|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
19.7.2020 12:15:28   
sekabeco
Hvala Flekice. Da, cula sqm da i nije bas neki pricljiv. A ja sam inace takva da volim sve da znam 😬Vjerovatno mu je to islo na nerve pa je na kraju bio u fazonu idi mi s ociju molim te. Predala sam sve papire i sad cekam odg. Usput radim i ostale nalaze. 

(odgovor članu Flekica2020)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
19.7.2020 12:34:30   
Flekica2020
Samo hrabro, želim ti puno sreće u samom postupku. Ukoliko budeš imala bilo kakvih nedoumica ili pitanja stoji ti na raspolaganju. Kada smo suprug i ja ušli u postupaka znali smo kompletnu proceduru, ali ne i šta da očekujem od svoga tijela u svakoj fazi VTO. Srećom, stupila sam u kontak sa poznanicom koja je prošla proceduru VTO i sve mi objasnila. Zato sam se i prijavila na ovaj forum. Mislim da trebamo biti podrška jedna drugoj. Uspješnost VTO ne zavisi samo od doktora, pogotovo ako je u pitanju prva VTO. Samo razumne glave i sve će biti super. 

(odgovor članu sekabeco)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
19.7.2020 12:41:57   
sekabeco
Flekice ja sam prosle godine ostala trudna normalnim putem. U oktobru je bio spontani u 9+1. Nisu me slali da radim neke pretrage, samo su rekli vjerovatno je hronozomski poremecaj. Otada se ne da zatrudniti i ja sam predlozila da idemo na VTO ali iskljucivo sto smo mi daleko. Moj partner je u Svici a ja ovdje. Medjutim moj AMH je pokazao rezultat 0,22 😔 FSH 11,45 sto je vec alarm da nesto preduzmemo a pri tom na UZ samo 3 folikula. Iskreno se nadam taj AMH nije drasticno pao od avgusta prosle godine kad sam i ostala trudna. Imam IR to su mi sad utvrdili ne bas veliku 49 a normala je do 24. Dao mi je dr glukofaz, promijenila sam ishranu i nadam se da ce to biti ok. Kakvi su tvoji nalazi bili? 


(odgovor članu Flekica2020)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
19.7.2020 13:07:00   
Flekica2020
I ja imam IR, prema zadnjem nalazu koji je od decembra prošle godine insulin mi je u 120 minuti bio 74,6. Endokrinolog mi je na osnovu njega promjenila i povećala terapiju. Trebala sam raditi kontrolu u aprilu, ali zbog cijele situacije sa koronom nisam. Naručena sam sljedeće sedmice kod nje, pa ćemo vidjeti šta dalje. Svakako da je kod IR bitna ishrana i fizička aktivnost. Do samog postupka dnevno sam prelazila 9 km i svremena na vrijeme raditi vježbe. Sto se tiče drugih nalaza AMH mi je bio 1,7, a FSH 6,4. 

(odgovor članu sekabeco)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
6.9.2020 18:04:44   
EnaEna
Posto sam i ja u iscekivanju vto u medico s-u, da se prijavim na forum. Brze ce vrijeme proci. Nama je odobreno, samo sad trebamo da vidim kad cu dobiti, pa prema tome poceti sa pripremama. Stim da sam ja sa svim nalazima isla u NS kod dr Bjelice, i on mi je propisao jos neke suplemente vitamine i dheas hormon. 

I rekao da se moze desiti da sa tim svim ostanem i prirodno trudna.  Jer sve je u granicama,ali nikako se ne moze odrzati trudnoca. Imala sam i spontani i nekoliko biohemijskih trudnoca.I kod mene je IR prisutna. On mi je cak rekao da tsh od 2.6 nije problem.
Neko je spomenuo dr Madzar ona je meni divna. Ja idem kod nje. 


(odgovor članu Flekica2020)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
8.9.2020 14:42:29   
Anoniman
Pozdrav, mene zanima koliko traje citav postupak, da li se treba uzeti bolovanje? I posto ne zivim blizu BL koliko dolazaka u kliniku otprilike treba za jedan postupak? Srecno svima

(odgovor članu EnaEna)
  Direktna veza do poruke: 206
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
11.9.2020 18:33:21   
sekabeco
Ja sam isla 2. dan menstruacije i rekao mi je od sutra krecemo sa menopurom. Sve je trajalo 15 dana. Tu racunam i vracanje embriona. Otisla na 3 folikulometrije, aspiraciju i transfer. Sad cekamo betu i molimo se Bogu 🥰

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
12.9.2020 16:57:05   
EnaEna
Srecno.😊Ja sad cekam da beta skroz padne i da dobijem ciklus pa da i ja krenem u postupak.

