RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


jovicaa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (26.11.2010 22:17:33)

videces sutra na kontroli, sve je to negde indivudalno. neverujem da je nesto strasno. samo polako, javi sta je bilo!




Milica82 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (2.12.2010 12:51:36)

Ja sam pre nekih nedlju dana osetila jak bole u donjem desnom delu stomaka, a u poslednjih nedelju dana mi je pojacn sekret i braonkaste je boje, danas je poceo cak i da crveni. Juce sam iz straha uradila opet test i bio je pozitivan, sutra imam UZ ali nije mi sve jedno, inace ulazim u 8 nedelju.
Da li se nekom desilo nesto slicno i da li neko ima neki savet posto sam ja jako uplasena, a dr. treba da menjam jer je idiot.




Olga75 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (2.12.2010 12:57:14)

Milice , sto pre kod dr i sto vise mirovanja , ako se pojavilo krvarenje verovatno ce ti prepisati Utrogestan ili nesto slicno , sada je bitno da te dr pregleda i ustanovi sto se krvarenje javilo . 




Anoniman -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (2.12.2010 12:59:23)

i ja sam u 3 mjesecu trudnoce imala bolove, isla sam u hitnu.. nije nista bilo opasno, ali ginekolog je bio odredio 7 dana mirovanja i dobila inekciju jer sam negativne krvne grupe!
nadam se da ce sve biti u najboljem redu!




Milica82 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (2.12.2010 12:59:46)

Sutra imam zakazano. Nije to krvarenje samo ostavlja malo traga na gacicama i ima kao malo krvavice koja je braonkaste boje, a ovo je inace period kad bih trebala da dobijem menstruaciju.




sely -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 8:42:18)

34 sam sedmica trudnoce(s tim sto su mi na zadnjem uzv rekli da beba raste dvije sedmice unaprijed),i imam jake predmenstrualne bolove u donjem djelu stomaka,a nekada i cijeli stomak...bijelo pranje mi je postalo rijedje nego prije,i ima ga mnogo vise..ne mogu da spavam,jer ne mogu da se namjesti,kako god da legnem,sjednem stomak boli...jako tesko mi je da hodam..a bolovi traju skoro pa cijeli dan,samo ponekad prestanu...isto imam jake bolove u ledjima...babica (kod koje idem na kontrole),mi kaze da je to ok,i da uzmem neku tabletu protiv bolova...a ja bas nisam zato da pijem tablete,pa tako da trpim bolove...ako ima neko slicnu situaciju,bit cu zahvalna da mi napise...




maja19 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 9:20:03)

Sely ne znam kako je kod vas, ali zar ne moze da te doktorka pregleda, ili da ti odrade ctg, mozda imas kontrakcije cim te celi stomak boli i to jos celog dana..mozes li da odes onda negde privatno...




Snelle -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 11:36:42)

sely, ja sam u petom mesecu imala takve bolove po čitav dan, pa sam dobila tablete za održavanje trudnoće. Možda ne bi bilo loše da te neki lekar pregleda, može se desiti da ti se grlić malo otovrio. Ja sam se posle tih bolova otvorila 1 prst!




sely -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 12:29:53)

ma joj,danas sam bila ali samo kod babice,jer ne mogu direktno kod ljekara,jer ako je nesto ozbiljno babica me salje ljekaru,a ona mene nije htjela poslati kod ljekara,kaze to je normalno,kupi sebi tablete za bolove...a za privatnog ginekologa,nemam pojma,koga god sam pitala ne zna,pa mi se sve cini da ovdje privatni ginekologa i nema...glupo mi je to sto me nikada niko nije uopste ni pregledao vaginalno,ma ni pipnuli me nisu...i samo jedan uzv i to u 20 nedjelji,i vise nista...ma ovo ovdje mi se nikako ne svidja(jedino sto su svi preljubazni,mislim na bolnicko osoblje),zato sam htjela vas da pitam,nekako vise vjerujem nasim tamo...i jos ako neko zna jel normalno da beba bude duga 33 cm,a teska 2100???




Snelle -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 12:38:37)

Sely, ja mislim da je to sasvim normalna kilaža i dužina bebe za taj period. Opet, nemoj toliko da se vezuješ za te mere, nije to baš sve tako kako ti oni kažu. Meni su na dan porodjaja rekli da je beba teška 3.400 a rodila se sa 3.030gr. A znam još jednu forumašicu ovde kojoj su težinu pogrešila za čitav kg. 




