Menstruacija traje 2 meseca! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje



Poruka


guppy RR -> Menstruacija traje 2 meseca! (5.7.2009 16:25:16)

Drage moje, šta da radim?

Menstruacija mi već po ne znam koji put traje tri nedelje i još nije stala. Što je još gore, u trećoj nedelji krvavim najviše, skroz sam već iscrpljena!

Ja sam obično odlazila kod ginekologa, koji je utvrdio da je sve OK (nema mioma, nema... nema...) i da će samo proći. Zbog tih produženih M i cista na jajnicima koristila sam hormonsku kontracepciju, ali sad više ni to ne smem da koristim, jer telo ne podnosi tablete. Prestala sam ih piti pre nekoliko meseci, kada mi je pritisak konstatno bio 160/110 dok sam uzimala tabletice.

Ima li neka sličnih problema i kako ste to regulisale [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Šta da uradim da skratim M ciklus?




Verus -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 16:34:49)

joj gupika ne znam sta bih ti rekla.....jesi li ovaj put bila kod dr?  Malo me plasi da bi to silno krvarenje moglo da ti izazove anemiju, tako da obavezno uzimaj redovno mutlivitamine i mozda da dodas gvozdje u nekom prirodnom dodatku (ima tih stvari u prirodnim radnjama).  Bas zato mislim da mozda dolazi i do te iscrpljenosti, a sa tim se nije zezati.  Treba svakako da odes do lekara da ti proveri krvnu sliku....Ne secam se dal si pisala pre, jel to posledica PCOS-a?




guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 16:36:25)

Pa da, to je posledica PCO... nemam redovne cikluse, a kad dođe do M, eto tako traju... ali 3 nedelje?!?!?! Tako je evo posle porođaja, otkad nisam na tableticama [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

hormoni su mi skroz zeznuti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Nisam bila ovaj put kod ginekologa, a ne uzimam ni više ništa za anemiju. Nerviralo me gutanje tih svih tableta i lekova... ne mogu više.
A ... crkla sam... iskreno.




vodolija 82 -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 16:39:39)

draga,ja sam imala slican problm,ciklus mi je trajao od 18 do 20 dana tri mjeseca,isla sam doktorima radila preglede uz i nije bilo nista,mada me za svo to vreme nisu slali da da radim neke druge nalaze[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]na kraju je ustanovljeno da su mi se u jajovodima formirali neki tumori(srecom benigni)ali je tada bilo prekasno spasiti ih,negdje sam vec pisala o ovome.zato draga obavezno doktoru i uradi sve,ama bas sve analize.




guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 16:41:28)



Mene uvek vodi ginekolog na ultrazvuk... pogleda mi matericu i jajnike ... uradi mi preventivno još neki bris... prepipa me celu...
i (hvala bogu?) ništa.

Kako su ustanovili da imaš te tumore?




vodolija 82 -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 16:47:10)

pa posto sam imala 3 mjeseca ta krvarenja,davali mi svakojake vaginalete i ne znam sta sve nisu,pocel sam da se gojim,a moja gazdarica u cijem stanu sam zivjela u ns,me natjera na polikliniku,(to je bio jun, muke su pocele u januaru)tada me posalju na razne krvne analize i na uz vide tumore,koji su narasli tako da je na uz receno da su na jajnicima,tek kada su me otvorili,ustvari su bili u jajovodima,strasno draga,ebiga,svasta dozivljavamo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 16:48:51)

Pa eto nešto se tešim da bi tih proteklih 5 ultrazvuka već pokazalo da imam neke tumore? Šta misliš...?




vodolija 82 -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 16:51:39)

nisam ti ja draga ni rekla da ih imas,nego da odradis sve nalaze,moze biti zapaljenje jajovoda ili nesto slicno.jer u svakom slucaju nije normalno da ciklus toliko traje.




guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 16:52:54)

ma ne... nemoj me pogrešno razumeti. Tvoja priča mi puno znači jer mogu zamoliti G da još bolje obrati pažnju na to i na druge mogućnosti. Hvala ti.





vodolija 82 -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 16:56:20)

to obavezno,jer posle bude kasno,mada je meni ginekolog kao video vanmatericnu trudnocu,iako sam mu rekla da nema sanse zato,on me posaalje da radim betu,kad je bila negativna,rekao je e ok,sve je to dobro,dao mi neke tabletine,a nije me poslao na dalje analize i na kraju bi sta bi.a mozda bi sve drugacije bilo da je bio savjesniji.Zato draga,zahtjevaj sve analize.bice to sve ok.kiss




Ana RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 17:04:39)

Guppy, obavezno prekontroliši sve što možeš, to što ti se dešava nikako nije dobro.
I što kaže Verus, pij vitamine, gvožđe, moraš povratiti snagu.




guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 17:11:05)

Šta bi još mogao da bude razlog [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Ana RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 17:13:03)

ne znam, nije mi to jasno... mojoj mami se dešavalo da joj traje po 15 dana i da dobije na 15 dana.. ali ona je jako rano ušla u klimaks ( sa 36,37 godina) i to je bio razlog.. kod tebe ne može biti ništa tako, moraju lekari to ispitati.




guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 17:14:23)

pa.. verujem da nije klimaks ili nešto slično, pošto sam imala produžene M i pre porođaja... znači godinama. Ali nikad 3 nedelje. Sve gore i gore je [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




sneza24 -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 17:16:53)

Moja mama je imala ovakve probleme kad sam ja bila mala i secam se da je uvek dobijala neke hormonske inekcije i posle toga joj neko vreme bude sve ok.A sad ima problema sa neredovnim menstruacijama ali to je nesto drugo.




