|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
1.2.2018 21:08:09   
isidora88
Super maraj, sad ste mirni. user posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1676
   RE: MPR (MMR) vakcina
2.2.2018 0:14:55   
MamaNecaVo
A je juce primio.Zato me nema na rr pratim ga.
Receno mi je je ovo vakcina bez reakcija.Ako se jave bice to u periodu id 8 do 15tog dana-osip,uvecane zlezde i blaga temperatura.

Suoej je podneo.Smejala nam se med.sestra jer kaze nije videla da dete s osmehom prima vakcinu pri tome vice jos jos jos user posted image

Pregrmili smo to i sad cekam.Grozbo zvuci al sam toliko istraumirana citajuci sve i svasta na konto mmr-a.

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1677
   RE: MPR (MMR) vakcina
2.2.2018 0:47:28   
isidora88
Bice sve ok bez brigeuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu MamaNecaVo)
Direktna veza do poruke: 1678
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 19:57:37   
mama krava
Eto mene iakosam davno napisala da necu pisati vise nista na temu vakcina ...ali trenutna situacija oko MMR vakcinacije i vrtica me jako ljuti i baca u ocaj kao coveka i jadnog roditelja jadne dece u jadnoj Srbiji!
Dobijem poziv iz vrtica jer je seronja zakacio grip, pa je bio kod kuce...zove me sestra na prevenciji...kao on nije primio MMR donesiete od lekara samo potvrdu da je alergican i to je to... ali cvrc! Nas izabrano dr na bolovasnju dve nedelje, moram kod nacelnice, jer niko drugi nece ni da razgovara o tome samnom. Sestra kaze, oan radi samo ujutru i ponesite celokupnu dokumentaciju!??? Ja pitam MOOOLIM??? A ona kaze, pa da , da vidi doktorka, jer nije vas lekar i sl... A ja pitam, pa zar to ne pise u kartonu? A ova odgovori neljubazno kaze da ne zna!???
Poranim ja, jer moram i na posao, naravno, ali ova se prvo svadjala sa sestrama, pa posle pricala telefonom 10 min sa sve otvorenim vratima ordinacije da se sve cuje, dok deca pod temperaturom i ja cekamo... Dodjem ja kod nacelnice, navodno primarijus, mada ja joj ni cipele ne bih dala da mi zalepi, a o neljubaznosti nemam reci....i naravno gleda me kao sugavu! Konstatujem da u kartonu deteta koje se od rodjenaj a vodi u tom DZ nema ni SLOVO!!!??? Nista ne pise o dijagnozi o alergiji, nista! Dajem joj dokumentaciju, a ona kao aaaa...pa ovo je od prosle godine! Mozda je prosla alergija, kako znate d aje jos alergican....ja rekoh pa znam, jer je zakacio virus i dobio opstrukciju i sav je sugav, ekcem po celom telu, a iz vrtica dolazi bar jednom nedeljno sa oteklim ustima, jer su mu dali da jede nesto sa mlekom iako i tamo nosam papire da dokazewm da ne sme da jede mleko...tu mi se vec place, pa postajem neljubazna i ja i krenem da kenjam... da treba da ih je sramota jer nema osnovnih stvari u kartonu i sl... Tu nacelnica konstatuje da nije ni Pentaxim primio do kraja, ali kao to je se ne tice jer tako moze samo on da ima problema i samo je on ugrozem, ali MMR mora da primi jer ugrozava kolektiv!?? Pa bravo za stav...hvala sto te bas briga za moje dete, mislim se...
Pita ona zasto nije primo MMR, ja kazem da su svi lekari na svakoj kontroli pricali ima vremena... a stvano jesu (i ako sam ja protiv vakcina za njega). I sad zasto nisu napisali nista? Vidim ja problem je sto neko treba da preuzme odgovornost! I kaze ona treba da mi napisu iz tercialne ustanove misljenje, ali ne tanmo gde se lecio, nego iz Tirsove??? Mi smo se lecili i pratili alergiju u Dragise Misovic i ne znam sad zasto ne moze tamo, ali ova kao ne moze, idite u Tirsovu! Da mi uput i kaze, jao pa ima slobodan termin tek 22.03! Ja ne verujem sta mi prica...i pitam pa sta da radim do tada sa detetom...a ona pa uzmite odmor!? Htela sam da je zadavim!!! Posto je videla da sam pocela da pizdim, kaze evo Vam uput bez datuma pa ce da Vas prime odmah, necete cekati! Pocela sam da se smejem i pitam je onako nadrkano da li je IKADA bila u Tirsovoj??? Pokiu8pim papire i odem na posao...kasnila sam pola sata...iskukam sefici i zamolim da sutra zakanim jer moram da ga vodim jer ne znam sta cu od ponedeljka, ako ne moze u vrtic!
Sutra dan nacrtamo se ujutru, ali predhodno nadjem vezu, akako bih minilmano cekali. Tirsova naravno puna ko oko! I najveci hit mi je sto nas primi Nestorovic! Kad sam rekla zasto smo dosli zakoluta ocima...napisa mi odmah da nema primanja vakcine do daljnjeg na osnovu predhodne dokumentacije... i kaze...ovo je epidemija koja je nastala zbog vakcine...neko je primio i odreagovao tako da je dobio morbile i preneo drugima, kaze da ziv virus u prirodi ne postoji??? Nisam pametna, majke mi!
Odnesem ja ovoj sutradan papir i ona kaze, e sad ja mogu da Vam dam potvrdu i niko nikome ne moze nista...pazite, jako su mi zasmetale te njene reci! Njoj je najveci problem da njoj neko nesto ne zameri...bas sam se posle preslisavala sta je i kako rekla... Apsolutno je ne zanima nista vise nego da svoju odgovornost prebaci na drugoga! Kakva deca, kakvi bakraci!
Ljuta sam, jako sam ljuta i razocarana! user posted image

