Anoniman -> RE: Kako se odluciti na drugo dete? (6.9.2012 11:37:03)
|
IZVORNA PORUKA: minavb Ja imam sestru, mm ima brata. To nam nije motiv za drugo. Takođe. Između mog brata i mene je razlika 2 god, mnogo ga volim, ali mi nije nikakav oslonac, podrška, i nikako ne računam na njega u životu. Tako je i kod mm, a kod njih je razlika 11 meseci. Niko ne kaže da treba obezbediti decu do kraja njihovog života, vi pričate samo o faksu, ali neće valjda dete da radi u osnovnoj ili srednjoj školi da zaradi za ekskurziju, letovanje, patike ili knjige? Fakultet je nešto što može i ne mora, ali treba dotle stići. Ja ne idem dotle da neću drugo bez 4 sobe i šteka od ne znam koliko, meni treba posao, i to je sve, pa eto, kome je takvo razmišljanje sebično, neka bude, taj neko je verovatno u mladosti prošao mnogo bolje nego ja, pa se ne bih udubljjivala. Jedno je zaleteti se, roditi prvo, pa izgurati nekako. Ali svesno roditi još jedno, sa jednom platom, u podstanarskom stanu? Po meni to nije sebično, nego ultrasebično prema toj deci koja će posle da ispaštaju. A hoće.
|
|
|
|