|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
16.1.2021 17:28:38   
bebec
@Hope18 Srećan put i želim vam svu srećuJa sam upravo pričala sa doktorom preko whatsup ali sam se sve zbunila i pola stvari nisam pitala. Uglavnom rekao je da se dogovorimo sa suprugom i kada želimo možemo da idemo. I pitao je da li bismo hteli sve odjednom ili odvojeno. Iskreno mislim da je bolje prvo MicroTese pa onda da idemo sa zamrznuti, ali moracu da se posavetuje jos jednom sa njim oko toga. Pomenuo je da treba PCR test i plus da treba da se uradi pre same operacije. Rekao je da ćemo trebati da budemo tamo između 5-7 dana.Sta vi lično mislite da je bolje, sta ste mozda saznale? Da li je bolje raditi odmah sve ili ici na zamrzavanje?Ja jos uvek nisam nista odradila, mislim na analize i uopšte bilo kakvu pripremu, iskreno razmišljam da sve sto se i odradi mora da bude sa "novim rezultatima",ali bih svakako mogla neke kontrole da odradim. Ja sam toliko uzbuđena da ne mogu da verujem da pričam o svemu ovome, a iskreno do juce nisam ni znala nista o tome. Srećno nam svima u ovoj velikoj borbi.


(odgovor članu Hope 18)
Direktna veza do poruke: 501
   RE: Azoospermija
17.1.2021 12:29:52   
Bicesuper
Imas opciju da radis paralelnu stimulaciju gde si u gubtku ako kod supruga ne nadju nista, dzaba si se stimulisala. U tom slucaju dosta vise vremena se boravi tamo ako ces tamo da primas terapiju / tako cemo i hope i ja jer je jeftinije (cena ti je 2500 za vto sa sve lekovima, ako se stimulises u Srbiji kupjes ovde lekove ili tamo kad odes na pregled plus placas ovde dr da te kontrolise tokom stimulacije a tamo se cena koliko sam shvatila ne umanjuje svakako je 2500 i ponovo da smo tamo svakako da nas oni gledaju i kontrolisu. U okviru te opcije mozes kao sto sam rekla stimulaciju u Srbiji pa tamo ides na aspiraciju (uzimanje jajnih celija - to je negde 0-12 dana ciklusa i tad muzu rade operaciju.

Druga opcija je da prvo idete na operaciju da se vidi da li ima nesto pa ako nadju se zamrzne i onda se dogovarate kada da se stiumulises (u srbiji ili tamo) i onda idete na aspiarciju i VtO.

Moj zakljucak je bio da je bolja paralelna stimulacija jer je veca uspesnost ao se svez spermatoziod spoji s jajnom celijom, a to dobijas samo u slucaju paralelne stimulacije.
A veca uspesnost je kad se oplodjena jajna celija tj embrion zaledi i uradi se zaledjeni transfer, dakle kada sve uspe, ne vracaju odmah u zenu nego se drugi put dolaz na to.
Ja svakako planiram, ako sve bude kako treba, i ako bude dosta oplodjenih da uradim transef odmah, a ako uspe uspe, ako ne vraticu se na zaledjeni... tako je radila miracleb.

(odgovor članu bebec)
Direktna veza do poruke: 502
   RE: Azoospermija
22.1.2021 16:55:52   
Bicesuper
Draga Hope18,Piši nam prve utiske... nadam se da je sve kako treba.Uz vas smo

(odgovor članu Hope 18)
Direktna veza do poruke: 503
   RE: Azoospermija
25.1.2021 9:05:50   
Bicesuper
Sve sam te pitala, mozda sam i ovo ali sam zaboravila, ne zameri user posted image
Kakvi su tvom mm bili hormoni?
Moj ima ok, medjutim pije sad terapiju i FSH je skocio a znam da on ne sme da bude visok.
DR kaze da je to ok, ali ja se i dalje brinem...

(odgovor članu miracleB)
Direktna veza do poruke: 504
   RE: Azoospermija
26.1.2021 17:10:53   
bebec
@hope18 javljaju nam sta se desava. Pretpostavljam da si ti na stimulaciji i da čekate MicroTese.

