pozalila koliko joj smeta hiperpigmentacija lica, koliko gubi samopouzdanje i sl .. pomislim kako je prelepa i sta tu ima da joj smta, a ISTI problem imamo, koji je mene pojeo.
Tako da skroz te razumem.

Ja sam sad okupirana trudnocom, ne razmisljam o uzroku i resenju, ali svakako kada se pogledam u ogeldalo, opis je bas tvoj! I nista drugo!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Hormonski disbalans i melazma
2.8.2017 23:53:16   
Zemunka85
Inace i kod nas je misaona imenica doci do endokrinologa.
Ja sam to probala da zakazem prosle god u aprilu recimo i zakazali su mi za avgust, secam se.
Kada sam ih zamolila da mi makar kazu sta do tada da uradim, da ne bude tek tada da mi kazu, pa opet onda cekam 4m, sestra je usla - bez mene kod DR i ona joj je napisala na papiricu.
Ja sam to otisla i uradila.
Kada sam dobila rez, jedan nije bio dobar i onda sam popizdela i isti dan privatno zakazala kod privatnog endokrinologa, koja je rekla da sve mogu da bacim u vodu.
Em nije radjeno dobrog dana ciklusa, em su neki nepotrebni, em neki fale, em neki nisu mereni kako treba.
Napisala mi sta sve da radim .. ali nikad nisam.

Eto, ali bas cu se potruditi to sutra da nadjem, pa ti pisem.

Zajedno smo u ovom user posted image , s tim sto ja maaaalo optimisticnije gledam na to, jer se pogorsalo u trudnoci pa nekako se nadam da ce se i povuci posle ...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Hormonski disbalans i melazma
3.8.2017 0:19:19   
choopa choops
E pa to. Ne znam ni što da se mučim da idem kod doktora i plaćam i čekam i molim nekoga da mi cuva djecu, kad ce na kraju da mi kazu isto ono sto cu i sama bolje da pronađem. Hvala Bogu pa nije neki problem gdje bih bas morala da idem kod doktora, ovako nadam se da cu uspjeti. Ako ne, na kraju cu da pođem.

Joooj ja ti tako drzm fige da se rjesis ovoga nakon trudnoce, odnosno da ce ti se hormoni unormaliti user posted image

Meni su nakon trudnoce šiznuli, jer kažem ti, sumnjam da je to ood toga što je tijelo bilo navinuto na ogromne količine progesterona i odjednom ih nema i paf. Eto mene "s'brčići"user posted image

Sutra idem da trazim ov kremu sto dacca rece, a do tada pijem Zinc sa vit C, pijem Flukonazol (kao dio borbe protiv Candide).

Inace, pricam sa drugaricom iz Njemacke koja je godinama pila kontraceptivne pilule, kako ima problema sa hormonima, ali kod njih se tim problemima doktori posvete bas, bas, nema čekanja, odmah dobijaš terapiju čim budu nalazi i tako. Uglavnom, ona pije malu dozu Progesterona od 14-tog dana ciklusa, i kaze da se osjeća puuuuuuno bolje (ona nije imala problema sa kožom, ali jeste nekih drugih). Znaci da su joj bas dobro pogodili terapiju.

Ja sam skoro pa ubjeđena da je i moj problem hormonalne prirode.

Javi baš ako nađeš taj papir kad bi se trebali raditi nalazi. user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Hormonski disbalans i melazma
3.8.2017 1:25:30   
choopa choops
Našla sam ovo...
When to Get Your Progesterone Levels Tested
The most appropriate time to measure serum progesterone is mid luteal phase (either 7 days after ovulation, or 7 days prior to expected menses). This is when you’re most likely to catch the peak progesterone level. This day will vary according to a woman’s cycle length however (for example, for a 28 day cycle, day 21 progesterone testing is appropriate; but for a 35 day cycle, progesterone would ideally be measured around day 28


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Hormonski disbalans i melazma
4.8.2017 20:19:24   
choopa choops
Uzela sam ovaj Eucerin spf 30 bez hemijskih filtera. U apoteci su bili za djecu sa SPF50, ali ne pise da su bez hemijskih filtera, a ni na papiru koji sam dobila uz Eucerin. Nacrtani su svi proizvodi, ima raznih za alergičare i slično, ali jedino je ovaj bez. Košta oko 14e. Na netu sam kasnije nasla i da ima Avene 50spf bez hemijskih fltera, ali već sam uzela ovaj. Za sada se pokazao OK. Danas sam isla na bas jako sunce, 40 stepeni u sred podna i nije mi potamnilo user posted image

Odlučila sam d vadim Progesteron 21dc, to je u ponedeljak, pa ako bude bilo potrebe uradiću ga opet 2-5dc. Javljam rezultate kad budu user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Hormonski disbalans i melazma
7.8.2017 14:30:12   
choopa choops
Moji hormoni su svi u redu. Doduse rekao mi je da bi testosteron (0,462) mogao biti niži, ali kao sve je OK.

