|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Kineski horoskop
15.2.2010 23:12:41   
viking
Šta ste u kineskom horoskopu? Jel verujete?
Ja o tome iskreno ništa ne znam, ali sam večeras bila na jogi i u nekom neobaveznom razgovoru sa instruktorkom ona me pita šta sam a ja kažem da sam zmaj. "Nisi valjda vatreni?" pita me ona. "Uh, otkud znam, nisam ni znala da postoje razne vrste zmajeva..."
Elem, uzme ona neku knjigu, prevrti je i kaže da sam baš vatreni zmaj. Da skratim priču, ispalo je da je to najbolja moguća kombinacija znaka (kojih ima 12) i elementa (kojih ima 5) i da se vatra i zmaj poklapaju jednom u 60 godina. Kaže i da je to toliko moćna kombinacija da su nekada u Kini ubijali svu žensku decu koja su bila rodjena kao vatreni zmaj (mušku su slavili, naravno) jer im se nije uklapalo u tradiciju da žene budu jake i samovolje kao što vatreni zmajevi jesu.

Dakle, koji je vaš znak?  

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Kineski horoskop
15.2.2010 23:18:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: viking

. Kaže i da je to toliko moćna kombinacija da su nekada u Kini ubijali svu žensku decu koja su bila rodjena kao vatreni zmaj (mušku su slavili, naravno) jer im se nije uklapalo u tradiciju da žene budu jake i samovolje kao što vatreni zmajevi jesu.




Zašto me ovo ne čudi?user posted image


Ja sam goveče po Kinezima  user posted image . Stvarno. user posted image
to je sve što znam.....ima li neki sajt da pročitam nešto više o tome, baš me zanimaju ovakve teme...user posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Kineski horoskop
15.2.2010 23:21:06   
Anoniman
Kineski horoskop user posted image
Što je kineski horoskop?
Početak kineskog horoskopa seže u daleku prošlost. Pripada među najstarije poznate horoskope. Ima dvanajst t znakova i unutar svake godine vlada drugi znak. Prema jednoj od legendi Buda je pred smrt pozvao sve životinje na ispraćaj. Prema drugoj teoriji pozvao ih je na proslavu Nove godine. Odazvalo se samo 12 životinja: redom su došli Štakor, Bik, Tigar, Zec, Zmaj,Zmija, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja. Kako bi nagradio njihov dolazak, svaku godinu nazvao je po jednoj od tih životinja.
Prilikom određivanja znaka u kineskom horoskopu treba uzeti u obzir da kineska Nova godina ne započinje kalendarski kao u zapadnoj civilizaciji. Kineska astrologija bazira se na mjesečevom ciklusu. Početak godine uobičajeno pada u drugom mjesecu ali svake godine pada na drugi dan. Pored osnovnih znakova u kineskom horoskopu veoma su bitni i elementi koji utječu na životnije tj. znakove. Elementi kineskog horoskopa su: drvo, metal,voda, vatra i zemlja. Utjecaj elemenata očituje se na karakter svakog znaka.
Uz elemente u kineksom horoskopu značajni su i polariteti ili energije: JING i JANG
. Jing i Jang predstavljaju suprotnosti ali su nerazdvojni, tj. jedan pol bez druga ne može funkcionirati. Kineski godišnji horoskop za 2008. g pogledajte ovdje
Karakteristike znakova u kineskom horoskopu?

