|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
1.8.2019 20:04:59   
Aniratak
Cao svima, mm isto ima azoo. Mi smo sad bili u Mariboru gde nam je dr. Reljic rekao da uradimo MT. Devojka na forumu je rekla da su oni isli u SF pa me zanima ako ona moze da mi se javi da mi kaze koliko ih je to finanisjki izasli jer bi i mi isli tamo kad vec moramo da dajemo za celu proceduru par hiljda evra. Mm je jako nizak testosteron i inhibin b ostali hormoni su mu ok, doktor u Mariboru koji je inace sjajan za razliku od doktora u Srbiji je rekao da ga bas cudi sto mm ima nizak testosteron s obzirom da je sve ostalo u redu. Kod nasih doktora vise ne idemo.

(odgovor članu Nema predaje)
Direktna veza do poruke: 326
   RE: Azoospermija
22.9.2019 0:46:48   
Nema predaje
Caos ja dugo nisam otvarala forum, da li ti sad nesto znaci moj odgovor?

(odgovor članu verujucuda)
Direktna veza do poruke: 327
   RE: Azoospermija
22.9.2019 1:02:03   
Nema predaje
Nisam dugo ulazila na sajt pa nisam citala ne znam da li ti sad znaci moj odgovor vezan za kliniku u SF

(odgovor članu Mistea)
Direktna veza do poruke: 328
   RE: Azoospermija
23.9.2019 13:52:42   
Aniratak
Cao, znaci i dalje naravno. Ako mozes da mi ispises bila bih ti zahvalna, bas nam to znaci.

(odgovor članu Nema predaje)
Direktna veza do poruke: 329
   RE: Azoospermija
23.9.2019 17:38:42   
Nema predaje
Mogu samo da ti kazem da je doktor fenomenalan, svi su jako prijatni, ljubazni...sta te zanima finansijski deo ili....evo mi smo bas sad u SF po drugi put, transfer odradjen u subotu😊

(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 330
   RE: Azoospermija
26.9.2019 15:12:33   
Aniratak
Pa da zanima me javise finansijski deo da vidim dal mi mozemo to da isfinansiramo.

(odgovor članu Nema predaje)
Direktna veza do poruke: 331
   RE: Azoospermija
26.9.2019 17:12:05   
Nema predaje
prvi put kad smo isli da radimo to mapiranje to je oko 6000$, operacija micro tese je oko 12 000$, a vantelesna oko 15 000$nazalost ovde je to mnogo sve skuplje nego kod nas 

(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 332
   RE: Azoospermija
10.12.2019 10:10:01   
azooo
ZDRAVO JA SAM IZ MK IMA LI NEKO KOJ JE SUPRUG IMAOO VISOK FSH A DA JE IMAO ZIVE SPRMATOZOIDE, GDE MOZEMO U SRBIJU DA IDEMO NA PREGLED ZASTO U MK SAMO KAZU NEMA LEKA TO JE NE POMAZU VITAMINI NI NISTA HVALA VAM UNAPRED

