RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


jovicaa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (28.10.2010 18:50:29)

pa jesi kuci sad? koja si nedelja?
kakvo ti je dole stanje jesi pocela da se otvaras?




jovicaa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (28.10.2010 18:54:18)

u svakom slucaju bez nervoze,samo lezi i pij terapiju.
kod mene onako, ponekad imam te kontralcije, ali redje. bila sam na kontroli i kaze gin da pijem lekove i dalje i mirujem(ne bas strogo, ali da odmaram sto vise). grlic mi je sad 1,5 cm uloziv za vrh prsta.




gagilly -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (28.10.2010 19:40:10)

jos sam u bolnici, ovde kad dodjes ne pustaju te tako lako.
sad sam 27. nedelja, tek sam usla u sedmi mesec.
a dole je i meni sad ulozivo za vrh prsta, mada ne znam tacno sta im to znaci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
kada sam pitala doktorku ovde da li sam otvorena ona je rekla "ma nisi, to je samo ulozivo"[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




maja19 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (28.10.2010 23:35:22)

Evo i mene i na ovoj temi sa odvratnim bolovima u donjem delu stomaka pogotovu zadnja dva dana.Bol je veci sa desne strane sto su i opisivale trudnice kao da cu da dobijem.Uradjen mi je serklaz u sestom mesecu, sam pocetak sestog i od petka kad sam bila na kontroli krenla sam da pijem partusisten sa bensedinom zbog slabih kontrakcija u donjem delu stomaka. Ovako mi je stomak mek, me grci se, nemam tegobe osim tog bola i pomeranja bebe koja se samo dole mrda iam osecaj da ce da izleti.Inace je karlicno.ne znam vise ni sta da radim, da li da zovem doktora i da pitam a bila sam pre nekoliko dana..ma uzas..




gagilly -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 12:38:06)

maja19 a koja si nedelja? jel si odavno bila na kontroli?
i meni je beba bila karlicno i isto je sve udarala dole, mislila sam ispasce. sad, u 27. nedelji se okrenula ali je i dalje osecam nisko, tek od skoro su se pojavili poneki pokreti iznad pupka.
a sto se bola tice, ukoliko ne prolazi pravac kod doktora, bar da bi ti bila mirnija!
ja sam rekla, uopste me nije sramota ni da dosadjujem doktoru ni da ga zivkam telefonom, u pitanju je moja bebica i tu nema kompromisa i neckanja, za nju SVE[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]




maja19 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 13:51:11)

Gagili hvala puno ja sam 29nedelja, i bol prestaje nije toliko jak kao sto je bio pre..sad me vise bole prepone i spoj nogu i stomaka..ko zna sta sam ja to uradila..mozda i istegla neki misic...stomask i dalje mekan. beba se rita dole i dalje dali ce da predje malo vise ne znam ali bih volela..i dalje drhtim kad popijem jutarnju dozu partusistema, iako popijem bensedin doduse pola od 2mg, a posle toga ne...ma guramo, moramo..




mikica sa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 14:22:26)

ma ne,jos mi je rano (16 nedelja) ali bas zna da zaboli pogotovo ako nesto radim cuceci,kao  npr.kad hocu da pocistim balkon od lisca i onda ustanem bas me zna presjeci [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
kako si sad?




mikica sa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 14:25:11)

gagilly,kako si sad?




maja19 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 14:32:21)

Mikice izbegavaj da cucis bar sam i ja cula da to nije dobro za trudnice ma koliko se one dobro osecale..