Štakor U kineskoj kulturi štakor nema isto značenje kao u zapadnoj civilizaciji. Osobine štakora su izražena inteligencija, komunikativnost i šarmantnost. Kažu da nikad ne odrastu, što se reflektira na njihovoj dinamčnosti i pokretnosti. Kompatibilni znakovi sa Štakorom su Zmaj i Majmun.
Bik Bika krasi velika strpljivost, radišnost i praktičnost. Voli uživati u udobnosti i obiteljskom životu. Imaju izraženu liniju liderstva. Metodični su i temeljiti u radu.  Ovo je znak na koji se možete osloniti. Kompatibilni znakovi s Bikom su Zmija i Pijetao
Zec Osobe rođene u ovom znaku odlikuje samokontrola, suzdržljivost. Plahi su, nježni i privlačni, ali rijetko izgaraju od strasti. Izrazito popularni među ljudima i imaju širok krug prijatelja. Emocionalno osjetljivi, izbjegavaju sukobe. Kompatibilni znakovi su Ovca i Svinja.
Tigar Možda neće biti kraljevi džungle ali nikako ih nemožemo smatrati umiljatim mačkama. Osobine Tigra su autoritativnost, eksplozivnost i idealizam. Oni su šarmantni i šaljivi, ponekad vole biti i sami. Poznati su kao veliki zavodnici. Kompatibilni znakovi su Konj i Pas.
Konj Konj traži prostor, slobodu otvorenost. Energičan je i fizički snažan, radišan. Žude za ljubavlju i intimnosti, teško se vežu za jednog partnera. Znaju biti brzopleti i nestrpljivi. Znaju kako motivirati druge ljude. Kompatibilni znakovi su Pas i Tigar.
Zmija Dok u zapadnoj i kršćanskoj civilizaciji zmija ima negativnu simboliku u kineskom horoskopu nije tako. Osobe rođene u ovom znaku su racionalni, proračunati i inteligentni ljudi. Znaju biti i izrazito privlačni. Poštovani su i cijenjeni, ali znaju biti sebični i dvolični. Kompatibilni znakovi su Pijetao i Bik.
Zmaj Prema kineskom horoskopu Zmaj je najsnažniji i najsretnij znak. Ovo je znak koji točno zna što želi. Zmajevi posjeduju šarmatnost, sigurnost i prirodnu ljepotu. Uvijek žele biti prvi. Energični su i ambiciozni. Skloni su bogaćenju i ostvarenju materijalnih bogatstava. Kompatibilni znakovi su Majmun i Štakor.
Pijetao U društvu su ugodni i šarmantni. Brzo misle i reagiraju, oštroumni su. Paze na svoj izgled. U izboru profesije znaju odabrati pravo i biti pravnici. Postupaju racionalano s novcem. Obiteljski su orijentirani. Znaju biti tvrdoglavi, oholi, u ljubavi ljubomorni. Kompatibilni znakovi su Bik i Zmija.
Majmun Ugodan, dražestan i energičan znak. Žude za zabavom, drušveni su i skloni humoru. Inteligentni su, lukavi dobro zapažaju. Žele dominirati nad drugim osobama, znaju biti i zavidni, kod nekih osoba su prisutne i osobine beskrupuloznosti. Kompatibilni znakovi su Štakor i Zmaj.
Koza Pomalo nesigurni i nespretni. Odlikuje ih kreativanost, pažljivi su i dobroćudni. Teže zanimanjima koja su vezana uz umjetnost. Nisu discplinirane osobe, bježe od odgovornosti.  Zbog svoje umjetničke prirode, loše periode u životu mogu okrenuti protiv sebe. Kompatibilni znakovi su Svinja i Zec.
Pas Osobe rođene u znaku psa poznate su kao odane, poštene i iskrene osobe. Krasi ih popustljivost i tolerancija. Dobro prosuđuju situacije i znaju donijeti ispravne odluke. Prema poslu se odnose pošteno, marljivi su i dobri radnici. Znaju saslušati suprotni spol ali se teško otvaraju prema drugima. Kompatibilni znakovi su Tigar i Konj.
Svinja Ovaj znak također u kineskoj civilizaciji ima sasvim drukčije značenje nego u zapadnoj. U kineskom horoskopu svinja je simbol sreće i blagostanja. Osobe rođene u ovom znaku sklone su skladnom obiteljskom životu. Znaju biti perfekcionisti, tolerantni su. Lakomisleni su i naivni, doobroćudni. Kompatibilni znakovi su Zec i Koza.

< Poruku je uredio Alexx RR -- 16.2.2010 9:59:00 >

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Kineski horoskop
15.2.2010 23:21:44   
viking
Ne znam dragićka, evo ja prvi put za to čula pre 45 minuta user posted image  zato sam i postavila ovde da vidim da li neko od vas zna nešto o tome... sirgurna sam da ima tona sajtova, ali ja nikada nisam posetila ni jedan. Gde nam je Eugenija sada? user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Kineski horoskop
15.2.2010 23:23:54   
Anoniman
Čuj mene - goveče! user posted image

Po ovome gore - Bivol user posted image

UUUUUU opasna sam ...user posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Kineski horoskop
15.2.2010 23:28:09   
Anoniman
dakle,ja sam  bivo - drvo   . Dakle, drveni bivo  user posted image


