|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
27.7.2018 10:01:18   
cekam
Drage moje, forum mi je jedino mesto gde mogu da se informisem i nekako se ne osecam sama u svemu ovome...
MM je dijagnostikovana AZO, nijednog spermija u ejakulatu.
Nakon dobijenog spermograma i soka, otisli smo zajedno na kontrolni pregleed kod urologa (radili smo u privatnoj klinici),
nakon sto je urolog pogledao rezultate, rekao nam je odmah da se nicemu ne nadamo da nemamo nikakve sanse. Da eventualno odemo na biopsiju, ali da negajimo neke nade, tada smo uradili i UZ testisa... Receno mu je sledece da su testisi umanjeni za njegove godine i konstituciju,sto moze da bude i genetski poremecaj ali navodi isto da je maljavost normalna, nema disfunkciju, niti smanjenu zelju za osnosima. Na izvestaju pise i sledece oba testisa su u adekvatnom polozaju, nema znakova za upalni proces.Oba ingvitalna kanala su zatvorena (da li neko zna sta to znaci) Testisi ocuvane EHO strukture. vise puta nas je pitao da li je imao zauske ili neke povrede, sem operacije slepog creva nista... Bili smo u velikom soku pa mnogo jos nismo ni pitali, sem da li je genetika, dr nam je rekao verovatno ali nije siguran, zato stose neuklapaj neke stvari, testosteron je 5,6. Za sad imamo samo te informacije, MM je jako tesko psihicki, jer je jedva cekao da postane tata, zelim da malo sve slegne, doro informisemo i krenemo u borbu.
Molim Vas mi pisite, aklo ste imali slicnu istu dijagnozu, savet, sta god, samo da se sto boljeupoznam sa vasim iskustvima i da znam sta vam je pomoglo.
HVALA
p.s. pozitivno posle UZ je stoje struktura testisa ocuvana, zato nam je i dao 2% sanse za biopsiju, to je bilo pozitivno.

(odgovor članu djevica)
Direktna veza do poruke: 301
   RE: Azoospermija
27.7.2018 10:15:59   
dunja RR
Cekam, prvo dobrodosla!
Ja sam pre mesec dana radila VTO na klinici Ivanovic.
Devojka koja je lezala sa mnom u sobi mi je rekla da je kod njenog muza bila ista situacija. I urolog, cini ni se dr. Bojanic, ako se dobro secam bili su kod njega na KCS ali on privatno radi i na klinici Ivanovic, im je rekao da su njenom muzu tokom operacije slepog creva preseceni semenovodi. Radili su biopsiju i dobili veliki broj spermatozoida, pa su oplodili njene jajne celije i zamrzli nekoliko embriona za nekoliko pokušaja vantelesne. Ne znam da li je zatrudnela iz prvog puta, nismo se posle srele.
Raspitaj se za tog doktora i drzim fige!

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.7.2018 10:17:48 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu cekam)
Direktna veza do poruke: 302
   RE: Azoospermija
27.7.2018 11:03:04   
cekam
Hvala ti na odgovoru, vrlo korisna informacija, nisam ni znala da moze imati ikakve veze operacija slepog creva.
Dosta hvale dr Bojanica, koliko sam mogla da procitam po forumu.
Da li Vam je uspela VTO?
Svu srecu Vam zelim.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 303
   RE: Azoospermija
27.7.2018 12:52:58   
dunja RR
Jeste, cekamo drugo dete, prvo smo isto kod Ivanovica dobili na VTO.
Javljaj nam sta se desava, zelim svu sreću!

