|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Femara lek za stimulaciju ovulacije
1.2.2012 15:37:36   
Cecana
Mislim da ove teme nema,pa je otvaram.

Juce sam bila kod lekara,posle dve godine odlaganja resila sam da odem na inseminaciju sa stimulacijom.
Doktorka je predlozila da pijem Femara lek od 4 do 8 dana ciklusa i da od 9 dana pratimo ultra zvukom folikule.Napomena njena je bila da na taj lek jako dobro reaguju zene koje imaju insulinsku rezistenciju,da se dobiju 2-3 folikula ali dobra,da je lek nesto kao klomifen ali bolji, i da ne citam kontraindikacije i nezeljena dejstva na uputstvu posto svasta nesto pise.

Ja sam izasla srecna posto eto necu morati da dajem sebi inekcije i da idem na jacu stimulaciju.Sreca je kratko trajala,cim sam dosla kuci na internetu sam cula samo losa iskustva i upozorenja ya ovaj lek.koristi se kao citostatik u lecenju raka dojke.Z


Zanimaju me iskustva sa ovim lekom?


Evo kopiracu sa drugog sajta.

Novartis izdao upozorenje o lijeku za rak dojke

Proizvođač lijeka za rak dojke, letrozola, upozorava liječnike koji se bave plodnošću da je povezan s kongenitalnim malformacijama, a oprezu su uzrok izviješća da se lijek koristi kao pomoć u postizanju trudnoće.
Letrozol je odobren samo za upotrebu u postmenopauzalnih žena s rakom dojke. Ali postoje dokazi da ga neki doktori propisuju kao terapiju za neplodnost jer suprimira estrogen i može potaknuti ovulaciju. Proizvodi se pod imenom Femara.
Švicarski proizvođač lijekova Novartis šalje pisma liječnicima koji liječe neplodnost širom svijeta da bi ponovno istaknuli upozorenje da se lijek ne smije davati ženama koje bi mogle biti trudne.
Uputa u USA upozorava da je povezan s malformacijama ali briga je počela kad je istraživač u Kanadi objavio izvještaj o slučajevima kad je lijek davan trudnicama.

Nakon izvještaja, Novartis je pregledao bazu podataka o sigurnosti i našao 13 izvještaja o trudnicama koje su u svijetu primile lijek, usprkos upozoravajućoj uputi.
Od tih 13 najmanje 2 su imale spontani pobačaj a dvije djecu s malformacijama. Nije jasno da li su lijek dobivale za povećanje plodnosti ili zbog drugih razloga.
Health Canada, državna zdravstvena agencija, izdala je upozorenje zajedno s Novartisom, za specijaliste za plodnost, ginekologe i obstetričare.
U svom pismu u Kanadi, Novartis kaže da je "svjestan da se Femara koristi za stimulaciju ovulacije kod neplodnih žena ili onih koje ne mogu zatrudnjeti, kao terapija za povećanje šanse za trudnoću".
Lijek "ne smiju koristiti žene koje bi mogle zatrudnjeti, koje su trudne ili doje, zbog mogućeg rizika za majku i dijete, uključujući rizik od fetalnih malformacija." , rekla je kompanija.
Trudnice koje su uzimale lijek trebaju kontaktirati svog liječnika.
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
1.2.2012 19:21:03   
monini
ja sam o ovom leku citala na nekom hrvatskom forumu..tragala sam za klomifenom (zbog nase drage hanke,ali nista nisam uradila), pa sam tako trazeci naletela,tj citala da se ovaj lek koristi kao zamena za klomifenuser posted image pa sad..cula sam takodje da je tesko da ga neko od dr hoce prepisati, nego se mora kupiti u slobodnoj prodaji..e sad, nisam do detalja upucena, ali sam nacula da je femara dosta u upotrebi (bar tamo u hr)..

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
1.2.2012 19:25:04   
hanka
monini user posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
1.2.2012 19:26:29   
Cecana
Joj ne znam Monini mene je nesto strah da ga koristim.Mada kad se setim tako je bilo i sa Klomifenom,tamo ima isto citava lista kontraindikacija,pa sam u prvom momentu bila odustala,a kasnije probala,ali nisam odreagovala na Klomifen.

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
1.2.2012 20:10:30   
monini
hankauser posted image nadam e da si uspela da iskopas taj klomifen,ja sam se trudila ali nistauser posted image tuzno je sto je u nasoj drzavi sve ovako kako jeste !! hoce natalitet, a po tom pitanju ne rade nista..
cecana ja nemam iskustvo sa klomifenom, nije mi bio potreban, jer smo mi klasicni kandidati za Vto..najbolje da se posavetujes sa tvojim dr, jer stvarno nisam upucena sto se toga tice..kao sto rekoh citala o tome pre neki dan, pa zaista neznam koliko je adekvatan za upotrebu..i sta ste vi planirali dalje? sve najbolje vam zelim..
btw,mislim da ce nam zakljucati ovu temuuser posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
1.2.2012 20:14:20   
hanka
Monini ostavili su me iz dve apoteke na cekanju do ponedeljka,javice mi ako uspeju nesto na crnjaka

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
1.2.2012 21:27:49   
monini
user posted image user posted image user posted image extraaaa!!!!