(odgovor članu Nema predaje)
Direktna veza do poruke: 333
   RE: Azoospermija
10.12.2019 19:53:01   
Hortenzija
Drage devojke, konacno sam skupila snage da se i ja javim. U azoo problemu smo od davne 2010 godine. Razlog: nepoznat; hormoni: svi u referentnim vrednostima; kariotip i mikrodelecija: sve ok. Tada nas nisu zanimala deca i resili smo da sve ostavimo po strani dok ne pozelimo prosirenje porodice. 2018. godine su nam se kockice slozile u glavi i krecemo u ozbiljnu borbu. Suprug vadi krv i radi hormone: FSH povisen, LH i test u referentnim vrednostima. Urolog nam daje terapiju pregnilom (jednom nedeljno 5000 ij, tri meseca). Posto je ipak hormonska terapija u pitanju odlazimo i po drugo misljenje kod endokrinologa, ona nam isto predlaze pregnil (malo veca doza i duzi vremenski period). Nakon 3 meseca nam uvodi i merional zajedno sa pregnilom i nakon 3 meseca rezultata i dalje nema: spermogram 0; FSH 21; LH 11, test u referentnim vrednostima. Sama lekarka nam je rekla da ne gubimo vise vreme i da nadjemo nekog ko radi mTESE. Uzi izbor je pao na 4 ustanove (lekara):
1. Klinika u SF- FNA tehnika, telefonske konsultacije ali ne sa dr nego sa sestrom...ja sa 1001 pitanjem i ona sa sablonskim pitanjima i isto tako sablonskim odgovorima
2. Cornell NY-kontakt sa dr mailom, savrsena komunikacija, uzimam kontakt i od njgovog ginekologa da se raspitam i za taj deo price
3. Klinika u Solunu- bili na konsultacijama, savrseno opremljeni, razgovor sa ginekologom i embriologom
4. Klinika u Istanbulu-konsultacije sa urologom i ginekologom
Nakon svih informacija odlucujemo se za Istanbul, jedino smo kod njih imali “sve na jednom mestu”
Objasnjenje:
1. Smatrali smo da metoda koja se primenjuje nije toliko bitna “za prvi put”-FNA smo ostavili kao obaveznu opciju ako na operaciji nista ne pronadju (mislim i da je clanica koja je bila u SF otisla posle neuspele mTESE-neka mi ne zameri ako sam pogresila user posted image )
2. Sve savrseno-osim cene koja je previsoka
3. Super klinika za probleme zenskog steriliteta, savrseno opremljena i fenomenalno znanje imaju, jedina mana preko koje nismo mogli da predjemo sto nije dosao urolog na konsultacije! Komentar je bio da ce ga videti dan pre operacije...sta je po meni neprihvatljivo, valjda prvo treba da pregleda dokumentaciju i pregleda pacijenta pa odluci da li hoce da operise?!? Ja sam bila kod ginekologa i ponavljam da su za zenski sterilitet fenomenalni.
4. Urolog je pregledao sve papire, uz pregled testisa, dao svoje misljenje i komentare/ocekivanja.....surova istina bez uvijanja u sareni papir, propracena podacima iz literature. Ginekoloski pregled, plan terapije ukoliko dodjemo kod njih, mail za sve informacije

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu azooo)
Direktna veza do poruke: 334
   RE: Azoospermija
10.12.2019 20:19:24   
Hortenzija
Drugog dana ciklusa krecem sa stimulacijom i pracenjem folikula (kod nas sam taj deo radila), 10 dc odlazimo u Istanbul, pregled ginekologa, nastavak terapije jos 2 dana, isti dan zakazuju mTESE i ako pronadju nesto ja idem na aspiraciju. Naravno, situacija se malo zakomplikuje i suprugu pomeraju operaciju za dva dana...a meni rade aspiraciju posto to ne mogu da odloze. JC zamrzavaju posto tek greba da se uradi operacija, uz napomenu da ako suprugu nista ne pronadju moraju da ih uniste.
Dva dana kasnije urolog/hirurg i embriolog pronalaze dovoljno spermatozoida u jednom testisu user posted image (drugi nisu ni dirali), odledjuju moje jc, oplodnja uspeva kod 14. Ostavljaju ih 5 dana da se razviju do stadijuma blastociste. “Visak” spermatozoida je zaledjen ako zatreba za posle....ako ovo ne uspe...
Od 14 oplodjenih jc do stadijuma blastociste se razvilo 5, a cetiri su stigle do stadijuma morule. Svih 9 embriona je zaledjeno i cekaju da se vratimo na FET.
Zelela bih da, ukoliko je to iako moguce, pruzim svima barem malo nade da se i ova odvratna dijagnoza sa kojom se svi ovde susrecemo moze zavrsiti na lep nacin. Nasa borba ne prestaje sada...sada pocinje drugi deo...ne laksi ali barem malo rastereceniji.
Meni su iskreno bas znacila pozitivna iskustva clanica...posebno kada krenem da crnjacim i kukam da kupimo psa i odustanemo od svega da se ne bi razocarali!
Slobodno pitajte ako vas nesto zanim user posted image user posted image

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 335
   RE: Azoospermija
10.12.2019 20:22:44   
Hortenzija
Deo prethodnog posta mi se slucajno izbrisao, vazno je da napomenm da se u Turskoj ne zamrzavaju jc ukoliko se na pronadje nista na operaciji, donacija ne postoji kao opcija.

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 336
   RE: Azoospermija
13.12.2019 8:38:18   
Aniratak
Cao svima, eto i ja da prenesem lepe vesti malo u ovoj borbi . Mm i ja smo sad u Istanbulu, radio je micro tese i nasli su mu spermatozoide u desnom testisu, levi nisu ni otvarali. Cak nam je doktor rekao da imamo manje sansi jer su mu testisi mali, smanjen je volumen. Nasa sreca je neverovatna tako da svim clanicama koje imaju isti problem predlazem da se odmah zapute u Istanbul kod dr Emrea i da uopste ne posecuju nase lekare. Mi smo imali jako lose iskustvo sa njima, soktori kod nas imaju manje informacija, nisu voljni da lepo objasne situaciju i ceo proces, sto je po meni jako neprofesionalno. 

