|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Azoospermija
14.3.2021 18:32:37   
Hortenzija


IZVORNA PORUKA: Ljubica 25

Zdravo svima, 

I mm ima dijagnozu azospermija. Saznali smo pre godinu dana. Hormoni svi u granicama jedino testesteron malo ispod donje granice, ultrazvuk testisa u redu.Od urologa smo dobili terapiju novaldexsom posle koje nema promene, pa onda klomifen isto stanje, posle toga prepisuje prengy inekcije od 1500 dva puta nedeljno. E onda smo resili da odemo kod endokrinologa gde sve ispituje i nadjen je problem na hipotalamusu, takodje mu je odradila i test na prepisane inekcije da li ce odreagovati da ne bi primao bezveze ako ne odreaguje, rezultati testa pokazuju da je odlicno odreagovao na pregyl inek. I ona prepisuje 4 meseca premanje te inekcije pa davanje spermograma.Mi smo ipak krenuli kako je  urolog prepisao dva meseca , ispili terapiju i posle 3 nedelje spermogram 0, tj.nadjeni su centrifugiranjem na plocicama 3 nepokretna spermatozoida za sta su nam rekli u klinici da nisu dobra za vto.
Da li mozete da mi prosledite kontak od dr.Emrea  iz Turske, kako ste komunicari , preko mejla , kako ste slali rezultate ,da li ste ih prevodili? 


Cao Ljubica 25, to je super sto su vam nasli. Bitno je da se spermatozoidi proizvode. Ukoliko ne moze da se nadje dovoljno za VTO samo iz uzorka onda je operacija resenje. Dr Emrea mozes da kontaktiras na 
emre@emrebakircioglu.com




_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Ljubica 25)
Direktna veza do poruke: 701
   RE: Azoospermija
14.3.2021 19:02:13   
Bicesuper
Samo napred, sve ponovite, plus delecije i kariotip...
Urolog i endokrinolog naravno.Iskreno ja sam isto gledala Svetlanu Vujovic ali sam shvatila da nema potrebe davati prevelike pare kad nas čekaju ozbiljni troškovi.Ne da mislim da nema uspeha, ima sigurno, ali koliko sam shvatila ta terapija je preskupa a često se ne poboslja spermogram iako se posle microtesom nadju.Malo mi je nejasno (mogu hortenzija i miracleb ili devojke sa više iskustva da nam objasne) kako to neke odmah upućuju na operaciju (obično biopsiju jer nemaju šta drugo da ponude) a neke stavljaju na terapiju šalju kod endokrinologa, i slicno. Evo sad je devojka napisala da je njima pronađeni 3.Sto je naravno predivna vest i sigurno će se naći ponovo bolji jer postoji proizvodnja...Ja bih ponovila spermogram negde ako neko ima savet gde to dobro centrifugiraju i analiziraju.Moj muz će za mesec dana otići i kod Vinke čisto da ga još neko pogleda kad ionako u Tursku ne možemo pre septembra...Njemu je doduše dr Emre dao terapiju ali to smo sve obustavili zbog korone

(odgovor članu Mladica97)
Direktna veza do poruke: 702
   RE: Azoospermija
14.3.2021 19:09:26   
Bicesuper
Dobrodošla.Dr Emre pises na engleskom, ne traži previše rezultata, uradite kariotip i delecije ako već niste.Tvoj post me je i nagnao na razmišljanje, da li smo možda trebalo da poset_imo i endokrinologa, šta je on tvom partneru radio kao dijagnostiku?Zato mi je kao sto napisah i nejasno kako tako različiti pristupi sa manje više sličnim rezultatima.Ovo naročito jer su mom suprugu na jednom spermogramu našli mali broj pokretnih i nepokretnih (nadam se da je dobro odrađen).Čak je i dr Emre rekao da ćemo ponoviti spermogram i da možda j tako može da se nađe.Gde ste vi radili taj spermogram gde su vam našli 3 nepokretna?

(odgovor članu Ljubica 25)
Direktna veza do poruke: 703
   RE: Azoospermija
14.3.2021 21:26:37   
covid
Cao,

Moj savet sa sve nove parove sa ovim problemom azoospermije da prvo urede ove analize.