Olga75 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 12:45:07)

Sely , moja Mse rodila mesec dana pre termina i bila je 2650 g i dugacka 46 cm a posle jedne ture takvih bolova u sestom mesecu ja sam bila otvorena 1,5cm pa bi bilo najbolje da te neko pregleda i ako je potrebno prepise ti ginipral ili neki tokolitik




Snelle -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 12:47:36)

Eto, ista situacija i kod mene i Olge. Insistiraj da ti odrade vaginalni pregled, zašto bi se porodila ranije ako ne moraš!




sely -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 12:56:26)

zaboravila sam napisati da je bila duga 33 cm,i teska 2100 gr u 30 sedmici,znaci prije mjesec dana...al nekako mi nije jasno da je duga samo 33 cm na tu tezinu....jojjjjjj  ja se ziva isprepada...al i ako su ovi bolovi znak da je porodjaj blizu,nadam se da nece biti problema sto se ranije rodila.rekla mi je babica,i da dodje do porodjaja,opasnost za bebu je prosla,pa me to malo smiruje..samo molim boga da sve bude ok...a vama drage moje hvala mnogo...a olga75,sto se tice tih lijekova da mi daju,pa ja u 8 nedjelji imala krvarenje,i nista mi nisu dali,samo rekli to je normalno,a neki dan su mi rekli da ja ustvari nebi smjela nikako krvariti,jer sam o negativna,i morala bih u bolnici lezati...iskreno je ovim ljekarima ne vjerujem vise nista,al eto opet nek ih ima....




LillyT -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 13:01:45)

Sely, nemoj da te mere bebe vode, ja sam se porodila u 40. nedelji (po onom proračunu po ciklusu), ali su meni omašili termin i beba je zvanično rođena u 37.
Znam da je drugačije tamo, meni je drugarica u Sidneju i uopšte te ne kontrolišu kao ovde i babica je tamo zakon, ali insistiraj na pregledu i doktoru.




Olga75 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 13:05:49)

Sely , ako ti ne prepisu nikakve lekove jedino sto mozes je da strogo mirujes . Svi bolovi slicni menstrualnim , svako grcenje stomaka pa i bezbolno su ustvari kontrakcije materice koje mogu da dovedu do skracivanja i otvaranja grlica. Miruj do ulaska u deveti mesec  tada si u terminu i porodjaj je ocekivan . Svaki dan u materici bebi mnogo znaci [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mirjanica -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (8.1.2011 20:09:40)

drugarice trudnjacice, ja sam relativno nova trudnica i eto pitala bih vas nesto! Nemam nikakve jake bolove hvala Bogu, ali nazalost imam hematom i zbog njega mi je propisana terapija i mirovanje jos od 5. nedelje, sada sam u 12. Ponekad bih osetila manji bol u stomaku, ali to mi je jasno da je zbog sirenja materice i da je normalno. Ali zadnja tri dana osecam neki blagi bol ispod zeludca, tacnije mislila sam i da me sam zeludac boli mozda malo od kiseline sto je u mom periodu trudnoce sada normalno, al ipak me strah da to nema veze sa bebom! To je kao jedna linija od pupka na dole, bol je blag i vise iritirajuci, ali cisto me zanima da li je neka od vas imala slican bol, ako se secate? hvala i pozdravcic!




sely -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (11.1.2011 10:55:19)

nece da me pregledaju vaginalno,pa ih ubij....al isla sam danas privatno kod doktora(opste prakse,ne ginekolog),dao mi uputnicu za ultrazvuk.i na ultrazvuku kazu da je sve ok.sve je super.samo mi nije htjela reci da li sam se otvorila poslije onih bolova..uglavnom kaze beba je spremna ako zeli da izadje ranije...sad mi je mnogo lakse...a vama drage moje hvala na savjetima...




nina82 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (16.1.2011 2:07:06)

Evo i ja da podelim iskustvo sa vama!Pozdrav svima! Ja sam u 28 nedelji trudnoce i takodje sam pre dva dana osetila bolove i sa leve i sa desne strane u dnu stomaka!Imam dva serklaza koja su stavljena jedan u 16 nedelji a drugi sad 05.01. na mirovanju sam i ne ustajem. Bol koji mi se javio je konstantan i boli pri svakom kretanju i promeni polozaja u krevetu toliko sam se istraumirala da sam odmah otisla privatno na UZ!Dr koja me je pregledala je konstatovala da je sve u redu i da se to istezu misici materice a posto je beba karlicno i ona se gura i samim tim pogorsava stvar. Savet koji sam dobila je da lezim na boku i to vise sa leve strane. Smirila sam se i sada mi je mnogo lakse bar znam sta je a svasta mi je padalo na pamet sta moze da bude tako da ne mora svaki bol biti alarmantan, naravno svakako se treba posavetovati sa lekarom da se ne bi opterecivale jer stres skodi bebi!Nadam se da sam nekome bar malo pomogla!Pozzzz




Verus -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (16.1.2011 2:23:54)

sely miruj-ti bolovi su u mom slucaju bili kontrakcije, skoro sam se porodila u 26 nedelji, bila u bolnici 2 dana i od tada na mirovanju...insistiraj da te lekar primi!
IZVORNA PORUKA: sely

34 sam sedmica trudnoce(s tim sto su mi na zadnjem uzv rekli da beba raste dvije sedmice unaprijed),i imam jake predmenstrualne bolove u donjem djelu stomaka,a nekada i cijeli stomak...bijelo pranje mi je postalo rijedje nego prije,i ima ga mnogo vise..ne mogu da spavam,jer ne mogu da se namjesti,kako god da legnem,sjednem stomak boli...jako tesko mi je da hodam..a bolovi traju skoro pa cijeli dan,samo ponekad prestanu...isto imam jake bolove u ledjima...babica (kod koje idem na kontrole),mi kaze da je to ok,i da uzmem neku tabletu protiv bolova...a ja bas nisam zato da pijem tablete,pa tako da trpim bolove...ako ima neko slicnu situaciju,bit cu zahvalna da mi napise...