Sad ne znam sta dalje što se tiče melazme. Luda sam više, ubi me psihički user posted image .

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Hormonski disbalans i melazma
7.8.2017 15:51:55   
krin 40
Ovo si verovatno pročitala na netu:

Tretman melazme je dug proces. Rezultati su zadovoljavajući, ali se na osetljivost tih ćelija, nažalost, ne može uticati. Fotoprotekcija faktorima i odećom, već s prvim suncem, jeste od izuzetnog značaja. Zimi je važno maksimalno izbledeti postojeće pigmentacije, kako bi iduće godine bile što manje vidljive.

Preporučeni tretmani su: hemijski piling retinolom, piling kombinacijom kiselina za izbeljivanje, piling medicinskim kiseonikom, mezoterapija glikolnom
kiselinom i retinolom, i kao izuzetna nega Natura Bisse tretmani za izbeljivanje i preparati za kućnu negu.

Što ne probaš u nekom salonu ali koji vodi stručno lice-dermatolog?

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Hormonski disbalans i melazma
7.8.2017 19:00:19   
Maslacak15
endokrinoloski gledano, progesteron favorizuje maljavost, ne obrnuto. Osim toga, androgeni, tako da testostron moze da ima smisla... To za nemacke endokrinologe nebih bas potpisala, i ovde je teska borba naci dobrog lekara kad su hormoni u pitanju ali ok. U svakom slucaju ginekolozi o endokrini obicno bas nemaju pojma, sto zbunjuje pacijentkinje koje ocekuju da bi trebalo da znaju a zapravo su spanska sela. Svi reporudiktivni hormoni se uvek rade na pocetku ciklusa. Pozdrav devojkeuser posted image

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Hormonski disbalans i melazma
7.8.2017 20:09:02   
choopa choops
krin ja zivim u malom gradu, mi nemamo dobrog dermatologa, ma u zemlji ga nemamo user posted image

Nešto nisam za to hemijsko izbjeljivanje, jer je meni koza bas osjetljiva, mislim da bi mi bilo puno gore. Tako sam nešto i čitala na netu, da su prvi rezultati dobri, hidrokinon i slicne kreme, ali da kasnije bude jos gore user posted image Otkud znam više.

A što se tiče zaštite, evo koristim je non stop, kao neka tetka sam, ne izlazim iz kuće bez šešira user posted image

Maslačak, nisi me dobro shvatila, ja sam išla danas kod ginekologa na redovan PAPA test, pa sam je i pitala usput za ovo, nisam uopšte išla kod endokrinologa jer ga nemamo, olazi iz drugog grada i zakazuje se i čeka po dva tri mjeseca. Inače moja dr je i sama imala problema sa hormonima, izvadila je štitnu žlijezdu i tako...Razumije me u kakvom sam sosu user posted image A ona mi je rekla da sam trebala na pocetku ciklusa da radim hormone, osim progesterona koji je OK da se vadi 21 dan. E sad jbg. Čemu onda referentne vrijednosti za sve tri faze? Znači sada bi sve trebalo da ponovo radim? (inače ta drugarica kaze da ona cak nije vadila ni na pocetku, ni na 21dc, nego reimo odmah iza menstrucaije. Ja pitam kako? Kaze nema pojmaa, da joj je vjerovatno bio toliko nizak bez obzira na fazu user posted image ).

Ne znam user posted image


_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Hormonski disbalans i melazma
7.8.2017 20:28:57   
Maslacak15

drugarica malo fantazira :):) Mislim ako joj je neko tako rekao da radi taj joj nije dobro rekao. Svasta sam ja dozivela od ginekologa. U svakom slucaju nije mogla da sazna od progesterona posle menstruacije da joj treba suplementacija istog od 14. dana ciklusa. To svakako nije mogla da zakljuci. Za tu pricu treba meriti 21. dan tj 7 dana posle ovulacije ili cak 25. ako se sumnja na defekt lutealne faze. Progesteron je celu folikularnu fazu izuzetno nizak, ispod 1 ng/ml ako je sve u redu. Tako da izjava, radila sam progestron posle menstruacije i bio mi je nenormalno snizen nema nikakvog smislauser posted image .