Ja sam se sinoć čula sa doktorom,jer sam htela da proverim sa njim sta je bolje, da li ići paralelno(jer to mi je najvažnije odlučiti sada) i on je pomenuo da je jedan par sada na paralelnom i simulacija i aspiracija i microtesa.Generalno meni je rekao da nije bas kako se piše po internetu, da je ok raditi sa zamrznutim spermatozoidima. Cak nam je to preporučio posto dolazimo iz inostranstvu.@Bicesuper kada vi idete?Inace dok sam pričala sa doktorom, on valjda ispred sebe imao nase rezultate, tako da je pomenuo da vidi da je mm FSH 27 ,pa sam ga ja ispravila i kažem niste dobro videli poslednji rezultat je 34, a on kaze nema to veze, postoji problem u proizvodnji nevažno da li je 27 ili 34.Mi ćemo se dogovoriti sa suprugom i ići sto pre,najverovatnije prvo samo MicroTese.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 505
   RE: Azoospermija
27.1.2021 8:25:01   
Bicesuper
E mi bismo trebalo u februaru.
Vise nista ne znam zbog stanja sa koronom...
Sve je tamo sad zatvoreno, ja sam mislila da nije bas toliko strogo- treba biti tamo 3 nedelje zatvoren.
I ja mislim da je ok raditi i sa zamrnutim, time se stedis ti stimulacije ako se nista ne nadje.
Mi idemo paralelno i zbog vremena i novca...
Moj muz je imao normalan FSH a sad mu je presao referentnu, to je ono sto se meni nme svidja.
Da je to svejedno ne bi mnogi muskarci pre mtese imali dugu hormonsku terapiju, da se to dovede u normalu.
Bas me cudi sto nema @Hope18...

(odgovor članu bebec)
Direktna veza do poruke: 506
   RE: Azoospermija
27.1.2021 16:19:07   
Hortenzija
Evo mene da se javim. Bicesuper me je podset_ila na drugom forumu da imam ovde nalog, mozak kasa 😂.Mi smo bili u novembru 2019 na mTESE kod de Emrea, operacija uspela. Embriotranfer bio krajem decembra (neplanirano je operacija bila pomerena pa nismo mogli u istom ciklusu da vratimo embrione-isli smo paralelno stimulacija i operacija). Beta pozitivna pocetkom januara 2020. Beba se rodila u septembru 2020. Slobodno pitajte sta vas zanima. Ps. Na drugom forumu sam detelina 😊

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 507
   RE: Azoospermija
27.1.2021 21:14:29   
bebec
@Bicesuper pa iskreno ne znam koliko je ozbiljno tamo sa korenom, hajde kad se javi @Hope18 nadam se da xe da nam prenese. PCR za sada treba do  marta i treba test pre operacije, ali ne znam kakvo je generalni stanje. Doktor nam je rekao da za MicroTese nam treba 5-7 dana tamo.

@Hortenzija hvala na podeljenom iskustvu :)

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 508
   RE: Azoospermija
28.1.2021 10:30:13   
Bicesuper
Pa evo mi dobili temperaturu. Sad cemo da odemo da se testiramo.
Ja sam shvatila pre neki dan koliki je tamo lockdown...
nije da idemo tamo u provod ali ostajemo 4 nedelje, i ne bih bas da sedim non stop zakljucana.
a ponovo ne bih ni da gubim vreme ovom ludilu nema kraja

(odgovor članu bebec)
Direktna veza do poruke: 509
   RE: Azoospermija
28.1.2021 16:59:55   
Hope 18
Cao svima. Izvinite sto se nijesam prije javila. Nijesam imala puno detalja sto se tiče samog procesa (s obzirom da mi je kasnilo 5 dana, a nikad u životu prije toliko) možete da zamislite moju brigu i stanje na ivici ludila :)) To je pokazatelj pod kakvim smo stresom i u kakvom stanju. Nego da ne dužim puno, dakle počela sam sa stimulacijom i sjutra sam na kontrolu opet da vidimo kakvo je stanje. Dakle od ponedeljka sam na stimulaciju. Sve je ok, u početku sam imala samo glavobolje ali je dr rekao da može da bude od terapije, tako da mi je dao paracetamol i od njega mi je ok, tako da su prestale. Nijesmo još zakazali micro tese, vjerovatno čekamo još nekolika dana stimulacije pa tek onda.