(odgovor članu sekabeco)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
11.11.2020 15:13:19   
EnaEna
Moja beta napokon pala ispod 1.

Tako da jos 2-3 dana do ciklusa i ulazim u postupak. 

(odgovor članu EnaEna)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
13.11.2020 12:01:30   
Truntica
Pozdrav, nova sam na forumu, ali ne i u pokusaju da se ostvarim u ulozi majke. Suprug i ja vec nekoliko godina pokusavamo, ali nikada do trudnoce nije doslo. Uradili smo brojne pretrage i dosli do dijagnoze- blaga endometrioza po peritoneumu, nema je na jajnicima.Sada smo u postupku, tacnije cekamo transfer, zbog rizika od hiperstimulacije. Interesuje me da li je neka od vas imala problem sa endometriozom i da li je uspjela osvariti trudnoci i iznijeti do kraja. Hvala.


(odgovor članu EnaEna)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
30.11.2020 11:16:13   
EnaEna
Meni je njihov anesteziolog vrh

Covjek te opusti i zasmije....iskreno nisam imala osjecaj da ce me uspavati za aspiraciju. Mozda neko ne voli takav pristup. Al dok mi je gledao nalaze,zezao se. Skrene paznju, nasmije te. Cisto zelim da iznesem svoje iskustvo sa aspiracije u MedicoS-u.Nije bilo bolno, poprilicno kratko je trajalo. Nekih 10-15min sam bila u anesteziji. I jos neka 2 sata lezala kod njih. Svi su bili divni.Isto i na ET.Sad sam trenutno u cekanju vadjenje bete. Pa non stop visim po forumu,da brze prodje vrijeme 😊

(odgovor članu Truntica)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
22.12.2020 20:43:40   
Acilim 87
Imamo slicnu situaciju sa hormonima, razlika je sto ja nisam nikada bila trudna... Da li si zadovoljna u Medico S?

(odgovor članu sekabeco)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
22.12.2020 22:28:53   
EnaEna

Pa generalno jesam, svi su ljubazni, susretljivi. Mogla bih sad iz afekta da kazem sve negativno jer mi nije uspjela vto.Ali ne vidim svrhu. Mada mislim da bi kao klinika koja se prvenstveno bavi sa potpomognutom oplodnjom trebali imati jos nekih pregleda i pretraga. Ja sam kod njih,konkretno kod dr Madzar i sto se tice BL ne bih mjenjala,jer manje vise to je to. Bila sam i kod dr Ecim ali uz duzno postovanje, ne bih vise isla. Bukvalno jedva me pregledala i na sve rekla da ona tu ne vidi problem da se jednostavno desava....a ja skoro 3 godine svaki 2-3 mjeseca imam biohemijsku trudnocu gjde beta ne pada. Kad sam imala spontani tad su bili i otkucaji srca.Tako da ja sad planiram opet stitnu da provjerim sve hormone i antitijela. U kontaktu smo i sa klinikom u Mariboru pa mozda na proljece tamo pokusamo ako oni budu imali neki prijedlog konkretniji kad sagledaju sve nalaze. I mislim da  na sledecu vto ne bih isla ,a da odradim histeroskopiju. 
IZVORNA PORUKA: Acilim 87

Imamo slicnu situaciju sa hormonima, razlika je sto ja nisam nikada bila trudna... Da li si zadovoljna u Medico S?



(odgovor članu Acilim 87)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
22.12.2020 22:39:37   
Acilim 87
Jako mi je zao! Ni meni nije uspjela vto u medico s. Ne znam da li neko ima iskustva sa dr Svjetlanom Vujovic... Ja sam krenula kod nje, da obavim sve analize. Jako se plasim spontanih, neuspjeha, praznih folikula (bas to mi se desilo).... Ona me razumije i svidjela mi se. Problem je cijena + ne znam zasto insistira da se nalazi rade u konzilijumu... Ali dobro, sve za to malo bice koje postane cijeli svijet i sva muka se zaboravi u jednom trenu. Moj ti je savjet da odes kod hematologa u Medico S. Zena je odlicna i vrhinski strucnjak za trombofilije, ako do sada nisi to radila. Ako mogu da pomognem, tu sam... nemam previse iskustva sa vto, uglavnom strah cak i kad pomislim na proceduru... 


