|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
28.10.2014 12:31:05   
smeško
Ne razvijam diskusiju u pogrešnom pravcu. Samo ja znam kako sam preživela prvo molbe pojedinim lekarima da bolje pogledaju dete za koje tvrde da je dobro, iako ja vidim da nešto nije u redu, pa onda sve dane u bolnici sa onim koji su to ozbiljno shvatili. Moje dete je bilo izuzetno napredno i primer potpuno zdrave bebe dok nije primilo šest u jednoj vakcini zbog nestašice Pentaxima. Do kraja života će me proganjati krivica i razmišljanje da li sam to mogla da sprečim, bar sa odlaganjem vakcinacije. Ni ja ne pričam o tome na pamet i ja sam tu sumnju kao i Jabudic čula od nekog kvalifikovanog.
Jabudic, mi smo sada ok. Napada više nema. Molim Boga da se sve povuče, jer razlog na pregledima nisu otkrili. Posle svega pomirila sam se i sa tim. Samo nek je sve ostalo u redu. Ne razmišljam o tome i živim najnormalnije iz mnogo razloga, najbitniji je taj da Maki vidi svaku moju promenu raspoloženja i ne želim da to sve utiče na njega više nego što mora. Drugo, misli su čudo. Želim da smo lepe misli i optimizam usmeravam prema njemu i ZNAM da će sve biti u redu. Strašnije od svega su stalna posmatranja svog deteta kroz lupu: šta je rekao, da li je rekao, zašto nije i zašto jeste,...,da li radi sve što i druge bebe, da li je to što ne želi da puzi neki signal za uzbunu,...
Ali, biće sve u redu. Znam, jer na drugi način i ne razmišljam. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Zato znam da će sve biti dobro i kod vas, jer je stvarno najbitnije da se reaguje na vreme. Prvo dete sam redovno vakcinisala, sa Makijem ću tako nastaviti, jer znam da vakcine imaju i svoje dobre strane. Samo žalim što nisam izabrala one obične, državne. To je sve.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 226
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
28.10.2014 19:57:50   
choopa choops
Vjerovatno ni ja ne bih davala vakcine do daaljnjeg, dok se ne ustanovi stvarno šta je uzrok.
Ja se sjećam napada koji je imao moj brat od tetke, a imali smo možda 5-6 godina tada. Ta slika mi je još uvijek u glavi, a mogu da zamsilim kako je jednom roditelju kad to doživi user posted image user posted image Inače, on je sad super zdrava momčina od 2m. user posted image

E sad možda ovo nije za ovu temu, već onu o glistama...Ono što hoću da kažem je da sad prvi put čujem o toj askarijazi. Izguglah svašta nešto. Ali, kad sam ukucala ascariasis & Epileptic seizures izašlo mi je nekoliko istraživanja na tu temu. Čak postoje neki koji tvrde da baš ona i izazva te napade user posted image Mislim, jasno mi je da je sve ovo rekla kazala ili što bi se reklo Google doktor, i da vjerovatno više vjeruješ neurologu nego internetu. Ali bih voljela da znam u kojem pravcu vas dalje šalju na pretrage? Da li ste ponavljali testove? Na jednom hrvatskom forumu vidim da se neke žale da ne mogu da je se rješe godinama, bez obzira na lijekove. Pa onda pišu kako im djeca nemirno spavaju...i td. Da li si istraživala tu temu (ako uopšte imaš vremena)?

Ne sekiraj se user posted image , najgore je prošlo ja se nadam.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 227
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.2.2015 14:31:55   
jabudic
Ovu temu sam izbjegavala jedno vrijeme, jer mi je sve što ima veze sa ovom riječju teško padalo.

Čupo, mi nismo otkrili uzrok napada, tj. MR mu je u redu, kao i rezultati svih ostalih ispitivanja koja smo radili. Odavno već smo se riješili i askarijaze i on je sada dobro. EEG je i dalje aktivan, ali dr kaže da to nema veze, jer ima djece sa potpuno urednim EEG-om, pa da imaju generalizovane napade. On od onda nije imao ništa. Ima terapiju, ali potpuno se normalno ponaša. Jako vjerujem i nadam se da će sve stati na ovome. Imamo kontorlu 01/03. Nismo bili 4 mjeseca, jer je sve bilo u redu, i što je najbitnije nije imao napade za ovaj period.