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.7.2018 19:34:11 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu cekam)
Direktna veza do poruke: 304
   RE: Azoospermija
31.7.2018 23:42:16   
babygroot
Ovim putem zelim da podelim nase iskustvo kako bih barem malo pomogla I olaksala svim parovima koji se bore sa azoospermijom. Nasa prica pocinje pre malo manje od godinu dana, kada je MM postavljena dijagnoza azoospermije. Uzrok nespusteni testis koji su otkriveni I operisani kasno u detinjstvu. Rezultati hormona sledeci: FSH - 67( dr je rekla da skoro nije videla pacijenta sa tako visokom vrednoscu FSH), LH -23, testisi umanjeni, testosteron I prolaktin u granicama normale, kariotip I mikrodelicija Y hromozoma uredni. Odmah na pocetku dr nam je rekla da ne gajimo prevelike nade I da bi najbolje bilo da pocnemo da razmisljamo o alternativi donora, medjutim mi nismo zeleli da odustanemo sve dok ne isprobamo sve mogucnosti koje imamo. Prvi pokusaj – terapija Pregnylom(koji smo jedva nasli nakon 2 meseca portage), 5 meseci injekcija, 2x nedeljno, na veliko iznenadjenje FSH se spustio u granice ali je terapija takodje oborila testosteron koji je pre bio normalan, medjutim rezultat spermograma opet jedna velika nula. Tada nam je receno da nam jos preostaje da pokusamo sa micro TESE operacijom I jos jednom nam je naglaseno da se ne nadamo pozitivnom ishodu. Posle gomile istrazivanja, procitanih komentara I kontaktiranih klinika izbor pada na dr Emre-a(nadam se da je dozvoljeno pisati ime lekara) koji trenutno radi samo u Istanbulu. Dogovorili smo datum I dan pre operacije se sastali sa doktorom u njegovoj ordinaciji za kojeg imamo samo reci hvale, profesionalac, veoma temeljan I prijatan, odgovorio nam je detaljno na sva postavljena pitanja jer smo dosli preplaseni I sa vrlo malo nade, a on je vec pri prvom susretu uspeo da nas umiri recima da slucajevi poput naseg imaju velike sanse za uspeh I tako je I bilo. Sutradan je bila operacija, pronasli su materijala za 3 pokusaja VTO i to samo iz jednog testisa, drugi nisu ni dirali. Sada odmaramo od stresa koji smo preziveli za ovih godinu dana pa nastavljamo dalju borbu na putu za roditeljstvo. Zelela bih samo da svim parovima koji prezivljavaju ovu agoniju I iscekivanje kroz koju smo I sami prosli, porucim, da ne odustaju dok ne iscrpe sve alternative. Da, bice tesko, bice jako streseno, bice puno proplakanih I neprospavanih noci ali je najbitnije da jedno drugome budete podrska na ovom dugom I neizvesnom putu. Jos jedan savet, u teskim slucajevima azoospermije poput naseg, nikakva hormonska terapija nece pomoci, micro TESE je jedino resenje I zato prekratite sebi muke. Za bilo kakva dodatna pitanja, tu sam I puno srece zelim svim parovima koji vode borbu sa ovom dijagnozom

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 305
   RE: Azoospermija
1.8.2018 17:51:00   
cekam
Hvala ti sto si podelila svoje iskustvo,
mi se sad spremamo da radimo genetiku i nadam seda cu se javiti sa rezultatima koji su negativni na obe mogucnosti pa da moyemo da nastavimo borbu dalje dok nedodjemo do nase male bebe.
Ako ti nije tesko ispisi mi u PP (ne znam koliko sve moze javno da se iznosi) o tvom iskustvu u Istambulu, sigurno nije lako kada nisi u svojoj drzavi i koliko Vas je sve to kostalo..
Drago mi je da ste nasli materijala, to su jako lepe vesti.
Da li sa pronadjenim materijalom imate prava da se prijavite na drzavni budzet ili nas azo neprihvataju?

Veliki pozdrav

(odgovor članu babygroot)
Direktna veza do poruke: 306
   RE: Azoospermija
1.8.2018 18:15:54   
Dragce86
Cekam, mislim da ce vam biopsija reci sve. Imam pozitivno misljenje posto je testosteron uredan. Nadam se da ce se sve otkriti i da cete moci da dobijete vasu bebicu :) Srecno!