(odgovor članu EnaEna)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
26.12.2020 15:02:11   
EnaEna

Ja kako sam se vratila na posao,upala u rutinu pa ne stignem na forum. A i sad smo rekli da ne gledamo kalendar, ne razmisljamo previse o tome bar do proljeca a ako do tad se nesto desi bice super. Tako da se sad trudimo za svoj ceif. Malo smo se opustili jer stvarno u zadnje smo se bas time opteretili, citali,zvali, ganjali konsultacije...Ne znam za tu dr Vujovic.A sto se tice hemofilija radila sam. Imam neku mutaciju ali to nije za terapije. Mada mi je ipak ukljucila,preventivno. Najvise zbog mojih godina i prethodnih iskustava (spontani i vise biohemijskih)Idem kod dr Drljace, zena je super. Pogotovo sto se i ona ostvarila kao roditelj u 40tim. Pa te bas ohrabri. 
Jesi ti mozda pila neke preparate za poboljsanje jajnih celija, ili cirkulaciju? Ja imam hrpu tih sto pijem. Neke zbavljam iz Srbije neke iz Austrije. Ako te zanima mogu ti napisati.
IZVORNA PORUKA: Acilim 87

Jako mi je zao! Ni meni nije uspjela vto u medico s. Ne znam da li neko ima iskustva sa dr Svjetlanom Vujovic... Ja sam krenula kod nje, da obavim sve analize. Jako se plasim spontanih, neuspjeha, praznih folikula (bas to mi se desilo).... Ona me razumije i svidjela mi se. Problem je cijena + ne znam zasto insistira da se nalazi rade u konzilijumu... Ali dobro, sve za to malo bice koje postane cijeli svijet i sva muka se zaboravi u jednom trenu. Moj ti je savjet da odes kod hematologa u Medico S. Zena je odlicna i vrhinski strucnjak za trombofilije, ako do sada nisi to radila. Ako mogu da pomognem, tu sam... nemam previse iskustva sa vto, uglavnom strah cak i kad pomislim na proceduru... 





(odgovor članu Acilim 87)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
26.12.2020 21:06:13   
Acilim 87
EnaEna , sta koristis od suplemenata? Ja sam koristila Q 10 od 600 mg, ali sad ne mogu da ga nabavim+ proxeed women, omega 3+ vitamni D , jer je bio u manjku... Malo sam prekinula sa svim tim, dosadilo mi je to “kljukanje”... 😂😂😂

(odgovor članu EnaEna)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
27.12.2020 0:08:53   
EnaEna

Q10 uzimam al ne znam napamet dozu...znam da pijem 2 i samo od jednog proizvodjaca uzimam.Infolic (combi ujutro a plus navece)Dhea- popravlja kvalitet jajnih celija.Aspirin 100Isto vitamin DI profertil (u njemu ima omega )Kontam jesam li sta preskocila 😂Ja imam alarm na telefonu,ko bi sve popamtio.Prije sam pila miocistin,pa proxeed w.,selen .... Joj moram sutra pogledati na starom nalazu.Mozda mi se cini al od te terapije proxeed +selen+ vit D i jos nesto bio mi se popravio antimiler.
IZVORNA PORUKA: Acilim 87

EnaEna , sta koristis od suplemenata? Ja sam koristila Q 10 od 600 mg, ali sad ne mogu da ga nabavim+ proxeed women, omega 3+ vitamni D , jer je bio u manjku... Malo sam prekinula sa svim tim, dosadilo mi je to “kljukanje”... 😂😂😂



(odgovor članu Acilim 87)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
18.2.2021 20:20:08   
loknica90
Pozdrav dame,da li ima neko da krece sa procesom u MedicoS ovih dana? Ja sam nova u svemu tome, u ponedeljak sam narucena na pregled pa bi svaki savjet dobro dosao. ☺️☺️☺️


(odgovor članu EnaEna)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
18.2.2021 21:25:10   
Acilim 87
Naoruzaj se strpljenjem i pozitivnim mislima. Dobices informacije i spisak potrebnih analiza, a mozda ti urade i UZ. Srecno! 

