IMPAMIL (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju



Poruka


oliveradj -> IMPAMIL (12.1.2009 16:25:07)

Nedavno sam kupovala dohranu i pelene u Lili i vidim mleko poznat mi naziv i setim se. Impamil je mleko naše domaće proizvodnje pio ga je moj mlađi brat po ocu. Tata mi je još govorio kad sam se žalila na Humanu o nekom domaćem bilo je čak i u tetra paku. Da li je neko imao iskustvo sa Impamilom?? Moj brat ga je pio napredovao je super bio je beba bumbar sa dva meseca lekari su mislili po visini i težini da ima četiri svi su bili oduševljeni. Nije imao ni grčeve ni proliv ni zatvor. Godinu dana ga je pio i bilo je sve super. Da sam se na vreme setila nikada ne bih kupila Humanu jer sam o njoj čula da je velika razlika kad ti neko pošalje iz Nemačke, a kod nas.




Jeca* -> RE: IMPAMIL (12.1.2009 19:27:22)

Ja sam Luki u početku davala Aptamil, pa mu nije odgovarao, imao je grčeve. Onda smo prešli na Novalac. Ali, Impamil nismo probali.




MERYEN -> RE: IMPAMIL (14.1.2009 8:42:31)

Ja sam ga kupla i jos nisam pocela da dajem Jovanu,a uzela sam ga bas zbog toga sto nema redovnu stolicu i sto se muci,a impamil je sa probioticima.




oliveradj -> RE: IMPAMIL (14.1.2009 12:36:14)

Javi nam kako prihvata jako me interesuje imacu oko sebe sad beba pa da ga preporucim jos od nekoga!




orhideja -> RE: IMPAMIL (28.1.2009 22:55:46)

Probajte sa aptamilom.Baš smo na poslu pre neki dan pričali o dohrani i svi lekari sa kojima radim su se složili da je aptamil najbolji(iz iskustva).Po njihovoj priči od humane često beba dobije zatvor,a od bebelaca jako brzo dobija na težini.Za Impamil ne znam.




maša -> RE: IMPAMIL (28.1.2009 23:16:27)

BAŠ SAM DANAS VEĆALA SA MM O DOHRANI.NAŠA BEBIRONKA IMA 3,5 MES I VEĆ JU 5 NED DOHRANJUJEMO HUMANOM.NARAVNO TEŠKO KAKI!SVAKI TREĆI DAN I TO UZ JAKA NAPINJANJA.KUPILI SMO DRUGU DOHRANU-NESTLE.IMA LI NEKO ISKUSTVA SA TOM HRANICOM???




Jeca* -> RE: IMPAMIL (29.1.2009 9:06:38)

IZVORNA PORUKA: orhideja

Probajte sa aptamilom.Baš smo na poslu pre neki dan pričali o dohrani i svi lekari sa kojima radim su se složili da je aptamil najbolji(iz iskustva).Po njihovoj priči od humane često beba dobije zatvor,a od bebelaca jako brzo dobija na težini.Za Impamil ne znam.


mom sinu Aptamil nije prijao.
Probajte Novalac IT (to je za bebe sa zatvoroim)-nama je svanulo od kako to koristimo!!!  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: IMPAMIL (29.1.2009 9:13:46)

IZVORNA PORUKA: orhideja

a od bebelaca jako brzo dobija na težini.


Ja sam Luku od 3-eg meseca dohranjivala Bebelac-om, a od negde 4-og više nije sisao uopšte, bio je na Bebelac-u (i počela sam da uvodim čvrstu hranu), i nije brzo napredovao... Normalno je napredovao. Napisala sam kilažu u temi Napredovanje VAŠE bebe po mesecima.




Jeca* -> RE: IMPAMIL (29.1.2009 11:20:17)

Beograd -- Mleko u prahu za bebe “Aptamil 1” nemačkog proizvođača “Milupa” povučeno je iz prodaje nakon što su u njemu primećene tamne grudvice.
Sa teritorije čitave Srbije povučeno je 7.200 kilograma “Aptamila 1“ nakon što je nekoliko roditelja prijavilo sanitarnoj inspekciji da se u kupljenim pakovanjima nalaze sitne tamne grudvice koje se ne rastvaraju.
Kako saznaje B92 od pomoćnice ministra zdravlja doktorke Svetlane Mijatović, sanitarna inspekcija izvršila je vanredno uzorkovanje proizvoda, a rezultati o ispravnosti biće poznati za desetak dana.
Prema njenim rečima, bojazni za roditelje nema, jer su sve količine proizvoda povučene sa tržišta dok se ne dobiju rezultati.
Uzorci su uzeti u magacinu u kojem se nalazi uvezena serija mleka u kojoj su roditelji primetili grudvice.
U Gradskom zavodu za javno zdravlje kažu da je u dežurnom centru “Halo beba” u toku noći od 130 poziva 80 bilo u vezi sa povučenim mlekom.
Roditeljima je u toj službi preporučeno da do konsultacija sa pedijatrom pređu na drugo mleko.
Takođe, Gradski zavod biće u stalnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja i drugim nadležnim institucijama, kako bi roditeljima pružili adekvatne informacije i savete.

IZVOR




Anoniman -> RE: IMPAMIL (29.1.2009 11:22:41)

Ja sam već otvorila novu temu da bude uočljivije, i baš sada razmišljam da ubacim link u ovu temu, ali si me preduhitrila.

Klik




Stranica: [1]