|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beba neće u kolica!
1.5.2012 23:27:44   
Anoniman
Ja imam kola ali mi je uvek bilo jednostavnije da guram bebu u kolicima a kese trpam ispod kolica, nego da sklapam kolica i pakujem ih u auto, tako da, dok deca koriste kolica, ja kola ne koristim, sem ako je mm tu (što je za nedeljni ručak kad idemo kod sveki), tako da smo u približno istoj situaciji. Zato je i meni neshvatljivo da neko ima mogućnosti, pa i snage da nosi bebu i gura kolica. Da ne kažem da kolica kada guram jednom rukom, ona nikada ne idu u pravcu u kome ja želim.
No, možda sa ovim ima veze to da sam kod oboje dec kolica koristila od prvog dana. Često su danju spavali u njima, a nekada i noću kada su imali faze plakanja. Jednostavno, njima su kolica bila svakodnevnica. I da, to nema veze sa vremenom porođaja, u smismlu godišnjih doba. Marko je rođen u septembru, jesmo šetali napolju taj sept, ali tada je cele dane kunjao. A posle zbog ekcema nismo izašli iz kuće 3-4 meseca (bilo je hladno i pucala mu je koža). Ali on je i dalje bio u kolicima, u stanu, bilo mi je lakše da ga ljuljam u kolicima nego u rukama.

(odgovor članu jelena038)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Beba neće u kolica!
1.5.2012 23:36:23   
jelena038
Nisam ja kolica koristila u kuci, bio je u njima od prve setnje, ali je bio svakog dana. Koristili smo ih samo za prevoz, stvarno, i nakon sto je oddrecao taj jedan put dva puna kilometra, kolica su bila simbol setnje i voznje koju i dan danas voli, jer sam posle kolica nastavila da ga vozim na bajsu i i dan danas to trazi od mene, iako ima sedam i po godina. Samo treba zacepiti usi jednom i ponavljati u sebi "i tu majka tvrda srca bila, da od srca suze ne pustila" i problem resen dok se dodje do kuce. Vrlo jednostvano.

_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Beba neće u kolica!
1.5.2012 23:38:24   
Anoniman
Ja zaista verujem da postoje različite bebe. Marko je pobio sve u šta sam verovala sam Lukom. Ali za kolica sam ostala dosledna. user posted image

(odgovor članu jelena038)
  Direktna veza do poruke: 28
   RE: Beba neće u kolica!
28.7.2013 11:54:01   
bojanica7
evo napunili cetiri meseca i nijednom nije zelela u kolica. upali se posle dve sekunde... jok! u marami smo evo cetiri meseca... a sve nesto kontam zzelece kad bude pocela da sedi, al mi prethodni postovi ubili nadu user posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Beba neće u kolica!
2.8.2013 12:37:55   
Mali_miš
I mi smo do pre dve nedelje imali isti problem. Nisam se kretala dalje od našeg kvarta, osim kada i suprug ili mama idu sa mnom, jer mi je bilo teško da je nosim i guram u kolicima istovremeno. Onda mi je prijateljica predložila da okrenem kolica tako da "drška" bude iza L tj. da beba ne gleda u mene. Već prvi dan je bilo malo bolje. Sada kada je shvatila da može da gleda okolo idemo u šetnje i po 2h (konkretno danas smo bile 2h u šetnji) i čak vrlo često i zaspi u šetnji. Tako da, ako imate mogućnost da okrenete bebu od sebe, probajte tako, možda i vama pomogne. =)

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Beba neće u kolica!
2.8.2013 14:06:42   
Snelle
Joj, i kod nas je krenula ova faza. A i u marami više nije kao pre dva meseca, vrpolji se, sve bi da vidi okolo, a nervira ga zato što je svemu okrenut leđima.
Mi imamo kišobran kolica i ne gleda u mene, već je okrenut od mene, ali džaba. Stalno se pridiže u polusedeći položaj i to je verovatno razlog što nervozira jer ne može lepo ko čovek da sedne i gleda user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Beba neće u kolica!
30.7.2014 12:38:19   
ivbo
Drage mame,ja sam prije vise od dvije godine otvorila ovu temu.Bila sam ocajna,jer moj sin nije htio nikako u kolica.Sta god smo probali,nije palilo.Ali o tome sam vec pisala.Sa njim smo ovo pitanje zavrsili tako sto smo kolica sklonili cim je prohodao,tako smo isli u setnje u kojima smo za dva sata uspjeli samo da napravimo krug oko zgradeuser posted image ,kooooooraaaaaak po kooooraaaak,ali sta da se radi.Sada vam pisem sa potpuno novim iskustvom.Drugo dijete,djevojcica,obozava kolicauser posted image .Mogla bih sa njom prevaliti 1000 km da se ne pomjeri.user posted image .Tako da sada bas uzivam...Srecom pa djeca nisu ista!

