RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba



Poruka


Maryna1 -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (9.1.2011 20:32:05)

Bravo[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anoniman -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (22.2.2011 13:43:55)

Mislila sam da mu je zelena stolica zbog ad mleka na koje su nas prebacili u bolnici, jer je tada počela da bude zelena, ali evo već dva dana dajem drugu dohranu (u kombinaciji sa starom, jer su mi rekli da postepeno pređem na novu), ali on i dalje kaki zelenu vodu. Ne baš vodu, ali recimo kao kupovna kašica, onako glatka masa, tečnija. Nosila sam stolicu na analizu, nema bakterija, nema gljivica. Ne smrdi ništa specijalno.
Znam da ste i rekle da to ništa ne znači što je zeleno, ali baš me nervira, jer je to praćeno grčevima, krčanjem stomaka. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Jeca* -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (22.2.2011 13:47:56)

ali ako ima puno gvozdja u dohrani, zato je zelena




ana77 -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (22.2.2011 15:22:51)

Moja Sonja je imala zelenu stolicu vecinu vremena dok nismo presli na cvrstu hranu. Ono sto je meni rekla Dr nacelnica u Tirsovoj gde smo lezale zbog njene zutice odmah posto smo izasle iz porodilista da to nema nikakve veze ako je kaka sadrzajna tj. da se vidi da je hrana dobro svarena.
Bili smo vecinski na AD mleku, a krvna slika u sedmom mesecu joj je bila odlicna.




mysunshine -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (5.3.2011 14:18:08)

Moj D., koji ima 25 dana, ima zelenu kaku. Ili bolje receno, imao je dok nismo uveli AD pre 2 dana.
Elem, patronazna mi je rekla da je jedino "zabokrecina bez sadrzaja" stolica koja pokazuje da je dete gladno. Generalno, jede na 2-2,5 sata! I sta se desava! Njemu se pojavila zelena stolica, sa malo sluzi (nema slinice) i sa malo grumuljica i nisam bila bas nacisto, ali, vidim, nije cista zelena voda pa se utesim. A njemu apetit nemoguc poslednjih nedelju dana. Medjutim, jede on normalno, samo malo cesce, nije neraspolozen, osim kad mu se spava. I dalje ne pomisljam da je gladan, dok mi se u sredu nije ukakio na pelenu, dok sam ga presvlacila i to zelena voda sa malo grumuljica! Pozovemo dom zdravlja da pitamo da li mozemo nezakazano da dojemo kod pedijatra, jer imamo 3 nedelje, i zena nam kaze da ne dolazimo osim ako nije hitno, jer je beba mnogo mala a uzasna je guzva-sve sama virusna deca. Kazemo mi u cemu je problem i ona nas napadne da nam je dete gladno i sta je to sa nama itd i da mu damo adaptirano mleko. Ja u plac-gladno mi dete nekoliko dana, pa kakva sam ja to majka......itd. Pokleknemo i tu noc, posle dva podoja, damo mu po 60ml Aptamila i cini mi se da je lakse zaspao i naravno, vec sledeca stolica je bila zuta, malcice zelena i kompaktnija. Ja poludela jer stvarno mi je dojenje bilo prioritet ,ali, definitivno njemu nije bilo dovoljno moje mleko.
Sada mu dajem 1-2 puta dnevno AD, posle podoja. Imam mleka, ali, ocigledno, njemu to nije dovoljno. Juce preko dana sam forsirala samo dojenje i vec oko 17h kaka mu dobila malcice zelenu nijansu, a on nije hteo da zaspi dok nije popio 60ml. I ne znam zasto. Ocajna sam, bas, bas. Kad mu dam flasicu sa mlekom, placem i kukam kao nenormalna.
Da li mozda zna neko da li je moguce da je kalorijski slabo moje mleko i kako ja to da proverim. Kidam se kad cujem da prducka i da kaki zeleno cim ga stavim  na siku. Gde gresim, pojma nemam!




goda -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (5.3.2011 16:03:55)