-Mikrodelicija Y
-kariotip

Ako je to ok,posle toga

FSH,
LH,
slobodni testosteron
inhibin b.

Ako je sve ok,onda problem dolazi iz glave,stresa i opterecenja i prevelikog razmisljanja o bebi.

PRVO SVE TO PROVERITE.....

STO SE TICE DOKTORA I KLINIKA U SRBIJI.....MORATE DA IMATE I SUPRUG I SUPRUGA SVOJ UZORAK DA BI VAM ONI POMOGLI......AKO IMA SUPRUG AZOOSPERMIJU...SAMO BACATE PARE...KAO I MI STO SMO RADILI.

Ja sam radio biopsiju i proso kako sam prosao...zato dajem savet MIRO-TESE...i da odamh znate na cemu....Naravno veliki dokor EMRE!!!

Mi smo se danas culi sa dr.Emre i dogovorili sve za mesec Maj...naravno ako bude sve ok sa Coronom user posted image

(odgovor članu Ljubica 25)
Direktna veza do poruke: 704
   RE: Azoospermija
14.3.2021 21:40:04   
covid
Takodje sam citajuci neka strana istrazivanja da je biopsija ili mikor-TESE bolje raditi zimi kad je temperatura niza neko leti.

Kakva vi iskustva imate sa ovim ili neka istrazivanja.

(odgovor članu covid)
Direktna veza do poruke: 705
   RE: Azoospermija
14.3.2021 23:40:59   
Mladica97


IZVORNA PORUKA: covid

Takodje sam citajuci neka strana istrazivanja da je biopsija ili mikor-TESE bolje raditi zimi kad je temperatura niza neko leti.

Kakva vi iskustva imate sa ovim ili neka istrazivanja.

Na portalu ana.rs pronađi stranicu gde je pisala žena pod korisničkim imenom "Tragalica" i to 2018 i januara 2019 godine. Tamo je tema naslovljena "Neplodnost kod muskarca". Ona je konkretno napisala zbog čega je izuzetno bitno da muškarac hladi testise SVAKODNEVNO, navela je tamo neke konkretne razloge, a i sa mužem je dokazala poentu jer su došli sa 0 do 25 miliona. Imam i screenshotove njenih komentara, ne mogu tačno da se set_im kakva je bila njihova situacija, ali eto, možda ti nešto bude značilo njeno iskustvo :) 

(odgovor članu covid)
Direktna veza do poruke: 706
   RE: Azoospermija
15.3.2021 10:08:13   
Bicesuper
Tako je.
Svi smo vec apsolvirali da se ovde ne radi microtese koja je najsuptilnija intervencija sa najvise sanse za uspeh.
Pazite ja znam i neke ljude privatno koji su biopsijom i punkcijom dosli do spermatozoida, dakle nije da to ne uspeva.
Nego prosto je mnogo veca sansa sa microtese, odnosno moze da se desi da biopsijom ne nadju a da ih ima, pa zasto sebe maltretirati.
Sad ja znam da kad se radi biopsija se obavezno salje uzorak tkiva da se vidi ima li uopste proizvodnje.
Nisam sigurna da se to radi kad se uradi microtese?

(odgovor članu covid)
Direktna veza do poruke: 707
   RE: Azoospermija
15.3.2021 10:09:35   
Bicesuper
Ovo je bas interesantno.
Iskreno nisam cula za to, osim sto znam da toplota ne prija, da nikako ne sme da se ide u saunu...
Sad cu pogledati taj forum

(odgovor članu Mladica97)
Direktna veza do poruke: 708
   RE: Azoospermija
15.3.2021 10:43:20   
Maya20
Moj suprug je radio biopsiju u Sloveniji, i tada je dobio nalaz u kom pise da spermatogeneza dolazi do treceg stepena i da se tu prekida. Nismo dobili nikakvo objasnjenje ali sam ja nekako shvatila da je bolje i to, nego da uopste proces nije ni zapocet.


