|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
6.10.2014 16:27:46   
degu
Jabudić biće sve ok user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
6.10.2014 18:31:56   
nela79
IZVORNA PORUKA: jabudic

Nikako da nadjem vremena ni snage da pišem na ovoj temi...
Naime, prije tačno dvije nedelje, imali smo sasvim običan dan. Uveče smo legli djecu, J naravno sidje bar još 3-4 puta sa sprata da nas poljubi, da piški, da pije vode, itd. te večeri je regularno obavio sve te šetnje i legao napokon. Kako je počeo baš čudno i jako da kašlje, nekako iz grla, sipala sam mu kapi u nos ( da dodam da smo prethodnu nedelju bili na inhalacijama), i on je zaspao. Ja i mm smo popili čaj, i ostali nekih 20ak minuta nakon toga. Popeli smo se na sprat, svratila sam do njihove sobe, da ih provjerim i pokrijem, što srećom radim svake noći. N je spavao mirno, J mi je izgledao malo čudno, bolje sam se zagledala, on je bio okrenut na bok i ritmično je pomjerao desni lakat gore- dolje. Pomislila sam da sanja, okrenula ga na drugu stranu da se razbudi, medjutim bio je potpuno mlitav. Podigla sam ga pokušavajući da ga razbudi, otvorio je oči, ali je bio otsutan, i gledao kroz mene. U tom trenu je ušao i mm, pokušali smo da ga razbudimo, umivali ga, on je budan, gleda nas, ali en progovara, i vidim da nije svjestan.
Odmah smo probudili N, obojicu strpali u auto i u hitnu, u kojoj smo bili ekspresno. U autu smo držali otvorene prozore, jer sam imala osjećaj da se guši, stavljala sam mu prst u usta, jezik mu nije bio zavrnut, ali mu se grlo jako stezalo. Pred bolnicom sau počeli i zubi da mu se stežu, io jako me ugrizao.
Dr koja nas prima odmah daje diazepam, čepić, pa zatim i intravenozno, posle nekih 10ak minuta dolazi sebi, budi se, počinje da plače. Odmah smo primljeni na dječije, on je tu noć mirno prespavao od terapije. Dr na prijemu postavlja dijagnozu generalizovani epi napad- ja u šoku. Ujutro se probudilo normalno dijete, krećemo sa ispitivanjima, očno dno u redu, upala pluća otkivena, ostajemo da se liječimo i pratimo da se to eventualno ne ponovi. Posle 5 dana u bolnici, dr mu ponavlja nalaze, da bi nas otpustila, i uočava u nalazu nešto njoj interesantno.
Svi parametri ok, sem taj koji pokazuje prisustvo parazita u organizmu. Pita ona mene boli li ga stomak- boli, svrbi li ga guza, ja razmislim-svrbi u zadnje vrijeme, itd, složi ona kockice da bi mogao da bude parazit askarius koji pravi haos u plućima, a može da izazove i konvulzije.

Uradimo stolicu na parazite, nadjemo ga. Otpuste nas, daju nam terapiju.
On sve vrijeme normalan, konvulzije se nisu ponavljale, EEg nam je zakazan za 10/10.

Sad me brine sledeće, dijete je savršeno preko dana. Čim legne uveče počinje da kašlje iz grla neklako čudno, kao te večeri kad je imao to stanje. Da ne kažem da ne spavamo danima. Počinje da guta nešto, kao da mu se sliva nešto u glo, ili da ima previše pljuvačke. A čim sklopi oči, počinje da mrda rukicom, jednom ili drugom. Ne komstantno, ali kao blago mrdne ramenom, ili laktom. Ne moram reći koliko smo uplašeni kad to uradi.

Ne znam kako ću da preživim do petka, ni šta da više raim. Imam podočnjake do poda. Samo da bude dobro. Sva ova njegova priča mi ne zvuči na epi napad, oni kažu može biti od parazita, može biti skupilo mu se sve, ogromni krajnici, zapušen nos, upala pluća, da je nešto trenutno,a li ta rukica koja se trza me ubija.

Eto, nikad ne znaš šta može biti ni u narednih 5 minuta... Toliko smo jadni i nepredvidljivi...



Draga moja, bice to OK.