Evo , viki pogledaj  ovde   user posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Kineski horoskop
15.2.2010 23:30:46   
Anoniman
http://metro-portal.hr/vijesti/horoskop/bivol-godisnji-kineski-horoskop-za-2010

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Kineski horoskop
15.2.2010 23:31:02   
sanji
Ja znam da se određuje po godini rođenja, da se ponavljaju znaci na svakih 12 godina i da sam Zmaj! user posted image

_____________________________

DOBILI SMO PRINCEZE

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Kineski horoskop
15.2.2010 23:56:19   
viking
A info za sve trudnice: reče mi još instruktorka da je ova 2010. godina godina belog tigra i da će sva deca rođena ove godine biti apsolutno fantastična user posted image

Sanji, i ti si vatreni zmaj onda :)

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu sanji)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Kineski horoskop
16.2.2010 9:34:54   
Anoniman
Ja sam petao

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Kineski horoskop
16.2.2010 9:41:17   
SUPER MAMA
Ja sam pas.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Kineski horoskop
16.2.2010 10:02:49   
*Alexx*
Majmun - metal user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Kineski horoskop
16.2.2010 10:40:59   
Anitaaa
Ja sam tigar

_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Kineski horoskop
16.2.2010 10:44:26   
*Alexx*
Ja ne mogu nigde da nađem šta znače ovi elementi koji "dolaze" uz znak.


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Kineski horoskop
16.2.2010 10:48:24   
Anitaaa
Tigar - godišnji kineski horoskop za 2010.
Ova je godina u vašem znaku pa će vaš trud biti isplativ i priznat od strane drugih. Poželjno je da pazite na zdravlje i ne primate glasine k srcu user posted image Tijekom godine Tigra bit ćete u vrlo darežljivom raspoloženju i često ćete darivati druge, a vodit ćete i raskošan život. Nažalost, sreća u bogatstvu neće potrajati da biste mogli nastaviti dalje s takvim životnim stilom pa biste trebali obratiti na pozornost na to kako trošite. Na poslu će vaše sposobnosti i dostignuća biti prepoznati. Ipak, mogao bi vas zapasti zadatak donošenja osjetljivih i delikatnih odluka a imat ćete posla i s vrlo nesusretljivim ljudima. Izdaje i prijevare bit će česta pojava, a mnogi će vas ogovarati ili čak lažno optuživati. Zato morate bit oprezni i spriječiti druge da dođu do informacija koje bi vam mogle naštetiti. No, neće biti potrebe da se previše branite i opravdavate i nećete morati raditi stvari kako biste ugodili drugima. U vezi odnosi će biti prosječne kvalitete. Bit ćete skloni nezgodama, a moguće je da dođe i do operacija ili vađenja zuba. Također morate biti oprezni u prometu i prilikom rukovanja oštrim predmetima.
Karijera

Vaš talent, trud i fantastična postignuća bit će prepoznati, a to bi vas lako moglo dovesti in a odgovorniju poziciju koja uključuje donošenje teških i delikatnih odluka. Iako ćete rado podijeliti zasluge s drugima pa čak i nagraditi neke od onih koji su vas podržali, još uvijek će se morati povoditi uredska i poslovna politika. Neki od suradnika bi vam se mogli suprotstaviti ili vas ocrnjivati pred drugima. Iako će situacija biti vrlo frustrirajuća i pritisak velik, morat ćete biti obazrivi prema drugima i paziti na koji način se prema njima ophodite. Sjetite se da uvijek morate biti iskreni prema sebi i prema drugima. Sve dok rješavati stvari čiste i mirne savjesti te vjerujete da je to ispravno, nećete imati problema. Ako imate vlastiti posao, polučit ćete sjajne rezultate  zahvaljujući trudu i dobrim strategijama, a to će uvidjeti i klijenti i javnost. Kako vam bude rasla popularnost, vaš će život sve više biti analiziran i promatran od strane drugih ljudi i to do neugodne razine. Moguće su rasprave i sukobi s kolegama i partnerima koji bi vas vrlo lako mogli ogovarati ili optuživati. Iako ste darežljivi prema drugima, to neće imati velikog utjecaja na oštre odnose s drugim ljudima. Sve dok slijedite poslovnu etiku i instinkt nećete se previše zamarati tuđim mišljenjima i nastavit ćete davati najbolje od sebe i uživat ćete do kraja godine.
TIGAR
DATUMI

