|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epiziotomija
17.3.2015 13:49:34   
degu
Joj Dijana i mene je tako šio neki na obuci, grozno iskustvo, al posle 7 meseci je bilo bolje. Jesi gledala na ogledalce, jel se vidi nešto?

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 676
   RE: Epiziotomija
17.3.2015 14:21:27   
Sanjalicaaa

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Da li se nekome desilo da posle 15 meseci ima problem sa epiziotomijom.
Poslednja 2-3 meseca me uzasno pecka i svrbi. Bas mi smeta. Isla sam kod dr. i on kaze da su bas ruzno sasili. A sivanje , babica je nekoj doktorici koja je bila na obuci govorila gde ce da provlaci iglu i kako da sije pa vi vidite user posted image
Dr mi je prepisao da mazem kuterid mast ali u apoteci su me zastrasili i da to neradim. Nisam pametna sta da radim a smeta miuser posted image

user posted image

Ne mogu da nazovem problemom, jer nije svakodnevno, ali evo 13 meseci posle kad god treba da dobijem i kad dobijem mene boli.

_____________________________

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 677
   RE: Epiziotomija
17.3.2015 16:11:42   
choopa choops
Tu sam. Mene je boljela rana poslije prvog porođaja jako dugo. Ušivena sam očajno, i veliki je rez bio. Što kaže Sanjalica, najviše me boljelo kad treba da dobijem.

Mada sad prilikom trećeg porođaja dr mi je primjetila da imam na grliću ožiljak od nekog porođaja (ne zna se kojeg, ja pretpostavljam da je od prvog) Kaže skroz ga je visoko napipala, i da je vjerovatno pukao i sam srastao? Zato sad nisam sigurna šta me je toliko boljelo da li epiziotomija ili je možda ta rana? user posted image

Inače, sada sam opet prošla bez epiziotomije! user posted image Koja razlika!!!

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Sanjalicaaa)
Direktna veza do poruke: 678
   RE: Epiziotomija
17.3.2015 22:11:10   
dijana1*
Meni je dr. rekao da pokusam sa ovom kremom mozda malo smekani oziljak ili ako mi bas smeta moze da se uradi korekcija ili ako planiram treci porodjaj na porodjaju da mi naprave rez na istom mestu pa da se to lepo usije.
Meni smeta i kada dobijem i kada mi prodje ali najvise kada idem u vc i prilikom sexa.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 679
   RE: Epiziotomija
17.3.2015 22:59:09   
wivern
Dijo ne znam sta da ti kazem, meni su na poslednjem pregledu nasli granulom kao sto pisah vec. Samo sto je moj mali bas i ne osecam ga niti me boli.
Da mi smeta isla bih da ga skinem, odmah nista ne bih cekala. Sredim to pa sam mirna.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 680
   RE: Epiziotomija
18.9.2015 19:31:58   
BubaBubica
Bekolino ja sam imala epizotomiju, i daj Bože da je poslednja bila! Koliko sam ja nepokretna bila od nje u bolnici, jako me je ograničavala sa kretanjem, em visoki kreveti, em sam imala pet šavova spolja, iznutra ko zna, nisu mi hteli reći, mene je jako zatezala i bolela. Ali prošlo je i to. Samo često tuširanje, meni je prijalo mlakom vodom da umivam to mesto, ne ledenom ali onako ni hladnom ni toplom. I stavljala sam Rivanol votku ona mi je takođe prijala. Mada kažu da jako pomaže ulje od kantariona za zarastanje, i puno luftiranja.

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 681
   RE: Epiziotomija
18.9.2015 20:22:51   
BubaBubica

IZVORNA PORUKA: wivern RR

Sama sam kriva jer sam mislila da su konci poceli sami da ispadaju. Problem je sto nije ranije pocelo da gnoji,a ne tek kad sam prestala da prskam octeniseptom. Iskreno nije mi ni palo na pamet da mogu da urastu u meso. To i jeste poenta mog posta, cak i ako ne vidite konce idite da vam neko potvrdi da su ispali.
Torbi od sad cu da sedam unapred user posted image


Ovo se i meni desilo, pa sam završila i na inekcijama. Mene su zeznule svekrva i patronažna, ubedili me da se rana tako čisti gnojenjem. Kad više nisam mogla da hodam, mesec dana posle porođaja, otišla sam kod ginekologa i čudio se odkad je normalno da se rana gnoji? user posted image

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 682
   RE: Epiziotomija
18.9.2015 20:32:08   
Bekolino 25
Buba ista muka i sa krevetima ...a niko da dodje bar bebu da donese ma uzas sve sama sreca i dojim imam mleka pocrkali bi od gladi uzas...a ovo boli i zateze uzas...koristim i ja Rivanol ali ne stalno

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 683
   RE: Epiziotomija
18.9.2015 20:39:19   
wivern
Bekolino deset dana posle epiziotomije idi da ti skinu konce i preporodices se. I meni je pukao grlic a unutra su me duplo usivali, nemoj ni cekati da konci ispadaju.
Rivanol je i meni pomagao i hladne obloge. Kantarion nije pomogao jer nisu ispali konci, a rana mi nije gnojila zbog octanisepta user posted image

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu Bekolino 25)
Direktna veza do poruke: 684
   RE: Epiziotomija
18.9.2015 20:48:58   
lesica
Bekolino, mozes da eventualno stavljas natopljen ulozak sa kantarionom ili rivanolom dok lezis. I sitni, lagani koraci, vise koristis drugu stranu na kojoj nema epiziotomije.
I daaaa, idi da ti to povade kao sto Wiv kaze.