Matija je sa nepunu godinu imao takav napad. Isto tako, sve normalno. Dodje ivan s posla, sidje sa djecom do svekrve. Nakon pola sata, urla odozdo sidji dole Matiji nije dobro. Ja dole, drzim ga u rukama on kao dosao sebi. Objasnjavaju mi sta se desilo kad odjednom on se opet kao malo ukoci i prevrne ocima. Vidim da je nesvjestan.
Otrcim u kucu i zovem hitnu. On se do tad povratio , i place.
Hitna po snijegu koji je te godne bio do struka stize po nas. bili 5 dana u Tirsovoj. Skener, eeg, sve pretrage, bile OK. Na kasnije zakazanoj magnetoj otkrili otkrili da ima treci krajnik, zacepljenje tih nekih mastoidnih(valjda se tako zovu) celija. Dr nam je Taj se kanal ispunio tim sekretom, taknuo neki dio mozga i izazvao kratki spoj.
Evo proslo je od tad dve godine. Napadi se nikad nisu vratili , mada imam dijazepam u frizideru.

Sto bi moj muz rekao, ako je to bilo to onda smo jeftino prosli. Ivan je dugo na svaki Matijini trzaj znao viknuti evo opet mu se desava. Ali nikad se nije ponovio napad. Redovno idemo na kontrolu EEG, i bakcemo se sa trecim krajnikom koji na kraju i nece morati operisati.

Sve je to tako stresno za roditelje ali treba se nadati najboljem

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
6.10.2014 18:55:58   
nela79
I da , nasa diagnoza  su bile atipicne konvulazije.

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
7.10.2014 8:07:52   
jabudic
Nela, da ne vidjeh sličicu dječaka ne bih te "poznala" user posted image
Nadam se da će i kod nas biti slično makar, jer je on evo skoro 20 dana od tada sasvim normalan, i nesnošljiv, jer je vidio da smo uplašeni, pa koristi situaciju. Sinoć sam ga legla, a on nije htio, i ja sam bila malo strožija, a on kaže : "Eeee, onda ću da ti umrem", i isplazi jezik, ono kao mrtav!user posted image
Naravno, čim je počeo da spava, opet je mrdao rukicu, lijevu ili desnu, zavisi koja mu je slobodna kad spava na boku...user posted image

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
7.10.2014 9:56:52   
nela79
Mene da zaboravis..sramota!!!user posted image

Samo istrajte sa svim pretragama i kontrolama. Bice to OK.


(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
11.10.2014 12:30:09   
smeško
Jabudić, kako je bilo juče?

(odgovor članu nela79)
Direktna veza do poruke: 206
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.10.2014 8:51:35   
jabudic
Evo me posle duže, opravdane pauze.
Nama je EEG 10.10. pokazao promjene, tj. nije bio dobar, iliti po njima ustanovljena je epilepsija. Prema simptomima i opisu tog napada dijagnoza je parcijalna epilepsija. To parcijalna se odnosi baš na taj dio mrdanja rukicom, nogom ili nečim u snu.
Ostali smo sedam dana u bolnici u PG da se ispita. Sve mu je ostalo OK, očno dno, magnetna, kardiolog, gastroenterolog, nema ko ga nije pregledao.
Dr iz Beograda koji dolazi na konsultacije mu je odredio terapiju. Kontrolni EEG nam je zakazan za 15.11. On je sasvim dobro i normalan, odlično je prihvatio terapiju, s tim što i dalje ponekad ima problem u snu, tipa teško zaspivanje, mrdanje nečim ili samo kao drhtanje, što je dio nus poajva tih tableta.
Šta da vam kažem, reagovali smo na vrijeme, ako ništa drugi zadovoljna sam što je najlakša od svih vrsta.
Takodje, postoji velika mogućnost da je reakcija od vakcine, koju je primio dvadesetak dana ranije, niko naravno to neće potvrditi pismeno, ali kažu da je moguće.
Nadamo se da će proći, pozitivni smo.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.10.2014 8:58:29   
Peace*
user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.10.2014 9:09:24   
vonavoj
jabudic,verujem da ce sve biti ok!user posted image
Koju je to vakcinu tako kasno primio>

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.10.2014 9:16:17   
serpica
Jabudic,a sta kazu za one parazite koje je imao? Povezuju li to sa napadima?