(odgovor članu cekam)
Direktna veza do poruke: 307
   RE: Azoospermija
2.8.2018 19:21:53   
babygroot
Finansijski deo cu ti poslati u pp jer nisam sigurna da li sme javno, a ostalo ovde da bi i drugima mogle da koriste informacije. Mi smo iskreno celokupnim tretmanom u Istanbulu prezadovoljni. Sa doktorom smo komunicirali preko mejla, rekao je da je moguc i poziv alli nije bilo potrebe za tim dogovorili smo sve ovako. Jedino sto je nekada odgovarao isti dan, nekada smo cekali po par dana na odgovor ali to je manje bitno u celoj prici. Dan pre operacije smo bili kod njega u ordinaciji na kontroli, prihvatio je sve rezultate koje smo doneli iz Srbije. Mi smo sve vec i imali(FSH, LH, testosteron, prolaktin, kariotip) i insistirao je da se uradi mikrodelicija Y hromozoma pre nego sto dodjemo, jer koliko sam razumela to im je veliki pokazatelj da li ce nesto biti pronadjeno. Doktor je vrlo temeljan, detaljno nas je sve ispitao, stalno nas je pitao da li mi imamo za njega neko pitanje, prijatan je, smiren sto vrlo znaci u ovakvim situacijama. Bolnica sa kojom saradjuje i gde je sve odradjeno je Istanbul Florence Nightingale Hospital. Utisak vezan za bolnicu je isti kao i za doktora, prva stvar je da je tako sredjena i opremljena da nismo imali osecaj da se nalazimo u bolnici, sve je organizovano, svi su srdacni, jedini problem je ne samo za bolnicu nego generalno za ceo Istanbul sto skoro niko ne govori Engleski, cak ni osnovne stvari. Doktor govori ali ostalo osoblje slabo, medjutim dodelili su nam zenu koja je Albanskog porekla i koja zna jezik da bude prevodilac i jako puno nam je pomogla, posebno meni jer je bila sve vreme uz mene i skretala mi misli dok je operacija trajala. Stigli smo rano ujutru u bolnicu da bi odradili analize krvi zbog anestezije, onda su nas smestili u apartman u kom smo bili sami, doktor je dosao pre operacije da vidi da li imamo jos nekih pitanja. Sama operacija je trajala okvirno 1,5h vremena, doktor je cim su saznali pozitivne rezultate izasao da ih saopsti i meni. Kada se mm probudio iz anestezije vratili su ga u sobu i predvece su nas pustili da idemo. On je celu operaciju podneo poprilicno dobro, imao je mali rez i vrlo malo ga je bolelo, uspeli smo malo i da prosetamo posto je operacija bila u cetvrtak, a mi smo se tek u ponedeljak vratili jer je doktor insistirao da ostanemo par dana zbog kontrole. Ne znam da li sam nesto zaboravila ali mislim da sam bila i vise nego detaljna user posted image user posted image

(odgovor članu Dragce86)
Direktna veza do poruke: 308
   RE: Azoospermija
11.8.2018 11:22:08   
Lora2
Cekam,ako ti nije tesko molim te posalji meni u pp kontakt doktora na koji bismo mogli da mu se obratimo kao i finansiske podatke.
MM prima vec godinu dana hormonsku terapiju sad je na poslednjoj i nakon nje treba proci jos nekih mesec dana pa onda radi TESE ponovo jer jw prva bila neuspesna...

(odgovor članu babygroot)
Direktna veza do poruke: 309
   RE: Azoospermija
16.8.2018 10:24:56   
cekam
Draga Lora,
mi smo isliudom zdravlja jedro na NBG.
Ustvari sve je pocelo tako sto oko godinu dana smo radili na bebi ali se nista nije desavala...
Ja idemredovno kod mog ginekologa radim UZ papu pregled i ostalo ali nikad nisam imala probleme.
Tako da je MM otisao da se testira, jer smo mislili da ce moyda nalaz da pokaze da su usporeni ili tako nesto, jer je MM vozac i poslednje 2godine zbog posla fizicka aktivnost je na minimumu, pa se i ugojio i onda smo mislili da mozda nacin zivota utice...
Medjutim azospermija je dijagnoza, nije nadjen niti jedan spermatozoid.
TAda smo pitali za biopsiju jedino sto su nam tada rekli ona je 60.000rsd.
Od kaada sam se javila, nista trenutno vise nismo uradili, pokusali smomalo da se smirimo i da stvari slegnu...
Kao sto sam rekla uskoro cemo uraditi genetiku, koliko samse raspitala svaki test je po10.000 delicija y hromoyoma i kariotip.
Ne znam da li moze da se radi drzavno...
babygroot- volela bih da nam napises kod kog doktora ste ovde bili da znamo...