Što se tiče stanja korone u Istanbulu, restorani su skroz zatvoreni samo može "za ponijeti" da se uzme. Maske su svugde obavezne, u otvorenom i zatvorenom prostoru. Vikendima je totalni lock down ali za turiste to ne važi tj. nas samo uzmete potvrdu iz hotela. Ali svakako radnje butici soping centri ne rade vikendom ali se barem može prošetati. Pcr je obavezan to znate vjerovatno. Prošle nedelje smo na pr. bili u tržnom centru i jeli unutra a prije par dana su donijeli odluku da ne smije uopšte u zatvorenom prostoru tako da smo morali kao i svi izaći napolje. Ako vas još nešto interesuje pitajteee :) 

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 510
   RE: Azoospermija
28.1.2021 17:18:43   
Bicesuper
Cao Hope18.
Stres cini cuda...
Kako ti se cini dr Emre, kako dr Sulejman?
Mi smo dobili temperaturupa sad cekamo da vidimo da li je kovid.
Sigurno ce muzu biti operacija negde kad tebi bude aspiracija - da bi spermatozoidi bili svezi.
Jesu mu mozda radili spermogram , ono na pola sata?
Jeste vi u hotelu? Mi bismo stan, pa ne znam gde bi se uzimala ta potvrda za turiste?
Ja sam ba ssmorena zbog toga sto ne radi nista, bas mi je to uzas... ocekivala sam da bar o 20 h ima necega...

(odgovor članu Hope 18)
Direktna veza do poruke: 511
   RE: Azoospermija
28.1.2021 18:02:24   
Hortenzija
Pogledajte sajt sansa za roditeljstvo, izasli su kriterijumi za vto za 2021. godinu. Po ovome sto pise izgleda da su promenili kriterijume, ali morate sa njima proveriti...ranije je biila oligospermija.  Za muskarce sada stoji:
  1. da u ejakulatu muškarac ima živih ili morfološki ispravnih spermatozoida



_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 512
   RE: Azoospermija
28.1.2021 19:47:46   
Hope 18

Ovako, idem redom sa odgovorima :) Pa obojica su super, jako prijatni i fini nekako simpatični i ulivaju mi poverenje, ne znam takav mi je utisak, nekako su mi baš sjeli :) Što se tiče kovida, pa ne znam da li da ti kažem da se nadam da nije jer možda je i bolje ako jeste. Iz razloga što smo suprug i ja dobili kovid prije puta (to sam vam i pominjala) i užasno smo se nerviralo zbog situacije (sve ovdje znamo koliko se planira put i sve u vezi istog),ali kada smo stigli ovdje u grad sa 16 miliona stanovnika bukvalno džunglu samo što se prevoza tiče a i svega ostaloga sad nam je milo što smo je preležali da oko toga ne mislimo. Sad svako malo pomenemo "da nijesmo koronu preležali ovdje bismo je 100% dobili" :) Tako da nije strašno ne brini :) Da, istog dana kada meni bude aspiracija ujutru će njemu da bude micro tese. Radili su mu spermograma, u bolnici Jinemed ali obično kao i uvijek i pokazalo je azoospermija. To na pola sata nijesu pominjali. Ne znam u kojim slučajevima to rade baš. Da, mi smo u hotelu, ee vrlo važno za lokacijuMi smo prvo bili u jedan hotel koji je bio jako blizu ordinacije ali uzbrdo (to je @miracle pominjala) tako da smo sada promijenili hotel koji nam je na minut od ordinacije i nekako nam je lakše zbog svega iako ne idemo tako često kod doktora nekako smo mirniji. Dobro nam se pogodilo jer prvih dana uopšte nijesmo išli kod doktora i tada smo više šetali pa nam je prvi hotel i odgovarao zbog toga. Pretpostavljam da i vlasnik stana može izdati ti potvrdu mada je nama do sada niko nije tražio. Pa navikne se čovjek, radnim danima je sve normalno, jedino što se ne može sjesti u restorane. Vikendom je malo pusto ali nije toliko strašno verujte. Muzeji turistička mjesta rade većinom normalno, prevoz funkcioniše normalno, ima puno ruskih turista uglavnom može se :)) 
IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Cao Hope18.
Stres cini cuda...
Kako ti se cini dr Emre, kako dr Sulejman?
Mi smo dobili temperaturupa sad cekamo da vidimo da li je kovid.
Sigurno ce muzu biti operacija negde kad tebi bude aspiracija - da bi spermatozoidi bili svezi.
Jesu mu mozda radili spermogram , ono na pola sata?
Jeste vi u hotelu? Mi bismo stan, pa ne znam gde bi se uzimala ta potvrda za turiste?
Ja sam ba ssmorena zbog toga sto ne radi nista, bas mi je to uzas... ocekivala sam da bar o 20 h ima necega...