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 709
   RE: Azoospermija
15.3.2021 12:16:00   
Hortenzija

IZVORNA PORUKA: covid

Cao, Moj savet sa sve nove parove sa ovim problemom azoospermije da prvo urede ove analize. -Mikrodelicija Y -kariotip Ako je to ok,posle toga FSH, LH, slobodni testosteron inhibin b. Ako je sve ok,onda problem dolazi iz glave,stresa i opterecenja i prevelikog razmisljanja o bebi. user posted image


Ne mogu da se slozim za tobom da problem azoo dolazi iz glave. Kod mog supruga je 2010. postavljena dijagnoza, genetika i hormoni su bili super, sve u ref. vrednostima. UZ super, nema opstrukcije, pa je opet rez bio 0. Mi tada nismo uopste razmisljali o detetu. Posle 8 godina smo krenuli sa terapijama, tada su se hormoni vec poremetili i bili van ref. vrednosti. Cak nam je i Emre posle operacije rekao da je samo jedan deo testisa imao proizvodnju, ostatak je bio totalno bez ikakve naznake spermatogeneze. Drugi testis nisu otvarali, tako da ne znamo stanje tamo. Ocigledno je neki problem prisutan, mada medicina jos uvek nema odgovor zasto.Sto se tice temperature i vremena kada se operacija izvodi, to se odnosi samo na boravak u saunama i parnim kupatilima pre same operacije. Godisnje doba ne bi trebalo da utice na sam ishod operacije. Meni je Peter Schlegel, kada smo se dogovarali da kod njega uradimo operaciju, rekao da on radi 4 meseca u toku godine....novembar, mart, jun i avgust. Da je to tacno za period kada se radi operacija ne bi covek koji je izmislio mTESE radio u avgustu. Ipak on ima najvecu uspesnost (ima ujedno i najbolji mikroskop), a radi i dva meseca u toku leta (posebno avgust koji je u Njujorku nepodnosljiv).

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu covid)
Direktna veza do poruke: 710
   RE: Azoospermija
15.3.2021 12:39:09   
Bicesuper
Ja isto mislim da postoji neki problem, ali da je još dovoljno neistrazeno... svakako glava na dosta toga utiče ali sigurno ne utiče na to da nemaš nijedan spermatozoid. Toplota nepovoljno utiče kao i masa stvari, ali ako kod nekog nema ničega onda nema...Hortenzija da li se kod microtese uzima uzorak tkiva?

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 711
   RE: Azoospermija
15.3.2021 13:20:16   
Hortenzija


IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Ja isto mislim da postoji neki problem, ali da je još dovoljno neistrazeno... svakako glava na dosta toga utiče ali sigurno ne utiče na to da nemaš nijedan spermatozoid. Toplota nepovoljno utiče kao i masa stvari, ali ako kod nekog nema ničega onda nema...Hortenzija da li se kod microtese uzima uzorak tkiva?



Da. Tokom operacije lekar gleda pod mikroskopom tkivo testisa, trazi kanalice koji izgledaju punije (to je jedan od indikatora da se tu odigrava spematogeneza) i taj deo se uzima. Iz tog tkiva onda embriolog trazi spermatozoide. Nama su prilikom operacije uzeli deo koji su odmah iskoristili za ICSi, a drugi deo koji je tkivo su zamrzli ako nam zatreba.

_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 712
   RE: Azoospermija
15.3.2021 13:55:44   
Bicesuper
Jasno.On vadi tkivo a ne spermatozoideA ako se ne nađe ništa šalje li se na neki pregled da se vidi ima li spermatogeneze? To pominju neki koji si radili biopsijuIli kao ono ako se ne nađe nema šanse da je ima

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 713
   RE: Azoospermija
15.3.2021 20:49:25   
covid
Sto se tice toplote,pitao sam doktora Emre za to i on mi je reko da to ne utice na uspeh.

Mi smo dosta u nedoumicista sta da radimo.
U feroni su nam kada su radili biopsiju nasli nekoliko komada losig spermatozoida i morofoloski neispravnih,,,,ali probali su da urade oplodnju...embrion je poceo da se stvara i stao.