Citala sam razna iskustva ljudi...
Ali cim doktori vide azo da je upitanju,nema podrske, nema nicega...
Bitno je da nas ne zavlace glupostima, ali imam osecaj kao da niko nece da se bavi nama.
Stvarno bas malo znam o tome, samo razmisljam o tome da MM pise u nalazu da su kanali zapuseni.
A niko nema da mi objasni da li mozes da se rodis tako ili ako su kanali zapuseni da je moralo doci do tog stanja zbog necega...
Meni su forumi i tudja iskustva jedini izvor informaciaj i sve sam saznala odavde..
Nikad se nisam susrela sa azospermijom ali vidim koliko parova muci istu muku, a kod nas se bas malo ljudi bave istom..

(odgovor članu Lora2)
Direktna veza do poruke: 310
   RE: Azoospermija
17.10.2018 17:12:36   
Joko
Ако Вам није проблем, да ли можете и мени послати тај део око финансирања?Исти случај је и код нас, држава нам не може помоћи, још увек. 

(odgovor članu babygroot)
Direktna veza do poruke: 311
   RE: Azoospermija
2.11.2018 21:58:44   
Cicacica
Draga može li i meni finansijski deo? Nova sam ovde pa se ne snalazim.Mi smo onaj tezi slučaj sa visokim FSH i niskim Inhibinom B.Tak krećemo u borbu ali bih da ne gubimo vreme i odmah bi da imam informacije. Koliko vidim lekovi nikom nisu mnogo pomogli.Hvala puno

(odgovor članu babygroot)
Direktna veza do poruke: 312
   RE: Azoospermija
4.11.2018 9:47:52   
babygroot
Poslala sam info u PP user posted image

(odgovor članu Cicacica)
Direktna veza do poruke: 313
   RE: Azoospermija
5.11.2018 18:55:40   
Mistea
Caos... Ja sam ovde nova pa bih da pitam nesto na ovu temu. Zanima me sta mislite o mapiranju, radi ga neka klinika u San Francisku? Jedna od clanica foruma je spomnula da je isla sa suprugom u SF pa je molim ako je aktivna da mi se javi...

(odgovor članu Nema predaje)
Direktna veza do poruke: 314
   RE: Azoospermija
12.11.2018 21:53:10   
vesnam
Drage moje, nemojte gubiti vreme sa terapijama i bacati novac koji će vam biti preko potreban za borbu u koju ulazite. Mm je sa dijagnozom azzospermie već 10 godina, sve smo probali i nije bilo uspeha, jednostavno je sve ok, hormone dovedemo u ravnotežu, genetika ok itd i nema ništa, ni jedan. Moja preporuka, od srca vam je doktor Emre i micro tesa. Prošli smo tri punkcije, biopsiju i na kraju micro tesu i na žalost kod nas pomoći nema. Ali poznajem par koji je išao istim putem kao mi i na kraju na micro tesi nađu spermatozoide i dobiju prelepu devojčicu. Cena nije strašna, ništa preterano, osoblje u bolnici predivno, ja sam dobila i pomoć psihologa jer sam bila sama i izgledala kao da ću umreti dok čekam. Doktor je predivan, stvarno se oko mm trudio, ali kod nas iz nekog razloga pooći nema. Rekao je da možda za par godina opet probamo sa micro tesom, ali za sad je tu kraj. Ne zna razlog, ne zna uzrok tog stanja, kaže da je neistražena oblast i to je to. Ako nekom mogu da pomognem sa nekim savetom ili informacijom, slobodno pišite.

(odgovor članu Mistea)
Direktna veza do poruke: 315
   RE: Azoospermija
12.11.2018 22:49:25   
Cicacica
Mi sada imamo više informacija, tačnije rečeno nam je da je jedina šansa Micro Tese. Dr Bojanić nam je preporučio Prag, da li je neko tamo radio ovu metodu? Hvala

(odgovor članu vesnam)
Direktna veza do poruke: 316
   RE: Azoospermija
13.11.2018 0:47:26   
Joko
Moj suprugu je dijagnoza azospermija, koristio je razne terapije i nista nema u ejakulatu, preporucili su nam da uradimo biopsiju i uradili smo, otvorili su desni testis i nassli spermatozoide i zaledili, sad se spremamo finansijski i idemo o svom trosku, mene je zanimalo finansijski deo, jer ne mozemo preko RFZO jer nema u ejakulatu, a ne mozemo ni preko Opstine ne ispunjavamo uslov.