Sad, mi nikad nismo mirni. Kad zaspi samo gledamo da li se mrdnuo, kako se mrdnuo, još uvjek spava u našoj sobi, tj.obojica su prešla, njihova je soba prazna. Kad stigne beba vratiće se u svoju sobu, mada ne znam kako da mi ne bude na oku...

Nadam se da će jednog dana sve ovo biti daleka prošlost, a on zdravo dijete.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 228
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.2.2015 15:37:04   
jovicaa
user posted image
jabudic a sta je bilo sa onim parazitima koje su nasli? da li je to bio uzrok i jeste to izlecili?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 229
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.2.2015 16:04:53   
Olga75
evo i tema o askarisu GLISTE jer se ovde povezuje sa epilepticnim napadima
pa da bude i poveznica

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 230
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.2.2015 16:34:59   
jabudic
Jovice, njih smo brzo eliminisali, a nikad se niko nije pozabavio vezim sa epilepsijom. Mada sam ja sigurna da je to bio jedan od uzroka, jer je on sjutradan u bolnici imao 4 dijagnoze: epi nadap, upala pluca, askarijaza i rinitis...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 231
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.2.2015 16:39:44   
Klarita
Jabudic, user posted image da ostane na tome i nikad vam se vise ne ponovilo. Vec sam pisala, moj rodjeni brat je imao napad sa 3,5 g cini mi se i od onda kuc kuc kuc nikada...imao je neko vreme terapiju fenobarbitonom ali nikada nisu otkrili uzrok, ali bar nema posledica, sem upisanog u kartonuuser posted image Ljubim vas sve!

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 232
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.2.2015 17:04:14   
choopa choops
jabudicu sigurna sam da se više neće ponavljat user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 233
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.2.2015 17:45:47   
Olga75
Jabudic , imao je i pneumoniu i upalu uha a kolika mi je bila temperatura ?
mislim ok je da askaris moze da dodje do mozga i napravi cudo
a on je cackao nos ? guzu ? znam da zvuci bzvz ali askaris hoce napolje koliko ja pamtim parazitologiju user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 234
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.2.2015 18:18:37   
jabudic
Olga, nije imao T. Nikad nema T kad ima upalu pluca, a imao je bar 3 puta do sada. Rekli su ako bi mu do jutra porasla T da bi se to moglo smatrati konvulzijama (iako su one koliko znam posledica visoke T), ali nije dobio, stavise bio je hladan, jedva 36.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 235
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
4.7.2017 17:18:16   
Sarav
Da li možda neka mama ima dete kome je postavljena dijagnoza epilepsija a da su simptomi, odnosno napadi vegetativne krize? Javite se ako vas ima da razmenimo iskustva.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 236
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
23.10.2017 20:56:00   
Sarav
Da osvežim temu, ako neko ima iskustvo ja sam tu.

_____________________________

Sreća prati hrabre.

(odgovor članu Sarav)
Direktna veza do poruke: 237
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
13.4.2018 7:43:23   
mali_mis
Ami je u bolnici od ponedeljka. U ponedeljak prepodne je imao prvi napad. Odvezli smo ga kolima hitne pomoci. Pored krvne slike koja je u redu, radili su mu ultrazvuk stomaka koji je isto dobar, CT je normalan, juce su mu radili EEG u snu. Videli su napad od ponedeljka, i neke aktivnosti, pa su mu izazivali napad, nisu uspeli. Sledece nedelje mu rade magnetnu rezonancu, da utvrde koja vrsta epilepsije je u pitanju. Juce je poceo sa terapijom (levetiracetam), i ne sme da jede belancevine, a redukovace me i ugljene hidrate.
Sad je tata sa njim u bolnici, bila je moja mama. Ja ne mogu, jer sam negativna na antinetela na morbile, jer epidemija je, pa ulazis sa papirom iz laboratorije.