_____________________________

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.10.2014 9:17:42   
jabudic
Primio je revakcinu koja ide sa dvije godine, ali je prvo bio prehlajen, pa zaboravili, posle nisam htjela ni da mu je dajem, dok nas nisu uslovili potvrdama i glupostima. Tako mi i treba kad sam dozvolila da me sistem uslovi. Sad ima potvrdu, ali opet ne ide u vrtić.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.10.2014 9:19:32   
jabudic

IZVORNA PORUKA: serpica

Jabudic,a sta kazu za one parazite koje je imao? Povezuju li to sa napadima?


Ne znam, imao je malo intenzivniju terpaiju da ih eliminišemo i neki antibiotik za bakterije, infekcije i parazite. Kaže neurolog da u praksi on lično nije imao slučajeva izazvanih time, ali da je čuo. Mislim da se njemu jednostavno mnogo toga skupilo i da će biti dobro.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.10.2014 10:46:15   
jovicaa
jabudicuser posted image
nadam se da ce sledeci eeg biti dobar!

a da li je on i ranije imao neke cudne reakcije posle pentaxima, pa si zato bila skepticna po pitanju ove revakcine?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
22.10.2014 13:45:13   
jabudic
Jovice user posted image
Nije nikada iamo neke naročitno značajne reakcije na vakcine, samo što sam u medjuvremenu shvatila da djecu špricamo nepotrebnim hemikalijama, i očigledno da sam bila u pravu. Neću sad da skrećem sa teme i ulazim u diskusiju o vakcinama, ali kome god bi se ovo desilo neposredno posle vakcine mislio bi isto što i ja. Eto, ja sam svoju glupost platila, nadam se da će ostali pametnije.

< Poruku je uredio jabudic -- 22.10.2014 13:46:23 >

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
23.10.2014 14:07:18   
smeško
Jabudić, ne znam šta da ti kažem. I mi imamo dijagnozu parcijalne epilepsije. Isto započeti problemi tri, četiri dana posle vakcine. Nama su rekli da ne može od toga, ali ja sumnjam. Ne znam šta da radim sa revakcinom koju treba da primi sa godinu dana. Najradije mu je ne bih dala, ali znam da smo zakonom obavezani na to.

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
23.10.2014 22:54:00   
doktorkakristal
JABUDIC ja tek sad slucajno naletoh na ovo,prvo da ti kazem daje dobro sto ste na vreme reagovali drugo to se moze drzati pod kontrolom uz dobru terapiju,ne znam sad sta su mu dali od antiepileptika,te nus pojave ce se verovatno vremenom povuci,u svakom slucaju pruzam podrsku i nadam se dace sve biti ok,drzi se user posted image

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
24.10.2014 10:10:11   
jabudic

IZVORNA PORUKA: smeško

Jabudić, ne znam šta da ti kažem. I mi imamo dijagnozu parcijalne epilepsije. Isto započeti problemi tri, četiri dana posle vakcine. Nama su rekli da ne može od toga, ali ja sumnjam. Ne znam šta da radim sa revakcinom koju treba da primi sa godinu dana. Najradije mu je ne bih dala, ali znam da smo zakonom obavezani na to.


Smeško, ja sam sigurna da im više nikada ni jednu vakcinu neću dati.
Ne zanima me zakon, neka idem u zatvor, tako se kajem što sam popustila i za ovu vakcinu. Šta će sada zakon da uradi? Sada je moje djete samo moja odgovornost, zakon ne odgovara.
Meni je dr neurolog rekao da postoji postvakcinalna epilepsija, ali da je nezahvalno sa njegove strane da on tvrdi da li je to ili nije. U smislu, čitajte izmedju redova. Najčešće ta postvakcinalna nestane do 7. gosine ako se na vrijeme reaguje.
U svakom slučaju on je sada dobro, ne mrda ni rukom u snu, fino podnosi terapiju, nadam se da će to da ispari jednostavno.
Kako ste vi? Kako se kod vas manifestuje? Ima li napade?