(odgovor članu Cicacica)
Direktna veza do poruke: 317
   RE: Azoospermija
17.12.2018 11:55:29   
azooo
Zdravo izvinite prvo za pravopisnih greskama iz Mk sam . Moj suprug ima azoosperimju bormo se vec 4 godine i sada samo narucili sremhope dali ima neko iskustvo sa ovim lekovima i ako neka zna bilo sta oko azoospremije slobodne neka mi pise u poruci u mk kazu da nema leka i to je samo odgovor na doktora samo da te razocaraju i zdravstvo je postalo fabrika za novac a nz nam kako niz sta sve prolazimo MOLIM VAS ZA POMOS

< Poruku je uredio azooo -- 17.12.2018 12:02:40 >

(odgovor članu lalab)
Direktna veza do poruke: 318
   RE: Azoospermija
17.12.2018 19:00:29   
azooo
Na kojoj klinici se nalazi dok. Mi smo iz mk pa me zanima

(odgovor članu vesnam)
Direktna veza do poruke: 319
   RE: Azoospermija
18.1.2019 17:26:20   
Burko
Pozdrav,Mi se isto razmišljamo da uradimo mikro tesu na klinici u Sarajevu,ako možete da nam pomognete i kažete kako ste preneli materijal iz Sarajeva u Srbiju? Mi smo im poslali mejl i ovo su odgovorili:
ukoliko možete obezbjediti specifične uslove prenosa zamrznutog biološkog materijala i dobiti neophodne zakonske dozvole, možemo realizovati Vaš zahtjev Unapred se zahvaljujem na odgovoru!Može odgovor i na pp

(odgovor članu Mrvica Rodic)
Direktna veza do poruke: 320
   RE: Azoospermija
18.1.2019 17:36:44   
Burko


