Kalimera -> RE: HRONO ISHRANA (29.8.2013 15:09:28)
|
Draga meyo, Zabranjeno mi je belo brasno, secer u bilo kom obliku (cak i stevia), pirinac, kajmak, masni sirevi, itd. Mislim da su to one restrikcije koje su i navedene u brosuri, nista specijalno preko toga. Sto se tice kombinovanja namirnica, dobro sam se sa tim upoznao i to mi nije problem, sta i kada da jedem. Mislio sam da postoji neka knjiga recepata gde je napisan proces pripreme odredjenih jela. Moja zena nema iskustva sa spremanjem hrane na ovaj nacin (bez zaprske, secera, brasna i sl.) pa sam osudjen da sam spremam :) Na primer, pokusao sam da napravim hleb anti aging prema receptu koji sam od njih dobio. Sve sam uradio kako treba ali umesto pola litre vode, meni je dovoljno bilo 300ml, preko toga bi bilo mnogo vodeno. Ostavio sam testo preko noci i ujutru, kada je trebalo da ga pecem, na nekih centimetar debljine od centra lopte testa sve se sasusilo a unutra je ostalo vlazno. Kad se ispeklo, naravno da je bilo katastrofa grozno :( Sigurno negde gresim al posto ne znam proces pravljenja hleba, mislio sam da postoji neko malo bolje objasnjenje u knjizi, ako postoji. Nadam se da nisam bio konfuzan i da shvatate sta sam hteo reci ;) Jos jednom, veliki pozdrav svima :)
|
|
|
|