< Poruku je uredio mama krava -- 10.2.2018 19:59:12 >

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 1679
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 20:20:20   
jess021
MK, mogu da zamislim koliko si se iznervirala, to je vise da poludis.
I jeste najveci problem prebacivanje odgovornosti i onda se pitaju zasto nemamo poverenja u lekare.

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1680
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 20:28:49   
mama krava
Neverovatno...ja sam citam sta sam pisala... i opet sam se iznervirala dok sam pisala...
Fascinantno mi je d asam ja prosle nedelje izgubila skoro 3 dana na poslu. HVala Bogu pa radim sa ljudima koji imaju razumevanja...ali ja sam te dane izgubila da bih dokazala nesto vec dokazano sto bi ttrebalo da bude posao od 15 min...tipa dobar dan treba mi potvrda, aha ok ovako pise u kartonu...izvolite potvrdu!
Ali neeee, ja sam vodala dete po Tirsovoj, gde je moglo da pokkupi ko zna sta... a niko me ne pita koliko sam u predhodne 3 godine vec odsustvovala sa posla, jer je lezao u bolnici zbog opstrukcija, ili sam ja bila na bolovanju jer nije isao u vrtic zbog opstrukcija...nikoga nije briga za to!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1681
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 20:37:04   
Ana RR
Jao, mk, strašno. Pa valjda je prvo i osnovno da detetova dijagnoza piše u kartonu. Da ne pričam da je to odavno trebalo da postoji u elektronskoj formi pa čim očitaju knjižicu da imaju uvid u celokupnu istoriju. Zaista nemam reči, mogu da zamislim koliko se pobesnela jer sam se ja iznervirala samo čitajući.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1682
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 20:53:46   
Rosita
Joj milkice, nemam reci. Cula sam slicne price. Sta da kažem, stvarno jezivo.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1683
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 21:15:18   
milicicak
Milkice, kako mu ne pise u kartonu??? To je ozbiljan propust njegove dr... I kako niko od specijalista nije napisao da se vakcina odlaze do daljneg ako su vec tako rekli??? Uostalom, kolektivni imunitet i postoji da bi deca kao tvoj D koja ne mogu iz opravdanih razloga da prime vakcinu bila bezbedna od zaraznih bolesti
Ponasanje nacelnice dz je strasno ali ja nju razumem, niste njeni pacijenti, u kartonu nista ne pise a ona je odgovorna za taj papir. Skoro je izbio skandal sa fasilfikovanim potvrdama za vakcine...
Za izjavu doticnog dr nemam reci, znam da je on protiv vakcinacije ali da tako siri neistine, stvarno nemam reci! Svaka njemu cast za strucnost u oblasti alergologije, ali da kaze da je epidemija nastala zato sto je neko od vakcine dobio boginje pa preneo u opstu populaciju ga svrstava u rang Velkove! Neodgovorno i bezobrazno!