Toakav slucaj je bio sa mojom komsinicom. Ona je imala puno mleka i bilo je veoma slabo tako da je mali bio gladan pa je prešla na adaptirano. U svakom slučaju,masno mleka je u drugoj fayi podoja,prvo je vodeno,ako imaš puno mleka izmuzi taj vodeni deo i pokušaj da doji smo jenu siku dugo dugo,bar 20-30 min da pojede masno mleko.
Ja imam male grudi i sada da ti ne pricam kolipacne su bile pre trudnoće,ali je Ana dojila samo jednu siku i kada nestane mleka u njoj ja je puštam da doji i nakon izvesnog vremena sisanja u prazno dođe novi talas mleka i to baš masnog.I još uvek doji i to aktivno i sada smo jenu siki ima 9.5 meseci.
Pokušaj vredi probati. Kupi sebi digitalnu vagu i vagaj dete svakih 3-5 dana i videćeš kako napreduje to je najbolje merilo. Bolje i to nego da malu bebu vodis međeu bolesnu decu u DD.

Moje dete ima ponekad zelenu stolicu ali napreduje dobro,nije nervozna i kažu da to ništa ne smeta.




Olga75 -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (5.3.2011 16:09:54)

Mysunshine , tek se uspostavlja laktacija , nije strasno sto si mu davala par puta dohranu . Moj savet je da se izmlazas , pa posle podoja da mu das prvo to svoje mleko pa tek onda AD .
Zelenkasta stolica moze da bude i ako je duze stajala u crevim ili u peleni.
Bice to sve kako treba i sikice on jos dugo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




mysunshine -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (6.3.2011 10:31:33)

Hvala, drage moje. Probacu to sa izmlazanjem, samo imam jednu nedoumicu- da li da izmlazam samo siku na kojoj je bio ili obe, iako drugu nije ni pipnuo? Probala sam da se izmlazam na pocetku, islo mi je onako, sa pumpicom skoro nikako, mada je D. moja najbolja pumpica. Omeksa mi sike za 2 minuta! Jos jednom-hvala!




Olga75 -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (6.3.2011 10:36:10)

mysunshine , izmlazaj obe a iscitaj i ovu temu klik
i pridruzi nam se i na ostalim temama




goda -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (6.3.2011 12:52:08)

izmuzaj obe sike to ce povecati kolicinu mleka,a pokusaj malo da izmuzeš na početku siku koju će dojiti ako nece da krene mleko stavi bebu da doji i kada krene malo izmuzi taj vodeni deo jer izgleda da se nahrani samo retkim mlekom a ne dođe do masnog a posle pusti neka doji što duže.
Nije mi palo na pamet da ti kažem u prošlom postu,a neko je vec napisao,pokušaj kada završi podoj da daš svoje mleko iz flašice koje si izmuzla(završiš podoj izmuzeš se iz te što je dojila beba i iz druge sike) jer možda je nejaka beba i ne naručka se dovoljno jer se umori. Ja sam tako radila gotovo do 3 meseca,jer nije mogla da se naručka koliko joj treba.
posle toga nisam je mogla skinuti sa sike,jede i kad treba i kad ne treba [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




mysunshine -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (6.3.2011 14:22:34)

Hvala na odgovorima!probacu da mu dajem moje mleko. Mislim da nam je glavni problem taj sto najcesce zadrema za 5 minuta na siki. I onda krece cimanje, budjenje, i ponekad je sve to neuspesno i ja ga stavim da spava. Sto je najgore, on spava ponekad samo pola sta i onda se budi-verovatno gladan, ja mu dam da siki, on ponovo vuce, pa zadrema za 10 minuta i tako u krug.  Sta me posle cudi zelena stolica! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Eto, danas jke naprimer takav dan! Na kraju sam morala da mu dam dohranu,morala sam, nista ne jede i bojim se da ne kaki zeleno! Popio je nekih 50ml i spavao...pa nepunih sat vremena. Igranka bez prestanka! Jedva cekam cetvrtak, prvu kontrolu, da vidim sta ce pedijatrica da mi kaze. A inace napreduje!




New Mom -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (6.3.2011 14:28:33)

Meni je merilo bilo, 10minuta jedna dojka, podrigne, 10 minuta druga dojka, kraj podoja. Bukvalno sam štopovala u početku.
Budi ga, golicaj tabane, vrat, nateraj ga da vremenski više posisa.




guppy RR -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (17.3.2011 11:32:19)

Objavljujem pitanje koje je uputila B.R.
Imate li neki savet, preporuku?