IZVORNA PORUKA: Mrvica Rodic

Kao sto sam obecala, zelim da vam ispricam nasu pricu i nadam se da ce ona pomoci i dati vam nadu, kao sto ste vi meni dale nadu u periodu dok smo se borili sa istim problem. Inace, nikad ranije nisam bila aktivna, ali sam obecala sebi ako uspemo da cu ispricati nasu pricu. U svakom slucaju, u avgustu 2012 smo saznali da MM ima azzo/olygospermia gravis. Pocinje da pije orotfertil plus, nakon mesec dana kada smo se vratili sa odmora radi ponovo spermogram i nalaze 0,02, ali broj pokretnih je redak. To je bila velika nada za nas. Medjutim kratko je trajala, jer nakon toga vise nisu nadjeni sermici ni u jednoj analizi do marta 2013 godine kada su mene ubedili da treba da krenemo u proces VTO, a da ce suprug da ide na biopsiju testisa. Kao sto sam vam u mom prvom postu vec rekla, na biopsiji nije nista nadjeno, a mojih 9 jajnih celija je zaledjeno ( 1750 eura). Zaledjivanje se vrsi, tamo gde ides na VTO. Sve privatne klinike to rade. Nakon toga MM ponovo krece kod Vinke, i jos jednom radi sve analize koje pokazuju da je sve u redu od hormona, UZ testisa, delecija Y hromozoma. Ona mu daje novaldexin da pije, ali posto ni to ne pomaze, ona predlaze TESU ili MICRO TESU kao jedino resenje. Na netu pronalazim nekoliko doktora vezano za MICRO TESU, ali dr. Emre je bio na kraju moj izbor jer nam je predlozio kliniku u Sarajevu gde on dolazi jednom u dva meseca da operise tj. tamo radi micro tesu. U oktobru 2013 je bila zakazana operacija. Mi dolazimo dan ranije po nalogu dr Emrea koji od nas trazi da MM pre opracije uradi jos jednom spermogram na njihovoj klinici. Tamo pronalaze oko 100 zivih spematozoida. Prozvali su nas dobitnicima meseca, posto se to jos nikada nije dogodilo. Dobijenu seprmu odmah zamrzavamo.Taj osecaj vam ne mogu opisati, ali se iskreno nadam da ce te ga i vi doziveti. Naravno, operacija je otkazana. Mi dolazimo nedelju dana nakon toga ponovo, i kod MM ponovo pronalaze spermice, ali ovoga puta 1,000. S obzirom, da imamo zaledjene jajne celije u Beogradu, MM ponovo daje spermu u Beogradu ali tamo ne nalaze nista. Tada nam tek nista nije bilo jasno. U Sarajevu kazu da koriste istu tehnologiju i da ne rade nista specijalno kako bi dobili pozitivni rezultat za razliku od kolega u Beogradu. Sada imamo probelm, posto imamo smrnute jajne celije u Beogradu, a spermu u Sarajevu. Kako je sperma manje oset_ljiva, odlucujemo se da prebacimo spermu za Beograd i pokusamo VTO ovde. To je bio novembar 2013. godine. Nazalost, nije bila uspesna, ali mi ne odustajemo posto imamo jos jednu pajetu sa spermom. To je bilo nase blago od neprocenljive vrednosti. Nakon toga, suprug tokom 2014 vise puta ponovo radi spermogram ali rezultat je i dalje isti – nema spermatozoida ili je nadjeno par mrtvih. Mi se odlucujemo na novi pokusaj, ali ovog puta razmisljamo o drugoj klinici posto cu ja svakako prolaziti kroz ceo proces ponovo kako bi sto vise jajnih celija oplodili ovom jednom pajetom koja nam je ostala. Klinika u Sarajevu se zatvorila, klinika u Pragu ne moze primiti smrznutu spermu posto je procedura prenosa bioloskom materijala u EU komplikovana, tako da ponovo idemo na istu kliniku u Beogradu. U medjuvremenu, MM i ja sve vreme razmisljamo sta je prouzrokovalo pojavu spermica u oktobru 2013 godine. Nikakvih promena nije bilo osim sto je krenuo na intezivne svakodnevne treninge i par puta smo otisli na refleksologiju ( masaza stopala) za koju sam citala da je dobra. Vodjeni time, suprug krece ponovo na treninge dva meseca pre planiranog pocetka VTO u novembru 2014. Ja sam prosla ceo hormonski proces i imala sam 12 jajnih celija. Na dan punkcije, MM daje uzorak sperme u slucaju da nesto nadju, da ne moramo da odmrzavamo ono nase blago ( jednu jedinu preostalu pajetu). Ja se budim iz anestezije posle punkcije, i doktorka mi kaze da je nasla zive, i to „trcece“ spermice. Na kraju smo dobili 3 blastociste, i pozitivnu betu... Koliko god situacija na pocetku izgledala bezizlazna, nemojte odustati. Da se MM pitao, mi bi vec odavno izabrali donara. Ja nisam bila protiv te opcije, ali tek posto iscrpimo sve druge mogucnosti. Nemojte se plasiti da probate sve u sta verujete da ce pomoci vama u ovoj borbi, nemojte gubiti nadu, budite uporni...Ja sam cak i znajuci da je sa mnom sve OK po analizama, isla kod Majre i pila mumiju jer sam verovala i sad verujem da je pomoglo. Isla sam i kod astrologa kad sam radila prvu VTO (novembar 2013), i ona mi je rekla da ne zeli da me razocara ali da po natalnoj karti cu tek za godinu dana ostati trudna ili se poroditi. I bila je u pravu. Ne trebaju svi da veruju u iste stvari, ali ono u sta verujete i sto mislite da ce pomoci uradite.