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1684
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 21:30:05   
mama krava

IZVORNA PORUKA: milicicak


Ponasanje nacelnice dz je strasno ali ja nju razumem, niste njeni pacijenti, u kartonu nista ne pise a ona je odgovorna za taj papir.

Miliciak...ali meni je ovo najveci problem...ja se pitam KO je odgovoran za moje dete?...njima je svima bitan taj papir!!!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1685
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 21:37:20   
milicicak
Ti si najodgovornija za zdravlje svog deteta pa onda dr iz dz koja mora da u njegov karton unese zakljucke lekara specijalista. Pod pretpostavkom da si ti njoj te izvestaje uredno donela kad dodjete na kontrolu. A i nacelnica je mogla da ti da potvrdu ako je na bilo kom izvestaju pisalo da se vakcina odlaze. Za sve mora postojati neki pisan trag zasto je to tako, za svaku odluku, potvrdu i papir.

< Poruku je uredio milicicak -- 10.2.2018 21:40:04 >

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1686
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 21:51:03   
mama krava
Milicicak, ja bolovanja nisam mogla sama da otvaram, nisam ni uput za bolnicko lecenje da dobijem nigde osim DZ-a, pa opet ni bolovanje za sebe bez otpusne liste, a tada smo radili IgE test i sve ostalo...sve sam uredno donosila u DZ...istina nije uvek nas izabrani radio, ali nisam mogla da ga cekam za formalnosti tog tipa... pa opet ne znam zasto NIKO od lekara iz naseg DZ nije piao nista u njegovom kartonu?
Istina je da ja nikada nisam insistirala na vakcinama, ali uvek imam u glavi potencijalni problem tipa, vrtic/skola jer nije vakcinisan i bas zbog toga pitam za vakcinu na svakoj kontroli kod specijalista. I kod pulmologa i kod gastro...poslednji put pre godinu dana, jer se stvarno stabilizovao predhodne godine, a i muka mi je od svih njih,kad pitam, svi kazu ima vremena. Niko nije rekao ne sme da je primi, ali kao nema potrebe da se zuri. Sad se kajem sto nisam trazila da mi napisu u nalazima bar nesto, nekada... Mada svi su oni nadobudni, i u fazonu sto im se mesam u posao...

A opet pored sve one gomile papira koje ja imam kod kuce, nema ni traga u kartonu! Ja sam mogla i da se pravim luda i da kazem da je primio sve vakcine, a da ih nisu upisali, kao sto ni celu njegovu istoriju bolesti nisu upisali...a imam sve napismeno! Toliko o papiru...i napisanom!

< Poruku je uredio mama krava -- 10.2.2018 21:54:29 >

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1687
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 21:56:17   
choopa choops
Ja da sam na tvom mjestu promijenila bih pedijatra.Alergija na hranu ili lijekove nije bezazlena stvar, a da ona ne bi to nigdje upisala????? Alo?!

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1688
   RE: MPR (MMR) vakcina
10.2.2018 22:03:24   
milicicak
Milkice, onda bi trebalo da porazgovaras sa dr zasto toga nema u kartonu, to je stvarno jako ozbiljan propust. Majku mu, pa taj karton i sluzi da bilo koji dr moze da se upozna sa prethodnom anamnezom ako izabrani lekar nije tu!
Ja nemam iskustva sa dr u dz, mini buba ide kod privatnog pedijatra i ona uvek upisuje u karton sve sto donesemo od lekara specijaliste.
S druge strane, pedijatar ne moze da napise da se dete oslobadja vakcine ako to nigde u dokumentaciji nije napisano, to moze da uradi samo lekar specijalista. Narocito sad kada vlada epidemija...
Stoji da svako svoje dupe pokriva, ali su bar postali odgovorniji ili prebacuju odgovornost na vise istance za potvrde o vakcinaciji. Vakcina je uslov za polazak deteta u kolektiv, svaki lekar koji olako izda potvrdu da neko ne sme da primi vakcinu je odgovoran za smanjenje kolektivnog imuniteta. A on je ionako na niskoj grani

< Poruku je uredio milicicak -- 10.2.2018 22:05:25 >

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 1689
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 9:37:54   
Rosita
Cudi me da ti milkice nisi videla, vodeci dete sijaset put, da ne upisuju u karton. Nas doktor je upisivao, pa i ova sto ga je nasledila i na koju imam dosta zamerki ako nista, upisuje sve, bavi se papirologijom. A da nije ta dr malo blefirala, da bi pojacala neophodnost potvrde, kao nema nista u kartonu?

