Brand new mama -> RE: Mesečno 10 porodilja deponuje matične ćelije (21.7.2009 13:50:13)
|
Ne,ne -to kad platis, to je tvoje,odnosno-moze da koristi tvoje dete(kao i brat, sestra) ili cak i roditelji.A samo ako ides na dobrovoljno-onda dobija kome treba(nasla sam kasnije da nije bas da odgovaraju svima, i tu mora da bude nekih poklapanja, ali ne kao i kod odraslih davaoca)...U Srbiji sam nasla samo tu mogucnost skladistenja u privatnim bankama . Osim toga, ta krv se i onako baca(to je ona krv koja ostaje u pupcanoj vrpci kad se isjece i vezana je za posteljicu-ne za bebu) tako da je meni u svakom slucaju to OK, ako moze tako da se spasi na taj nacin.Meni je prijatelj umro sa 21 godinom od leukemije i to poslije dvije transplatacije(uzimali su kostanu srz od njegovog mladjeg brata), od kojih jedna nije uspijela, a druga ga je toliko iscrpjela(posto izmedju mu je imunitet bio na nuli) da je 1 godinu kasnije umro,bukvalno od posledica.A da ne pricam koliko su operacije placene,jer se tad nisu radile kod nas... (razbolio se kad je imao 16) A i ne mogu da se pokvare-posle 18 godine, dete samo odlucuje da li ce da nastavi sa skladistenjem ili ce da ih preda dobrovoljnoj banci na slobodno koristenje
|
|
|
|