Pozdrav,Mi se isto razmišljamo da uradimo mikro tesu na klinici u Sarajevu,ako možete da nam pomognete i kažete kako ste preneli materijal iz Sarajeva u Srbiju? Mi smo im poslali mejl i ovo su odgovorili: ukoliko možete obezbjediti specifične uslove prenosa zamrznutog biološkog materijala i dobiti neophodne zakonske dozvole, možemo realizovati Vaš zahtjev Unapred se zahvaljujem na odgovoru!Može odgovor i na pp

(odgovor članu Mrvica Rodic)
Direktna veza do poruke: 321
   RE: Azoospermija
24.1.2019 10:33:37   
lino lada
Ja sam nova na forumu, a moja priča je sljedeća prije 6 godina saznali smo da muž ima azoo. Pokušavali smo da dobijemo bebu, zatim je suprug otišao urologu, problem nespuštenih testisa i hitna operacija to jeste odtsranjivanje lijevog testisa koji se počeo sušiti, doktor se bojao da nije tumor, nije bio. On nam je dao 2 opcije dnor ili usvajanje. Ja se nisam složila ni sa jednom opcijom. Posjetili smo Behcheci prije 2 godine, urolog nam je dao neke 3 opcije, sjećam se da je jedna bila mikro tese nakon terapije. nalaz spermiograma:FSH 39, LH 16, Prolaktin 526, Testesteron 11,3, genetika uredna taj nalaz je obavio nakon posjete Becheci-ju. I tako 2 godine nismo ništa radili po tom pitanju, osim što je suprug pio biljne preparate. Danas sam nas naručila u New Life na konzultacije, pregled i spermiogram, da vidimo što će nam oni reći. Znam da su šanse zaista male, posebno jer on ima samo jedan testis, ali ja vjerujem da će ishod biti pozitivan.

(odgovor članu Burko)
Direktna veza do poruke: 322
   RE: Azoospermija
5.2.2019 11:21:58   
kiddy
Cao svima,

Od skoro smo saznali da mm ima azoo pa me zanima da li je neko upucen u finansijski deo micro -tese u Istanbulu? Izgleda da dr Emre ne radi vise u Sarajevu, jer sam zvala da pitam ko radi te operacije i kazu da je ordinirajuci lekar neki domaci .

(odgovor članu cekam)
Direktna veza do poruke: 323
   RE: Azoospermija
17.5.2019 19:28:03   
kiddy
Evo mene ponovo. Javljam se iz Istanbula gde je mm imao micro tese operaciju. Nazalost, nista nije nadjeno, ali da podelim utiske za one koji planiraju da dodju. Dr Emre je stvarno jako fin.Sve je onako kako je babygroot opisala u svojim postovima samo bih dodala da obavezno kontaktirate bolnicu za prevoz sa aerodroma do hotela i posle na preglede jer je to besplatno i zgodnije nego taksijem. Kad idete negde van bolnice obavezno nek vam zovu taksi iz hotela mi smo imali jedno manje,neprijatno iskustvo. Sve ostalo je bas onako kako je na forumu opisano pa se ne bih ponavljala. Ako imate neka pitanja tu sam.Mi smo kao plan b se resili za donorsku vto. Da li ima neko iskustvo sa tim? Klinike u inostranstvu koje to ozbiljno rade?

(odgovor članu kiddy)
Direktna veza do poruke: 324
   RE: Azoospermija
1.8.2019 19:05:36   
Ko rg


IZVORNA PORUKA: kiddy

Evo mene ponovo. Javljam se iz Istanbula gde je mm imao micro tese operaciju. Nazalost, nista nije nadjeno, ali da podelim utiske za one koji planiraju da dodju. Dr Emre je stvarno jako fin.Sve je onako kako je babygroot opisala u svojim postovima samo bih dodala da obavezno kontaktirate bolnicu za prevoz sa aerodroma do hotela i posle na preglede jer je to besplatno i zgodnije nego taksijem. Kad idete negde van bolnice obavezno nek vam zovu taksi iz hotela mi smo imali jedno manje,neprijatno iskustvo. Sve ostalo je bas onako kako je na forumu opisano pa se ne bih ponavljala. Ako imate neka pitanja tu sam.Mi smo kao plan b se resili za donorsku vto. Da li ima neko iskustvo sa tim? Klinike u inostranstvu koje to ozbiljno rade?



Cao. Reci mi , kako mogu dobiti mail tog doktora? U problemu sam sa azoo i ostala mi je ta jedina opcija sa Istanbulom. Svi rezultati su dobri ali bukvalno svi, hormoni, genetika...a na biopsiji u Leskovcu, nista. Izvinjavam se sto ovako upadam jer stvarno vise nemam izlaza. 

(odgovor članu kiddy)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here