Kad cujem sta sve lekari pricaju, bez ulazenja u to sta je istina, mogu samo da kazem jadni pacijenti, kako da veruju u bilo sta kad lekari javno iznose oprecna misljenja. Mislim da dosta ljudi nije vakcinisalo decu ne zato sto veruju Velkovoj i ostalima, nego sto se istinski plase. A lekari su dosta krivi sto se plase! Sramota.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1690
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 11:28:21   
Maraj
L je primio MMR 1.februara. Sinoc, 10.dan od vakcinacije L dobije temperaturu 38 sa 3. Dala sam mu brufen. Zaspao je i u toku noci mu je spala. Od jutros nista do sada. Izmerim 37 sa 8. Da l je od vakcine? Sestra nam je rekla da MMR navodno ne izaziva temperaturu. Ne znam sta da mislim. On ne ovako ok. Cak ni sinoc nije bio los samo sto sam ja osetila da je topliji. Nista drugo. Nos mu ne curi. Da l treba da se javim pedijatrici? Moze li od MMR-a povisena T?

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1691
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 12:19:28   
Maslacak15
Maraj naravno da moze temperatura i ot bas u tom periodu druga nedelja posle vakcinacije. To je "ziva" vakcina. Ali koliko vidim ne zvuci nista strasno. Tako da nema razloga ni za kakvu brigu....Opusti se.[sm=smiley31.gif.]

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1692
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 12:52:42   
vonavoj
Moze temp od mmra..moja J je imala 10ti dan..samo jedan dan..38.3..

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1693
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 12:59:52   
Milena18
Nama je pedijatar rekao da može da dođe do povišene temperature posle MMR-a i to baš u tom periodu, ali da obično traje samo jedan dan. Tako je kod nas i bilo, devetog dana posle vakcine je dobila i sutradan ništa.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1694
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 13:27:48   
Maraj
Jao pa tako sam i mislila.... bas beuzveze..
Hvala vam puno.
On evo sad spava. Sinoc ne dobio 38 sa 3. Danas pred spavanje je imao 38 sa 1 i dala sam mu brufen. Vidim da sada spada polako. Proci ce valjda uskoro T. Nije mi bas svejedno koliko nas naplase s tim vakcinama

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1695
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 14:01:40   
Maslacak15
Maraj da se plase imaju razloga Samo one kojima deca idu okolo nevakcinisana. Ali nisu cesto toga ni svesne. Zato je situacija na ovom topiku ponekad apsurdna. Kakva god da je reakcija na vakcinu ona je neuporediva sa rizikom Koji nose Ove tri bolesti.
Nije Mu Ni prva Ni poslednja temperaturica U zivotu. Nista Mu nece biti. Bar ne moze vise da dobije zauske....

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 1696
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 14:06:49   
vonavoj
Bas tako!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1697
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 14:31:54   
IvanaSK RR
Maraj, ima na prethodnim stranama sto sam pisala, isto tako druge nedelje po primanju mmr-a je maca dobila temperaturu. Nije bila mnogo visoka, ali je trajalo par dana.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1698
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 16:28:16   
vocicana
Maraj, sve ce biti dobro sa L, jak je on decko. Proci ce.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1699
   RE: MPR (MMR) vakcina
11.2.2018 17:32:07   
Rosita
I moje dete je imalo 3 dana T ali stvarno je bio ok, tacno se videlo da samo reaguje imuni sistem, da nije bolest. 10.,11. I 12. dan.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu vocicana)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Praktična rešenja za miran san vaše bebe
Dolazak beba na ovaj svet predstavlja jedan od najlepših životnih trenutaka svakog roditelja. Pored toga što roditeljstv...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here