8. 2. 1902. - 28. 1. 1903.
26. 1. 1914. - 13. 2. 1915.
13. 2. 1926. - 1. 2. 1927.
31. 1. 1938. - 18. 2. 1939.
17. 2. 1950. - 5. 2. 1951.
5. 2. 1962. - 24. 1. 1963.
23. 1. 1974. - 10. 2. 1975.
9. 2. 1986. - 28. 1. 1987.
28. 1. 1998. - 15. 2. 1999.
Materijalna situacija
Postoje indikacije da ćete ući u velike troškove vezane za društveni život i slobodno vrijeme a koji su posljedica vaše želje za vlastitim užitkom ili užitkom drugih. Bit ćete vrlo darežljivi prema okolini - kupovat ćete poklone, plaćati ručkove i slično, a to će ustvari i biti najveći razlog velikih troškova. Morat ćete shvatiti kako činjenica da vas drugi cijene i odaju priznanja ne znači nužno da ćete ostvariti dobit ili povećati zaradu. Kad je u pitanju materijalna situacija, ove godine nećete imati previše sreće i vrlo lako ćete trošiti i više nego je potrebno. Morat ćete paziti na troškove, a osim toga morat ćete iskoristiti energiju i sposobnosti za promišljanja na koji način možete ostvariti veću zaradu kako biste mogli i dalje nastaviti s raskošnim i ekstravagantnim životnim stilom. Veze
Ako ste sami, vrlo je vjerojatno da ćete ove godine tako i ostati. Bit ćete prezauzeti i pod velikim stresom u drugim životnim sferama kao što je karijera, na primjer, i zbog toga ćete se osjećati iscrpljenima i nećete previše razmišljati o vezama. Oni zauzeti bit će lošeg raspoloženja i skloni svađama s partnerom. Oni bi trebali staviti partneru do znanja kroz što prolaze i kako se osjećaju kako bi druga strana mogla razumjeti što se zbiva i ublažiti posljedice nagle naravi. Činjenica da su u vezi trebala bi i olakšati život i pružiti utočište te dati potporu u teškim trenutcima.
Zdravlje

Bit ćete skloni ozljedama, a moguće je i da završite na operacijskom stolu i s posjekotinama. Morat ćete biti skoncentrirani u prometu. Ako vaš posao zahtjeva upravljanje strojevima, škarama, noževima i ostalim oštrim predmetima morat ćete biti oprezniji nego inače. U slučaju da se osjećate umornima ili dekoncentriranima, pametnije je da uzmete pauzu i odmorite se nego da nastavite s poslom i ozlijedite sami sebe ili druge oko vas. Mogući su i problemi sa zubima.
Odnosi
Odnosi s drugim ljudima, kolegama i bližnjima ove će godine biti napeti i nepovoljni. Vaša darežljivost natjerat će pojedince da dobro promisle prije nego vas osude kao grubu i bezobraznu osobu, no neće biti dovoljna da poboljša to kako vas drugi vide. Mogući su izravni sukobi, ogovaranja, podmetanja te optuživanja. Pa je poželjno da budete oprezni pri rješavanju problema. Nemojte se previše obazirati na to što drugi misle o vama i ne primajte previše k srcu tuđe optužbe, inače biste mogli samo produbiti nesporazume i zakomplicirati stvari. Optužbe i glasine blijede s vremenom. Ne morate živjeti za druge, ali morate živjeti s odlukama koje donosite.

< Poruku je uredio Anitaaa -- 16.2.2010 10:50:59 >


_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Kineski horoskop
16.2.2010 10:55:38   
Anitaaa
NA ČEMU JE ZASNOVAN KINESKI HOROSKOP Prema legendi, Buddha je na samu Novu godinu pozvao sve životinje ovoga svijeta da ga posjete, no na njegov poziv odazvalo se samo 12. Kako bi im iskazao svoju zahvalnost Buddha je naredio da od tog dana pa nadalje svaka sljedeća godina treba nositi ime jedne od tih životinja, a pozitivne i negativne karakteristike te životinje prevladavat će cijele te godine. Budući da je Štakor bio prvi Buddhin gost te večeri, s njime počinje ciklus, a nastavlja se prema redoslijedu dolaska životinja: Bivol, Tigar, Zec, Zmaj, Konj, Koza, Majmun, Pijetao, Pas i Svinja. Životinja koja vlada godinom u kojoj ste rođeni utječe na vaš karakter, daje vam svoje osobine, mane, energiju i snagu. Ona se krije u vašoj duši!