(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 513
   RE: Azoospermija
28.1.2021 20:59:36   
Bicesuper
Ja mislim da je to pisalo i pre...
Kazu iz udruzenja da su neki ljudi prolazili sa takvim nalazom ali imali su i dokaz da imaju zamrznute (ne znam gde ih zamrznes kad u drzavnim ustanovama ne moze ni posle biopsije da se zaledi).
Ako imas nalaz da ima neki spermatozid (mi ga imamo a i ti si ga imala) to ne znaci da ce ga u momentu oplodnje naci...
sIkreno to mi nikako nije jasno... JA sam pislaa udruzenju, oni su vrlo ljubazni i azurni, da prosto ne poverujes, pa predlazem i drugima da im se slobodno obrate.
Ali da bi moglo da se oplodi mora da u tom trenutku postoji sprematzoid...
Ja sam cak zelela da uradimo negde gde bi mogli da nam zamrznu ako slucajno nadju za svaki slucaj

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 514
   RE: Azoospermija
28.1.2021 21:03:57   
Bicesuper
Jasno mi je ovo za kovid... to sam i ja pomislila ali ajde videcemo...
pa to na pola sata je pricala miracleb, to je kao neki novi metod, njenom suprugu su tako nasli...
kao da rade na pola sata, mada to mozda ako na prvom nadju, pa ponove jer su na drugom bolji i kvalitetniji...
Super da su fini lekari, moram da vidim to za smestaj i uzbrdo...
Mi cemo ili februar ili cemo mozda pomeriti za mart.
ali nema popustanja mera u Turskoj, slusala sam i njihove ministre, dosta su im ove mere dobre u smislu korone i nece ih menjati...

(odgovor članu Hope 18)
Direktna veza do poruke: 515
   RE: Azoospermija
28.1.2021 22:02:25   
azooo

Zdravo zene JA SAM IZ MAKEDONIJE I NZ DOBRO DA PISHEM MISLIM DA BI ME RAUMELI  moj supruug imam azoosprwmiju kod nas samo kazu nema lek i toliko ni te gledaju ni nisto nikakve ispitivanja nismo radile osven hormone gde fsh je pokacen sada bi hteli da idemo u nis na pregled kod dok. Milana urologa molila bi vas za neku preporuku i  neka iskustva ako mozete da mi piset_e mi se borimo oko 5g i nista :( pala sam u depresii i nz vise sta da radim 
IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Jasno mi je ovo za kovid... to sam i ja pomislila ali ajde videcemo...
pa to na pola sata je pricala miracleb, to je kao neki novi metod, njenom suprugu su tako nasli...
kao da rade na pola sata, mada to mozda ako na prvom nadju, pa ponove jer su na drugom bolji i kvalitetniji...
Super da su fini lekari, moram da vidim to za smestaj i uzbrdo...
Mi cemo ili februar ili cemo mozda pomeriti za mart.
ali nema popustanja mera u Turskoj, slusala sam i njihove ministre, dosta su im ove mere dobre u smislu korone i nece ih menjati...



(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 516
   RE: Azoospermija
28.1.2021 23:36:02   
Hortenzija
Nemoj da padas u depresiju. Niste jos pokusali da uradite mTESE. Ne znam ko je dr Milan ali iskreno mislim da gubite vreme sa lekarima u Srbiji. Mi smo 2010 godine slucajno otkrili kod supruga da ima azo. Pole smo pokusali sa nekim terapijama u Beogradu (bili kod urologa i emdokrinologa), da bi na kraju otisli u Tursku kod dr Emrea na operaciju. Kod nas, kao i kod vas u Makedoniji, se mTEsE ne radi. Mi smo kod nas odbili biopsiju. Pitaj slobodno sta te zanima.