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
2.2.2012 18:57:52   
Cecana
Zar je moguce da niko nije pio ovaj lek?
Sad se osecam kao pokusni kunic.
Iskustva pleaseee

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
8.2.2012 10:29:46   
larado
Cecana,i ja trazim isti odgovor kao i ti.Ja imam pcos i doktor mi je pomenuo da cemo probati sa Femarom 3ciklusa i dao mi da uradim Antimilerov hormon,inhibin b i kortizol.Juce sam uzela te rezultate i odnela da ih pogleda kaze da su u redu iako mi je AMH duplo veci od gornje granice.I ja ga pitam hocemo li femaru da ukljucimo,on kaze samo dodji 3.dan ciklusa da vidimo sta cemo.Sta mu to znaci?Inace jako malo ima da se nadje o tom leku na netu,najvise na hrvatskim forumima.Sve sam i ja procitala o leku,ali mislim da za par dana koliko se koristi za stimulaciju ne moze nista da nam bude.Juce sam u 6 apoteka pitala imaju li je,u jednoj mora da se poruci i stize za 2dana i kosta preko 3000 din,a u drugoj apoteci mi kazu da nemaju,a kad sam je pitala pa sto mi je doktor rekao da ima ovde,ona apotekarka zbuni i izvadi pozadi iz nekog ormarica kutiju sa tabletama i kao pa koliko cete?Ja joj rekoh da necu da ih kupim samo da pitam koliko su,a ona kaze 11 000 din!!!!Ee ko je tu lud?!

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 9
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
8.2.2012 10:42:16   
zivka
Hello! Ja sam pila Femaru zbog stimulacije ovluacije 2x. Prvi put je rezultat bio extra a drugi put isto kao s klomifenom:istanjen endometrijum...Posče sam imala stimulaciju s Merionalom i efekat super bez nus pojava kao s prethodne dve terapije i opet nista! Ynaci posle dve insemenacije pod idealnim uslovima= NISTA! Dobili potvrdu za VTO o drzavnom trosku- kad ono ja trudna prirodno!!!! Zene opustite se- ZNAM PITATE KAKO? Nadjite nacin!!!!
Imam viska Femare za jedan tretman- nije jeftina- ja sam platila pre dve godine 15600. Hoce neko da mu dam?

(odgovor članu larado)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
1.4.2012 22:22:28   
tina37
Ja evo pijem Femaru od danas tj.3 dc dva puta po jednu.Ne znam jel neko imao neka nezeljena dejstva il sam ja malo umislila cim sam ih procitala.Imam neku blagu vrtoglavicu i ubrzan puls.Hanka javi se,kazi kako si ti reagovala?

_____________________________

Jos nisam imala tu priliku i cas_t da me sreca upozna

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
18.4.2012 23:39:48   
Cecana
tina javi mi molim te kako si odreagovala na lek i da li si isla na inseminaciju?Kako si ga podnosila do kraja.
Sto se tice apoteka,ja sam ga nasla u jedoj apoteci u Novom Sadu,kosta oko 3000 din.Problem je u tome sto su mi trazili recept. Kad sam rekla da nemam recept vec da imam samo plan inseminacije na kome pise da treba da pijem taj lek,rekli su da moram da prilozim kopiju tog papira,kao moraju da imaju pravdanje za prodaju leka.To me malo uplasio,kao da hocu da kupim neku drogu ili neki otrov pa kao potpisujem na svoju odgovornost.
Ja svakog meseca odlazem za sledeci,nikako da se resim da ga pijem.Doktorka mi je rekla da joj se javim kad pocnem da ga pijem da bi dogovorili folikulometriju/

(odgovor članu tina37)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
18.4.2012 23:43:23   
hanka
Cecana ne znam sto se cimas oko femare,ja vala nisam imala nikakve drugacije simptome od onih kad sam pila klomifen.Jeste da mi je endometrijum bio bolji za cela 2 mm

< Poruku je uredio hanka -- 18.4.2012 23:49:53 >

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
18.4.2012 23:54:35   
Cecana
Ma ne znam Hanka,samo nesto umisljam.
Od sledeceg ciklusa idem sigurno.Obecala sam mom muzu,necu da ga zavlacim vise.Da pokusamo i to pa cemo videti.
Pozdrav

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
18.4.2012 23:58:38   
hanka
Nemoj da gubis vreme,jeste citostatik ali ti popijes za 5 dana 5 ili 10 tabletica i to je to.Za ono sto moze da ti donese nije nikakva zrtva
user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
19.4.2012 0:00:25   
hanka

IZVORNA PORUKA: tina37

Ja evo pijem Femaru od danas tj.3 dc dva puta po jednu.Ne znam jel neko imao neka nezeljena dejstva il sam ja malo umislila cim sam ih procitala.Imam neku blagu vrtoglavicu i ubrzan puls.Hanka javi se,kazi kako si ti reagovala?