(odgovor članu Sarav)
Direktna veza do poruke: 238
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
13.4.2018 8:30:18   
milicicak
Misu user posted image
Drzim palceve da ce terapija da upali i da ce drzati epilepsiju pod kontrolom.
Nas dobar prijatelj ima epilepsiju ali je godinama uz pomoc lekova drzi pod kontrolom. Zivi sasvim normalno bez ikakvih ogranicenja. Nadam se da ce tako biti i sa Amijem.
Znam da je grozno sto ne mozes da budes sa njim u bolnici ali je bolje je tako nego da pokupis morbile. Drzi se user posted image

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 239
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
13.4.2018 8:49:19   
Sanjica26 RR
O majko moja. user posted image Zao mi je sto ne mozes da budes sa njim. Nadam se da ce brzo izaci iz bolnice.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 240
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
13.4.2018 8:54:05   
Sarav
Mišuuser posted image
Deluje zaista strašno na početku. Kad odradite magnet možeš da budeš mirnija. Kad ti se srede malo misli i cela situacija možemo da razmenimo iskustva.

_____________________________

Sreća prati hrabre.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 241
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
13.4.2018 10:10:12   
AnaTamara
Vec sam pisala o tome, ja imam epilepsiju, dijagnozu su mi dali posle 2 krize svesti, 4 godine pijem terapiju, na pocetku mi je bilo jako tesko da se pomirim sa tim, ali sam vremenom navikla. Dr mi je rekao da nemam cega da se stidim, ali da ne moram na sav glas da pricam da imam taj poremecaj, zbog neinformisanosti naseg naroda. Sada vec pricam o tome, zivim sasvim normalno, napade nemam. Svi nalazi, EEG milion puta, MR tri puta, sve ok. Na klinici za neurologiju radi dr Nikola Vojvodic, preporucujem ti da nekako dodjes do njega,veruj mi da veliki strucnjak sto se tice epilepsije, mogla bih knjigu da napisem o njegovom pristupu i predanosti. Ako ti treba neka informacija tu sam.

< Poruku je uredio AnaTamara -- 13.4.2018 10:14:07 >


_____________________________

Za bolje znam ali mi bolje ne treba

(odgovor članu Sarav)
Direktna veza do poruke: 242
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
13.4.2018 10:27:28   
vonavoj
O misu...kako se to desi tako odjednomuser posted image
Neka bude sve pod.kontrolom sa terapijom!

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 243
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
13.4.2018 10:36:43   
Rosita
isu, grlim te. Budi jaka.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 244
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
13.4.2018 12:03:24   
degu
joj misu draga, zao mi je user posted image
drzite se! user posted image user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 245
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
15.4.2018 13:08:44   
vocicana
Misu moj lepi, samo se drzi. Mnogo mi je zao sto sam ovo procitala, neka znas gde ide vise sve. O majko moja.
Ljubim i malog i tebe, javljaj novosti.user posted image

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 246
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
15.4.2018 13:23:54   
emicaa
Misu zao mi ne,drzite se

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 247
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
17.4.2018 14:21:53   
AnaTamara

IZVORNA PORUKA: mali_mis

Ami je u bolnici od ponedeljka. U ponedeljak prepodne je imao prvi napad. Odvezli smo ga kolima hitne pomoci. Pored krvne slike koja je u redu, radili su mu ultrazvuk stomaka koji je isto dobar, CT je normalan, juce su mu radili EEG u snu. Videli su napad od ponedeljka, i neke aktivnosti, pa su mu izazivali napad, nisu uspeli. Sledece nedelje mu rade magnetnu rezonancu, da utvrde koja vrsta epilepsije je u pitanju. Juce je poceo sa terapijom (levetiracetam), i ne sme da jede belancevine, a redukovace me i ugljene hidrate.
Sad je tata sa njim u bolnici, bila je moja mama. Ja ne mogu, jer sam negativna na antinetela na morbile, jer epidemija je, pa ulazis sa papirom iz laboratorije.



Misu, da li ste radili magnet?

_____________________________

Za bolje znam ali mi bolje ne treba

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 248
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.4.2018 13:05:59   
mali_mis
AnaTamara, danas je MR trebala da bude u 11, zadnji put sam se sa mužem čula pre sat vremena, još uvek ništa ne znam. Prvo je MR trebala da bude u četvrtak, ali smo juče uveče saznali da je pomerena za danas, pa smo išli da ga razbuđujemo.
Žene hvala na podršci, puno znaći user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AnaTamara)
Direktna veza do poruke: 249
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
18.4.2018 13:23:19   
isidora88
Misu nadam se da ce sve biti u reduuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here