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu azooo)
Direktna veza do poruke: 517
   RE: Azoospermija
28.1.2021 23:42:22   
Hortenzija


IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Ja mislim da je to pisalo i pre...
Kazu iz udruzenja da su neki ljudi prolazili sa takvim nalazom ali imali su i dokaz da imaju zamrznute (ne znam gde ih zamrznes kad u drzavnim ustanovama ne moze ni posle biopsije da se zaledi).
Ako imas nalaz da ima neki spermatozid (mi ga imamo a i ti si ga imala) to ne znaci da ce ga u momentu oplodnje naci...
sIkreno to mi nikako nije jasno... JA sam pislaa udruzenju, oni su vrlo ljubazni i azurni, da prosto ne poverujes, pa predlazem i drugima da im se slobodno obrate.
Ali da bi moglo da se oplodi mora da u tom trenutku postoji sprematzoid...
Ja sam cak zelela da uradimo negde gde bi mogli da nam zamrznu ako slucajno nadju za svaki slucaj




Svaka privatna bolnica koja se bavi vto zamrzava uzorke. Potrebni su samo brisevi, hiv i hep b, ako se dobro secam. Vi npr. mozete da zamrznete materijal iz nekoliko uzoraka u privatnoj bolnici, posle na komisiji prodjete i izaberete tu bolnicu za vto u kojoj imate zaledjene uzorke. Na taj nacin imate vise materijala za ICSI. Opet je sve na teret drzave, osim zamrzavanja uzorka...sto je sigurno kefeinije nego +4-5-6k sto bi dali da sve radite u Istanbulu.

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 518
   RE: Azoospermija
29.1.2021 8:59:10   
Bicesuper
To si potpuno u pravu...
Ja cu da pitam u Jevremovoj zamrzavaju li tj sta treba da bi se zamrzlo, da imamo za svaki slucaj?
Od Turske svakako i da nadjemo ovde ne odstajemo, tim pre sto su mi rekli iz druzenja da su NEKI parvi tako prosli komisiju...
Za devojku i Makedonije, nema ocaja.
Nikakvi dr ovde.
Uradite hormone, mad mislim da neke jeste i kariotip i deleciju Y hromozoma.

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 519
   RE: Azoospermija
29.1.2021 9:41:11   
Maya20
Pozdrav svima. Vidim da se dosta nas, nazalost,bori sa istim problemom. Suprug i ja smo vec 6 godina u borbi sa azoo. Probali sve i svasta.  Isli svuda, ali nista. Medjutim, mi ne odustajemo. Pre dva dana smo stupili u kontakt sa dr Emre. Sve nam je lepo objasnio. Na nas je ostavio bas lep utisak, sada nam samo ostaje da se sloze kockice i da se odlucimo na odlazak u Tursku. Znaci mi svaka vasa informacija. Zelim vam svima ostvarenje vasih zelja🙏


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 520
   RE: Azoospermija
29.1.2021 10:00:30   
Hortenzija


IZVORNA PORUKA: Maya20

Pozdrav svima. Vidim da se dosta nas, nazalost,bori sa istim problemom. Suprug i ja smo vec 6 godina u borbi sa azoo. Probali sve i svasta.  Isli svuda, ali nista. Medjutim, mi ne odustajemo. Pre dva dana smo stupili u kontakt sa dr Emre. Sve nam je lepo objasnio. Na nas je ostavio bas lep utisak, sada nam samo ostaje da se sloze kockice i da se odlucimo na odlazak u Tursku. Znaci mi svaka vasa informacija. Zelim vam svima ostvarenje vasih zelja🙏





Cao, dobro dosla. Zao mi je sto nas ima bas dosta. Jeste do sada radili neku hirursku intervenciju? Mi smo 10 godina u svemu. Imali smo pauzu od 6,5 godina, pa se bacili detaljno na istrazivanja i terapiju. Mi smo otisli u Istanbul da upoznamo licno dr Emrea prenego sto smo se odlucili za njega. Super je stvarno, pristupacan i normalan lekar. Ako te nesto konkretno zanima slobodno pisi.

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Maya20)
Direktna veza do poruke: 521
   RE: Azoospermija
29.1.2021 10:11:05   
Maya20


IZVORNA PORUKA: Hortenzija



IZVORNA PORUKA: Maya20

Pozdrav svima. Vidim da se dosta nas, nazalost,bori sa istim problemom. Suprug i ja smo vec 6 godina u borbi sa azoo. Probali sve i svasta.  Isli svuda, ali nista. Medjutim, mi ne odustajemo. Pre dva dana smo stupili u kontakt sa dr Emre. Sve nam je lepo objasnio. Na nas je ostavio bas lep utisak, sada nam samo ostaje da se sloze kockice i da se odlucimo na odlazak u Tursku. Znaci mi svaka vasa informacija. Zelim vam svima ostvarenje vasih zelja🙏





Cao, dobro dosla. Zao mi je sto nas ima bas dosta. Jeste do sada radili neku hirursku intervenciju? Mi smo 10 godina u svemu. Imali smo pauzu od 6,5 godina, pa se bacili detaljno na istrazivanja i terapiju. Mi smo otisli u Istanbul da upoznamo licno dr Emrea prenego sto smo se odlucili za njega. Super je stvarno, pristupacan i normalan lekar. Ako te nesto konkretno zanima slobodno pisi.