jovicaa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 14:43:54)

ako imate neke bolove idite kod lekara bolje. moja preporuka. nema stida, znam i meni je bilo glupo da zivkam i sl, ali ne treba da bude. i ja sam svoju bebu dugo osecala samo u donjem delu stomaka. evo sad opet vec tri dana imam kontrakcije, danas malo blaze. ono stvrdnjavanje stomaka, ali bas jako. mada ja  sam vec navikla da iskuliram toi. vec je bilo par puta tako i nisam se otvarala tako da samo lezim, pijem terapiju i nadam se najboljem. eto sad sam vec u 33 nedelji, a sva sranja su pocela jos u 24.
znaci bez panike, samo idite kod lekara!!!!! posebno ako imate bolove u preponama donjem stomaku i to, ja nisam imala, ali to moze da bude znak otvaranja.
gagili drzim ti palceve, da sto pre izadjes iz jebene bolnice![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]  i  da sveeeee bude uredu naravno!
uloziv koliko sam ja skontala znaci ulazan za vrh prsta, znaci pre nesto kao razmeksan nego otvoren ili otvoren samo sa pocetka, znaci ulazaan za vrh prsta.\
drzi i ti meni palceve da me ne otvaraju ove proklete kontrakcije i da izguram bar do devetog...
inace te kontrakcije o kojima smo pricale, mi se javljaju periodicno, na svake dve nedelje otprilike, ali kad krenu onda ih imam bukvalno bez prestanka tri dana za redom, po ceo dan!
jel izdrzavas u bolnici?




mikica sa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 15:14:35)

ma,pokusacu majo, ali znas kakve smo mi zene kad smo dobro daj da sve uradim da sam mirna jer ne trpim da je nered pa makar i na balkonu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... a opet,kad zaboli, kazem neces vise i sve tako u krug...kako si ti?




maja19 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 21:28:16)

Nije lose..zbunjena celom situacijom posto mi je prva trudnoca prosla super i nisam imala nikakvih problema, sad mi sve ovo dodje nepoznato..Stalno u iscekivanju novog dana, nedelje, meseca,kontrole, jedva cekam da prodje vreme..Ti nemas drugih nikakvih problema..jel tako..




mikica sa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 21:59:13)

za sad ne,hvala Bogu, ali i meni je prva trudnoca a prije toga sam imala spontani pa sam ti sva u strahu. ne muci me nista vise,ali sve novo sto dozivim na neki nacin budi oprez,shvatas?
drago mi je da si dobro [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




maja19 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 22:02:35)

Verujem da ti nije lako i da stalno mislis o tome sta bi bilo kad bi bilo..kao i svi mi..ne sekiraj se..samo guraj..kad ti je termin..




mikica sa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (30.10.2010 22:09:57)

jednom mi kaze 28.04 a sad zadnji put na kontroli kaze 23.04 [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] tako da je sve moguce [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
suprug tipuje da bude ovan u horoskopu kao on i musko (naravno) a ja kontam tesko meni jer je i suprug isto ovan [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa ce biti veselo...ma, bitno je da sve bude ok.
mogu ti reci da me raduje sto cu zimi biti u drugom stanju jer ne smijem ni zamisliti kako je biti trudan na plus 35C




gagilly -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (31.10.2010 11:02:33)

ja evo dobro, izdrzavam, to je najbolja rec, survivor[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
jos u bolnici, sutra tek dajem urinokulturu pa cu da cekam rezultate par dana tako da...necu skoro kuci. ali nije me briga najbitnije je da prolazi vreme, sad kad sam vec u sedmom svaki sekund je dragocen!!! DACE BOG doguracemo i mi do devetog...
jovicaa drzim fige, proklete kontrakcije crkniteeeee[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
i meni tako, par dana nema pa onda malo ima, a stalno nesto bolucka odnapred odpozadi sa strane....ne znam vise kakvu vrstu bola sve nisam osetila. nisam ovako zamisljala trudnocu, definitivno.......




mikica sa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (31.10.2010 11:07:06)

gagilly, pocinjemo sitno odbrojavati tvoje dane [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
drzimo ti svi fige da sve bude ok, a posto vdim da si mirna i disciplinovana onda nema zime za vas dvoje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...kako se ti osjecas? kakav ti je pritisak i ostalo?
ja sam juce malo bila down,pao mi pritisak pa trci kuvaj supu, digni noge [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ali danas je bolje...vjerovatno ovo glupo vrijeme i promjene...ne daj se!




