|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Višak plodove vode
6.3.2018 17:10:16   
choopa choops
madre, ja sam imala u drugoj trudnoci, na samom kraju skoro, ali sam imala i GD.

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Višak plodove vode
6.3.2018 19:39:59   
Zemunka85
Madre, moj pregled kod Zivanica je bio jako neprijatan. Ja sam bukvalno u jednom trenutku lezeci zazmurila i pozelela da se probudim iz ruznog sna.
Znas i sama, on ne prica puno, ali sa Larom mi je samo rekao "Ovo je jedna lepa beba" i meni je to bilo dovoljno (mislio je da je sve ok, naravno).
Ovaj put je stvarno bilo grozno - covek je puhtao, znojio se, psovao, prektivao lice rukama i trazio da se otvori prozor. Fakat je da je beba bila ocajno namestena (sto je i moj DR rekao), bukvalno u cvor vezana i da je njemu bilo tesko da uradi UZ. Sta da ti kazem kada je psovao. U jednom trenutku je rekao "Pa da, visak vode, znao sam". Napisala sam ovo, jer mi je i tada npr Maslacak rekla da ta "kolicina" plodove vode moze zavisiti i od polozaja beba, a eto moja jeste bila grozno namestena.
Kasnije kod mog DR na obicnom UZ, on je meni je dalje merio AFI, iako sam citala da AFI meri samo EUZ. Nzm ... ali moj doca cim je prislonio aparat rekao je "Ovo nije 225". I eto bilo je 180, a 190 je gornja, rekoh ti. Zivanic mi je savetovao da iste sekunde ukinem slatko, to je znaci pre OGTT testa. Moj doca je bio toooootalno opusten, nije pridavao znacaj tom visku, ali je i pored dobrog OGTT testa mi uveo dijetu, ali nista rigorozno.
Ja sam se eto toga pridrzavala, jer mi savest nije dala drugacije.
Bogu hvala sve je OK. Skroz verujem da ce i kod tebe. Kao sto doca rece, imamo pravo da nekada nesto izlazi iz njihovih okvira, ali ako se pracenjem ustanovi da ide na bolje - sve je to ok. Sreeeecno (nece d aucita smajli-zagrljaj)

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Višak plodove vode
14.7.2018 9:44:29   
Maraj
Jao da se upisem ovde...
Danas planiran cr. Da li ce biti..ne znam .dr mi sad na uz videla visak plodove vode. Sta to znaci? Nisam imala do sad. Sad ne znam da li ce mi cr rez raditi danas ili ne user posted image

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Višak plodove vode
14.7.2018 9:51:33   
Maslacak15
Ne znaci nista relevantno za porodjaj. Pa sta tije rekla?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Višak plodove vode
14.7.2018 9:54:28   
Maraj
Pa poslala me na ctg. I sad cekam da dodje da vidi ctg. Navodo da zato sto sad odjednom imam visak moze da dodje do odlaganja porodjaja za slwdecu nedelju. A ja sam se tako psihicki spremila da je to danas.
Ta ista dr mi u ponedeljak radila uz i sve je bilo super. Danas visak plodove vode. Bas sam se iznervirala. Pri tom procitah svasta o visku plodove vide i jos se vise isprepadah

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Višak plodove vode
14.7.2018 10:00:11   
Maslacak15
Neznam. Sve razumem da si se pripremila ali ja i dalje mislim da je za bebu bolje da se ceka. Nadam se da ce i oni to uvideti.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Višak plodove vode
14.7.2018 10:27:54   
Anck Su Nmaun
Maslacak zasto da se ceka bas me zanima? Meni su zbog viska pozurili porodjaj i cak gteli i CR?

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Višak plodove vode
14.7.2018 10:42:16   
Maslacak15
zato sto je tek 38+0. To na samom kraju kad postoji visak plodove vode neki smatraju indikaciju za carski jer beba teze intereaguje sa karlicom i moze da oteza spustanje u kanal i prirodni porodjaj. To ovde nema veze jer ona svakako ide na carski, posto je prosli put bio carski. Ja mislim da doktorka nije sigurna u zrelost deteta. Ako je inace stabilna, ima normalan priisak svi rezultati su normalni i nema naznaka da ce porodjaj da krene sta smeta da se ceka jos nedelju dana? Planirani carski se ne radi pre 39+0 osim ako postoji jasna medicinska indikacija. Imali smo ovde slucajeva na forumu gde su rekli "nema to veze dovoljno je" pa je Serpicin mali prvih 24 h bio u inkubatoru zbog respiratornog stresa. Nije ni bitno, nebih da tupim niti da je plasim, bice svakako kako odluci doktorka, samo pokusavam da joj kazem da to sto se ona psihicki pripremila da bude danas i nije bas razlog da se nervira. Ako doktorka odluci da je bolje da se ceka, onda je svakako bolje da se ceka jos koji dan. to je sve.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 14.7.2018 10:43:08 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 58
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:







Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here