Ana RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 17:17:14)

Uradi hormonski status, obavezno.. krvnu sliku, idi opet na UZ... pričaj opet sa dr, verujem da ti to utiče i na kvalitet života. Meni M traje 5 dana, ali za to vreme ja nemam život van kuće i kupatila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 20:34:00)

Našla sam ovo na jednom sajtu:

Question
In recent months my periods have become longer and longer. I am now bleeding for up to three weeks. What could this be?

Answer
The symptoms you describe most commonly occur around the menopause. They are usually linked to a hormonal imbalance related to the impending change, but can also be associated with other conditions, such as fibroids. I am not aware of your age, but would suggest that the symptom is definitely worth of a medical assessment in the near future from your GP. After taking a medical history and performing an examination, they may decide to arrange further investigation, such as blood tests or an ultrasound examination of the pelvis. Depending upon the results, you could be referred to a gynaecologist to clarify matters. It is very important that you take steps to find out the cause of your bleeding and obtain appropriate treatment. Do not delay making an appointment.




guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 20:36:05)

isto pitanje, drugi sajt:

In fact, more than half of perimenopausal women complain about their off-beat menses - which can include skipped periods, periods that happen more than once throughout a month, or drastically lengthy periods. They can even include menses with thick blood clots and a very heavy flow. The menstrual cycle is usually the first indication that you might be approaching your menopausal years.  You see, as a woman approaches menopause her body’s estrogen and progesterone (both female hormones) levels decline and as a result her ovaries release fewer eggs. As the body’s female hormone levels slow down, she will begin to produce more of the follicle stimulating hormone which is released by the pituitary gland in the brain. As these hormones adjust and try to balance each other out, the female reproductive system - your period - can react a little chaotically. Once your hormone levels rebalance and you’ve entered full-menopause, your periods should cease.   If you’re period is lasting 3 weeks and your menses flow is extremely heavy - so heavy that it’s causing you to feel dizzy or nauseated -it might be wise to see your doctor immediately to get to the root cause and to calm your concerns.





guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 20:37:46)

treći sajt.... o dugim menstrucijama:

This EXACT thing happened to me when I had ovarian cysts.. They will go away on there own most of the time, sometimes they have to be removed. You could also have fybriod tumors or other things or this could be normal. I gained a lot of weight and then that is when I started having a lot of problems and then the dr gave me a pelvic ultrasound and a pap smear because I had blood clots, spotting and exactly like you and I was told that I ovarian cysts and some had ruptured and were coming out on there on. I also had mild cramps etc but I do know how it will worry you to death because it did me...




Verus -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 21:02:51)

Guppy....nisi imala fibroide kada si isla na UZ poslednji put?  Kada je to bilo?  Ako ti majka nije imala ranu menopauzu, neces ni ti, tako da mislim da to nije u pitanju, nego je ili neka mozda, nova izraslina koju nisi pre imala, ili mozda cista?  Pricala sam sa svekrvom danas, ona je tako krvarila mesec dana i imala je polip koji pre nije imala.  Kaze da oni umeju jako brzo da narastu...to su joj izvadili i sve je bilo posle OK.




guppy RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 21:10:21)

Nikad nisam imala nikakve fibroide ni ništa slično., Uvek sve regularno, SEM cista na jajnicima (PCO). Nadam se, da je još uvek tako [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Verus -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 21:15:00)

I ja isto...ali ako ti ne prestane za dan, dva, obavezno zakazi i obavi pregled, ne vredi drugacije....




dunja RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 21:26:36)

Guppy i meni je trajala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] jako dugo ali ne obilno....sada posle laparaskopije samo 3 dana...kod tebe verovatno nesto drugo...kod mene je razlog bila endometrioza, ali krvarenja izmedju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ponavljam nisu bila obilna...




Lu -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 21:28:59)

Hormonska spirala-skraćuje M[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Porazgovaraj sa gin. o tome,ionako trebaš zaštitu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ovako ćeš ubiti dvije mušice jednim udarcem[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dunja RR -> RE: Menstruacija traje 3 nedelje! (5.7.2009 21:29:03)

IZVORNA PORUKA: vodolija 82

draga,ja sam imala slican problm,ciklus mi je trajao od 18 do 20 dana tri mjeseca,isla sam doktorima radila preglede uz i nije bilo nista,mada me za svo to vreme nisu slali da da radim neke druge nalaze[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] na kraju je ustanovljeno da su mi se u jajovodima formirali neki tumori(srecom benigni)ali je tada bilo prekasno spasiti ih,negdje sam vec pisala o ovome.zato draga obavezno doktoru i uradi sve,ama bas sve analize.


kod mene sve isto...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>