Domaći hleb (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> Domaći hleb (8.3.2012 13:34:53)

Pišite recepte za razne vrste hleba, sa dodacima i bez, a da se peku u rerni, ne u pekaču.

Hleb sa kozijim sirom i lukom

200g kozijeg sira
1 glavica ljubičastog luka, isečena na trake (ne sitno)
200g brašna za početak, treba više
1 prašak za pecivo
2 kašičice majčine dušice
so, biber
2 jajeta
kašike mleka
1 kašika senfa

Pomešati senf, mleko i jaja, malo posoliti. To dodati u činiju u kojoj su pomešani svi ostali sastojci, osim 50g sira koji se doda kasnije. Dobro umesiti testo dodajući brašno dok ne prestane da se lepi, ali ne sme da bude ni jako tvrdo.Podeliti ga na dva dela, i u njih ugurati komadiće sira.
Posuti sa malo brašna i staviti na tepsiju na kojoj je brašno ili pek papir. Peći oko 40-45 minuta na 190 stepeni.

Ja nisam podelila testo na dva dela, pa sam pred kraj morala da presečem jer se iznutra nije dobro ispeklo. Sve u svemu, evo ih sličice, meni je hleb odličan:
[img]http://www4.slikomat.com/11/0308/oog-DSCN13.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0308/cxt-DSCN14.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/11/0308/qhf-DSCN14.jpg[/img]




minavb -> RE: Domaći hleb (8.3.2012 13:37:14)

Testo ne mora da se ostavi da "odmara"?




Anoniman -> RE: Domaći hleb (8.3.2012 13:38:39)

Ne[sm=smiley1.gif] To je po receptu onog Rudolfa sa 24 kitchen.




minavb -> RE: Domaći hleb (8.3.2012 13:50:00)

Mislim da ću ga praviti za vikend ili možda već sutra. 




Jeca* -> RE: Domaći hleb (8.3.2012 13:51:47)

Rudolf rules [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




liliana -> RE: Domaći hleb (8.3.2012 17:12:05)

Neđo, a kvasac-ne ide? Može li bez luka (ja ga ne volim, a i ne znam kak bi bilo to testo sa lukom)?




Anoniman -> RE: Domaći hleb (8.3.2012 17:13:44)

Ne ide kvasac, ide prašak za pecivo, pa se malo podigne.
Luk ide fantastično, s tim da se njegov ukus izgubi, ostane samo neka blaga aroma, stvarno je fantastično. Probaj da staviš pola glavice, i iseci malo krupnije pa možeš da povadiš, ali veruj mi da ti neće smetati ukus.




Ana RR -> RE: Domaći hleb (9.3.2012 17:09:31)

Htela sam da pravim ali nemam ni luk ni sir. Pih [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anoniman -> RE: Domaći hleb (9.3.2012 17:11:35)

Probala ga je Maja danas (jednako je dobar kad odstoji) i jako joj se dopao, a ona ne voli luk.
Mislim da moze i kravlji sir i običan luk, ne verujem da bi bila baš velika razlika, mada ja mislim da neću eksperimentisati, ovako je perfect.




minavb -> RE: Domaći hleb (9.3.2012 18:03:22)

'tela da pravim, ali isla drugim putem pa nisam mogla da kupim kozji sir. Mm se kasno vraca sa puta pa svakako ne bi jeo jer princ Hugo ne jede ugljene hidrate posle 15h. Pravicu sutra.




Ana RR -> RE: Domaći hleb (9.3.2012 18:56:25)

Ja ne volim kozji sir tak oda ga svakako ne bih stavljala ali nisam imala nikakav u frižideru.

Malo off- znate li gde ima da se kupi ovčji sir, onaj stari, tvrdi, slani? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/ocala.gif[/image]




viking -> RE: Domaći hleb (9.3.2012 19:02:33)

Ana, čim sam videla da komenatrišeš na temi o hrani, znala sam da si došla da pitaš da li nešto može da se izbaci [sm=smiley36.gif]

Odlično izgleda! Mljac!




Anoniman -> RE: Domaći hleb (9.3.2012 19:11:27)

[sm=smiley36.gif]Ni ja ne volim koziji sir, niti išta što ima jaču aromu od president sira[sm=smiley36.gif] ali nije mi smetao. a naravno, moze da se zameni[sm=smiley1.gif]




minavb -> RE: Domaći hleb (9.3.2012 19:15:23)

Ah, sto sir vise smrdi, to je bolji.[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Domaći hleb (9.3.2012 19:18:47)

[sm=smiley11.gif] ne jedem ni smrdljiva mesa, ni sireve, ma ništa, skroz sam naopaka[sm=smiley34.gif]




Ana RR -> RE: Domaći hleb (9.3.2012 20:28:09)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Ana, čim sam videla da komenatrišeš na temi o hrani, znala sam da si došla da pitaš da li nešto može da se izbaci [sm=smiley36.gif]



Pa znaš me [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




minavb -> RE: Domaći hleb (28.3.2012 13:14:48)

Beskvasni hleb

200g heljdinog brašna
200g integralnog pšeničnog brašna
100g ražanog brašna
1 prašak za pecivo
malo sode bikarbone
4 kašike maslinovog ulja
pola kašike kima
1 kašika semena lana (drobljenog)
malo ruzmarina
pola litre vode
malo soli (ili bez)

Pomešati sve sastojke i ostaviti preko noći da fermentišu. smesu sipati preko papira za pečenje u odgovarajući pleh, i peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni.




Figaro88 -> RE: Domaći hleb (28.3.2012 13:23:01)

Hvala,sutra uvece cu da ga napravim[sm=smiley1.gif]




Stranica: [1]