(odgovor članu loknica90)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
23.4.2021 8:01:52   
Feda
Ja sam imala u aprilu vantjelesnu oplodnju u medico s i zavrsila se biohemijskom trudnocom. Sad se spremamo za novi postupak. Od nalaza sam radila sve osim sto me je dr tek sad uputila kod endokrinologa.

(odgovor članu loknica90)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
24.4.2021 11:39:54   
EnaEna


IZVORNA PORUKA: Feda

Ja sam imala u aprilu vantjelesnu oplodnju u medico s i zavrsila se biohemijskom trudnocom. Sad se spremamo za novi postupak. Od nalaza sam radila sve osim sto me je dr tek sad uputila kod endokrinologa.



Cudno mi je da su usli u postupak bez neke detaljnije hormonalne slike. Ja sam poslije prvog spontanoga sve nalaze vadila, hormone,trombofilije,inzulinsku rezistenciju, torch, kariotip... Za neke su cak govorili nema potrebe za tim,ali smo mi to na svoju ruku vadili ( da bi poslije rekli izvadite i to) manje vise sve bilo u granicama sem sto mi je pored hasimota otvrivena i inzulinska rezistencija.Ali i to sam regulisala stim da mi je tsh od 2,9 u januaru sad pao ispod granice,manji od 0.005. Sad trenutno cekam nalaz od histeroskopije, pa da vidim hocu li sled mjesec u novi postupak.
Meni je za tsh pomogla bezgulenska ishrana, doduse sad je pao i ispod donje granice...ali sam sad smanjila dozu eutiroxa i prestala sam se nervirati. Malo vise galamim 😂😂😂 bude mi lakse nego kad presutim.

(odgovor članu Feda)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
24.4.2021 19:07:54   
Feda
Meni je tsh u januaru bio2,68. Insulin posle dorucka 35, a prije dorucka u granicama normale. Dr je rekla da izbjegavam slatkise i ugljene hidrate i da set_am sat vremena dnevno. Kad sam je pitala trebam li uraditi detaljnije analize rekla je vidjecemo kako ce proci prvi postupak. I sad treba da idem kod endokrinologa. 


(odgovor članu EnaEna)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
24.5.2021 23:55:49   
NaZadatku

Ja sam jednom otišla kod Ivanovića i nikada više. Jako neprofesionalan i što bi jedan odista pravi doktor rekao "neozbiljan" je. Možda neko drugi ima sreće sa njim, no sa dr Madžar sam imala mnogo ljepši i profesionalniji odnos i iskustvo.

(odgovor članu sekabeco)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
17.6.2021 15:13:43   
Malenica0802
Pozdrav žene borilice!Ja sam nova na forumu i bila sam kod doktora Ivanovića prije nekih mjesec i po dana.Ćutljiv jeste ali za dva puta koliko sam ga vidjela bio je ok.Ja sam prikupila sve nalaze, dobila rješenje i rekli su mi da se javim kada dobijem menstruaciju.Ono što mene zanima je da li ja odmah tada ulazim u postupak i počinje stimulacija ili se čeka još neki mjesec, nalaz ili nešto treće?


(odgovor članu loknica90)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: VTO - Klinika Medico S, Banja Luka
17.6.2021 15:32:18   
loknica90
Ako bude sve OK(hormonski status i UZ koji rade 2-3 dan ciklusa), odmah se krece sa stimulacijom. Mene vec dva puta vracaju, prvi put zbog povisenog LH, pre neki dan zbog ciste na jajniku 😥Sad cekamo novi ciklus,pa sta bude.U svakom slucaju zelim ti srecu, samo pozitivne misli i bice sve OK 😁

(odgovor članu Malenica0802)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Da li smo zaista prestare za trudnoću nako...
Ne želite bebu posle 35.? U redu, ali nemoj reći da si stara! Postoji bezbroj razloga za rađanje dece posle trideset pet...
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



Anketa

dilema
okanobg

Koje ime vam je najlepse?

Uros (25%)

Vuk (29%)

Dimitrije (23%)

Danilo (22%)


Ukupan broj glasova: 116

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here