jovicaa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (31.10.2010 11:17:07)

znam kako ti je.. ni ja nisam zamisljala da ce biti ovako, pogotov zato sto je do 24 nedelje sve bilo u savrsenom redu.
jao evo danas vec cetvrti dan kontrakcije, ali nemam nikakve bolove, pa lezim i nadam se najboljem.. ja sam vec u 33 nedelji, pa valjda cu izgurati jos te tri famozne nedelje i da udjem u 9!
a sto je najogre dan pre ovog zadnjeg napada kontrakcija sam bila kod doce  i na pregledu i na uz i on kaze sve je ok, kao samo da mirujem i da pijem terapijui to je to. i mene sutra dan napale kontrakcije, a on otisao na odmor, vraca se tek kad budem 36 nedelja... i tek onda kontrola, znaci sodoma i gomora!
nadam se da ce sve biti ok...
samo opusteno gagili, znaju lekari sta rade, izguraces  ti




mikica sa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (31.10.2010 11:26:44)

pobogu jovicaa, pa zar ne mozes kod nekog drugog otici? ako te tako boli, nemoj cekati njega nego otidji nekome drugom!




jovicaa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (31.10.2010 12:16:27)

stvar je u tome, sto ja nemam nikakve bolove, vec samo to zatezanje stomaka. i vec mi se i ranije tako dogadjalo po par dana i uvek kad odem kod lekara, sve bude ok, mislim nisam se otvarala.. i onda prodje samo od sebe
verovatno su pripremne kontrakcije, ili ko bi ga znao... cekam pa ako dobijem bolove pravac bolnica.




gagilly -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (31.10.2010 13:24:52)

jooj tako sam i ja, danas otisla na kontrolu, sve super, cak i setnja moze, sreca, radost, a sutradan vec dobila bolove.
mikica, daleko od toga da sam mirna, po ceo dan brinem i sekiram se, cak i posete izbegavam gledam da  mi samo muz dodje, ,tako mi je lakse. nije ni malo lako, svaki i najmanji bol mi stvara paniku ali uspevam nekako da se drzim pod kontrolom.
a pritisak mi je ok, konstantno 110/60, nekad i malo nizi. to je od verapamila, on spusta pritisak.
1. januara ulazim u deveti, mislim da cu ovu novu godinu provesti najlepse na svetu, makar samo lezala i gledala u plafon[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




maja19 -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (31.10.2010 13:53:47)

Gagili verujem da ti je tesko..pogotovu sto si u bolnic, ali mislim da ti je mnogo lakse su u pogledu cinjenice da si mnogo sigurnija tu nego kod kuce..kuci se covek uvek opusti..tako i ja kao ti brojim dane..proci ce i to videces..




mikica sa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (31.10.2010 14:37:44)

pij dosta tecnosti zbog pritiska
a N.godina dodje i ode... vjerujem da ce ti ova biti nezaboravna [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ali u pozitivnom smislu... citaj da ti ne bude dosadno...




jovicaa -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (31.10.2010 19:50:48)

gagili pa pitaj lekare kakvo je stanje i ima li razloga za brigu, neka ti lepo objasne... nemoj da se kidas tu.. obavezno neka ti sve do detalja objasne, sta kako, koliko jos u bolnici i sve!
imas lap-top? igraj neke igrice ili nesto...
samo hrabro... putem devetog meseca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image], bice sve ok. misli o bebici,nemoj da se nerviras... ovom mom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image] je glavica toliko nisko da mi u dupetu stuca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] i eto nama zabave u nesreci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image].. hocu reci kontam da me zbog te tintarice koja je tako nisko i napadaju kontrakcije. ali ne mora uvek znaciti da ces se poroditi ako imas kontrakcije. prelistaj malo ove forume, pogledaj pricu verus... neverovatna je!




vukosava -> RE: Bolovi u donjem delu stomaka - POMOĆ (1.11.2010 13:08:06)

Videh temu vezanu za bolove pri ustajanju, al ovo sto ovde pise su generalni bolovi, steta sto je zakljucana tema ...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>