UTJECAJ PET ELEMENATA NA ŽIVOT I SVIJET
Osim od 12 životinja sustav kineske astrologije sastoji se od 5 elemenata, koji predstavljaju okosnicu kineske filozofije. Oni su drvo, voda, vatra, zemlja i metal. Svaki od njih prikazuje se kroz svoje djelovanje kod životinja. Kad vaša životinja (znak) utječe na vas, čini to preko vlastitih karakteristika, ali i značajki elementa s kojim je povezana. Elementi se izmjenjuju svake godine – jednom u svom “pozitivnom” Jang, drugi put u svom “negativnom” Jin obličju, tako da se kroz pet godina izmijeni svih pet elemenata. Sami elementi međusobno se dijele na “vodeće” i “kontrolirajuće” budući da je, po kineskoj filozofiji, cijeli svemir satkan od njih, oni se međusobno isprepliću, uništavaju i ponovno stvaraju. Nijedan od njih ne može dobiti naziv najsnažnijeg, jer su jednako jaki, a svaki od njih ima svoju ulogu u svijetu i životu.

PRATITELJ : KINESKI "PODZNAK"

Osim Jinga i Janga, te pet elemenata koji se izmjenjuju svakih pet godina, postoje još neke temeljne postavke kineske astrologije. Ovisno o vremenu rođenja, određuje se "pratitelj", nešto slično zapadnom "podznaku", koji također ovisi o satu rođenja i koji ostvaruje vrlo snažan utjecaj na osobu. U lunarnom kalendaru dan počinje u 23 sata, a podijeljen je na dvanaest dijelova od kojih se svaki sastoji od dva sata. Svaki od dvanaest dijelova je pod vladavinom jednog znaka. Dakle, u 23 sata počinje vladavina Štakora, koja traje sljedeća dva sata. Tijekom dana, u pravilnim razmacima, po dva sata, izmijene se svi znakovi kineskog horoskopa prema svom poretku. Zadnji "pratitelj" tijekom dana je Svinja i traje od 21 do 23 sata. Tako, npr. osoba rođena u godini Štakora može biti iznimno agresivna ako je rođena u dijelu dana kojim vlada Tigar ( od 3 do 5 sati) ili iznimno mirna i tiha ako je rođena u dijelu dana u kojem vlada hladna Zmija ( od 9 do 11 sati).

_____________________________

"Before you were conceived I wanted you. Before you were born I loved you. Before you were an hour old I would die for you. This is the miracle of life."

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Kineski horoskop
17.2.2010 14:00:31   
viking
Vidiš, Anita, ovo nisam znala :)

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anitaaa)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Kineski horoskop
17.2.2010 14:01:52   
bebironcic
Ja sam konj...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ako problem moze da se resi,nema svrhe nervirati se,a ako ne moze,nerviranje nece pomoci!!!

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Kineski horoskop
17.2.2010 14:05:31   
viking
Konj je plemenita životinja user posted image

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu bebironcic)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Kineski horoskop
17.2.2010 14:56:43   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: SUPER MAMA

Ja sam pas.


I ja sam pas.

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Kineski horoskop
17.2.2010 15:22:35   
Anck Su Nmaun
Ja sam kokica ..ko kok ko oko.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Kineski horoskop
22.2.2010 2:07:33   
eugenija
IZVORNA PORUKA: viking

Gde nam je Eugenija sada? user posted image


Evo jeuser posted image

Nisu me nikada zanimale kineske stvariuser posted image
Šalu na stranu, više me zanima uticaj planeta na ljude i raspored istih prilkom našeg rođenja, što se lepo vidi ličnim pečatom svake osobe u natalnoj karti (iz tog razloga ne postoje dve iste natalne karte), jer svaka osoba je priča za sebe.
Čak u crkvenom kalendru stoje "mesečeve mene" gde i crkva indirektno priznaje uticaj meseca na čoveka (nažalost ima ljudi koji kupuju crkveni kalendar samo da bi pratili mesečeve mene, što je grozno, al eto), pa ljudi znaju da kažu: Pun je mesec, nešto sam razdražljiv. Neka statistička istraživanja govore da je prilikom punog meseca mnogo više suicica, ubistava, tuča, saobraćajnih nesreća...


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Kineski horoskop
22.2.2010 8:47:50   
*Alexx*
OFF, ali samo da se nadovežem: za vreme punog meseca ima više porođaja user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 23
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here