Skolski se odredjuje takozvao bazalno endokrinolosko stanje od 2-4 dana ciklusa. Posle toga pocne da raste estradiol i sve se menja. Prosto je nemoguce interpretirati rezultate. Ali na ppocetku ciklusa se zna i koliki treba da budu androgeni, DHEAS, 17-OH progesteron etc. Nebih ja sad da lupam bas napamet, ali osim sto te nervira ne zvuci da imas nekih ozbiljnih problema da bi jurila endokrinologe zbog toga a nije ti jednostavno. Zasto ne probas npr malo sa ishranom i smanjenjem ugljenih hidrata. Postoji direktna veza izmedju insulinskog metabolizma i androgena, zene sa PCOSom ( koje ucestalo imaju problema sa maljavoscu) ppostizu odlicne pomake uz prelaz na neku vrstu dijabeticarske ishrane. Znaci manje skroba, secera i generalno ugljenih hidrata, vise vlakana voca povrca. I mozda postignes zeljeni efekat.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Hormonski disbalans i melazma
7.8.2017 21:33:53   
choopa choops
Ne znam. Ja ti samo prenosim kako je ona meni rekla. Uglavnom, otkad pije tu terapiju, ona je potpuno druga žena, tj normalna u odnosu na stanje prije terapije. Mada, njen problemsvakako nije vezan sa melazmom, nego sam onako pomenula jer smo neke simptome iste imale.

Nego nebitno to, ja sam hormone najviše radila jer kazu da imaju jako puno veze sa melazmom, odnosno da se javljaju kod osoba sa niskim progesteronom, ili pojačanim estrogenom. A štitnjaču sam radila jer se jako puno znojim, nervozna sam i nisam je odavno kontrolisala, pa ajde da i to odradim. Međutim, izgleda da je sve u redu. Ili mozda nije, ali i ako nije, to ne moze biti neko veliko odstupanje, kako tvrde zene koje se bore sa melasmom. I sad mene zivo nervira što ne znam šta je? Ispadoh nezahvalna to sam zdrava user posted image ali ko nije imao ove "brčiće" taj ne zna koja je to muka. Ja jesam dlakava, ali depilacija radi posao. Jeste da moram da radim cesce, ali nije problem nikakav u odnosu na ovo st(r)anje. U početku sam mislila da je koza iritirana depilacijom, pa sam presla na kkreme, brijanje, ali sve je i dalje tu. Dvije godine. I što je najgore izgleda da ce da bude do kraja života jer rijetko kome se povuče skroz.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Hormonski disbalans i melazma
7.8.2017 21:40:34   
choopa choops
Eh da, zaboravih da napišem za ishranu. Ja sam inače "voćoljubac", pocela sam da pijem kafu i caj bez secera, ili sa vrlo malo istog. Mada najcesce pijem samo vodu. Jedem meso (mada sam i to smanjila na junetinu i vrlo malo piletine-kad nabavim domaću), kropir, pastu tu i tamo. ZNaci dosta manje. Trudim se da sto manje pijem iz plasticnih boca i tako te gluposti. Osjecam se ko ucenik Slađane Velkove user posted image Šalim se, dajem sve od sebe da jedem zdravije iako mi je to pain-in-the-ass jer ja voooolim da jedem tradicionalnu hranu. Nije fer user posted image user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Hormonski disbalans i melazma
26.3.2019 13:02:20   
Filadendronka
Devojke, da li se neko susreo sa melazmom tokom trudnoce? Naime primetila sam da mi se negde of osmog meseca lice skroz promenilo. Na gornjoj liniji usne kao da imam braon olovku za usne, a sad su mi i obrazi sa braon flekama. Guglala sam i pretpostavljam da je to melazma. Neki savet? 


(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Hormonski disbalans i melazma
26.3.2019 13:05:42   
mirana1

IZVORNA PORUKA: choopa choops

Eh da, zaboravih da napišem za ishranu. Ja sam inače "voćoljubac", pocela sam da pijem kafu i caj bez secera, ili sa vrlo malo istog. Mada najcesce pijem samo vodu. Jedem meso (mada sam i to smanjila na junetinu i vrlo malo piletine-kad nabavim domaću), kropir, pastu tu i tamo. ZNaci dosta manje. Trudim se da sto manje pijem iz plasticnih boca i tako te gluposti. Osjecam se ko ucenik Slađane Velkove user posted image Šalim se, dajem sve od sebe da jedem zdravije iako mi je to pain-in-the-ass jer ja voooolim da jedem tradicionalnu hranu. Nije fer user posted image user posted image


user posted image

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here