_____________________________

Nasa tri sunasca B I T :-*:-*:-*

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Beba neće u kolica!
30.7.2014 15:15:17   
Dani.kv
Kod nas stvari stoje ovako. Maksim ni ziv nece u blizanacka kolica. Vristi i kad sedne. Joka voli. Kupili smo sad i za jednu osobu i vozim ih odvojeno. E tako hoce i on. Mali, tvrdoglavi

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Beba neće u kolica!
30.7.2014 21:47:11   
dijana1*
Mi imamo i obicna i kisobran kolica. Kada smo isli na planinu ponela sam kisobran i nije bas bio odusvljen. Vozio se on u njima ali nece da sedi ili lezi dok u obicnim hoce. Isto tako i za hranilicu, kuci imamo peg perego i obozava da bude u njoj i tu ga hranim a u hotelu je bila graco ma minut jedan nije mogao da sedi u njoj.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Beba neće u kolica!
31.7.2014 9:59:04   
Klarita

IZVORNA PORUKA: bojanica7

evo napunili cetiri meseca i nijednom nije zelela u kolica. upali se posle dve sekunde... jok! u marami smo evo cetiri meseca... a sve nesto kontam zzelece kad bude pocela da sedi, al mi prethodni postovi ubili nadu user posted image


Necu da citam ondauser posted image

Danas cu probati da ga prebacim u obicnu onu sedalicu, bas da vidim da li je do toga. Ne voli bre i to ti je. Vec sam imala par duela u gradu sa zenama koje komentarisu kako mali vristi a ja mrtva 'ladna setam (pizdim u sebi i preznojavam se) ali naucicu ga.

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Beba neće u kolica!
31.7.2014 10:33:03   
mirkam
I mi imamo kisobran i obicna. On tek od skora hoce u kolica ali opet ne predugo, pa kad setamo malo vozi malo nosi.Ma kakva setnja to je mucenje! Mada sad bolje nego ranije, kad nije htio ni metar u kolicima. I cini mi se da je u kisobran kolicima duze miran

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Beba neće u kolica!
31.7.2014 11:21:23   
NIID
U jednu ruku dete u drugu kolica - eto to sam ja...Tako sam bila i sa prvim sinom evo sada i sa drugim.
Ali sve se promeni kad pocnu da sedu - barem kod nas. Prvi sin cim je poceo da sedi u kolicu mogli smo da setamo satima.
Mali tek pocinje u polusedecku polozbu i kako se ispravlja stvari idu na bolje. Sve vise i vise moze da izdrzi u kolicu ...ali kad pocne da vristi dolazi na scenu supermama :)

_____________________________

Moja prva sreca 09.01.2008
Moja druga sreca 23.02.2014

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Beba neće u kolica!
6.8.2014 17:19:16   
pari
Mi još nemamo ni mesec dana ali u kolica možemo samo kad on zaspi...kad je budan, baš neće, zaolače jako brzo i onda moramo da ga nosimo, a ja bih baš išla da se šetam sa njim:-(
A maramu još nisam aktivirala...

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu NIID)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Beba neće u kolica!
6.8.2014 23:00:23   
viking
A da li je neko od vas probao da stavi dete u neka druga kolica? Da li neće u kolica uopšte ili neće samo u svoja?
Ovo pitam zato što sam u parkiću gde šetam svoju decu (koja srećom vole kolica) srela mamu čiji sin takođe ne voli kolica. Htela sam da joj predložim da ga stavi u naša kollica da proba ali su moja deca spavala pa nisam htela da ih budim zbog toga. Predložiću joj sledeći put kad je sretnem pa me zanima da li je neko od vas probao.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Beba neće u kolica!
6.8.2014 23:05:55   
anci kv
Vik, dunda se nije bunila da u drugim kolicima jede ili da se vozi ali kad je u pitanju spavanje, umalo nije razvalila kolica što nam je zaova prosledila kod svekijevacauser posted image

_____________________________

"Osmehneš li se deci, ona uzvrate osmehom. Osmehneš li se odraslima, oni se pitaju: “Zašto se ovaj smeje?”Momo Kapor

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 21:35:03   
dunja RR
Kod nas se promenilo stanje, sada je nažalost baš kao kod Pari. Maramu isto nisam aktivirala, pitaću sutra ortopeda da li uopšte smemo, zbog kaišića. Mada čitala sam na nekim HR forumima da baš preporučuju maramu kada se noše kaiševi, zbog položaja nogu, ali nisam htela ništa da preduzimam dok mi dr. ne potvrdi.