E sad po nalazima mikrodelicije Y ja nebi imao nikakve sanse da imam spermatozoide. Cak mi je zbog cele situacije dr.Emre trazio da opet ponovim rezultate mikodelije Y. Posle toga mi je reko da imam male sanse i da to sto su mi nasli u Feroni verovatno nezreli spermatozoidi ili spermatidi.

Zbog toga cekamo mikro-TESE da vidimo sta kako cemo da prodjemo. Prvo zato sto su u Feroni probali da oplode jajne celije sa tim a drugo sto smo samo do sada radili jednu biopsiju .

Takodje sto se tice moje situacije sa delicijom azfb i azfc citao sam strana istrazivanja gde su od odredjen broj ljudi 2% sa delicijama postali roditelji.

Ja takodje sam poceo da pijem vitamine iz uvoza. A jos razmiljsam sta da li da pocnem sa PISKAVCEM

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 714
   RE: Azoospermija
15.3.2021 21:07:10   
Bicesuper
Treba da probas svakako.To sto su ti rekli odnosno predočili u Feroni je da im se oduzme licenca - jer ako su našli spermatide tu se ne može ništa...Koliko sam te shvatila oni su rekli da su našli spermatozoide lošeg kvaliteta a posle spermatide...Npr na forumu Ana koji sam malo iscitala neka devojka je pisala da je radila microtese u Srbiji kod žene urologa (verovatno misli na Vinku) a ta intervencija se nikad nije radila kod nas, neka me neko ispravi... dr vinka je svakako o tome dosta pisala i pričala ali mislim da je nije radila... nego običnu tesu možda malo naprednu...Meni je to frapantna laz a ona mi se npr bas sviđa kao lekar kad sam je slušala.

(odgovor članu covid)
Direktna veza do poruke: 715
   RE: Azoospermija
15.3.2021 21:14:31   
covid
Bicesuper

Mi smo samo jednom bili na VTO i to u Feronu. Rekli su pre biopsije i pre terapije da imao sanse 95%. Kada su mi zavrsili biopsiju,rekli su nam da su nalsi 6 spermatozoida iz jednog testisa ali da su loseg kvaliteta. Posto mi je supruga imala 20 janih celija oni su rekli da ce probati oplodnju i da sacekamo dva dana. Posle toga nas zovu i kazu da ipak nije uspelo. Takodje nam pokazuju sliku embriona kako je poceo da se razvija i stao. Posle toga nam kazu ili da probamo opet biopsiju ili DONACIJA.

Da naglasim da smo to sve radilil svojim srestvima a ne trosku drzave.

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 716
   RE: Azoospermija
15.3.2021 21:44:11   
Bicesuper
Za vasa sredstva znam, mi ne možemo ništa o trošku države.Pisala sam ja udruženju šansa za roditeljstvo.Ima nekih parova koji su kao prošli komisiju sa potvrdom o zaleđenim spermatozoidima. Sto znaci da sami platimo način da se nadju.Međutim čitam da neki nisu imali dovoljno za prolaz komisije.Zato se dosta nas odlučuje za inostranstvo i microtese, jer kad već plaćamo da idemo na najbolju metodu.Onda su ti našli nešto, ne verujem da su lagali.Ali ako se ne veram ti si spomenuo da su ti posle rekli spermatideU svakom slučaju idemo na microtese...Kada si mislio da ides

(odgovor članu covid)
Direktna veza do poruke: 717
   RE: Azoospermija
15.3.2021 21:58:11   
covid
bicesuper

Mi u svakom slucaju idemo na mikor-TESE kod dr.Emre. Trebalo bi u maju.

Ovo sve sto pisme zelim samo da podelim nase iskustvo,pa se mozda nekad ponavljam sa necim. U svakom slucaju zelim da budem od koristi,ako nekom mogu da pomognem.


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 718
   RE: Azoospermija
15.3.2021 22:06:25   
covid
bicesuper

Mi u svakom slucaju idemo na mikor-TESE kod dr.Emre. Trebalo bi u maju.

