RE: Nizak polozaj bebe? (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj



Poruka


magnetic -> RE: Nizak polozaj bebe? (29.4.2010 9:35:53)

Juce sam bila na pregledu i UZ.Beba se okrenula glavicom na dole i stalno me stiska.Dr. je ustanovila da sam skroz zatvorena ali da mi je beba nisko.Tako da moram ponovo na pregled sledece nedelje.Do tada moram da odmaram,da sedim zavaljena i da lezim sa jastukom ispod guze tj.sa karlicom na gore,pa ce videti dali tako nosim ili se beba povremeno spusta i odlucice dali da mi da neku terapiju




Mama 78 -> RE: Nizak polozaj bebe? (10.11.2011 17:21:14)

Nisam bas sigurna,ali po onome sto vidim u ogledalu moja se beba mnogo spustila,a i sve pokrete koje osecam su ispod pupka,neznam da li da se javim kod moje dr. nesto mi glupo da nebudem panicarka bez veze.Znali neka kako izgleda kad je beba nisko?[sm=smiley13.gif]




bea83 -> RE: Nizak polozaj bebe? (10.11.2011 17:52:27)

Moja beba je jako nisko, ali tako je od početka. Glavica joj je bukvalno medju mojim nogama i većinu pokreta osećam ispod pupka, tek ponekad kad rastegne nogice osetim je iznad. Rekli su mi da su male šanse da promeni položaj i preporučili mi mirovanje jer takav položaj bebe se tretira kao malo rizičniji zbog pritiska na grlić, a i kod mene u kombinaciji sa peskom i cistom na bubregu može da dovede do problema. Ako osećaš neki pritisak ili ti se piški češće nego obično idi dr.




Mama 78 -> RE: Nizak polozaj bebe? (10.11.2011 18:18:59)

To je to onda sigurna sam jer sam na solji non stop,idem sutra kod moje dr.Hvala Bea[sm=smiley31.gif]




zvrk.mrvica -> RE: Nizak polozaj bebe? (7.5.2012 12:21:30)

Citam ovu temu, pa evo odluci da se i ja javim..
Na prosloj kontroli ( 18 nedjelja) dr je ustanovio da malo nize nosim, ali kaze da je grlic zatvoren. Preporucio mi je da ne hodam puno, da odmaram..
uskoro trebam na kontrolu ( 22+5 nedjelja) i bojim se sta ce mi sada reci, sta ako budem otvorena ? Sigurno ce mi dati neku terapiju i strogo mirovanje..
Kakva su vasa iskustva sa niskim polozajem bebe?




vonavoj -> RE: Nizak polozaj bebe? (7.5.2012 12:33:27)

ja sam nisko nosila,prvo je glavica bila na grlicu,pa posle nogice...ali sam ja imala boleve od 22ge nedelje..i morala sam da mirujem i pijem ginipral..nisam bila otvorena,samo je grlic bio razmeksan..
moras da se pazis,da ne setas puno,da ne cucis,ne dizes nista tesko.sve umereno i slusas svoje telo..i ja sam nosila pojas,ali tek malo kasnije,jer u 22oj nedelji nisam imala veliki stomak,tamo od 25te nedelje..(ako se dobro secam[sm=smiley1.gif])
imas i temu steznici,pa tamo pogledaj!




zvrk.mrvica -> RE: Nizak polozaj bebe? (7.5.2012 12:53:45)

Inace mirujem koliko god mogu.. ali sam u zadnjih 7 dana bas bila aktivna:-(
A kupila sam pojas i vec ga nosim , mada mislim da sada nema bas neku funkciju jer mi nije veliki stomak,ali ja ga ipak nosim kada negdje krenem ne nosim ga u kuci.. nadam se da ce kontrola dobro proci, griznja savjest me pece jer sam malo vise hodala ovih dana...
p.s. postoji li neki poseban nacin lezanja ako nosim nisko




vonavoj -> RE: Nizak polozaj bebe? (7.5.2012 13:27:23)

ne postoji,lezi onako kako ti je najudobnije..opusti se,bitno je da lezis!
kao trebalo bi sa leve strane,a meni nije tako odgovaralo,jer me je uvek tu sutirala[sm=smiley36.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]