Mi smo radili klasicnu biopsiju testisa u Sloveniji,ali uopste nismo bili zadovoljni. Da ne govorim o odlasku kod raznoraznih lekara koji nam u pocetku daju velike sanse  a kasnije se prica zavrsi sa predlogom o usvajanju ili o donoru. Drago mi je da ovde ima dosta nas koji planiraju odlazak u Tursku, ali i onih koji su vec bili  pa mogu da nam pomognu svojim iskustvom. 

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 522
   RE: Azoospermija
29.1.2021 11:00:25   
Hortenzija
Mi smo radili klasicnu biopsiju testisa u Sloveniji,ali uopste nismo bili zadovoljni. Da ne govorim o odlasku kod raznoraznih lekara koji nam u pocetku daju velike sanse  a kasnije se prica zavrsi sa predlogom o usvajanju ili o donoru. Drago mi je da ovde ima dosta nas koji planiraju odlazak u Tursku, ali i onih koji su vec bili  pa mogu da nam pomognu svojim iskustvom. 
[/quote]

Nama su isto predlagali biopsiju, ali smo odbili. Nasi lekari (dr Bojanic i dr Vujovic) su bili bas uzdrzani, prvo su hteli da vide rez terapije. Posle su predlozili tese, koja se radi ovde. Dr Vujovic je posle terapije rekla da mozemo na mTESE ukoliko imamo mogucnosti, da su vece sanse. Svi su u pocetku odmah rekli i da razmisljamo o donostvu, ali kod nas ta opcija nije bila prihvatljiva. Zato smo i isli paralelno operaciju i moju stimulaciju.

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Maya20)
Direktna veza do poruke: 523
   RE: Azoospermija
29.1.2021 11:56:20   
Maya20
 [/quote]

Nama su isto predlagali biopsiju, ali smo odbili. Nasi lekari (dr Bojanic i dr Vujovic) su bili bas uzdrzani, prvo su hteli da vide rez terapije. Posle su predlozili tese, koja se radi ovde. Dr Vujovic je posle terapije rekla da mozemo na mTESE ukoliko imamo mogucnosti, da su vece sanse. Svi su u pocetku odmah rekli i da razmisljamo o donostvu, ali kod nas ta opcija nije bila prihvatljiva. Zato smo i isli paralelno operaciju i moju stimulaciju.
[/quote]


Odlazak kod nasih lekara je definitivno gubljenje vremena. Mi smo cvrsto odlucili da pokusamo sa mTese. Trebace mi sigurno saveti oko svega toga, pa kad budemo sigurni kada cemo ici, ja cu se tada javiti. Do tada cu pratiti objave na forumu i drzati fige svima onima koji su u borbi, kao i mi.

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 524
   RE: Azoospermija
29.1.2021 13:08:09   
Bicesuper
Dobrodosla, nazalost... ali polako...
i mi smo u tome uskoro cemo u Tursku.
Nas je sve to uhvatilo tj saznali smo u toku korone pa nismo mnogo ni isli po lekarima - ovaj jedan ovde idite na biopsiju ako nema usvajanje.
Ja kad sam pomenula microtese on prvrnu ocima...
jer se to ne radi ovde pa nema naplate.
Ikreno ja sam zelela i misljenje nekog sa klinickog, ali jbg nista ne funkcionise zbog korone...
sta su vam rekli posle biosije?
Ja sam shvatila da je mtese slica biopsiji samo se ne radi nasumice nego se gleda gde su i onda se uzima.
dosta ljudi je imalo neuspesu biopsiju pa su ovako nasli

(odgovor članu Maya20)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Retke bolesti deca češće nasleđuju od oca
Greške u očevoj DNK mogu biti uzročnici retkih bolesti kod dece, jer se upravo od očeva nasleđuje četiri puta više novih...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here