I jos jedno daaaa, pesma je kada nema epiziotomije, prodjoh obe opcije pa mogu da kazem.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 685
   RE: Epiziotomija
18.9.2015 20:49:27   
Tiziana
Bekolino Wiv ti jecrekla.7dana po izlasku iz bolnice,ako ostanes 3 dana,obavezno idi da ti skinu konce.malo je reci nebo i zemlja!!!znam da ce ti reci da su konci razgraduvi,ali dok otpadnu ti ces sve zvezde da vidis.
Meni je beba izasla karlicno i bas bas bas su me isekli da mu ne povrede kukove.10. sam skinula konce i kao da se nisam porodila!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 686
   RE: Epiziotomija
18.9.2015 21:33:53   
MAMAMAJ
Bekolino, neću pisati detaljno iskustvo, ali na prvom porođaju su mi uradili epi, popucala spolja, iznutra, nisu ispadali konci, dobila infekciju, ma fuj. Za utehu svima nama koje se porađamo drugi, treći...put, na drugom porođaju sam prošla bez cele zezancije.
A što se tiče tretiranja rane, mislim da to zavisi od žene, meni je u početku jod bio ok, pa me mnogo isušio, pa sam uzela kantarion, od njega mi se sve upalilo, na kraju ništa nisam stavljala, samo se perkala i sušila i zaraslo je nekako, posle bolje da ne napišem koliko. user posted image
Inače, i dan danas me na dodir boli ožiljak od rane gde sam pukla spolja.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 687
   RE: Epiziotomija
19.9.2015 7:58:37   
MAMAMAJ
Da napomenem, probaj više preparata, ali napravi neku pauzu između, kažu da ne treba koristiti dva različita odjednom.
Mada, s ovom pameću, ne bih koristila ništa, samo perkanje, sušenje i u krug...
Kad smo bili mali, koristili smo neki Bivacin prašak kad oderemo kolena, laktove... Sećam se da je lepo hladio, ne znam da li to još postoji uopšte i da li bi i smelo dole da se stavlja. U to vreme kad sam imala epi, nisam se toga set_ila, mogla sam da pitam u apoteci. Nadam se da sam nekako pomogla. user posted image

< Poruku je uredio MAMAMAJ -- 19.9.2015 8:02:14 >

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 688
   RE: Epiziotomija
19.9.2015 8:36:16   
Trcosava
Ja bogme i drugi put prođoh sa koncima. Nisu me sekli, pukla sam. Sreća pukla sam pravilno i na onom delu između gospojice i guzice. Ljudi moji pa ja sam drugi dan skoro normalno sedela na DRVENOJ stolici!!!!
Pošto sam u toj bolnici postala inventar i poznajem sistem, zobg pucanja i svega, tražila sam krevet na struju koij se spušta i diže user posted image pa ovaj put krevetnije bio toliki problem, a bogme ni rana.
Ja sam izgleda imala neku ranicu između uriarnog i vaginalnog kanala, pa kad sam piškila je bilo gore nego ešerihija. Posle svakog piškenja sam se bukvalno ispirala i relativno brzo je i ta muka prošla. Vi koje ste u leto se porodile - možete da se luftirate, znate i same da rana brže zarasta na vazduhu (nego recimo kad je pod flasterom, u našim slučajevima pod uloškom user posted image )

Kući sam isto najnormalnije sedela i dojila kad smo izašli (3 dan). I ono najbitnije - ovde konci JESU razgradljivi, tako da ja ne idem ni na kakvo skidanje, pa vam tu nemam šta pametno reći osim da poslušate Wiki

Prooći će user posted image

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 689
   RE: Epiziotomija
19.9.2015 10:00:12   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: MAMAMAJ


Mada, s ovom pameću, ne bih koristila ništa, samo perkanje, sušenje i u krug...