Podrum Š. -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (16.1.2011 9:46:40)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

sely miruj-ti bolovi su u mom slucaju bili kontrakcije, skoro sam se porodila u 26 nedelji, bila u bolnici 2 dana i od tada na mirovanju...insistiraj da te lekar primi!
IZVORNA PORUKA: sely

34 sam sedmica trudnoce(s tim sto su mi na zadnjem uzv rekli da beba raste dvije sedmice unaprijed),i imam jake predmenstrualne bolove u donjem djelu stomaka,a nekada i cijeli stomak...bijelo pranje mi je postalo rijedje nego prije,i ima ga mnogo vise..ne mogu da spavam,jer ne mogu da se namjesti,kako god da legnem,sjednem stomak boli...jako tesko mi je da hodam..a bolovi traju skoro pa cijeli dan,samo ponekad prestanu...isto imam jake bolove u ledjima...babica (kod koje idem na kontrole),mi kaze da je to ok,i da uzmem neku tabletu protiv bolova...a ja bas nisam zato da pijem tablete,pa tako da trpim bolove...ako ima neko slicnu situaciju,bit cu zahvalna da mi napise...

Isto kao i Verus... U 29. nedelji sam dobila kontrakcije na 2 minuta. Prethodni dan me ceo dan boleo stomak i osećala sam neku nelagodnost. U bolnici su mi dali tokolizu (x3 jer sam insistirala) a kada sam se vratila kući pila sam partusisten i apaurin od 5mg. Preležala sam poslednja 2 meseca trudnoće na levom boku. Ustajala sam samo do kuhinje i kupatila. Moj dr [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image] mi je rekao da obavezno  mirujem i pijem taj lek za smirenje. Tada mi se to činilo blesavo, ali izgleda da je bio skroz u pravu, jer smo izgurali sve do termina [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
I još jedna stvar: u tom periodu sam visila na RR, ove divne osobe su me prihvatile i podržavale sve vreme. Jako mi je puno to značilo jer sam imala grozne krize... Još jednom svima hvala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




gagilly -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (16.1.2011 11:16:48)

i ja sam od onih koje su muku mucile sa bolovima i kontrakcijama, jos od 20. nedelje, bila u bolnici na tokolizi dva puta po 15 dana, lezala 4 meseca isto sto vise na levom boku i PREZIVELA - evo me sad punih 38 nedelja i osecam se odlicno, sad bebac nece napolje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
nina i saly, samo disciplina, mirovanje i slusanje lekara i sve mora biti ok, bez stresa i brige!!! drz`te seeee[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]







mikica sa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (16.1.2011 20:24:39)

gagilly moja draga, brojis sitno, jel da? [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
drago mi je da si dobro.
veliki pozdrav od nas dvoje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




morena -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (19.1.2011 21:49:43)

I ja imam isto tako jake bolove dolje i užasan pritisak čim stanem na noge. Okretanje u krevetu mi je noćna mora... Za sad sam otvorena malo, za vršak prsta, bila sam pred 2 dana na pregledu kažu sve ok, al da mirujem,  ležim što više, samo na wc i jest. Meni se to, iskreno,čini preradikalno, budući da sam tako malo otvorena. Pa ja ne ležim baš cijele dane, nego i skuham ručak i sjednem na stolicu kad mi netko dođe u posjet. Jel griješim?
Sad sam u 33. tjednu.




Podrum Š. -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (19.1.2011 23:02:37)

Morena, nemoj to da radiš, lezi, lezi barem još te 4 nedelje, pa kad navršiš 37. možeš da điraš [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




cicmil -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (19.1.2011 23:16:50)

IZVORNA PORUKA: morena

I ja imam isto tako jake bolove dolje i užasan pritisak čim stanem na noge. Okretanje u krevetu mi je noćna mora... Za sad sam otvorena malo, za vršak prsta, bila sam pred 2 dana na pregledu kažu sve ok, al da mirujem,  ležim što više, samo na wc i jest. Meni se to, iskreno,čini preradikalno, budući da sam tako malo otvorena. Pa ja ne ležim baš cijele dane, nego i skuham ručak i sjednem na stolicu kad mi netko dođe u posjet. Jel griješim?
Sad sam u 33. tjednu.

iz iskustva mogu da kazem da nije preradikalno inace lezala sam od cetvrtog mjeseca trudnoce. Ovo ne govorim da te uplasim vec samo da prihvatis savjet ljekara pa to su samo 4 nedelje do punih 37 a onda se malo opusti.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>