Uf Tinice izvini ja sam tek sad videla,mada ti sad nije ni bitno ti jos malo pa ces i betu da radis

(odgovor članu tina37)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
19.4.2012 10:59:48   
*Maki*
Ja jedva cekam da nam se Tina javi,navijam za nju user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
19.4.2012 11:44:07   
tina37
Cecana,ne brigaj ja sam fino reagovala na njega,malo mi je bilo prva dva dana cudno al kasnije ok.Hankic,Maki pisacu u VTO

_____________________________

Jos nisam imala tu priliku i cas_t da me sreca upozna

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
19.7.2012 22:29:56   
crvenkapica4
i ja sam koristila femaru,malo se bojim,kakvi su rezultati devojke?

(odgovor članu tina37)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
19.7.2012 23:05:22   
Cecana
Ja ga jos uvek nisam koristila.Prvo sredjujem hormone da ne bi stimulacijom napravila jos veci haos.
Zelim ti svu srecu sa Femarom,da te obraduje jedna user posted image

(odgovor članu crvenkapica4)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
20.7.2012 15:20:37   
crvenkapica4
hvala Cecana,nadam se jednoj user posted image user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
8.8.2012 22:53:59   
zivka

IZVORNA PORUKA: zivka
Imam viska Femare za jedan tretman- nije jeftina- ja sam platila pre dve godine 15600. Hoce neko da mu dam? POKLANJAM!


(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
17.9.2012 19:52:03   
Zell
Koja je razlika izmedju Femare i Klomifena? user posted image

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
19.9.2012 8:45:01   
Kalimero83
Zell evo da ti odgovorim u cemu je razlika.
Klomifen je lek koji u svom sastavu ima samo klomifen citrat koji se koristi iskljucivo za stimulaciju. Kontinuirana upotreba klomifena nesme biti duza od 3meseca,jer moze dovesti do trajnog istanjivanja endometrijuma,i nepreporucuje se zenama sa smanjenim jajnim rezervama.
Femara je lek koji je na bazi letrozola,a on je od proizvodjaca odobren za upotrebu samo kod zena u postmenopauzi,koje imaju rak dojke. Letrozol kao i mnogi drugi citostatici mogu dovesti do raznih malformacija ploda,tako da nebi smeo da se koristi ako se planira trudnoca ili sto je ovde slucaj kao lek za stimulaciju.
Za sada na nasem trzistu lekova postoje i stimulansi kao sto su Merional i Menopur,koji ako se daju u pravoj dozi(zavisi od hormonskog statusa zene) mogu biti dobitna kombinacija. Jedino je problem sto nasi doktori vecinom rade sablonski,pa je za svaku zenu ista terapija,retki su oni koji hoce da se pozabave pacijentom i resavanjem samo jednog problema. Inace radim kao radiolog,pa sam se nagledala i naslusala svega i svacega,a i sama sam u prici oko potpomognute stimulacije,jer posle 3godine ispitivanja dijagnoza je idiopatski sterilitet.

(odgovor članu Zell)
Direktna veza do poruke: 24
   RE: Femara lek za stimulaciju ovulacije
19.9.2012 9:04:43   
Maslacak15
Merional i Menopur su rekombinovani FSH, kojim se direktno stimulisu jajnici, znaci neuporedivo jaci preparati nego klomifen koji posredno zavarava mozak da je estrogen nizak i stimulise produkciju endogenog FSH. I skuplji sto je sigurno razlog zasto nasi lekari oklevaju da ih koriste. I sansa za hiperstimulaciju je mnogo vecaa sa Menopurom nego sa klomifenom i mora vise da se pazi. Ali slazem se da je rekombinanti FSH mocnije sredstvo za indukciju folikulogeneze i da nema losih efekata na endometrijum. Na zapadu se IUI rade sa FSH uvek a ne sa klomifenom.

Sto se femare tice, ne znam ni sama sa da mislim. Tacno je sto je kalimero napisala da je u pitanju lek koji se koristi u lecenju raka dojke ali nije nikakav citostatik nego inhibitor aromataaze, illi ti blokira produkciju estrogena. Koristi se ipak dugi niz godina za indukciju ovulacije tzv "off label"- znaci lekari ga upotrebljavaju iako proizvodjac nije naveo tu namenu. I postoji odredjeni niz uspeha sa Femarom. E sad, treba biti oprezan i dobro odmeriti za i protiv da li probati Femaru ili ne.

U svakom sllucaju klomifen je najbezazleniji od svega navedenog. Sto ne opravdava da se cesto koristi napamet i unedogled. Klomifen je namenjen anovulatornim zenama i za to je sjajan lek. Nema nikakvog dokaza da pomaze kod idiopatskog steriliteta tj kod zena koje same ovuliraju.

(odgovor članu Kalimero83)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Retke bolesti deca češće nasleđuju od oca
Greške u očevoj DNK mogu biti uzročnici retkih bolesti kod dece, jer se upravo od očeva nasleđuje četiri puta više novih...
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here