Apsolutno! Nikakvi Octenisepti, sprejevi, praškovi a naročito ne kantarionovo ulje, od njega mi je bilo najgore. meni je to samo produžilo agoniju na skoro pa mjesec dana user posted image I moj glas samo za češće pranje i sušenje. Nakon pranja sam koristila pelenu da pokupim višak vode, pa stavim uložak i tako sve u krug.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 690
   RE: Epiziotomija
19.9.2015 10:06:59   
BubaBubica
I ja sam drugi put prošla bez ijednog šava, zaista je razlika uh! Ko da se nisam porodila, sve isto samo stomaka nema.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 691
   RE: Epiziotomija
19.9.2015 10:17:14   
MAMAMAJ
Neuporedivo. Uveče se porodila ujutru dojila sedeći. Tu noć šetala do wc, tuširala se. Peti dan od porođaja otrčala do marketa.user posted image Za to me sramota, ali šta ću, morala. user posted image bez epiz je milina, u prevodu.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 692
   RE: Epiziotomija
21.12.2015 8:09:49   
dijana1*
Upravo su mi izvadili 5 konaca a ovih dana suunutrasnji ispadali po malo.
Malo me sada pecka tj. i dalje osecam kao zatezanje ali u principu je aleluja aleluja user posted image user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu MAMAMAJ)
Direktna veza do poruke: 693
   RE: Epiziotomija
21.12.2015 10:55:19   
isidora88
Ja bih jako volelamda izbegnem epiziotomiju ovaj put. Prvi put sam bila sva u raspadu, mesec dana nisam sela, bas me je bolelo i zatezalo, peklo...uzas.

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 694
   RE: Epiziotomija
21.12.2015 14:17:34   
choopa choops
Drzim fige da je izbjegnes . Ja sam drugi i treci put prosla bez, i presrecna sam zbog toga...

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 695
   RE: Epiziotomija
22.12.2015 0:17:54   
Jole84

IZVORNA PORUKA: isidora88

Ja bih jako volelamda izbegnem epiziotomiju ovaj put. Prvi put sam bila sva u raspadu, mesec dana nisam sela, bas me je bolelo i zatezalo, peklo...uzas.


Uh Isi takodje...mene nisu sekli, pukla sam skroz nepravilno, konci i unutra i spolja uzas. Koristila samo Rivanol, potopim ulozak i laaaaadim se, uh koji osecaj user posted image i cesto pranje. Meni su rekli bez sapuna, a vama? Cini mi se da su neke zene prale sapunom Merima.


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 696
   RE: Epiziotomija
22.12.2015 0:44:50   
bojana92

IZVORNA PORUKA: BubaBubica

I ja sam drugi put prošla bez ijednog šava, zaista je razlika uh! Ko da se nisam porodila, sve isto samo stomaka nema.


Slazem se sa tobom.Prvi put su me malo sekli,i imala sam konce,drugi put sam imala konce iznutra (jer su morali da me uspavaju,da mi izvade ostatak posteljice),ali sam mogla normalno da hodam,isla sam posle par sati da se tusiram,kao da se nisam porodila.:)


IZVORNA PORUKA: isidora88

Ja bih jako volelamda izbegnem epiziotomiju ovaj put. Prvi put sam bila sva u raspadu, mesec dana nisam sela, bas me je bolelo i zatezalo, peklo...uzas.

Drzim fige da prodjes bez epizotimoje.



IZVORNA PORUKA: Jole84


IZVORNA PORUKA: isidora88

Ja bih jako volelamda izbegnem epiziotomiju ovaj put. Prvi put sam bila sva u raspadu, mesec dana nisam sela, bas me je bolelo i zatezalo, peklo...uzas.


Uh Isi takodje...mene nisu sekli, pukla sam skroz nepravilno, konci i unutra i spolja uzas. Koristila samo Rivanol, potopim ulozak i laaaaadim se, uh koji osecaj user posted image i cesto pranje. Meni su rekli bez sapuna, a vama? Cini mi se da su neke zene prale sapunom Merima.




Ja se nisam ni sa cim prala prvi put,jer su rekli da se ne perem sa nicim samo cista voda,tako sam i radila,i drugi put.Tek sam malo kasnije pocela koristiti saoun bojala sam se zbog rane.

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 697
   RE: Epiziotomija
22.12.2015 0:58:52   
isidora88
ja nisam nikakve sapune i kupke koristila sigurno 2, 3 nedelje, receno mi je samo cistom vodom, posle svakog odlaska u kupatilo sam se tusirala, posle oktanisept i luftiranje rane.
ni sad ne planiram nikakvu hemiju u pocetku bez obzira imala epi ili ne, nekako mi je sve to agresivno

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu bojana92)
Direktna veza do poruke: 698
   RE: Epiziotomija
13.9.2017 12:34:39   
Tatjana.87
Ja iskreno nisam ni znala za to seckanje user posted image za sve sam se spremala ali to mi je nekako promaklo.
Za kantarinovo ulje potpisujem da je dobro i bas prija na ranicu,ja sam stvljala na ranu one tufere za skidanje sminke natopljene uljem.
A za oktanisept sam cula da je dobar ako se prska jednom dnevno u suprotnom ranica se naglo zateze i tek onda nece valjati.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 699
   RE: Epiziotomija
13.9.2017 12:50:12   
krin 40
I ja sam Isi isto koristila oktanisept,voda i luftiranjeuser posted image Sva tri porodjaja sečena

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Tatjana.87)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here