(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 337
   RE: Azoospermija
13.12.2019 8:41:09   
Aniratak
I naravno zaboravih da kazem ako bilo kome trebaju informacije o celom procesu ovde nek mi slobodno pise.😀

(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 338
   RE: Azoospermija
13.12.2019 14:55:30   
Hortenzija
user posted image
Bas mi je drago da je i vama uspelo. Emre je car od coveka, nas je stvarno odusevio svojim pristupom. Koji su vam dalji planovi, jeste paralelno radili i IVF?

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 339
   RE: Azoospermija
13.12.2019 16:06:01   
Aniratak
Da da, danas sam vec primila prvu inekciju hormona, pa bolje odmah da uradimo nego da cekamo. Sad se prioremam za aspiraciju jajnih celija, kako je tebi to proslo jel bilo bolno, aspiracija i embriotransfer?😀

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 340
   RE: Azoospermija
13.12.2019 17:42:22   
Hortenzija
Nista ne boli, meni je anesteziolog kasnio 15ak min pa sam smorila Sulju (tako ga mm i ja zovemo 😊) sa gomilom pitanja..da mi pokaze iglu za aspiraciju, pa je priprema sve dok sam gledala 😂. Posle budjenja se oblacis i ides kuci, mirujes taj dan, a od sutra lagane set_nje. Malo su me zigali jajnici narednih dana...cak me i sada povremeno secne, ali bukvalno traje par sekundi i prodje.

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 341
   RE: Azoospermija
13.12.2019 17:44:36   
Aniratak
Znaci uspavali su te? A embriotransfer? Kako je to proslo. Izvini sto te sad ispitujem, to nije ni tema al malo sam se uplasila pre svega toga.

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 342
   RE: Azoospermija
13.12.2019 17:44:54   
Hortenzija
A embriotransfer je pomeren za sledeci ciklus. Kako stvari trenutno stoje dolazimo na FET krajem meseca. Kada je tebi aspiracija? I jel primas hormone u Srbiji ili ostajes u Istanbulu celu proceduru?

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 343
   RE: Azoospermija
13.12.2019 17:46:38   
Aniratak
Mi ovde ostajemo sve vreme, do kraja procedure. Tako nam je bilo lakse.

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 344
   RE: Azoospermija
13.12.2019 17:48:27   
Hortenzija


IZVORNA PORUKA: Aniratak

Mi ovde ostajemo sve vreme, do kraja procedure. Tako nam je bilo lakse.



Super, mozda se sretnemo onda kada mi dodjemo 😊

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 345
   RE: Azoospermija
13.12.2019 18:41:38   
Aniratak
To bi bilo super. Moj mail je djukick48@gmail.com pa se javi kad dodjete.

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 346
   RE: Azoospermija
14.12.2019 8:24:56   
Hortenzija
Aniratak, poslala sam ti mail i pp. Za pp ne znam da li je stigla, zeza nesto i ne salje...

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 347
   RE: Azoospermija
27.12.2019 12:44:47   
azooo
Zdravo da vas pitam dali prethodno ste radile neke intervencie u srbiju ili ne direktno u turskoj 


(odgovor članu Aniratak)
Direktna veza do poruke: 348
   RE: Azoospermija
27.12.2019 19:21:20   
Aniratak
Cao, mi nismo radili nikakve intervencije u Srbiji, cim smo culi za MT odmah smo se angazovali za Tursku. Predlagali su nam punkciju i biopsiju ali mi nismo bili za te opcije. Smatram da je MT za slucaj azoospermije najbolje i najbrze resenje, odmah znas na cemu si i sta dalje.

(odgovor članu azooo)
Direktna veza do poruke: 349
   RE: Azoospermija
28.12.2019 6:11:58   
Hortenzija

Ne, jedino je suprug bio na hormonskoj terapiji..koja nije uspela. Nemoj da dozvolis bilo kakve punkcije i biopsije...to unistava testise, a obicno nista ne pronadju.
IZVORNA PORUKA: azooo

Zdravo da vas pitam dali prethodno ste radile neke intervencie u srbiju ili ne direktno u turskoj 






_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu azooo)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Pitali smo doktor-ginekologa: Ovulatornost...
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here