Ovo sve sto pisme zelim samo da podelim nase iskustvo,pa se mozda nekad ponavljam sa necim. U svakom slucaju zelim da budem od koristi,ako nekom mogu da pomognem.


(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 719
   RE: Azoospermija
17.3.2021 21:53:42   
covid
cao

Kakvo vam je iskustvo sa PISKAVCEM???

(odgovor članu covid)
Direktna veza do poruke: 720
   RE: Azoospermija
18.3.2021 21:13:25   
Maya20


IZVORNA PORUKA: covid

cao

Kakvo vam je iskustvo sa PISKAVCEM???

Mi smo sve i svasta probali od cajeva, raznih mesavina sa medom, suplemenata , homeopatskih lekova i nista. Sada smo resili da nista neuzimamo, sacekamo koji mesec i idemo u Tursku.  Ni u jednom momentu nismo odustali, mada kod mene cesto proradi strah, ali negde u dubini svoje duse mislim da ce sve izaci na dobro, i molim se tome.

(odgovor članu covid)
Direktna veza do poruke: 721
   RE: Azoospermija
19.3.2021 8:22:52   
Bicesuper
Maya20 Bice tako, bice dobro...
covid mi nismo probali piskavac, mislim da ne moze da skodi, ipak je to caj...
Da li je neko isao npr na kvantnu, da li mu je prpoznala problem?

(odgovor članu Maya20)
Direktna veza do poruke: 722
   RE: Azoospermija
19.3.2021 17:34:26   
Hortenzija
https://www.instagram.com/tv/CMmvIGxJD6w/?igshid=jd82vvxa0ntl
Ima na ig o male fertility, mozda nekog zanima



_____________________________

Detelina sa 4 lista <3

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 723
   RE: Azoospermija
19.3.2021 18:13:21   
Bicesuper
Ovo ne može da se otvori.Možda nekako da kazes na kom je to profilu

(odgovor članu Hortenzija)
Direktna veza do poruke: 724
   RE: Azoospermija
19.3.2021 19:17:46   
Ljubica 25


IZVORNA PORUKA: Bicesuper

Dobrodošla.Dr Emre pises na engleskom, ne traži previše rezultata, uradite kariotip i delecije ako već niste.Tvoj post me je i nagnao na razmišljanje, da li smo možda trebalo da poset__imo i endokrinologa, šta je on tvom partneru radio kao dijagnostiku?Zato mi je kao sto napisah i nejasno kako tako različiti pristupi sa manje više sličnim rezultatima.Ovo naročito jer su mom suprugu na jednom spermogramu našli mali broj pokretnih i nepokretnih (nadam se da je dobro odrađen).Čak je i dr Emre rekao da ćemo ponoviti spermogram i da možda j tako može da se nađe.Gde ste vi radili taj spermogram gde su vam našli 3 nepokretna?
[/quote

Bicesuper
Spermogram smo radili u klinici Ivanovic, posto nam je urolog preporucio da posle terapije spermogram radimo tamo gde planiramo vto, pa ako se nesto pojavi da odmah sacuvaju. Oni ako u ejakulatu ne nadju nista onda rade centrifugiranje, tako su mom muzu radili. Tako da je tih tri imao verovatno i prvi put nego smo tadata radili u obicnoj labaratoriji koja se ne bavi vto. Rade i u uromedici tamo smo radili posle prve terapije i isto posle centrifugiranja su nadjeni ali ne dobri za vto
Sto se tice endokrinologa, mi smo isli kod Tatijane Isailovic, mozes je naci u Ars medici. Sva ispitivanja smo sproveli kroz dnevnu bolicu na Ins.za endokrinologiju ispitivanja da bi dosla do uzroka azospermije( oko mesec dana je trajalo)Gde smo dosli do zakljucka da su l.celije u testisima ocuvane , odreagovao je prengiy ink. I da je problem hipotalamus, dako da ima svrhe primati pregniy inek., posle cega nam je prepisala terapiju.Vrlo smo zadovoljni njenim peistupom

(odgovor članu Bicesuper)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here