-----------------------------------------
Dobar dan postovani,
Ja sam majka dvomesecne bebe. Htela sam da vas pitam, primetila sam da mi dete ima zelenu stolicu ali ne u velikoj kolicini, tek nesto malo. Izgleda da sam prehladila mleko. Ali posle toga, stolica je ponovo bila normalna (zlatno-zuta), da bi sledece stolica ponovo bila zelenkasta, tek nesto malo. Pa bih vas pitala sta da radim po tom pitanju. Ali pre nesto sto sam primetila da mi dete ima zelenu stolicu, ja sam imala temperaturu jedan dan i uspesno sam je skinula, i posle toga sve je bilo ok, s'tim da mi nos curi. To je bila neka moja prehlada. Dete i dalje dojim normalno i on mi bas fino rucka, na svaka 2-3 sata.





Olga75 -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (17.3.2011 11:34:03)

mozda stolica dugo stoji u crevima ili u peleni pa zato pozeleni [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Vučko.ba. -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (17.3.2011 11:37:28)

to je skroz ok, problem postoji samo kad je kompletna stolica zelena (ili je gladno ili postoji neki drugi problem)

ništa strašno...uzivaj u svojoj bebi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




*Alexx* -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (17.3.2011 11:37:56)

Predlažem da korisnica pročita sve što smo pisali o zelenkastoj stolici, i shvatiće da to u 95% slučajeva nije ništa strašno. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Podrum Š. -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (17.3.2011 11:39:25)

Kod nas se to desilo kada je Rea imala mesec i po dana.
Uvela sam po preporuci naše dr probiokid immuno.
Trajalo je neko vreme i kako došlo, tako i otišlo.
Moram da naglasim da joj je u par navrata stolica bila baš baš zelena.
Uplašila sam se da nije gladna. Ali, kažu da postoji sto i jedan razlog da se to desi.
Treba pratiti i eventualno konsultovati pedijatra - i ni slučajno prekidati sa dojenjem!




*Alexx* -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (17.3.2011 11:41:33)

Podrume, upravo istu situaciju sam imala i ja, tj. moje dete. Kako došlo, tako i otišlo. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Olga75 -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (17.3.2011 11:43:12)

kod beba koje su gladne nema stolice samo fleka za malo zelene zabokrecine
izvinjavam se na eksplicitnom opisu




Bokili -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (17.3.2011 17:12:51)

E hvala svima na savetima. Procitala sam sve i mislim da sam nasla odgovor. Da je gladan, to je nemoguce jer mi super rucka i posle svakog podoja dobrigne i bljucne. Sto se tice te stolice, moguce da mu stolica ostaje duze u crevima. Evo malo pre je imao stolicu i sasvim normalna....
Hvala jos jednom. Svako dobro svima...




Slakki -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (23.3.2011 20:43:21)

Pozdrav svima. Evo jos jedne novopecene mame. Sto se zelene stolice tice meni je patronozna sesta rekla da je sasvim normalna kod beba koje doje jer je majcino mleko lako svarljivo. Jedino ako je bas vodena nije dobra, ali ako je kao kasica to je savim u redu.




Anoniman -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (11.4.2011 12:26:23)

Ko je gadljiv,UPOZORAVAM da ne gleda!
KLIK
Ispalo je svetlije zbog blica.




Anoniman -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (11.4.2011 12:30:51)

Čekaj , šta je jeo pre ove kake ? Koje AD je pio ? Meni ne izgleda baš tako DRAMATIČNO zelena .




*Alexx* -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (11.4.2011 12:31:51)

Cind, ako je promenio stolicu otkada su mi dala neku određenu hranu, prestani da mu je daješ neko vreme. Ali ovo nije proliv, tu itekako ima sadržaja. Možeš da daješ Liobif ampule, na primer. Zelena stolica sama po sebi nije nikakav simptom. Ako je on zdrav, prav, normalno se ponaša, nema da brineš.




lanajelena -> RE: zelenkasta stolica kod dojenih beba (11.4.2011 12:32:22)

Cind da nije gladan jer jeo manje ili mu je neki zubic na promolu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>