IZVORNA PORUKA: pari

Mi još nemamo ni mesec dana ali u kolica možemo samo kad on zaspi...kad je budan, baš neće, zaolače jako brzo i onda moramo da ga nosimo, a ja bih baš išla da se šetam sa njim:-(
A maramu još nisam aktivirala...



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 22:00:59   
Jole84
Dunjči i kod nas ista situacija user posted image
Inače smo po kući ceo dan u kolicima, gleda baby tv iz njih (autosedište) ali kad se šetamo, ludnica...vritši na sav glas dok je ne uzmemo u ruke.
Doduše tu sam ja pogrešila, jer na početku je baš uživala u vožnji a onda sam je na prvo kenkanje podizala i sad cvrc. Ruke pa ruke. Jedino se razmišljam da probam ovih dana da okrenem kolica da ne gleda u mene nego u prirodu, možda je do toga.

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 22:03:22   
dunja RR
Sve isto kod mene moja Jolence, sve isto, razmazismo ih gadno user posted image

Kod nas imamo samo taj položaj gledanja u prirodu, ili ti Bulevar, hehe

_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 22:06:19   
milicicak
Devojke, da li su vam bebe u skroz lezecem polozaju ili ih vozite u onom za nijansu podignutom? Mini buba je imala te napade vristanja sa nekih 4-5 meseci pa mi je drugarica rekla da probam da podignem kolica iz lezeceg na sledeci nivo i resili smo problem...

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 22:06:50   
Štetica
Jole jel to Mila postala pravi zezator?
Pa mozda je detetu dosadilo da stalno gleda u tebeuser posted image .
Salim se naravno.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 22:08:53   
17 joka
Kumo,Dunjice, a i ako ste ih razmazili dogo ste cekali na njih necete ih dugo ni nosati proletece vreme prhodace e onda sledi trckaranje za njima zato ipak uzivajte.

_____________________________

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 22:09:01   
Olga75
ja sam cesto setala kolica i nosila bebu user posted image
i onda se jedan dan samo valjda pomirila sa kolicima

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 22:10:34   
Jole84
Milicicak baš sam se pitala jel sme da se podigne za jedan položaj? Na 45 stepeni? Moguće da je i do toga, probaću. Stavljala sam je u ležeći ili autosedište.
Dunjči jao nama user posted image
Štetko samo da vidiš šta te čeka user posted image
Mila je postala baaaaš zezator, sve joj udovoljavam, ko matora je user posted image
Joko nemoguće je uživati sa praznim kolicima od 13 kila, ogrooomnom torbom i bebom od 7 kila u rukama user posted image a četvrti sprat bez lifta! Pa mu to negodovanje kolica postane baš problem jer nikako ne mogu sama u šetnju.

< Poruku je uredio Jole84 -- 21.9.2014 22:12:23 >


_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 22:16:17   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja sam cesto setala kolica i nosila bebu user posted image
i onda se jedan dan samo valjda pomirila sa kolicima



isto, i zato volim sto nisam dala neke velike pare na kolica, inace bi mi bilo bas zaouser posted image

Moja Una sada voli da se vozi, zato sto zna da mora da hoda, ali nou, nou, nema ni sada kada nisi htela ranije...

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 49
   RE: Beba neće u kolica!
21.9.2014 22:16:47   
mali_mis
A. ponekad nece u kolica kad smo kuci, a ja moram nesto da obavim, a ne mogu sa njim, e onda se bas patimo. Voli da se uspava u kolicima, i voli da se vozika kad smo u setnji. U poslednje vreme je poceo da protestvuje kad ga recimo pustimo da seta sa nama, pored kolica, pa se onda umori, i nema te sile koja bi ga naterala u kolica, e onda ga nosim.

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Vas ukus
Pansophia

Da li vise volite popularna imena ili retka?

Popularna (26%)

Retka (74%)


Ukupan broj glasova: 66

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here