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 217
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
24.10.2014 10:11:43   
jabudic

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR

JABUDIC ja tek sad slucajno naletoh na ovo,prvo da ti kazem daje dobro sto ste na vreme reagovali drugo to se moze drzati pod kontrolom uz dobru terapiju,ne znam sad sta su mu dali od antiepileptika,te nus pojave ce se verovatno vremenom povuci,u svakom slucaju pruzam podrsku i nadam se dace sve biti ok,drzi se user posted image


Dr Kristal, hvala ti! Dobio je Keppru, koju dobro podnosi.Nema napade, niti bilo kakve nus pojave.
Kao što već rekoh, nadam se da smo reagovali na vrijeme i da će ser sve završiti na ovome.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
24.10.2014 11:13:00   
doktorkakristal
JABUDIC da moze se izgubiti kasnije i da se nikad vise ne pojavi,a sto se vakcine tice ja nisam cula da moze od toga mada sve je moguce,ne znam posle koje se kod vas to desilo

_____________________________

'OVO JE ZIVOT NIJE RAJ,NE MORAS DA BUDES SAVRSENA "
Čekanje je tihi i surovi ubica. Okrutni krvnik.

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
24.10.2014 13:16:21   
choopa choops
jabudic zao mi je zbog svega sto ste prosli user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu doktorkakristal)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
24.10.2014 14:41:22   
Anoniman
Jabudic drizte se, sve ce biti dobro, sto recec dr. odredjenji tipovi epilepsije se nakon nekog vremena mogu i izgubiti. Jedan velikiuser posted image

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 221
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
24.10.2014 15:10:32   
mirkam
Jabudic,biće to sve kako treba sigurna sam,samo misli pozitivno user posted image

< Poruku je uredio mirkam -- 24.10.2014 15:12:31 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
24.10.2014 15:25:13   
branki*
jabudic,ja isto samo da ti pruzim reci podrske,zao mi je sto prolazite kroz sve touser posted image ,ali isto tako se nadam da ce lek to drzati pod kontrolom i da u buducnosti nece ni biti potreban.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
24.10.2014 15:28:41   
Maslacak15
Jabudic prvo da kazem da mi je jako zao zbog svega sto prolazite i nadam se da cete pravizici. Nema gore stvari za roditelja nego kad se dete razboli, pa jos kada je u pitanju ozbiljna bolest. Ipak imam potrebu da ukazem na nesto zbog pravca u kojem ide diskusija. I zbog toga sto mnoge zene citaju temu izvlace zakljucke. Naravno ni ja ne znam sta je izazvalo napade kod tvog decaka. I naravno ne mogu sa 100% sigurnoscu da tvrdim da vakcina nije igrala ulogu nikakvu. Ali sama si napisala da mu je dijagnostifikovana skorasnja parazitska infekcija nematodama askaris. Isto tako citam da postoji brojna naucna literatura da parazitske infekcije mogu izazvati epilepticne napade kod dece.

Kao biologu, meni je mnogo verovatnije da je to igralo ulogu a ne vakcinacija.

Treba biti obazriv u davanju izjava, imam puno razumevanje i za strah i za brigu i za paniku ali ne treba tvrditi neke stvari ako objektivno gledano ne mozete da znate. U ljudskoj prirodi je da se "trazi krivac", kod nas je ocigledno trend da su to u svakom slucaju vakcine. Ali s obzirom da se deca svako malo vakcinisu sta god im se desi uvek je "posle vakcine". Puno te pozdravljam i zelim snagu da istrajete.


< Poruku je uredio Maslacak15 -- 24.10.2014 15:29:05 >

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Epilepsija kod bebe/deteta
24.10.2014 15:53:29   
jabudic
Hvala vam svima na podršci!

Maslačak, kao što ćeš shvatiti iz već napisanog teksta par stranica unazad, moja djeca su redovno vakcinisana- obojica. Dakle, nisam od onih što bacaju drvlje i kamenje i za sve krive vakcinu. Naravno, mislim da sam već rekla da nisam srećna kada vodim djecu na vakcinaciju, osjećam se kao loša majka koja ih dovededa priloži žrtve Bogovima sistema.

Takodje, u prethodnim postovima sam pominjala askarijazu, i nadala se, šta više da je napad izazvan time. Nekako mi je to izgledalo lakše i brže za izliječiti. Sumnja na vakcinu je pala tek poslije konstatacije poznatog dječijeg neurologa iz BG, koji sam kaže da se nikada u praksi nije sreo sa sličajem askarijaze koja je izazvala epi napad, a da sa postvakciunalnom epilepsijom jeste.

Ja sam iskreno optimista i mislim da od te njegove bolesti nema ništa. Ne krivim nikoga, niti pozivam na bojkot vakcinacije, neka svako radi kako misli da je najbolje za njegovo dijete, ja više nisam pametna, niti znam šta je dobro.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here